Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Чудех се, защо е това бясно строителство в Столицата, Пловдив и Варна. Сега, като чета темата, ми става пределно ясно...строители, банкери и политици в сговор са наясно, че гастарите до най-късно 2-3 години ще се втурнат през глава да се прибират от Запада, кой как може, някои, ако не могат да се доберат до самолет или кораб и до гумени лодки ще прибегнат. Възражда ни се държавата, колкото по-вонящ рев от странство се надига, толкова по-ясно става това
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Не ти харесва - изнесъл си се. Кво се оплакваш?
В България вече не са мутренските времена от 2000г, ама в някои отношения са по лоши западните мизерии дето влязоха.
пак си крадат - преди с рекет на гражданите, сега еврофондове, да ма с тез фондове влизат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ - да развяваме шареното знаме, емнайстия пол, отказване от семейните ценности, унищожение на армия, образование, индустрия (поради конкуренция) ....
Вече не смея да прогнозирам кое е по трудно за възстановяване - ДЪРЖАВАТА или българското самосъзнание. 500г турците не ни притопиха, тез за 30 години ни затриха. Освен държавата и българския дух трябва да възстановяваме
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Хъ , оплаквам ли се ? Казах просто че тук има няколко човека дето са влезли в мод "шо си със шапка , шо си без шапка"
Иначе за прогресивните простотии си прав, даже оше не сте видели нищо, все по-зле ше става. Не знам кой ги организира тия неща, но много пари се наливат да се промиват мозъци. България като че ли оше се държи , ма няма да е за дълго , просто се наливат много кинти
А имаме природна интелигентност - щото сме ДРЕВЕН НАРОД, като китай и индия.
Недоносчетата на запад затова и се поддават на манипулации - щот са пеленачета, всякаква паплач, събрани от кол и въже дрисльовциНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ми не се сешам. Има компании в Мюнхен, които работят по нови технологии и даже се опитват да се борят за кадри с американски фирми, ма не са големи . То се вижда по социалните мрежи, облачните услуги играчите на АИ пазара ... Европа като че ли изостава. Ма така е, като ръгат пари в зелени енергии и подпомагане на Турция, Армения и подобни а не се грижат за собствените си хора. То и тук на държавно ниво е така. Затънали сме в дългове а раздаваме на кой ли не, ма поне има частен капитал който инвестира търсейки печалба а не да прави мили очи на оная шведската аутистка.
Коментар
-
Сегато, всеки е свободен да се стреми към щастието. Но само низшите духом плюят род и родина. То не бяха лъжи за образованието, за храната, за качеството на зъболекарите, кво ли не. Даже продължителността на живота извади като аргумент, все едно имаш някаква заслуга за нея. Между другото в момента в САЩ е 79г., а тук е 76, е и?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Не ти харесва - изнесъл си се. Кво се оплакваш?
В България вече не са мутренските времена от 2000г, ама в някои отношения са по лоши западните мизерии дето влязоха.
пак си крадат - преди с рекет на гражданите, сега еврофондове, да ма с тез фондове влизат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ - да развяваме шареното знаме, емнайстия пол, отказване от семейните ценности, унищожение на армия, образование, индустрия (поради конкуренция) ....
Вече не смея да прогнозирам кое е по трудно за възстановяване - ДЪРЖАВАТА или българското самосъзнание. 500г турците не ни притопиха, тез за 30 години ни затриха. Освен държавата и българския дух трябва да възстановяваме
Иначе за прогресивните простотии си прав, даже оше не сте видели нищо, все по-зле ше става. Не знам кой ги организира тия неща, но много пари се наливат да се промиват мозъци. България като че ли оше се държи , ма няма да е за дълго , просто се наливат много кинти
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato
Абе тоя и Бони са ебати извратеняците ... и оня мизерник песимиста дето ме кълнеше че съм би добре "засега". Вместо да се чудят как да помогнат ако някой закъса , ще търсят случаи на хора в беда да ти ги навират в лицето , гледай , ето доказателство за тезата ми. Как спят тия бе ? Има и по важни неща от това да си прав.
Сега обшо взето или трябва да плювам по България или трябва да се съглася че съм лузър, който за разлика от тях е взел грешното решение. Ми не е така бе, всеки си има свой живот, свои приоритети, не е казано че винаги трябва да има прави и криви. Най-интересни са ми като почнат да говорят за ЕС, свободно придвижване на хора и после скачат че някой се е "придвижил". Ми аре направете си главите де. Не може хем да казвате на специалиста че е путинист , хем да раздавате присъди , че някой си се изнесъл и "предал Родината". Това си бяха точно опорките на комунягите, невъзрашенци , врагове на народа ... трепаха хора по границите само зашото не искаха да стоят и да им работят ангария. Сега и на тия форумни герои някой им е длъжен да им стои ... аре у лево бе. Дурката си ги разправя легендите как взела някакъв апратамент в Изток за $50к преди 20-30 години , ма леко пропуска да обясни кой и ги е дал. Щото $50к бяха много пари тогава и не ги раздаваха по гастрономите. Ако си свой човек минаваш с 10% ... Е как да не се изнесеш ? Заплатата ми 2000 г беше към $900 , прашаха ми кинтите от Франция по WesternUnion, тогава май не искаха даже документи , с някакви номера се идентифицираш, не плашах данъци , всичко под масата . Апартаментите бяха евтини с 2-3 годишни дохода се купуваше апартамент в Младостите или по Тинтява ... да ама на бащата ан Джонката приятелчетата ги продаваха тия апартаментчета и като отидеш па това нема, па не е готово , па това сам ше си го направиш... абе точно как вика Джонката , не искат някакви прости цървули като мен да им се мотат в краката. Аз със малко дете, искат ми $3000 да го запиша в частна детска градина, не можем да намерим жилище и се врем по некви панелки на родата ... Еми накрая фирмата ми предложи 15к франка, тогава бяха май 2-3 пъти колкото изкарвах и станах "предател на Родината". Трябваше да остана и да псувам тия които са се изнесли ли ? Сега стигнахме до кой бил болен и кой здрав.
