IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ооооохххх

Още не са готови да обобщават впечатленията си от България, защото са прекарали в страната само четири седмици

bTV Новините
    https://btvnovinite.bg › tag
    Силна буря с виелици затвори магистрали и причини транспортен хаос в САЩ. 27 ... На много места бяха затворени пътища, а Добрич е изцяло изолиран от света.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/lede...jag-obzor.html

Искам тия същите цръвули, да ги попитат през пролетта (ако все още не са драснали де ), как са изкарали суровата (но за сметка на тва продължителна) арктическа зима в Добричко.
    Last edited by better; 13.07.2024, 17:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

Това потвърждава подозренията ми че наистина много немци, холандци, скандинавци, румънци поглеждат към Бг. И не става дума за заяждане или спорове без смисъл. Това е истина, имам инфо колко немци са наели северно от Варна около Балчик, а някои искат и да купят. Това не означава че дават пара без да мислят, проучват и те, и помня как захлупих аз от англичанина прескачайки една немкиня.
      Сънувал си, никой не поглежда, дори ако има някой заблуден дет се набутал, гледа да разкара кофтора без пари и да изчезне. Севернито черноморие е приключило отдавна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor
        Германски семейства: защо се преместихме в България

https://www.dw.com/bg/germanski-seme...ria/a-69640365
        На 1 час път от морето, в някво забравено от бога добричко село. Зимата като го блокират за 10 дена виелиците и като види, че добричката болница има 5 доктора на 70 год, бързо ще си обере крушите, камто направиха хиляди англичани.

Коментар

Хахахахаха, кратко и ясно:
          НСИ отчита 16% поскъпване годишна база на жилищата в страната през първото тримесечие на 2024 г.
          А колко е инфлацията според НСИ ? А колко е РЕАЛНАТА ? Толкова има и някакво имагинерно поскъпване.
          Имотите се "качват" само по офертни,без да има сделки и то с темп, доста изостващ от инфлацията.
          Реален ръст НЯМА,опитват да догонят инфлацията,но са доста назад.
          И това е когато сме БАШ на върха и десетки хиляди м2 в нови обори ще бъдат пуснати тази година на тезгяха.
          Ами след краша?
          Даже някои купиха точно на ФЕД пивота и президенските избори,какво повече да говорим
          Last edited by mibova; 13.07.2024, 09:50.

Коментар

50 000 избягаха от Германия, за да живеят в България
            Уж идват милиони и милиони и все "интелигентни" и "богати",пък в кочината матряла от 9 млн на 5.5 млн и половината селяни-новософиянци и цигани.
            Нещо не излиза математиката

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev
              Dear....
              thanks for your message and kindness.
              We have already downloaded the document with the instructions for checking -in. Everything clear.
              So we will wait for your news next Sunday night about the possible early check-in. Just another thing, could you recommend us some authentic traditional Bulgarian restaurants in Sofia, not the ones for tourists?
              Thank you!,
              John Paterson

Колега Бетърчо, на вниманието и на Сегато!
              Виждате ли клиента който идва следващата седмица и наема апарта за 7 нощувки кво пише? Обръща се към мен, разбираш ли защо и аз, и хората които управляват имота имат достъп за отговор, насоки, може да е свързано с детайл по имота който няма как управляващите го да го знаят. Нито пък аз имам време да следя десетки въпроси и да пиша. Акаунта е мой обаче. Така се прави. В случая американеца пита за ресторант в София с традиционна българска кухня, но нещо специално, не просто за гащник турист.
              Абе за кво го правиш това? Първо що го държиш тоя в Докторската. Като те слушам може да го продадеш за 400-500к. Сега не знам как вървят по Ривиерата ма двустаен сигурно е там някъде , макс. да трябва да додадеш 100к отгоре. Лятото прави 8 к останалото време е слабо ма ако искаш да се занимаваш сигурно ще дава 1.5-2к това са към 50к евро на година. Дай 30% на някой да се занимава а ти си гледай твоята работа. Е затова Ви се чудя що се морите. По твоите сметки всичките ти имоти правят 2.5к евро на месец, 30к , на година и то ти се разправяш. Не знам колко са по капиталова, ма сметай колко губиш че си купил на места където наемите са ниски. Не знам ти колко искаш , ма сега в София нощувките са сигурно макс. 80-100 евро. Нощувката по други държави със сходни цени на апартаменти е средно 300 евро а макс може и да е 700-800. ( е, сигурно ще стои празен повечето време ма те и в София стоят празни). Тия аномалии естествено са временни и показват че цените са високи. Щом 500к носят 10% на едно място и 3% на друго място значи на другото място не са 500к ами са 300. Така че … абе мисли си там, щом си стигнал където си , явно имаш нещо в главата. Аз не знам какво е решението. Преди мислех , че имотите ще сринат ма България е като анимационен филм, всичко е възможно и зависи само от аниматорите. В общия случай законите на физиката горе долу важат , ма икономиката и математиката много зависят от епизода.
              Last edited by segato; 13.07.2024, 08:12.

Коментар

Германски семейства: защо се преместихме в България

https://www.dw.com/bg/germanski-seme...ria/a-69640365
                Е, то и от тук някой, който живее в некое село в Луизиана може да отиде в България . Какво от това? При 2-3 милиона българи напуснали България за последните 30 години да ми даваш пример с две семейства пенсионери е малко смешно. Явно са бедни. Ако имаха по 1000 евро пенсия щяха да могат да живеят в Италия
                По едно време в България се местеха англичани. Какво стана с тях?

Коментар

Добре е, но след приемане на еврото, ще стане още по-добре.
                  Не виждаш ли че нашите политици бавят нарочно еврото ? Вкара ли се еврото, ЕЦБ влиза в играта и пералнята спира. Ко стаа тогава ?

Сега говорят че ше вкараме еврото 2026 , ма отсега мога да хвана бас че ше е поне 2027-ма
                  Last edited by X_Y; 12.07.2024, 19:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                    Чудя се теб какво те бърка повишението или понижението на имотите. Доколкото знам имаш бунгало или фургон в някакво село и разбирам че се радваш че има къде да спиш, ма за какво следиш цените на имотите ?
                    Същия въпрос съм задавал на познат, който зяпа обявите за екзотични автомобили. Питал съм какво го греят цените на неща, които не може да си позволи. Теорията му беше за някакви проекции на ума, които впоследствие ставали реалност.
                    Last edited by X_Y; 12.07.2024, 20:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                      Умолявам рутачите да престнат да рутят цените така, че повишението не се трае.
                      ===2029===
                      Чудя се теб какво те бърка повишението или понижението на имотите. Доколкото знам имаш бунгало или фургон в някакво село и разбирам че се радваш че има къде да спиш, ма за какво следиш цените на имотите ?

Коментар

Хахахахаха, кратко и ясно:

НСИ отчита 16% поскъпване годишна база на жилищата в страната през първото тримесечие на 2024 г.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...evroto-2183099
                        Това добре ли е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

основният фактор за пазара в София си остава икономиката и лихвите по кредитите.
                          мисля , че лихвите по депозитите и липсата на алтернативно спасение движи пазара ........... до такава степен ,че много от парите са взети на високи % през потребителски кредити , като купувачите изобщо не се притесняват дори от 7-8% лихва , само да се спасят

Коментар

• Турция се намира в икономически катаклизъм , не знам дали е повод за радост , че и в България съвсем умишлено се създават подобни условия .

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Брокерите са наемни работници да разбишкват кошера от време на време. Политиците определят цените на имотите. Като си изперат кнтите ше се нормализират нещата.Ама докато стане София може да мине и Париж и Ню Йорк по цени
                              От 4 годишна работа с брокерите и следене на пазара в София мога да ти кажа, че и брокерите в съчетание с както казва един приятел" нефелни" клиенти бутат цените леко нагоре. Въпреки, че основният фактор за пазара в София си остава икономиката и лихвите по кредитите. За да подпише ексклузив( само той да продава даден имот) брокера омайва клиента как може да продаде " този слънчев имот" а всъщност тотална дупка за цена над пазарната. Тази обява я вижда Пенчо и решава и той да " актуализира" цената на имота си за да " не се мине" и така по веригата. Тоест имаш цени на които стават сделки и такива дето трябва да изчакат няколко години възходящ пазар за да могат да се продадат( а при обръщане на пазара може и десетина години да трябва да изчакат)

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                                Спад: България е на второ място в света по най-бърз ръст на цените на жилищата - Investor.bg

Умолявам рутачите да престнат да рутят цените така, че повишението не се трае.

===2029===

Да си рече човек, че кольо има нов ник тук и всичко наобратно върви.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X