IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Даже и във форума имаше колега, който беше със заплата 20к, ама нещо се поизгуби. Да не са го съкратили, знам ли?
    Неговата беше годишна!

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Даже и във форума имаше колега, който беше със заплата 20к, ама нещо се поизгуби. Да не са го съкратили, знам ли?
      За Иванчо ли става дума , дето даваше под наем за 2000 евро апартамент с мебели Виденов за 500 лева ? Бонвиана доколкото разбирам говори за 40к лева заплата или половин милио годишно.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ееее щом не са казали, че залагаш боНба и не са извикали СОБТ, значи не са лоши хОра твоите комшии.
        Не съм живял там и не ги познавам. Общо взето отидох да видя апартамента дали става за нещо. Като почнах да тропам и се показаха няколко баби. От тях не се очаква да слизат късат трева, ма толкова ли не им клика един-два пъти през пролетта да полеят с разтвор с оцет между плочките, нямаше да се стигне до тия коренища а те и без това няма какво да правят. Една попита да не се е спукала тръба .. к'ви 3.5к на квадрат бе? за какво ? За селянията и 20 годишните таралясници паркирани пред блока ли ? Тук като търсехме къща, брокера ни каза да обиколим улиците в района вечер и да гледаме какви коли са паркирани и как са подържани местата пред къщите. Аре трошките трябват кинти за да се сменят , ма да не махнеш тревата дето е 15 минути работа ако го направиш навреме... баси , ми после трябва да сменяш плочки и бордюри бе
        Last edited by segato; 16.05.2024, 21:10.

Коментар

• - 5 от 5 обяви за: Продава КЪЩА град София, РЕДУТА Вид/Район/Цена

Средна цена на имотите в извадката: 469 999 €
          Средна цена на кв.м: 2 164 €
          /Цените са определени чрез средно аритметично/

Едно от всички

https://m.imot.bg/results?rub=1&type...rency=1&sort=1

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Много си далеч от Бг действителността.
            В заблуда си, че апартамент, който струва 200000Е има поддръжка и разходи от 500Е на месец.

За да ти се изясни, годишният данък сгради и такса смет за този апарт са около 90 Е, а месечната такса към етажната собственост е 3-4Е на брой обитаващ апарта.
            В моя случай месечните такси са още по-ниски, защото апарта е на етаж 2 от 4 и няма асансьор.
            Та за поддръжка не мисли...таксите за етажната собственост ги плащат наемателите.

Второ, да не си мислиш, че в Бг сме скъсаняци.
            Има хора със заплата 20000Е и годишен бонус 200000Е

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Що? Ако ги нЕма, на кой ще отдаваш?
              тези, на които отдавам
              не стенят по форумите
              а ние ще се подбъзикваме с форумните симпатяги
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Това е индеск на технологичните компани.Имам ETF върху технологичните.Даже се преставя по-добре от индекса.Около 20% годишно без дивидентите.За последните 5 години.
                добре е тогава
                препоръка е

Коментар

Ще ти отговоря,
                  Гео Милев е широко понятие. Цитираш БАН, но масово района на БАН е меко казано куцо място. Това е около колелото където въртят трамваите 21 и 23. Няма много инфраструктура. Зад Плиска също има много сгради на БАН. Там е малко по-добре особено в западна посока където граничи с Яворов ( бившият жк. Ленин) Там около румунското посолство и 31 СУЧЕМ е най-престижният район, който обхваща Яворов и Гео Милев.
                  Автобуси, трамваи, бъдещо метро...
                  за 15 мин пеша по Иван Асен 2 си на Орлов Мост, за 5 мин си в Борисовата, Черковна е пред теб...
                  БАН почва почти от Плиска. Там беше офиса. Като бях там около 2000 г , БАН беше пълен с пияници, който пиеха по кабинетите кажи речи цял ден. и не им стигаха парите за заплати та да вържат бюджета даваха под наем каквото могат за офиси за смешни пари. Офиса имаше безплатен интернет с безумно висока скорост към БГ и наема общо взето се избиваше само от интернета. Имаше и 10-15 бездомни кучета отпред които ставаха агресивни като се стъмни та работното време беше фиксирано до часовете , които има слънце ... така го помня Това го казвам да добиеш представа , че БАН не е Ооооо БАААН, а една непрестижна дупка и не може да генерира приходи та да се оправдаят високи цени в района.

Апартамента е близо до училишето до Плиска. Всичките балкони на първия етаж са остъклени и мисля че там бяха тия с поставени подпори отдолу за да могат да носят пералните и печките. Може някой да е паднал и другите са почнали да слагат подпори. Тия нагоре вероятно стъпват внимателно да не вкарат балкона в резонанс. Абе панелка като панелка, на това в нормалните страни му викат гето. Малко по-добре е от Младост, поне ги няма номерата за хеликоптери по блоковете (там съсвем си прилича на гето) . Не вярвам някой да отиде да живее доброволно в такъв блок ... Не съм ходил години ше се въздържа от крайни изказвания ма 3500 на квадрат за район в който е пълно с панелки ми изглежда крайно невъзможно.
                  Last edited by segato; 16.05.2024, 21:03.

Коментар

Абе ти съвсем изплиска легена ... има хора които изкарват и по 2 или 5 милиона, те ли ше тръгнат да се занимават с панелка за 200к и да събират джобни за наем ? Баси , да не смятате хората за идиоти бе ?

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                      Между другото, зашо Гео Милев се брои добър квартал ? Едно време беше, че в едната част бяха повече къщи а в другата беше близо до Плиска и беше добър транспорта. Сега транспорта е добър на много места. Частта която е откъм Плиска си пати от мръсния въздух и шума на Цариградско ( освен ако не са сложили вече шумоизолираши стени , Вие кажете) . Другата част вече не е от къши а се построиха кооперация ( без паркинг) .... к'во му е толкова добро на Гео Милев та гонел 3.5к на квадрат ?Преди да почнете с измислиците , един от наследствените ми апартаменти е там а и съм работил няколко години за фирма с офис в БАН, та не е като да не съм запознат с квартала ... последния път като бях в България преди 7-8 години си загубих един ден да къртя треволяци между плочките пред блока че коренишата бяха разбили чак бордюрите... реакцията на съседите беше никаква... всъшност след 1-2 часа един се показа на балкона и вика .... к'во стържеш бе еееей
                      Ще ти отговоря,
                      Гео Милев е широко понятие. Цитираш БАН, но масово района на БАН е меко казано куцо място. Това е около колелото където въртят трамваите 21 и 23. Няма много инфраструктура. Зад Плиска също има много сгради на БАН. Там е малко по-добре особено в западна посока където граничи с Яворов ( бившият жк. Ленин) Там около румунското посолство и 31 СУЧЕМ е най-престижният район, който обхваща Яворов и Гео Милев.
                      Автобуси, трамваи, бъдещо метро...
                      за 15 мин пеша по Иван Асен 2 си на Орлов Мост, за 5 мин си в Борисовата, Черковна е пред теб...

Коментар

В заблуда си, че апартамент, който струва 200000Е има поддръжка и разходи от 500Е на месец.

За да ти се изясни, годишният данък сгради и такса смет за този апарт са около 90 Е, а месечната такса към етажната собственост е 3-4Е на брой обитаващ апарта.
                        В моя случай месечните такси са още по-ниски, защото апарта е на етаж 2 от 4 и няма асансьор.
                        Та за поддръжка не мисли...таксите за етажната собственост ги плащат наемателите.

В България не знам дали ше е баш 500 евро на месец, ма почвам да се съмнявам , не само че отдаваш а дали имаш апартамент. На тия пущини по някое време почват да им текат покривите , да им се сменят дограми, тръби, да им се задръства дренажа и да трябва да се чисти, въобше да не говоря , че на жилише под наем кухня се сменя на 10 години, в банята мивки, вана, тоалетна чиния .. това онова, човек може и да не е гнуслив и да си кара с мухлясалия силикон по уплътненията , ма като дойде някой ше иска да си е беличък. Я да те питам, колко годишни може да са максимално миялната , пералнята и сушилнята ? Може ли да го дадеш с Перла 4 ?На колко време сменяш дивани, маси ... ?Въобше не стигам до данъци бе човек. Беше казал , че някакъв почти ти изплатил апартамента за 10 години шото плащал по висок наем от вноската ( което по света е нормално де) Ма нешо не виждам как ше се случи това при тоя подход. Ми на теб моргиджа на 200к за 30 години при 3% лихва ше ти е 800 евро бе човек ( без да смятам самоучастие, но и без застраховки живот и имушество и такси). Ако не можеш да си покриеш потенциалния моргидж си е пране на пари.

Направи една сметка колко би връшала автомивка на самообслужване в някой от кварталите без асфалт в София. Даже не ти трябват и 200к за такова нешо. Подобно би било и пералня с автомати около студенстките обшежития в студентски град .

Коментар

Между другото, зашо Гео Милев се брои добър квартал ? Едно време беше, че в едната част бяха повече къщи а в другата беше близо до Плиска и беше добър транспорта. Сега транспорта е добър на много места. Частта която е откъм Плиска си пати от мръсния въздух и шума на Цариградско ( освен ако не са сложили вече шумоизолираши стени , Вие кажете) . Другата част вече не е от къши а се построиха кооперация ( без паркинг) .... к'во му е толкова добро на Гео Милев та гонел 3.5к на квадрат ?Преди да почнете с измислиците , един от наследствените ми апартаменти е там а и съм работил няколко години за фирма с офис в БАН, та не е като да не съм запознат с квартала ... последния път като бях в България преди 7-8 години си загубих един ден да къртя треволяци между плочките пред блока че коренишата бяха разбили чак бордюрите... реакцията на съседите беше никаква... всъшност след 1-2 часа един се показа на балкона и вика .... к'во стържеш бе еееей
                          Ееее щом не са казали, че залагаш боНба и не са извикали СОБТ, значи не са лоши хОра твоите комшии.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

като имаш...сипи си едно
                            и ела да ги оправим безтухльовците
                            Що? Ако ги нЕма, на кой ще отдаваш?

Коментар

...
                              Има, ама са единици и обикновено чужди мениджъри с които иначе няма как да ги привлекат да живеят тук?

пп
                              Ей гледай какво става във Вмуеър в момента - по 20-30% режат на седмична база по отделите...
                              И то хора с по 15 год. стаж дето другаде не са бачкали... по висшите етажи..
                              осигуровки на макс, откакто се помнят и прочее...

Коментар

Бонвиане, трудно можеш да ме убедиш , че човек който има акъл да изкара чисти 200к ше ги набие в нещо с възвръшаемост, която се равнява на подръжката му. Спред мен даже ако имаш пари за пране такова набиване е безумно.

Коментар

Working...
                                X