Вече не смея да прогнозирам кое е по трудно за възстановяване - ДЪРЖАВАТА или българското самосъзнание. 500г турците не ни притопиха, тез за 30 години ни затриха. Освен държавата и българския дух трябва да възстановявамеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Дай имена както аз съм дал и да видим за колко време ще може да запишем час.
За Саш незнам, но тук да не дава господ да имаш сериозно заболяване - директно те пращат в Турция да се оправяш. Неслучайно почти всяка вечер има зов за помощ за лечение в Турция, вместо в "Европейска" България.
Сега обшо взето или трябва да плювам по България или трябва да се съглася че съм лузър, който за разлика от тях е взел грешното решение. Ми не е така бе, всеки си има свой живот, свои приоритети, не е казано че винаги трябва да има прави и криви. Най-интересни са ми като почнат да говорят за ЕС, свободно придвижване на хора и после скачат че някой се е "придвижил". Ми аре направете си главите де. Не може хем да казвате на специалиста че е путинист , хем да раздавате присъди , че някой си се изнесъл и "предал Родината". Това си бяха точно опорките на комунягите, невъзрашенци , врагове на народа ... стрелях апо хора по границите само зашото не искаха да стоят и да им работят ангария. Сега и на тия герои някой им е длъжен да им стои ... аре у лево бе. Дурката си ги разправя легендите как взела някакъв апратамент в Изток за $50к преди 20-30 години , ма леко пропуска да обясни кой и ги е дал. Щото $50к бяха много пари тогава и не ги раздаваха по гастрономите. Ако си свой човек минаваш с 10% ... Е как да не се изнесеш ? Заплатата ми 2000 г беше към $900 , прашаха ми кинтите от Франция по Western Union, тогава май не искаха даже документи , идентифицираш се с някакви номера от изпращача, не плашах данъци , всичко под масата . Апартаментите бяха евтини с 2-3 годишни дохода се купуваше нов апартамент в Младостите или по Тинтява ... да ама на бащата на Джонката приятелчетата ги продаваха тия апартаментчета и като отидеш па това нема, па не е готово , па това сам ше си го направиш... абе точно как вика Джонката , не искат някакви прости цървули като мен да им се мотат в краката. На мен ми искат $3000 да запиша детето в частна детска градина, че нямаше места в държавните, не можем да намерим жилище и се врем по некви панелки на родата ... Еми накрая фирмата ми предложи 15к франка, тогава бяха май 2-3 пъти колкото изкарвах и станах "предател на Родината". Трябваше да остана и да псувам тия които са се изнесли ли ? Сега стигнахме до кой бил болен и кой здрав.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеНищо не предлагам, само констатирам провала по отношение на концепция и цели. От там тръгна разговорът. Нито сме се догонили Германия, нито сме равнопоставени с тях. И не само ние. А доводът, че с Германия се работи по-лесно отколкото с Малайзия някакси... вярно е, но не е сериозно.Last edited by segato; 03.05.2024, 22:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Моят опит в медицината от последната година и да затваряме сравненията. Взех направление за Софиямед в кв. Мусагеница. Не съм дал 1ст. за прегледа. Друго направление в Дженерали при доцент-светило, не съм дал и 1ст. но по мое желание го почерпих бутилка мънки шолдър. Моя роднина я записах буквално за следващия ден в Баланс клиник при друг известен доцент. Мина и на физиотерапия в деня на прегледа. Стоматолога ми е на гърба на офиса и в работно време ми изгражда по две пломби годишно, без никакви пари, а на дъщеря ми, дори с упойка, без да й вземе пари.
За сравнение в САЩ, ако имаш сериозно заболяване, може и като си продадеш къщата, да не ти стигнат парите за едно продължително лечение, ако нямаш нужната застраховка, която е многостепенна, според доходите. В Англия е много по-трагично, там за прегледите, които изброих, трябва да се запишеш няколко месеца предварително.
Частното нищо не ти дава. даваш 200/500лв получаваш 200/500лв ако си ги използваш.
Печелиш по телефон запазване на час. Ако си гъст с личния лекар е същото или ходиш всяка седмица. Имаше неудобство че трябва да минеш да вземеш хартишката, сега с електронните и това е минало.
доцент-светило - те професорите и АКАДЕМИЦИТЕ за нищо не стават той доцент светило.
за западните държави - чакат ама и по малко крадат. Тука много лекар, много изследвания и НИКАКВО ЛЕЧЕНИЕ в повечето случаиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Еми така е , какво предлагаш ? Ако не сме член на ЕС как ше ни помогне ? Ето сърбите и макетата не са , виж ги къде са. Фирмите в България така или иначе изнасят главно за тия няколко държави в ЕС, за които говориш. И да не си член на ЕС, Германия ше си енфорсва техните правила като внася ... ако искаш ги приемай и изнасяй ако искаш не изнасяй.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
То в Европа освен регулации друго има ли?
Сещаш ли се за някоя голяма технологична компания (да кажем в топ 20)? Аз защото не се сещам...
Коментар
Коментар