Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнениеМешате тука маржин търговията с това, което Better иска да направи: stock collaterised loan.
Различни неща са. Човекът просто иска да може да има бърза ликвидност при нужда без да държи кеш в останалото време и без да продава (и да навлиза във данъчно събитие, btw).
В САЩ масово се практикува, така наречения "buy. hold. die."
П.с при крипто има един +, ако интересуваш - на лични.
Коментар
-
Чакайите малко сиа. Аз пари имам, имоти имам, и др работи имам, но не искам да ги ползвам като collateral! Имам обаче едни да каем 100к авариен фонд (дет го яде яко инфлацията), които с 1 клик мога изхарча.
Мога ли с тези 100к да купя етф, който следи сп500, но ако ми притрябват спешно (да не дава господ), да мога да ги заложа и да тегля заем. Не искам да продавам, защото може да сме в корекция.
При крипто е мн просто. Слагаш конове за 100к, веднага теглиш 50к, и след минути са ти по сметката. Има ли такова нещо в Иб?Last edited by better; 29.07.2024, 15:40.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Аз разбрах, че иска да купи ЕТF. Aз препоръчвам IWDA или ANAU
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
А ако е на -20%?Last edited by nradev1111; 29.07.2024, 15:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ами като му требе ликвидност продава част от позицията.Става за секунди
Коментар
-
Не е в сф, около Вн е, но мераклии - йок.
Коментар
-
За цеха ако му требе квалифициран кадър поне 3К трябва да дава ако е в София. За 2 К няма
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Вярно е, че има различни видове импланти и че не е 100% успеваемостта им, а около 95~98%, но и ченетата не са стока.
Коментар
-
Това дето иска не е репо а марджин.Става по лесно и лихвата е по-ниска.БГ банки дават репо на 12%
Коментар
-
Няма причина цените на имотите да паднат, каза кредитният консултант Иво Димитров
https://www.pariteni.bg/novini/kredi...ipoteka-250169
Ти да видиш, хахаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
искаш да направиш репо .. е и?
не е по темата
ИБ не мисля, че дават, но БГ банки дават срещу акции ..на куца лихва.
Коментар
-
Ливъридж е да вземеш назаем за да играеш с повече, съответно, ако тръгне в обратна посока биваш ликвидиран. Общо взето комар. Аз искам да взема 50к, срещу моите 100к., разбира се пак има опасност от ликвидация, ако актива ти падне в определен %. Т.е аз искам да взема по-малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнениеМешате тука маржин търговията с това, което Better иска да направи: stock collaterised loan.
Различни неща са. Човекът просто иска да може да има бърза ликвидност при нужда без да държи кеш в останалото време и без да продава (и да навлиза във данъчно събитие, btw).
В САЩ масово се практикува, така наречения "buy. hold. die."Last edited by nradev1111; 29.07.2024, 14:53.
Коментар
-
В САЩ масово се практикува, така наречения "buy. hold. die."
Коментар
Коментар