Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Дебел инвеститор.Все пак, съм се насочил към диверсифициране на портфейла. Имам и тлачещи във физическо зло къде 10К....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ако всеки си купува по нещо свое и наследява по 1 апарт отделно, а роди едно дете - броят апарти на калпак расте експоненциално.
Примерно ти и жена ти купувате свое. След време и двамата наследявате по 1. Станаха 3. На вас ви трябва обаче един. Два остават празни.
Детето ви си купува нещо свое. После наследява вашите 3 и още 3 наследява жена му. Станаха 7. (Друг е въпросът, че няма нужда да си купува, понеже има вече 4 празни апарта докато вие сте още живи и няма кой да живее в тях).
Дори при 2 деца нещата изглеждат зле.
Демографията е чиста математика и лесно може да се сметне колко народ ще си иде през идните години. Докато имотите не намаляват като брой а растат заради новите строежи, собствениците им изчезват и се наследяват от наполовина като брой нови собственици.. Пак ти казвам аз ще наследя половин апартамент, защото имам брат, и на двамата жените ни не са от София, така че от там не се чака наследство
. Имам и 2 деца. Масата от хората не са с големи наследства. Моите деца евентуално ще наследят повече имоти, но това ще е благодарение на моите усилия, а не на наследство предавано през поколенията.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
В атера съм заложил 2000. В Соди имам 31 , в софарма 300, в манбат 300. В iwda 10 , в sxr8 -2 и в RIO -30. Tова е истината за моя скромен портфейл.
Остатъкът от 30 000лв. потребителски е около 13 000лв. Чиста заплата 3,300лв. Чист доход -5500.
ПП Неграмотността личи от писанията, които цитирам, вероятно на две ломски ракии....
- 1 like
Коментар
-
Да де, но бабите и те полека-лека се преселват на оня свят и всеки внук ще наследява по 1-2 апарта, доста често тухла или ЕПК в приличен квартал. Защо му е тогава да купува новото в Малинова Долина? Целият стар сграден фонд предстои да бъде наследен идните 15-20 години. А наследниците ще са наполовина като бройка от наследодателите. Просто виж демографията по възрасти в София.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
В дългосрочен план и аз не мога да докарам 20%.А Лордчето е неграмотен така че под 10%.Той тия 30К лева кредит ги наби в бургаската маломерка така че на борсите нищо не скубе.И тая маломерка нищо не носи.Той е бутиков инвеститор имал 1000 акции на Атера по 3 лева бройката и 27 непублични на Соди АД дето са вечно негови ама кълве по 200 лева дивидент на година и се бие в гърдите.А от Световнив търговски център в Ожча купел гушел по 160 лева наем ,ама не всеки месец.Аз за толкоз пари не бих се разходил до Овча купел и обратно.
Остатъкът от 30 000лв. потребителски е около 13 000лв. Чиста заплата 3,300лв. Чист доход -5500.
ПП Неграмотността личи от писанията, които цитирам, вероятно на две ломски ракии....Last edited by Bailor; 27.03.2024, 21:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Джонка, как го реши това, че всички в БГ са с по 2-3 наследствени апартамента?. Аз примерно съм с половин наследствен апартамент и се надявам да не го наследя скоро. Отделно средната възраст на която наследяваш е 50-55 години, какво правиш в годините между 20 и 55- живееш под наем, живееш при вашите или си купуваш нещо твое.
Примерно ти и жена ти купувате свое. След време и двамата наследявате по 1. Станаха 3. На вас ви трябва обаче един. Два остават празни.
Детето ви си купува нещо свое. После наследява вашите 3 и още 3 наследява жена му. Станаха 7. (Друг е въпросът, че няма нужда да си купува, понеже има вече 4 празни апарта докато вие сте още живи и няма кой да живее в тях).
Дори при 2 деца нещата изглеждат зле.
Демографията е чиста математика и лесно може да се сметне колко народ ще си иде през идните години. Докато имотите не намаляват като брой а растат заради новите строежи, собствениците им изчезват и се наследяват от наполовина като брой нови собственици.
Коментар
-
Да де, но бабите и те полека-лека се преселват на оня свят и всеки внук ще наследява по 1-2 апарта, доста често тухла или ЕПК в приличен квартал. Защо му е тогава да купува новото в Малинова Долина? Целият стар сграден фонд предстои да бъде наследен идните 15-20 години. А наследниците ще са наполовина като бройка от наследодателите. Просто виж демографията по възрасти в София.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ще ви се на сите комуняги. Таквоз чудо няма да доживееш.
За 3 години селяните от ес са ОБЕДНЕЛИ С 50% ( е няколко направиха милиарди, че и трилиони).
Следващите 3 години още 50% - общо на 25% или ще са 4 пъти по бедни спрямо 2020.
Това неминуемо ще доведе до МАСОВИ РАЗМИРИЦИ. Смятам да живея още 20+ години, толкова ми дават докторите, както на всеки ЗДРАВ ЧОВЕК.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Може не 2-3 наследствени имота, а 20-30 наследствени имота в села и паланки да имат. Села, без нито един жител, но с 1000 къщи. Знаеш ли колко закрити села има в БГ без нито 1 жител?! Села има, имоти има, жители няма. Та и ти може да имаш имоти в закрити администратиивно села, но гледаш София.
И в Сф като гледам, колко имоти се рушат и заминават на "скрап"
Абе магнит си е софето и това обуславя крановете и мечтите на гатстерите за многостайни имоти.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Моята прогноза е срив на еврото и зверска инфлация кат Турската едва тогава заличаване на ес.
Не виждам енергия и сила за запрятане на ръкавите
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнениеВ дългосрочен план и аз не мога да докарам 20%.А Лордчето е неграмотен така че под 10%.Той тия 30К лева кредит ги наби в бургаската маломерка така че на борсите нищо не скубе.И тая маломерка нищо не носи.Той е бутиков инвеститор имал 1000 акции на Атера по 3 лева бройката и 27 непублични на Соди АД дето са вечно негови ама кълве по 200 лева дивидент на година и се бие в гърдите.А от Световнив търговски център в Ожча купел гушел по 160 лева наем ,ама не всеки месец.Аз за толкоз пари не бих се разходил до Овча купел и обратно.
Че то ще излезе, че неотдавнашната му заплата от 1700 лв. дава 85% от всичките му приходи!
И ние комуникираме с такива изпаднали люде?!
- 1 like
Коментар
-
Къде са тези 70% за лично, след като няма кьорав човек в България без 2-3 наследствени кофтора?
И в Сф като гледам, колко имоти се рушат и заминават на "скрап"
Абе магнит си е софето и това обуславя крановете и мечтите на гатстерите за многостайни имоти.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Джонка, как го реши това, че всички в БГ са с по 2-3 наследствени апартамента?. Аз примерно съм с половин наследствен апартамент и се надявам да не го наследя скоро. Отделно средната възраст на която наследяваш е 50-55 години, какво правиш в годините между 20 и 55- живееш под наем, живееш при вашите или си купуваш нещо твое.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Къде са тези 70% за лично, след като няма кьорав човек в България без 2-3 наследствени кофтора?
По-скоро се купува за внуци и правнуци (даже и неродени такива), щото бедните дечица нямало да могат да си купят сами след като се изравним по цени с Манхатън до няколко години...
Типично по Ганьовски.. Аз примерно съм с половин наследствен апартамент и се надявам да не го наследя скоро. Отделно средната възраст на която наследяваш е 50-55 години, какво правиш в годините между 20 и 55- живееш под наем, живееш при вашите или си купуваш нещо твое.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар