IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

За нивото на саморазливната не трябва ли да знам първо къде каква настилка ще е, за да докараме нивата навсякъде без прагове? Честно да ти кажа и аз не виждам за какво да ги дам тия 10к лева, да ми надраскат схематично кое къде да ми е и да наблюдават строителите.
    Ако ще имаш преход паркет/плочки да. Слага се лайсна, но все пак не е добре да има голяма разлика.

Изобщо не се занимавай с дизайнери. Какво, ще платиш на някоя пикла да дойде и да гледа бай Иван как шпаклова ли? И да ти каже къде да ви е леглото? И без това жена ти ще решава всичко и ти няма да имаш думата...Само ще си скъсате нервите, ще ви вземат парите, ще ви дадат едни ненужни и неизпълними чертежи и после пак трябва да правите всичко отначало.

Иначе, ще имате много моменти, в които няма да сте доволни от направеното и ще решите да преправяте. Повечето неща могат да се оправят. Ключовете и контактите са ви най-важни. Мислете откъде ще се влиза, откъде ще се светка лампата, кои ключове да са девиаторни, в банята дали да ви е отделен ключът за вентилатора...Задължително за кухнята ги карай да ти прекарат кабел с по-дебело сечение, не гледай само амперажите на предпазителите, а и сеченията. И им кажи кое към кой предпазител да включат. Да можеш примерно да изключваш бушоните и да остане само хладилникът...

Това са най-важните неща, които нямат преправяне след като сложат плочки, затова им отделете особено внимание. За тях никой дизайнер не може да реши вместо вас.

ПС: Забравих, като слагат кабелите да правят снимки къде има кабел. После като дупчиш за мебели, ще си спестиш куп ядове с ударени кабели и пр.
    Last edited by ejonny2376; 29.08.2024, 16:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Предполагам до 10к.
      Аз това казвам - който пътува често да се поогледа за цените и може да взема по 1-2 монетки и да пести. А не да се хвърля на БГ търговците. Всеки си знае.
      Ако са една две монетки да, няма никакви ядове. Минава си спокойно и не се обажда даже като те питат кво носиш. Нищо което закона забранява е отговора.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

върти ми се до 10к евро
        над прага декларираш
        без такси, просто декларираш
        но не виждам смисъл от мъкнене на метали по джобове и сакове
        Точно. Както кеш, така и ценни метали над тази стойност. Само декларираш, няма такси. Но, да, риска е твой така при мъкнене и след деклариране. По-добре с куриер. Хеле пък ако си купил 10ина и повече унции.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

На летището на огромната инфо табела на митниците е посочено колко злато можеш да пренасяш и трябва да го декларираш. Но съм забравил вече параметрите. В сайта на митниците го има. Това ако ти го пренасяш лично.
          върти ми се до 10к евро
          над прага декларираш
          без такси, просто декларираш
          но не виждам смисъл от мъкнене на метали по джобове и сакове
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Не, без наем. Такава ни бе договорката още на огледа. Даже в нот.акт записахме от кога трябва да влеза във владение. До този срок консумативите се плащат от старият собственик. На определената дата записахме показания на водомери, електромер и топломер, предадоха ключове, обзавеждане и т.н. оформихме протокол и по живо и здраво:-)
            и аз имах една такава покупка, но след 3-те месеца гратис, бяхме фиксирали и наема за всеки месец забава
            с възпитателна цел.
            като платиха един наем и веднага се разбързаха с изнасянето
            препоръка е

Коментар

На летището на огромната инфо табела на митниците е посочено колко злато можеш да пренасяш и трябва да го декларираш. Но съм забравил вече параметрите. В сайта на митниците го има. Това ако ти го пренасяш лично.
              Предполагам до 10к.
              Аз това казвам - който пътува често да се поогледа за цените и може да взема по 1-2 монетки и да пести. А не да се хвърля на БГ търговците. Всеки си знае.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Когато си в Бг си поръчай една и тогава ни кажи колко излиза след обработка и доставка на монетата. Другото са празни приказки.
                Поръчвал съм преди три години някъде наполеони. Няма скрити такси.

...

За доверието... при Крум изглежда ОК, но по принцип абсолютно отникъде и от никого не бих купил кюлче или тежка монета, която не може да пипаш с ръце. Тавекс са си арменци.
                Last edited by terziеv; 29.08.2024, 15:45.

