IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Проблема на България е че няма работещи. Това че няма деца допринася да няма работещи, но не е само това. Затова Ви казвам че се опитвате да решите грешния проблем. Какво като има деца ако когато станат на 18 заминат на Запад за да учат и останат там. Пак не решавате проблема който искате да решите а именно липсата на работна ръка. Освен това , защо Ви е необходима работна ръка ? За да се развива икономиката и да има повече постъпления в бюджета , нали ? Как ще повишавате постъпленията в бюджета като освобождавате населението от данъци ? Другото е че дори не помисляте че данъците в България така и така са ниски и освобождаването от данъци няма да донесе големи ползи на бенефициентите. Ако едно семейство има доход от 100, 000 лева и не плаща данъци ще спести 10,000 лева. Тези пари няма да стигнат да се плаща дори детската градина за 2 деца. Особено ако хората се подлъжат, броя на децата нарасне, а детските градини не. В същото време бюджета ще има нужда да намери тези 10,000 и най-вероятно ще вдигне данъците. Вие ако сте на 30 години с 1 дете и Ви направят данъците от 10% на 20 или 25% какво ще направите ? Вече не можете да имате второ дете преди 25 , ще плащате данъци до живот за да отглеждате чужди деца ли ? Ще отидете в друга държава естествено. Става ли Ви ясно че Вашето предложение ще изгони работещи веднага а дори и да има увеличение на децата те ще напуснат държавата по-късно , някой заради образование, някои заради данъци ? В цял свят работещото решение е кражба на мозъци. Правите добри университети, привличате млади хора и се стремите да им осигурите възможност да останат. Ако тези хора имат добри условия, ще създадат семейства и деца.

ПП Баба Меркел също се се опитваше да реши демографските проблеми без да се образова и затова сега Запада има проблеми.

Как би работил Вашия план за хора които сега са на 40 , но са имали 2 деца преди 25? И тях ли ще освободите от ДОД. А ще им върнете ли това което вече са платили? А какво ако са имали 2 деца но на 26 ? Сори, много късно ли ?
    Момко виждам че вече си готов за министър на финансите.20% ДДС нисък данък ли е?Казах и пак повтарям че единствения нисък данък в БГ е акциза на алкохола

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Точно така, наемат се некадърници, защото други няма. Затова и икономиката не работи. Висшист завършил в БГ - смях.
      ИТ-тата пък сте най-нискоквалифицирани от всички. Повечето неща могат да се научат за под половин година от всеки с IQ над 100 при желание.Щом смехотворни модели като Софт-уни работят...Веки един средноинтелигентен обущар може да стане прорамист за отрицателно време, докато програмист да стане обущар не може и за 100 години. Точно това е и проблемът.
      Вие къде и какво сте завършил ?

Аз също смятам че висшето образование в България не е добро. Но проблема не е толкова в качеството на образованието колкото в това че системата не може да оцени и намери място на хората според квалификацията им. Ако това се случва, хората щяха да се опитват да отидат на следващото ниво и щяха да си подобряват квалификацията постоянно.

Що се отнася до некадърните, некадърни хора има навсякъде, но в напредналите страни системата им намира място на което могат да бъдат полезни. В България оставам с впечатлението че всички с които говоря са супер квалифицирани, за сметка на това всички с които не съм говорил са некадърници. Тези с които говоря носят фирмите си на раменете си и ако не са те останалите 2000-3000 некадърници които работят в същата фирма ще умрат от глад. Вече имам чувството , че имам някакъв вграден филтър и подсъзнателно избирам да говоря само с кадърните защото досега никога не съм чул някой да каже , нищо не разбирам, добре че са другите та да върви работата и да има пари за заплати. Миналата седмица господин Байлор говореше как майка му диагностицирала пациентите още в асансьора по слух, докато на некадърните лекари им трябвала цяла седмица и апаратура. Ето подсъзнателно филтрирам даже хората с кадърни майки. Любопитен съм какво ли ще стане ако преодолея филтъра си и отида да говоря с някой лекар от същата болница. Може би най-после ще намеря някой да си признае че е некадърник.

Коментар

INSAIT са абсолютни смехурковци. Знам им схемата, знам и кой стои зад тях. Жалко за малкото кадърни хора,които се подведоха да работят за тях за без пари буквално. Скоро няма да има и помен от това недоразумение.

А за това дето си го описал трябва БВП-то на 3 Българии, за да се направи. И пак - тряба да има хората, а хората няма да дойдат току-така. Никой няма да дойде да живее в тази смехотворна държава.
        Аз не знам много за тях, но виждам че имам студенти от цял свят и точно това е което трябва на България. Не ме интересува дали са смехурковци, дали лъжат хората, важното е че вкарат студенти и има шанс някои от тях да останат.

Коментар

Аз вече казах. Университети на високо ниво. Ако не друго поне българите ще учат в тях и няма да ходят в Западните университети. Можете да се поинтересувате за INSAIT. Това е правилния път.

После да се създадат условия, примерно да очертаят една област с радиус 80 км в подножието на Пирин или Родопите, построяват инфраструктурата и да кажат, който отвори офис и назначи над 50 човека не плаща данъци и половината от осигуровките 15 години. Ирландците какво направиха ? Създадоха условия, не раздаваха пари.
          INSAIT са абсолютни смехурковци. Знам им схемата, знам и кой стои зад тях. Жалко за малкото кадърни хора,които се подведоха да работят за тях за без пари буквално. Скоро няма да има и помен от това недоразумение.

А за това дето си го описал трябва БВП-то на 3 Българии, за да се направи. И пак - тряба да има хората, а хората няма да дойдат току-така. Никой няма да дойде да живее в тази смехотворна държава.

Коментар

Ти какъв модел предлагаш, за да се привлекат качествени мигранти (не араби) в БГ? Тези условия какви трябва да са? Нали пак с пари се създават условия.

Това с украинците и хотелите беше тотална глупост. А с раждаемост в БГ няма шанс да се оправи нещо. Трябва внос.
            Аз вече казах. Университети на високо ниво. Ако не друго поне българите ще учат в тях и няма да ходят в Западните университети. Можете да се поинтересувате за INSAIT. Това е правилния път.

После да се създадат условия, примерно да очертаят една област с радиус 80 км в подножието на Пирин или Родопите, построяват инфраструктурата и да кажат, който отвори офис и назначи над 50 човека не плаща данъци и половината от осигуровките 15 години. Ирландците какво направиха ? Създадоха условия, не раздаваха пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Да кажем, че съм частично съгласен, само не схващам защо винаги се генерализира? Във всички сектори има специалисти и некадърници. Кажи с какво са виновни хората в бг Ит сектора, че имаше хайп?

То и плочкаджии вече не харесват 10к на месец и даже не им трябват ни академии, ни 6 месеца обучение, та ками ли 100 айкю
              Аз плочкаджия с къща на Малдивите (условно) не съм видял. Те каквото изкарат им излиза през задника. Когато спре това имотно безумие, ще им спре кранчето на секундата. Аз хората не ги обвинявам, обвинявам системата, която създаде едни мъртви души и която подчини държавата на трансфери и крдитиране, а унищожи икономиката.

Коментар

Нали бяха внесени 50-100,000 украинци? Платихме им почивкат и си заминаха. Меркел пък внесе сирийци и афганистанци и всичко беше толкова добре стимулирано , че тия сега не искат да си тръгнат и немците се чудят какво да правят. Не чувате какво Ви се говори? Кадърния човек иска условия, не пари. Пари той ще изкара. На всеки над средното ниво му е ясно че ако се раздават пари, бенифициенти ще бъдат некадърните а кадърните ще са донори.
                Ти какъв модел предлагаш, за да се привлекат качествени мигранти (не араби) в БГ? Тези условия какви трябва да са? Нали пак с пари се създават условия.

Това с украинците и хотелите беше тотална глупост. А с раждаемост в БГ няма шанс да се оправи нещо. Трябва внос.

Коментар

Като Лордчето - с форума и чашката.

Шегата настрана, но на 90% мотивацията им е само на хартия. Огледай се като дойдеш, но по-детайлно, че мнозинството иска максимум резултат, с минимум усилия.
                  И аз искам това. Нормално е.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аман от това чакане на наследство, бе
                    ше местите квартирите и след пенция
                    Каква според теб е мотивацията на някой 25-годишен чалгар-наркоман (представителна извадка) да тегли кредит и да плаща 35 години, след като той и жена му ще получат поне по 1 апарт от родители и отделно някоя жива баба с панелка?

