IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

И аз съм пил виски по кръчмите, даже не са ми искали паспорт
    Трябва да умееш да се адаптираш и пак да се чувстваш прекрасно. Пиячката не е важна, важно е да сменяш и правиш бързи завои. Инак закърняваш.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

В Докторска в съседен тристарн апарт до скоро живееха двама сърби, не бяха дипломати, но към посолството. Имат разни помощници, поддръжка, секретари и пр. В чужбина познавах турчин - помощен персонал на Турско посплство. Родом от Кърджали беше, та и Бг говореше. Беше събрал три филипинки и си ги ебеше на смени...и трите на смени при него. Бай Мустафа от Бг - Кърджали. Голем пич беше. И аз намазах с едно филипинче. Плащаха му наема - а там беле поне 250 динара в квартала - 1250 - 1300 бг левчета равностойност.
      Познавам секретарка.4 езика владее перфектно.Заплатата и е 1500 лв.

Коментар

Глупости.Ти познаваш ли такива. Аз познавам двама и нищо не им е платено.Даже и заплатите са им като социална помощГоворя за помощния песонал
        В Докторска в съседен тристарн апарт до скоро живееха двама сърби, не бяха дипломати, но към посолството. Имат разни помощници, поддръжка, секретари и пр. В чужбина познавах турчин - помощен персонал на Турско посплство. Родом от Кърджали беше, та и Бг говореше. Беше събрал три филипинки и си ги ....на смени...и трите при него. Бай Мустафа от Бг - Кърджали. Голем пич беше. И аз намазах с едно филипинче. Плащаха му наема - а там беше поне 250 динара в квартала - 1250 - 1300 бг левчета равностойност.
        Last edited by bulgarian lev; 29.07.2024, 11:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

То има какво да се ипотекира, ама ми се ще да го направя за да инжектирам в бизнес.
          Има време за бизнес, а и за бизнес ти трябва благоденстващо население. Не върви да очакваме мор и баня,дълбоки корекции, а да си мислим че ще щракаме с пръсти и прайм мангизи от бизнес.

Сложил си голям камък около врата, детето също не е малък, по-добре по-консервативно и да махнеш голяма част от кредита преди да се хвърляш в още драми. А и туй дете ще иска да те вижда,не само да киснеш на работа и изплащаш тухли и бизнеси...

Коментар

Да, така е. Щом работи към посолство наемът му е платен. На дипломати Бг държавата даваше 3000 € за наем в Кувейт - 2016 година. Александър Олшевски, личен приятел ми беше. Пиянка, но добър човечец. И заплатата му беше толкова горе долу - Бг я плаща. Но пък всичко му е фрии. Пазаруваше с шофьор, вадеше карта и отстъпки по 70% В кръчмите пиехме уиски, той с дипломатически паспорт, на масата бутилката и всичко е точ. Абе, забавления от късна пубертетска възраст.. Абе яко, нищо не правиш, официално лице на правителството, Консулите имат 5 пъти повече работа. Те са и адвоката, и нотариуса, и виза даващите, всичко...
            И аз съм пил виски по кръчмите, даже не са ми искали паспорт
            Last edited by nradev1111; 29.07.2024, 02:12.

Коментар

Да, така е. Щом работи към посолство наемът му е платен. На дипломати Бг държавата даваше 3000 € за наем в Кувейт - 2016 година. Александър Олшевски, личен приятел ми беше. Пиянка, но добър човечец. И заплатата му беше толкова горе долу - Бг я плаща. Но пък всичко му е фрии. Пазаруваше с шофьор, вадеше карта и отстъпки по 70% В кръчмите пиехме уиски, той с дипломатически паспорт, на масата бутилката и всичко е точ. Абе, забавления от късна пубертетска възраст.. Абе яко, нищо не правиш, официално лице на правителството, Консулите имат 5 пъти повече работа. Те са и адвоката, и нотариуса, и виза даващите, всичко...
              Глупости.Ти познаваш ли такива. Аз познавам двама и нищо не им е платено.Даже и заплатите са им като социална помощГоворя за помощния персонал
              Last edited by nradev1111; 29.07.2024, 02:10.

Коментар

На помощния персонал дават по 1500-2000 лв.Баси таргета
                Last edited by bulgarian lev; 29.07.2024, 02:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
                  Морски, ще дам един съвет, с оглед че явно си информиран какво се задава, гледай да имаш кеш за едни12-16м напред. А и на големите ипотеки историята познава, как при спад в цените банките искат втора ипотека върху друг имот или дори кеш пара, за да се обезпечи кредита. Тия неща не трябва да се подценяват, щото на 300 евра едни 15% са 90к лева. Факта е че в Европа цените са с едни 10-15% корекции за 24г, аз лично бих очаквал такъв сценарий или бих се застраховал срещу такъв и в България. Както казах случвало се е неотдавна и пак може да се случи.