Коментар

Първо: Напълно актуални са си цените. Секунди разминаване.
                  https://www.gold-and-silver-world.co...el-frankreich/

Второ: 5-10% е премията в БГ при монетите. Тук е 1-2%.

При цена от 430 Евро на бройка имаме цена на грам, равняваща е на 430/6,45/0,9=74,07 Евро. В момента на борсата е 73,12, което е само 1,3% премия.

Трето: През летището в рамките на ЕС изобщо не си длъжен да декларираш нищо. Но можеш и да го направиш за твоя сигурност. Нямаш никакъв проблем с това. До 10.000 Евро можеш да купуваш даже анонимно.

Четвърто: Нямам доврие на български търговец за абсолютно нищо

Коментар

Брава, Морскиии, печен си! Честито! Да го ползвате със здраве и да си направите и отгледате децата! Радвам се искрено за теб и жена ти!
                    Благодаря! Дай Боже догодина ще си прави малкия първите стъпки в новия апартамент. )

Коментар

Накарай жена ти да се занимава, остави ги студиата. Нулева полза има от тях. Само ще загубиш пари и време. На първо време реши къде да са ти контактите/осветлението/ключовете и ги вкарай майсторите да ти преправят инсталацията. Също и да изправят стени и тавани с гипс, на подовете по една хубава саморазливна, понеже съм сигурен, че всичко е криво. Докато това се прави, ще поръчаш кухня и ще избереш плочки и паркет, душове, паравани и всичко останало за банята. Интериорните врати също отнемат много време, ако са ясни отворите и няма да махаш стени, поръчваш и тях още в началото. После останалите мебели са лесни.
                      За нивото на саморазливната не трябва ли да знам първо къде каква настилка ще е, за да докараме нивата навсякъде без прагове? Честно да ти кажа и аз не виждам за какво да ги дам тия 10к лева, да ми надраскат схематично кое къде да ми е и да наблюдават строителите.

Коментар

Ами колеги, днес мина сделката и вече имам ключове за апартамента. Всичко мина както трябва, вкарахме потребителския в ипотечния, а нотариуса даже изкоментира, че тази сделка била една от най-добрите през последните месеци като съотношение цена-качество-квадратура.
                        Брава, Морскиии, печен си! Честито! Да го ползвате със здраве и да си направите и отгледате децата! Радвам се искрено за теб и жена ти!

Коментар

Ще ви държа в течение. Ако имам въпроси също. Вече съм пуснал на няколко студиа запитване за оферти за дизайн. Имам бригада, която чака на стендбай проект, за да ми дадат и те оферта и да започваме.
                          Накарай жена ти да се занимава, остави ги студиата. Нулева полза има от тях. Само ще загубиш пари и време. На първо време реши къде да са ти контактите/осветлението/ключовете и ги вкарай майсторите да ти преправят инсталацията. Също и да изправят стени и тавани с гипс, на подовете по една хубава саморазливна, понеже съм сигурен, че всичко е криво. Докато това се прави, ще поръчаш кухня и ще избереш плочки и паркет, душове, паравани и всичко останало за банята. Интериорните врати също отнемат много време, ако са ясни отворите и няма да махаш стени, поръчваш и тях още в началото. После останалите мебели са лесни.
                          Last edited by ejonny2376; 29.08.2024, 15:24.

Коментар

https://www.gold-silber-muenzen-shop.de/versandkosten

50 Евро за поръчки до 5к. При поръчка от 2 Кенгурута пестиш общо 200 лева.
                            Чудесно! Купувай и продавай директно на Тавекс:-)

П.П. Преди години, когато в някой държави на среброто не се начисляваше ДДС бе изгодна покупката с куриер.

Коментар

Благодаря! А искаше ли им наем за този период или на добра воля беше? Аз купувам от строител и съм първи собственик, затова така още на деня се случва.
                              Не, без наем. Такава ни бе договорката още на огледа. Даже в нот.акт записахме от кога трябва да влеза във владение. До този срок консумативите се плащат от старият собственик. На определената дата записахме показания на водомери, електромер и топломер, предадоха ключове, обзавеждане и т.н. оформихме протокол и по живо и здраво:-)

Коментар

Браво, радвам се за вас. Честито! Сега почва сагата с ремонта. Казвай от време на време как върви.
                                Ще ви държа в течение. Ако имам въпроси също. Вече съм пуснал на няколко студиа запитване за оферти за дизайн. Имам бригада, която чака на стендбай проект, за да ми дадат и те оферта и да започваме.

Коментар

Working...
                                X