Бонке ма, само брокеразите напъвате на тая опорка че който не пее вашата песен за цветя и рози плюе по България. Има ли нешо което да не е вярно от това което съм казал ? Всичко на гише!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
"Инвеститори" в тотото не се броят за инвеститори !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
начи, тоя сегато е голям злобчо
не живее тук, но се оплаква, че не може да си извади справка от цкр
и за какво може да му е
та те там изобщо интересуват ли се от гологъзи гастари
но виж инвестотори, като мен и лордчето сигурно им попадат в папките
Коментар
-
толкова много носталния по "онова време" се усеща в теб
Днес хората имат много повече възможности и дори са богати в СФ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Това е твоето виждане от твоята камбанария.
Моят прочит е друг. И преди и сега хората са еднакво алчни.
За теб 90те може да са били бедни, за мен са били златни години. 100-1000 дойче марки на ден:-)
Спекуланти, туй-онуй + малцинството, което имаше шанса да бачка за чужди компании със заплати в чужда валута.
И аз съм имал някоя и друга сделка със злато средата на '90-те така че добре знам за какво говориш...
Коментар
-
начи, тоя сегато е голям злобчо
и за какво може да му е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Преди 89 г. хората не бяха алчни и не ламтяха. А и трудно даваха апартаменти. Нямям роднини, които да са успели да бият системата и да вземат 2 апартамента, с изключение на едно семейство.
А през 90-те беше доста бедно положението, помня бедни ученически купони. И едва през 2008 г. България достигна икономическото си развитие от 1989 г.
Моят прочит е друг. И преди и сега хората са еднакво алчни.
За теб 90те може да са били бедни, за мен са били златни години. 100-1000 дойче марки на ден:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Стига си превъзнасял америка и плюс по Родината. Имали сте кредитни регистри, рентгенови снимки в зъболекарските кабинети, онлайн справки и цветни химикалки. Е, и? България наистина не е най-напредналата страна, ама си е прилично развита. Доста сме дръпнали откакто си бегАл, и то не благодарение на злобчовци като теб.
и за какво може да му е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Преди 89 г. хората не бяха алчни и не ламтяха. А и трудно даваха апартаменти. Нямям роднини, които да са успели да бият системата и да вземат 2 апартамента, с изключение на едно семейство.
А през 90-те беше доста бедно положението, помня бедни ученически купони. И едва през 2008 г. България достигна икономическото си развитие от 1989 г.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Кредитен репорт в САЩ се взима за 10 минути онлайн като отговаряш на няколко въпроса за предишни адреси, кредити и салда. В България за всичко трябва да отида на гише, да ми дадат електронен подпис, да подам молба, на всеки Х години да си покажа личната карта за да не ми блокират банковата сметка ... е тая лелка на гишето в БНБ някакъв експерт по идентифицирането ли е ? .
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Зависи кое време визираш.
Преди 89та имаше софийско жителство, но всеки, който е искал и не го е мързяло идваше или в Кремиковци или в градският транспорт.
Кореняк софиянците правеха врътки с фиктивни разводи и пак имаха по няколко жилища за децата.
След 89 та стана мнооого лесно.
По-трудно бе да си купиш нова кола.
12000лв струваше чисто нов Москвич 2141 с москвичов двигател 1500 и малко по-късно Алеко с ладов мотор от ДО Мототехника.
Точно 12000 лева струваше чисто нова панелка в Дружба 2 издадена по БДС
Около 15-16000 лв бе тристайният.
Пари в началото на 90те се правеха много от някои:-)))))))))) Буквално десетки хиляди ДМ
Който е имал акъл знаеш къде е инвестирал:-)))
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Но с проста справкта пътя, по който аз лично бих тръгнал е следният .
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ми не мога да отида в БНБ. Не мога ли да си проверя онлайн ?
Доколкото разбрах, ако не е онлайн с ел. подпис, справката отнема 14 дни и трябва нотариална заверка на подпис и какви ли не простотии. За онлайн вероятно е веднага , ма де да знам ... как да си изкарам ел подпис оттук ? Последния път като ходих в БГ консулството за паспорт казаха трябва да се ходи до България. Зашо да ходя до България, издавате ми паспорт, не можете ли да ми издадете и електронен подпис ? Като отида в България какво ше направите повече от това в консултвото и нали точно с тоя паспорт ше ме идентифицирате?
Eстонско е-резиденси, се прави онлайн и само се взима от най-близкото консулството и то става дума за неграждани на Естония. Примерно некой индиец може да си изкара е-резиденси и след това да си отвори с него фирма онлайн, да си направи банкова сметка и т.н. Кредитен репорт в САЩ се взима за 10 минути онлайн като отговаряш на няколко въпроса за предишни адреси, кредити и салда. В България за всичко трябва да отида на гише, да ми дадат електронен подпис, да подам молба, на всеки Х години да си покажа личната карта за да не ми блокират банковата сметка ... е тая лелка на гишето в БНБ някакъв експерт по идентифицирането ли е ? Ма трябва да се ходи та тя да начука буквичките на клавиатурката, аз не мога.
В сайта на БНБ е поставено следното ръководство:
https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub...r_eserv_bg.pdf
За достъп до електронните услуги е необходимо квалифицирано удостоверение за
квалифициран електронен подпис (КУКЕП), който да съдържа ЕГН на заявителя. КУКЕП
следва да е издаден от вписаните от Комисия за регулиране на съобщенията в националния
доверителен списък доставчици на квалифицирани удостоверителни услуги, да е записан
върху смарт карта с четец, който да е поставен в карточетящо устройство/клиентския
компютър. Услугата не се достъпва с облачни удостоверения.
Така отварям Комисия за регулиране на съобщенията и там пише кои фирми издават електронни подписи (КУКЕП).
Отваряш сайтовете и гледаш, кой издава електронен подпис онлайн
https://crc.bg/bg/rubriki/560/elektr...ritelni-uslugi
Вписаните от КРС в националния доверителен списък доставчици на квалифицирани удостоверителни услуги са: „Борика“ АД, „Евротръст Технолъджис“ АД, „Инфонотари“ ЕАД и „Информационно обслужване“ АД.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеПо онова време все забраняваха и не даваха.
Преди 89та имаше софийско жителство, но всеки, който е искал и не го е мързяло идваше или в Кремиковци или в градският транспорт.
Кореняк софиянците правеха врътки с фиктивни разводи и пак имаха по няколко жилища за децата.
След 89 та стана мнооого лесно.
По-трудно бе да си купиш нова кола.
12000лв струваше чисто нов Москвич 2141 с москвичов двигател 1500 и малко по-късно Алеко с ладов мотор от ДО Мототехника.
Точно 12000 лева струваше чисто нова панелка в Дружба 2 издадена по БДС
Около 15-16000 лв бе тристайният.
Пари в началото на 90те се правеха много от някои:-)))))))))) Буквално десетки хиляди ДМ
Който е имал акъл знаеш къде е инвестирал:-)))
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Отиваш в БНБ и ти издават историята на кредитите на момента срещу 20 лева, мисля, че беше. За 10 минути става всичко.
https://www.bnb.bg/AboutUs/AUFAQ/index.htm
Иначе почти всички информационни системи на държавната администраия се поддържат от Информационно обслужване АД
https://www.is-bg.net/
Доколкото разбрах, ако не е онлайн с ел. подпис, справката отнема 14 дни и трябва нотариална заверка на подпис и какви ли не простотии. За онлайн вероятно е веднага , ма де да знам ... как да си изкарам ел подпис оттук ? Последния път като ходих в БГ консулството за паспорт казаха трябва да се ходи до България. Зашо да ходя до България, издавате ми паспорт, не можете ли да ми издадете и електронен подпис ? Като отида в България какво ше направите повече от това в консултвото и нали точно с тоя паспорт ше ме идентифицирате?
Eстонско е-резиденси, се прави онлайн и само се взима от най-близкото консулството и то става дума за неграждани на Естония. Примерно некой индиец може да си изкара е-резиденси и след това да си отвори с него фирма онлайн, да си направи банкова сметка и т.н. Кредитен репорт в САЩ се взима за 10 минути онлайн като отговаряш на няколко въпроса за предишни адреси, кредити и салда. В България за всичко трябва да отида на гише, да ми дадат електронен подпис, да подам молба, на всеки Х години да си покажа личната карта за да не ми блокират банковата сметка ... е тая лелка на гишето в БНБ някакъв експерт по идентифицирането ли е ? Ма трябва да се ходи та тя да начука буквичките на клавиатурката, аз не мога.
Коментар
Коментар