Иначе виждам, че всички които говорят за лесни пари от индекси,акции и облигации и т.н., всичките са имотни с хубави апарти купени без пари. То добре, ама дайте шанса на безимотните първо да купят и задоволят някакви базови нужди, преди да скачат и те в тая драма.
                  Аз не познавам жена, която иска да "свива гнездо" да предпочете мъжът и да има коне или акции и индекси за половин един милион, пред това да има една тристайка, просто инстинкт и нещата от живота. Може и 3млн във фондове да имате, но докато не се почувства сигурна с тухла(може и наследствена) едва ли ще снесе, просто отбелзвам някакви факти, ако на някой не му е правило впечатление. Тъй че морския не е имал много избор и н мисля, че някаква грешка е направил. Да му мислят ергените с крипто тесли)
                  А ако нямаш друг имот кво те правят?

Коментар

Да отговоря и на Морския. С дипломатите не стоят така нещата, имат си агенция която им подсигурява имоти в хубави къщи на София, така беше и в чужбина като бях. Двустайка или тристайка в център София не би могла да се отдава на дипломати, които трябва да имат приемна и зала за срещи, тоест къща поне на два етажа с двор за коктектйли, държавата на дипломата плаща наема. По-скоро помощен персонал от посолство би бил таргет на качествени имоти в близост до посолство.
                    Аз имах добър таргет с един французин (не беше от дипломацията, а с бизнес отношения в Бг), който нае без да мисли, но Бг отказаха виза на жена му която беше мароканка и той се извини, загуби двата депозита и се изнесе. Плати само два наема. Кофти, но вината не беше моя.
                    На помощния персонал дават по 1500-2000 лв.Баси таргета

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

То има какво да се ипотекира, ама ми се ще да го направя за да инжектирам в бизнес.
                      Какъв ще е бизнеса с толкоз малко пара?

Коментар

Морски, ще дам един съвет, с оглед че явно си информиран какво се задава, гледай да имаш кеш за едни12-16м напред. А и на големите ипотеки историята познава, как при спад в цените банките искат втора ипотека върху друг имот или дори кеш пара, за да се обезпечи кредита. Тия неща не трябва да се подценяват, щото на 300 евра едни 15% са 90к лева. Факта е че в Европа цените са с едни 10-15% корекции за 24г, аз лично бих очаквал такъв сценарий или бих се застраховал срещу такъв и в България. Както казах случвало се е неотдавна и пак може да се случи.

Иначе виждам, че всички които говорят за лесни пари от индекси,акции и облигации и т.н., всичките са имотни с хубави апарти купени без пари. То добре, ама дайте шанса на безимотните първо да купят и задоволят някакви базови нужди, преди да скачат и те в тая драма.
                        Аз не познавам жена, която иска да "свива гнездо" да предпочете мъжът и да има коне или акции и индекси за половин един милион, пред това да има една тристайка, просто инстинкт и нещата от живота. Може и 3млн във фондове да имате, но докато не се почувства сигурна с тухла(може и наследствена) едва ли ще снесе, просто отбелзвам някакви факти, ако на някой не му е правило впечатление. Тъй че морския не е имал много избор и н мисля, че някаква грешка е направил. Да му мислят ергените с крипто тесли)
                        А защо трябва да слушам жени?

Коментар

А колко имота се дават под наем?
                          Да отговоря и на Морския. С дипломатите не стоят така нещата, имат си агенция която им подсигурява имоти в хубави къщи на София, така беше и в чужбина като бях. Двустайка или тристайка в център София не би могла да се отдава на дипломати, които трябва да имат приемна и зала за срещи, тоест къща поне на два етажа с двор за коктектйли, държавата на дипломата плаща наема. По-скоро помощен персонал от посолство би бил таргет на качествени имоти в близост до посолство.
                          Аз имах добър таргет с един французин (не беше от дипломацията, а с бизнес отношения в Бг), който нае без да мисли, но Бг отказаха виза на жена му която беше мароканка и той се извини, загуби двата депозита и се изнесе. Плати само два наема. Кофти, но вината не беше моя.
                          Last edited by bulgarian lev; 29.07.2024, 01:21.

Коментар

Направо ако аз съм жена ще му отсипя горе-долу така: алоо, селски, искам да имаш здрава дръжка, и нещо да видя де ще ме туриш да живея, в бъдеще време и с това кво ше спечелиш мятайки синджира говори на някой друг. Имаш ли сериозна и стабилна професия, утре не ща да ти ставам съдлъжница на твоите опити с морски свинчета, щото ще те оставя да го размахваш и без долни гащи. Ясна ли съм?
                            Last edited by bulgarian lev; 29.07.2024, 01:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

останах с впечатление, че си се насочил към импланти и тн.
                              Като лекар го казвам, Морския ще ме подкрепи. Имплантите са скъпо, но и специфично перо в подхода на протезирането. Изисква комплексен подход, а и индивидуалния отговор е специфичен. Има импланти и импланти. Аз като имунилог и молекулярен патолог бих се въздаржал, не заради парите, а заради други неща. Ако ми опадат зъбите ще сложа ченета като чичко...къв беше от филма "Топло" изпълнен от Константин Коцев.

Коментар

Коментар

Working...
                                X