Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Даже и във форума имаше колега, който беше със заплата 20к, ама нещо се поизгуби. Да не са го съкратили, знам ли?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ееее щом не са казали, че залагаш боНба и не са извикали СОБТ, значи не са лоши хОра твоите комшии.Last edited by segato; 16.05.2024, 21:10.
- 1 like
Коментар
-
- 5 от 5 обяви за: Продава КЪЩА град София, РЕДУТА Вид/Район/Цена
Средна цена на имотите в извадката: 469 999 €
Средна цена на кв.м: 2 164 €
/Цените са определени чрез средно аритметично/
Едно от всички
https://m.imot.bg/results?rub=1&type...rency=1&sort=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Много си далеч от Бг действителността.
В заблуда си, че апартамент, който струва 200000Е има поддръжка и разходи от 500Е на месец.
За да ти се изясни, годишният данък сгради и такса смет за този апарт са около 90 Е, а месечната такса към етажната собственост е 3-4Е на брой обитаващ апарта.
В моя случай месечните такси са още по-ниски, защото апарта е на етаж 2 от 4 и няма асансьор.
Та за поддръжка не мисли...таксите за етажната собственост ги плащат наемателите.
Второ, да не си мислиш, че в Бг сме скъсаняци.
Има хора със заплата 20000Е и годишен бонус 200000Е
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Що? Ако ги нЕма, на кой ще отдаваш?
не стенят по форумите
а ние ще се подбъзикваме с форумните симпатягипрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Това е индеск на технологичните компани.Имам ETF върху технологичните.Даже се преставя по-добре от индекса.Около 20% годишно без дивидентите.За последните 5 години.
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Ще ти отговоря,
Гео Милев е широко понятие. Цитираш БАН, но масово района на БАН е меко казано куцо място. Това е около колелото където въртят трамваите 21 и 23. Няма много инфраструктура. Зад Плиска също има много сгради на БАН. Там е малко по-добре особено в западна посока където граничи с Яворов ( бившият жк. Ленин) Там около румунското посолство и 31 СУЧЕМ е най-престижният район, който обхваща Яворов и Гео Милев.
Автобуси, трамваи, бъдещо метро...
за 15 мин пеша по Иван Асен 2 си на Орлов Мост, за 5 мин си в Борисовата, Черковна е пред теб...
Апартамента е близо до училишето до Плиска. Всичките балкони на първия етаж са остъклени и мисля че там бяха тия с поставени подпори отдолу за да могат да носят пералните и печките. Може някой да е паднал и другите са почнали да слагат подпори. Тия нагоре вероятно стъпват внимателно да не вкарат балкона в резонанс. Абе панелка като панелка, на това в нормалните страни му викат гето. Малко по-добре е от Младост, поне ги няма номерата за хеликоптери по блоковете (там съсвем си прилича на гето) . Не вярвам някой да отиде да живее доброволно в такъв блок ... Не съм ходил години ше се въздържа от крайни изказвания ма 3500 на квадрат за район в който е пълно с панелки ми изглежда крайно невъзможно.Last edited by segato; 16.05.2024, 21:03.
- 1 like
Коментар
-
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеМежду другото, зашо Гео Милев се брои добър квартал ? Едно време беше, че в едната част бяха повече къщи а в другата беше близо до Плиска и беше добър транспорта. Сега транспорта е добър на много места. Частта която е откъм Плиска си пати от мръсния въздух и шума на Цариградско ( освен ако не са сложили вече шумоизолираши стени , Вие кажете) . Другата част вече не е от къши а се построиха кооперация ( без паркинг) .... к'во му е толкова добро на Гео Милев та гонел 3.5к на квадрат ?Преди да почнете с измислиците , един от наследствените ми апартаменти е там а и съм работил няколко години за фирма с офис в БАН, та не е като да не съм запознат с квартала ... последния път като бях в България преди 7-8 години си загубих един ден да къртя треволяци между плочките пред блока че коренишата бяха разбили чак бордюрите... реакцията на съседите беше никаква... всъшност след 1-2 часа един се показа на балкона и вика .... к'во стържеш бе еееей
Гео Милев е широко понятие. Цитираш БАН, но масово района на БАН е меко казано куцо място. Това е около колелото където въртят трамваите 21 и 23. Няма много инфраструктура. Зад Плиска също има много сгради на БАН. Там е малко по-добре особено в западна посока където граничи с Яворов ( бившият жк. Ленин) Там около румунското посолство и 31 СУЧЕМ е най-престижният район, който обхваща Яворов и Гео Милев.
Автобуси, трамваи, бъдещо метро...
за 15 мин пеша по Иван Асен 2 си на Орлов Мост, за 5 мин си в Борисовата, Черковна е пред теб...
Коментар
-
Много си далеч от Бг действителността.
В заблуда си, че апартамент, който струва 200000Е има поддръжка и разходи от 500Е на месец.
За да ти се изясни, годишният данък сгради и такса смет за този апарт са около 90 Е, а месечната такса към етажната собственост е 3-4Е на брой обитаващ апарта.
В моя случай месечните такси са още по-ниски, защото апарта е на етаж 2 от 4 и няма асансьор.
Та за поддръжка не мисли...таксите за етажната собственост ги плащат наемателите.
Направи една сметка колко би връшала автомивка на самообслужване в някой от кварталите без асфалт в София. Даже не ти трябват и 200к за такова нешо. Подобно би било и пералня с автомати около студенстките обшежития в студентски град .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеМежду другото, зашо Гео Милев се брои добър квартал ? Едно време беше, че в едната част бяха повече къщи а в другата беше близо до Плиска и беше добър транспорта. Сега транспорта е добър на много места. Частта която е откъм Плиска си пати от мръсния въздух и шума на Цариградско ( освен ако не са сложили вече шумоизолираши стени , Вие кажете) . Другата част вече не е от къши а се построиха кооперация ( без паркинг) .... к'во му е толкова добро на Гео Милев та гонел 3.5к на квадрат ?Преди да почнете с измислиците , един от наследствените ми апартаменти е там а и съм работил няколко години за фирма с офис в БАН, та не е като да не съм запознат с квартала ... последния път като бях в България преди 7-8 години си загубих един ден да къртя треволяци между плочките пред блока че коренишата бяха разбили чак бордюрите... реакцията на съседите беше никаква... всъшност след 1-2 часа един се показа на балкона и вика .... к'во стържеш бе еееей
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
като имаш...сипи си едно
и ела да ги оправим безтухльовците
Коментар
-
...
пп
Ей гледай какво става във Вмуеър в момента - по 20-30% режат на седмична база по отделите...
И то хора с по 15 год. стаж дето другаде не са бачкали... по висшите етажи..
осигуровки на макс, откакто се помнят и прочее...
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Бонвиане, трудно можеш да ме убедиш , че човек който има акъл да изкара чисти 200к ше ги набие в нещо с възвръшаемост, която се равнява на подръжката му. Спред мен даже ако имаш пари за пране такова набиване е безумно.
Коментар
Коментар