Замисли се в твоето обкръжение - има ли млад човек, чиито родители да не му оставят нищо? Абсолютно не. СЪбират се средно поне по 3 апарта на бъещо семейство.

Коментар

Точно така, наемат се некадърници, защото други няма. Затова и икономиката не работи. Висшист завършил в БГ - смях.
                      ИТ-тата пък сте най-нискоквалифицирани от всички. Повечето неща могат да се научат за под половин година от всеки с IQ над 100 при желание.Щом смехотворни модели като Софт-уни работят...Веки един средноинтелигентен обущар може да стане прорамист за отрицателно време, докато програмист да стане обущар не може и за 100 години. Точно това е и проблемът.
                      Да кажем, че съм частично съгласен, само не схващам защо винаги се генерализира? Във всички сектори има специалисти и некадърници. Кажи с какво са виновни хората в бг Ит сектора, че имаше хайп?

То и плочкаджии вече не харесват 10к на месец и даже не им трябват ни академии, ни 6 месеца обучение, та ками ли 100 айкю

Коментар

Говорех за "внос" на славяни от други страни като Украйна и руските републики. Вносът на нещо, вкл. на кадри и мозъци не е безплатен - трябва първоначална инвестиция и стимул тези хора да останат и да не бягат към Германия. Трябва да сме конкурентноспособни със страните от Западна Европа. А със заплати от 1000 лева няма как да сме.

Да плащам обаче аз, с моите данъци, апартамента на някой, който е решил да се множи или да стимулирам "ромите" да правят още деца под 25 - не мерси. Тези два типа ще имат деца так или иначе, щом са решили. Това по никакъв начин няма да помогне на деморафията.
                        Нали бяха внесени 50-100,000 украинци? Платихме им почивкат и си заминаха. Меркел пък внесе сирийци и афганистанци и всичко беше толкова добре стимулирано , че тия сега не искат да си тръгнат и немците се чудят какво да правят. Не чувате какво Ви се говори? Кадърния човек иска условия, не пари. Пари той ще изкара. На всеки над средното ниво му е ясно че ако се раздават пари, бенифициенти ще бъдат некадърните а кадърните ще са донори.

Коментар

Около мен хората имат мотивация. От ден до пладне е там където мотивацията не е от факторите които определят успеха. Вие как се мотивирате?
                          Като Лордчето - с форума и чашката.

Шегата настрана, но на 90% мотивацията им е само на хартия. Огледай се като дойдеш, но по-детайлно, че мнозинството иска максимум резултат, с минимум усилия.

Коментар

Айде сега нямало квалифицирани. Че то е пълно с вишисти, бре. От толкова интелигенция, нема кой да мете улиците. Де си чул някоя сладка позицийка да е останала свободна, м?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
                              Ботльо да не се помайва. Да организира партия за реставрацията на ергенския данък. После да се командирова задължително при бай Орбан и там да кара две квалификации: 1. Повишаване на раждаемостта, 2. Недопускане на не унгарци в Унгария .

Дела тука се искат, а не лакърдии.

Отварям скоба. Ботльовият принос към раждаемостта е неизвестен
                              Мисля, че не е раждал.

Коментар

Каква метаморфоза! Допреди няколко дни и Вие говорехте за финансови стимули като решение на демографските проблеми и избягвахте да коментирате от къде ще дойдат парите.
                                Говорех за "внос" на славяни от други страни като Украйна и руските републики. Вносът на нещо, вкл. на кадри и мозъци не е безплатен - трябва първоначална инвестиция и стимул тези хора да останат и да не бягат към Германия. Трябва да сме конкурентноспособни със страните от Западна Европа. А със заплати от 1000 лева няма как да сме.

Да плащам обаче аз, с моите данъци, апартамента на някой, който е решил да се множи или да стимулирам "ромите" да правят още деца под 25 - не мерси. Тези два типа ще имат деца так или иначе, щом са решили. Това по никакъв начин няма да помогне на деморафията.

Коментар

Working...
                                X