IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Е що не заебе тая умряла работа? Една камериерка вече е на 2к чисто. Един познат с цех се оплака, че за 2к чисто дори няма обаждания. Губи си времето тая жена.
    Общо взето там работата е малко като в соца.Тя се прави че работи,те се правят че и плащат

Коментар

Ливъридж не ми трябвя.
      Пример.
      Ако имам етф за 100к, може ли да изтегля 50к, само с 1 клик, т.е парите да са ми по сметката на същия/ другия ден?
      Точно ливъридж се казва.Явно не ти е ясен тоя термин.за 100 К може да получиш още до 300К.Ама има някакви изисквания да докажеш че си про май.Лихвата на IB e най тънка от всички инвестиционни посредници,ама в момента е дебела .Нещо от сотра на 7%

Коментар

Е що не заебе тая умряла работа? Една камериерка вече е на 2к чисто. Един познат с цех се оплака, че за 2к чисто дори няма обаждания. Губи си времето тая жена.
        Ами защото ще я изгърбят от работа като камериерка.Освен това не върви образована жена да става чистачка.По 1300-1500 дават на камериерките

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Да. В посолство на богата държава.Защо си мислите че като е посолство плаща много.Плаща според пазара.
          Last edited by better; 29.07.2024, 13:28.

Коментар

Нa ETF дават ливъридж.Едно към 4 мисля беще максимума
            Ливъридж не ми трябвя.
            Пример.
            Ако имам етф за 100к, може ли да изтегля 50к, само с 1 клик, т.е парите да са ми по сметката на същия/ другия ден?

Коментар

Играчи, я кажете в IB можеш ли да вземеш заем като използваш за collateral ETF ите? Има ли формалности? На dex овете можеш да вземеш заем с 1 клик, като collateral a ти е наличното крипто.
              Нa ETF дават ливъридж.Едно към 4 мисля беще максимума

Коментар

Ади ве? Туй в СФ ли?
                Да. В посолство на богата държава.Защо си мислите че като е посолство плаща много.Плаща според пазара.
                Last edited by nradev1111; 29.07.2024, 13:12.

Коментар

• Играчи, я кажете в IB можеш ли да вземеш заем като използваш за collateral ETF ите? Има ли формалности? На dex овете можеш да вземеш заем с 1 клик, като collateral a ти е наличното крипто.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

на мен ми прави лошо впечатление 'отдадеността' на банката, която е склонна да финансира имота на 110-120%. Това за мен е обезпокоително, а го чувам от няколко места вече. Не става дума само за жилищно кредитиране, а и за проекти в ВЕИ(ФЕЦ)сектора (там вече се пекат фалити на разни напомапани с кредити инвеститори)..

Хубаво, че има пари в банките (каквото и да значи това), но подхода им в момента е меко казано рисков. Само и само да не изтърват ипотекаря да иде в друга банка. Работата все повече започва да мяза на онзи период с 'Па-па-па-па' кредитите. Разбира се от банките ще извядят от десет кладенеца вода, че оценката е консервативна, ипотекарят е перспективен и изгледите за икономиката са оптимистични и стабилни.
                    На мен ми е много любопитно в какво състояние са украинските банки в момента.
                    Огромна част от ипотекарите вече не са между живите(за съжаление), или са безследно изчезнали...

Какво става с всички тея награбени кредити ?
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

+1

лесно няма

на мен ми прави лошо впечатление 'отдадеността' на банката, която е склонна да финансира имота на 110-120%. Това за мен е обезпокоително, а го чувам от няколко места вече. Не става дума само за жилищно кредитиране, а и за проекти в ВЕИ(ФЕЦ)сектора (там вече се пекат фалити на разни напомапани с кредити инвеститори)..

