If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напоследък дочувам за повишаване лихвите по потребителските кредити. Доста познати ми споделиха, че от 01.09 са с нови по-високи лихви:-)))
Просто честитка по ел. пощата:-))))
Моят е от април 21-ва година. За 60 месеца. Засега лихвата остава 4,2%ГПР. На 01 септември ми беше падежа и не ми я повишиха. Сега ще я проверя и на 1 октомври, живот и здраве, като се върна от Турция. Главницата му вече сочи около 15% от цената на имота, който съм придобил Нека продължават от дъждовния и ветровит перон да си фантазират, че имота ми е собственост на банката...хахаха...
Изобщо не ги сравнявам с тухлата. Казвам, че една прилична сума от 200к, която малък % от хората имат кеш, вложена в акции, възвращаемостта й е колкото минималната заплата от догодина. На такъв набалончен пазар във всяко едно направление, е рисково да се набутва кеш където и да било. Само да люшне леко и връща всичко в първи клас.
Е да, сега всеки си е събрал кеша и чака ноември. Данета Ви каза че ше има друсане , ма тука имаше "експерти" дето му се смяха ( май пак монакското пиле). Ше видим. Дано се размине. Само че пак , с акциите можеш да продадеш сравнително бързо и да стоиш в кеш. Като набиеш 200к в жилище баш на балона, какви опции имаш ? Кесиш и стискаш палци да не боли много.
Хъ, това за 20к го е дописал май. Не го видях първоначално. Ми що 20 к , шо не 200к или 2 милки месечно? Много си ограничен бе джонка. Мисли по на едро.
Що мислиш напоследък така са набъбнали данъчните декларации...просто оставят повечко място за хората с много 0 в дохода.
Напоследък дочувам за повишаване лихвите по потребителските кредити. Доста познати ми споделиха, че от 01.09 са с нови по-високи лихви:-)))
Просто честитка по ел. пощата:-))))
И да качат лихвите с 1-2% за частни лица няма да направи разлика. Лихвите за бизнеса са си високи и някак издържа да не се срине всичко изведнъж. Ше почне да се усеща като се натрупат съкращения. 100 човека експерти, включително и зам министри им казаха на политиците че доходите значително изпреварват ръста в производителността. Производството и услугите става прекалено скъпи. Затова пищят и хотелиери и се затварят фабрики. Преди месец некъф завод за кабели, вчера гледам друг за ЛЕД осветление и още някакъв на който не му запомних името. И това са тия за които аз съм чул от другия край на света. Фолксваген се гласи да затвори 2 завода в Германия. Колко БГ предприятия работят за авто индустрията в Германия , знае ли някой ? Като намалеят поръчките не е нужно да се вдигат лихвите.
П.С. Почнаха да се чуват предложения за суспендиране на швейцарското правило за пенсиите и за увеличенията в администрацията ( не знам какви са там правилата). Ми не може до безкрай заеми бе. Трябва да има и приходи за да се катерят разходите.
Грешна сметка! Сравнявай колко носят 200к вложени в апартамент и колко в акции а не за какво ше стигнат. Бонвивана каза че 200к носят 500 на месец та няма да има и за бира шото рано или късно ше ходят за подръжка. Общо взето стискаш палци на капиталовата. Само че ако има висока капиталова и тези 10% от акции ше са повече а там можеш да капитализираш всяка година , че и преди данъци. С имотите не е баш така. Имотите са thing само в изостанали икономики където хората нямат финансова култура или достъп до други инвестиции. Даже китайците бягаха в биткоин докато можеха.
Изобщо не ги сравнявам с тухлата. Казвам, че една прилична сума от 200к, която малък % от хората имат кеш, вложена в акции, възвращаемостта й е колкото минималната заплата от догодина. На такъв набалончен пазар във всяко едно направление, е рисково да се набутва кеш където и да било. Само да люшне леко и връща всичко в първи клас.
Кажи честно, че си вземал 20к на месец през 2019г. и избяга в Швабско? Жонка, ти разби мита, че хората бягат от немотия.
Хъ, това за 20к го е дописал май. Не го видях първоначално. Ми що 20 к , шо не 200к или 2 милки месечно? Много си ограничен бе джонка. Мисли по на едро.
Надявам се, че пишеш всичко това с голяма доза сарказъм. Иначе си е чиста демагогия - радетелите за свобода - зазидани в детски и без финанси.
И като се заговори за доходност от акции и залетят едни проценти, чак смешно ми става. На 200к суха пара в акции 10% са 20 хилки годишно преди данъци. Като им теглиш чертата - иде Илядо и малко лева на месец...колкото да има за биричка и мезенце в детската. Голяма инвестиция, голямо чудо.
Грешна сметка! Сравнявай колко носят 200к вложени в апартамент и колко в акции а не смятай за какво ше стигне печалбата от акции. Бонвивана каза че 200к носят 500 на месец та няма да има и за бира шото рано или късно ше ходят за подръжка. Общо взето стискаш палци на капиталовата. Само че ако има висока капиталова и тези 10% от акции ше са повече а там можеш да капитализираш всяка година , че и преди данъци. С имотите не е баш така. Имотите са thing само в изостанали икономики където хората нямат финансова култура или достъп до други инвестиции. Даже китайците бягаха в биткоин докато можеха.
Ejonny като дърт ерген си прекарва времето така:
.........................
А вие тухладжии и панелкаджии си прекарвате времето така:
................................
Ремонт на "инвестицията" за триста иляди евра, а ??? Как се мъкнат чували със строителни отпадъци по асансьора...
Ха-ха-ха-ха.....
Не знам как си прекарват времето панелкаджиите, ма джонката си го прекарва във форума да си описва фантазиите. Човека няма елементарна представа за нешата за които говори. Преди се правеше на ИТ гуру, като го поразпитах се оказа че ИТ е чувал само по телевизията. С Монако имаше някакви изцепки, то не бяха разходки по несъшествуваши места, сметки в ресторанти. private banking ... зарежи. Пиленце е джонката , пиленце от Монако. Не му задавайте много въпроси , че ми става жал как се самоиздънва. Сега ново 200, за 4-5 години изкарал няколко милиона от инвестиции стартирайки от нулата. Защо бе джонка, зашо се 'злагаш така ? В детската градина ли сме оше ?
Още 2019-та за това, което търсех, имаше 2-3 обяви общо и цени над 500к. Тогава имах спестени около 350к-400к и не бях захлебил както сега. Парата я направих последните 3-4 години. Заплатата ми на управител в Сф беше под 20к.
ПС: Само в БГ просторните апарти са по 150 квадрата - главно заради надписани квадратури от брокерази и строители. Нормалният тристаен е 60-70 квадрата светли.
Кажи честно, че си вземал 20к на месец през 2019г. и избяга в Швабско? Жонка, ти разби мита, че хората бягат от немотия.
И като се заговори за доходност от акции и залетят едни проценти, чак смешно ми става. На 200к суха пара в акции 10% са 20 хилки годишно преди данъци. Като им теглиш чертата - иде Илядо и малко лева на месец...колкото да има за биричка и мезенце в детската. Голяма инвестиция, голямо чудо.
Когато изкараш 20 хилки от твоите тухларници, едва тогава може да ни се обясняваш, и да ни даваш наклон на...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Надявам се, че пишеш всичко това с голяма доза сарказъм. Иначе си е чиста демагогия - радетелите за свобода - зазидани в детски и без финанси.
Въпроса ти е риторичен. Прости наистина го мисли:-(
Ето така се остава дърт ерген цял живот. Гледаш в чуждата паница ти, който дори не живееш в бг, въпреки че като гледам какъв предстои да ви го набутат в джерманито, по някое време ще почнете да се завръщате.
Тебе какво те бъркат дъртите ергени?
Ejonny като дърт ерген си прекарва времето така:
А вие тухладжии и панелкаджии си прекарвате времето така:
Ремонт на "инвестицията" за триста иляди евра, а ??? Как се мъкнат чували със строителни отпадъци по асансьора...
Ха-ха-ха-ха.....
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар