If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е що не заебе тая умряла работа? Една камериерка вече е на 2к чисто. Един познат с цех се оплака, че за 2к чисто дори няма обаждания. Губи си времето тая жена.
Общо взето там работата е малко като в соца.Тя се прави че работи,те се правят че и плащат
Ливъридж не ми трябвя.
Пример.
Ако имам етф за 100к, може ли да изтегля 50к, само с 1 клик, т.е парите да са ми по сметката на същия/ другия ден?
Точно ливъридж се казва.Явно не ти е ясен тоя термин.за 100 К може да получиш още до 300К.Ама има някакви изисквания да докажеш че си про май.Лихвата на IB e най тънка от всички инвестиционни посредници,ама в момента е дебела .Нещо от сотра на 7%
Е що не заебе тая умряла работа? Една камериерка вече е на 2к чисто. Един познат с цех се оплака, че за 2к чисто дори няма обаждания. Губи си времето тая жена.
Ами защото ще я изгърбят от работа като камериерка.Освен това не върви образована жена да става чистачка.По 1300-1500 дават на камериерките
Да. В посолство на богата държава.Защо си мислите че като е посолство плаща много.Плаща според пазара.
Играчи, я кажете в IB можеш ли да вземеш заем като използваш за collateral ETF ите? Има ли формалности? На dex овете можеш да вземеш заем с 1 клик, като collateral a ти е наличното крипто.
Нa ETF дават ливъридж.Едно към 4 мисля беще максимума
Играчи, я кажете в IB можеш ли да вземеш заем като използваш за collateral ETF ите? Има ли формалности? На dex овете можеш да вземеш заем с 1 клик, като collateral a ти е наличното крипто.
на мен ми прави лошо впечатление 'отдадеността' на банката, която е склонна да финансира имота на 110-120%. Това за мен е обезпокоително, а го чувам от няколко места вече. Не става дума само за жилищно кредитиране, а и за проекти в ВЕИ(ФЕЦ)сектора (там вече се пекат фалити на разни напомапани с кредити инвеститори)..
Хубаво, че има пари в банките (каквото и да значи това), но подхода им в момента е меко казано рисков. Само и само да не изтърват ипотекаря да иде в друга банка. Работата все повече започва да мяза на онзи период с 'Па-па-па-па' кредитите. Разбира се от банките ще извядят от десет кладенеца вода, че оценката е консервативна, ипотекарят е перспективен и изгледите за икономиката са оптимистични и стабилни.
На мен ми е много любопитно в какво състояние са украинските банки в момента.
Огромна част от ипотекарите вече не са между живите(за съжаление), или са безследно изчезнали...
Какво става с всички тея награбени кредити ?
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
на мен ми прави лошо впечатление 'отдадеността' на банката, която е склонна да финансира имота на 110-120%. Това за мен е обезпокоително, а го чувам от няколко места вече. Не става дума само за жилищно кредитиране, а и за проекти в ВЕИ(ФЕЦ)сектора (там вече се пекат фалити на разни напомапани с кредити инвеститори)..
Хубаво, че има пари в банките (каквото и да значи това), но подхода им в момента е меко казано рисков. Само и само да не изтърват ипотекаря да иде в друга банка. Работата все повече започва да мяза на онзи период с 'Па-па-па-па' кредитите. Разбира се от банките ще извядят от десет кладенеца вода, че оценката е консервативна, ипотекарят е перспективен и изгледите за икономиката са оптимистични и стабилни.
Преди няколко год, обмислях да влизам там, но като видЕх "бутането с лакти" бързо, бързо се отказах. Сега се радвам, че не съм влезнал. Едн мой познат е пред фалит, защото му вземали 70-80% от печалбата или нещо такова. Баси то по-добре мутренските времена бре, плащаш 10% и си свиркаш.
П.С след ВЕИ тата следват земеделците, после ипотекарите - тия последните обаче имат шанс да бъдат спасени, понеже са толкова много, че могат да срутят държавата. Too big to fail.....
Морски, ще дам един съвет, с оглед че явно си информиран какво се задава, гледай да имаш кеш за едни12-16м напред. А и на големите ипотеки историята познава, как при спад в цените банките искат втора ипотека върху друг имот или дори кеш пара, за да се обезпечи кредита. Тия неща не трябва да се подценяват, щото на 300 евра едни 15% са 90к лева. Факта е че в Европа цените са с едни 10-15% корекции за 24г, аз лично бих очаквал такъв сценарий или бих се застраховал срещу такъв и в България. Както казах случвало се е неотдавна и пак може да се случи.
Иначе виждам, че всички които говорят за лесни пари от индекси,акции и облигации и т.н., всичките са имотни с хубави апарти купени без пари. То добре, ама дайте шанса на безимотните първо да купят и задоволят някакви базови нужди, преди да скачат и те в тая драма.
Аз не познавам жена, която иска да "свива гнездо" да предпочете мъжът и да има коне или акции и индекси за половин един милион, пред това да има една тристайка, просто инстинкт и нещата от живота. Може и 3млн във фондове да имате, но докато не се почувства сигурна с тухла(може и наследствена) едва ли ще снесе, просто отбелзвам някакви факти, ако на някой не му е правило впечатление. Тъй че морския не е имал много избор и н мисля, че някаква грешка е направил. Да му мислят ергените с крипто тесли)
+1
лесно няма
Като лекар го казвам, Морския ще ме подкрепи. Имплантите са скъпо, но и специфично перо в подхода на протезирането. Изисква комплексен подход, а и индивидуалния отговор е специфичен. Има импланти и импланти. Аз като имунилог и молекулярен патолог бих се въздаржал, не заради парите, а заради други неща. Ако ми опадат зъбите ще сложа ченета като чичко...къв беше от филма "Топло" изпълнен от Константин Коцев.
Вярно е, че има различни видове импланти и че не е 100% успеваемостта им, а около 95~98%, но и ченетата не са стока.
Познавам секретарка.4 езика владее перфектно.Заплатата и е 1500 лв.
Кой и плаща? В Бг на посолствата би трябвало да им плаща държавата на посолството. Но може да си наемат секретарка, преводач и пр. И тогава си им плаща държавата домакин. Но ако е местен, ако са граждани на държавата с посолството си получават заплата от нея. Е та, толкоз, заплатите не им знам, казах ти че посланика беше с около 3000€ 2016, сега едва ли е кой знае колко повече за който е. Но му поемат наема и питиетата и храната. Той за кво харчи, за нищо. На помощния са малки, но фрии наем, толкоз.
Коментар