Хубаво, че има пари в банките (каквото и да значи това), но подхода им в момента е меко казано рисков. Само и само да не изтърват ипотекаря да иде в друга банка. Работата все повече започва да мяза на онзи период с 'Па-па-па-па' кредитите. Разбира се от банките ще извядят от десет кладенеца вода, че оценката е консервативна, ипотекарят е перспективен и изгледите за икономиката са оптимистични и стабилни.
                      Преди няколко год, обмислях да влизам там, но като видЕх "бутането с лакти" бързо, бързо се отказах. Сега се радвам, че не съм влезнал. Едн мой познат е пред фалит, защото му вземали 70-80% от печалбата или нещо такова. Баси то по-добре мутренските времена бре, плащаш 10% и си свиркаш.

П.С след ВЕИ тата следват земеделците, после ипотекарите - тия последните обаче имат шанс да бъдат спасени, понеже са толкова много, че могат да срутят държавата. Too big to fail.....
                      Last edited by better; 29.07.2024, 10:35.

Коментар

Познавам секретарка.4 езика владее перфектно.Заплатата и е 1500 лв.
                        Ади ве? Туй в СФ ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
                          Морски, ще дам един съвет, с оглед че явно си информиран какво се задава, гледай да имаш кеш за едни12-16м напред. А и на големите ипотеки историята познава, как при спад в цените банките искат втора ипотека върху друг имот или дори кеш пара, за да се обезпечи кредита. Тия неща не трябва да се подценяват, щото на 300 евра едни 15% са 90к лева. Факта е че в Европа цените са с едни 10-15% корекции за 24г, аз лично бих очаквал такъв сценарий или бих се застраховал срещу такъв и в България. Както казах случвало се е неотдавна и пак може да се случи.

Иначе виждам, че всички които говорят за лесни пари от индекси,акции и облигации и т.н., всичките са имотни с хубави апарти купени без пари. То добре, ама дайте шанса на безимотните първо да купят и задоволят някакви базови нужди, преди да скачат и те в тая драма.
                          Аз не познавам жена, която иска да "свива гнездо" да предпочете мъжът и да има коне или акции и индекси за половин един милион, пред това да има една тристайка, просто инстинкт и нещата от живота. Може и 3млн във фондове да имате, но докато не се почувства сигурна с тухла(може и наследствена) едва ли ще снесе, просто отбелзвам някакви факти, ако на някой не му е правило впечатление. Тъй че морския не е имал много избор и н мисля, че някаква грешка е направил. Да му мислят ергените с крипто тесли)
                          +1

лесно няма

Last edited by bertram; 29.07.2024, 09:58.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Като лекар го казвам, Морския ще ме подкрепи. Имплантите са скъпо, но и специфично перо в подхода на протезирането. Изисква комплексен подход, а и индивидуалния отговор е специфичен. Има импланти и импланти. Аз като имунилог и молекулярен патолог бих се въздаржал, не заради парите, а заради други неща. Ако ми опадат зъбите ще сложа ченета като чичко...къв беше от филма "Топло" изпълнен от Константин Коцев.
                            Вярно е, че има различни видове импланти и че не е 100% успеваемостта им, а около 95~98%, но и ченетата не са стока.

Коментар

Познавам секретарка.4 езика владее перфектно.Заплатата и е 1500 лв.
                              Кой и плаща? В Бг на посолствата би трябвало да им плаща държавата на посолството. Но може да си наемат секретарка, преводач и пр. И тогава си им плаща държавата домакин. Но ако е местен, ако са граждани на държавата с посолството си получават заплата от нея. Е та, толкоз, заплатите не им знам, казах ти че посланика беше с около 3000€ 2016, сега едва ли е кой знае колко повече за който е. Но му поемат наема и питиетата и храната. Той за кво харчи, за нищо. На помощния са малки, но фрии наем, толкоз.
                              Last edited by bulgarian lev; 29.07.2024, 02:27.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

И аз съм пил виски по кръчмите, даже не са ми искали паспорт
                                Трябва да умееш да се адаптираш и пак да се чувстваш прекрасно. Пиячката не е важна, важно е да сменяш и правиш бързи завои. Инак закърняваш.
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X