If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами колеги, днес мина сделката и вече имам ключове за апартамента. Всичко мина както трябва, вкарахме потребителския в ипотечния, а нотариуса даже изкоментира, че тази сделка била една от най-добрите през последните месеци като съотношение цена-качество-квадратура.
Имам един познат, имал някакъв работник, теглил ипотечен май по твоята схема. В момента закъсал с вноските и след натиск от баМката, директно им заявил "ми взете си имота, аз пари - нямам" .
Не се ли брои там движимо имущество? В Германия след 12 месеца физическото е необлагаемо. А иначе се води сделка с финансови инструменти и плащаш като поп 25%+5,5%.
Иначе какво, отиваш да продадеш 1 наполеон от прабаба ти. Как ще посочиш цена на придобиване?
Тези цени на този немски сайт не са актулни.
Първо, монетите франкове вървят с между 5% и 10% премия над борсата. В момента в долната граница, около 5%.
Второ, те не са подходящи за инвестиция, именно заради високата премия. За сравнения плочка 50гр или една тройунция има около 2.5% премия, а 100гр плочка между 1.5% и 2%.
Трето, дори наистина да намерите по-ниска премия някъде в Европа(например австрийския монетен двор), ще имате следните проблеми: ограничение на количеството, което може да купите. Доказване на произход. Как точно ще го пренесете лагално до София ? Колко ще ви струва транспорта от Европа ? Особено от някъв забутан немски град, до който няма директни полети.
Обобщвам: В София от няколко търговци, може да си купите неограничено количество физическо злато, с документи с минимална премия.Пример: на опашка в Мола нареждате познати/роднини/служители и те купуват анонимно,но с документ злато на стойност до 10 хил.И за милион бихте могли да си напазарувате така..... Разбира се, това е най дърварския начин......
Аз вече казах. Университети на високо ниво. Ако не друго поне българите ще учат в тях и няма да ходят в Западните университети. Можете да се поинтересувате за INSAIT. Това е правилния път.
После да се създадат условия, примерно да очертаят една област с радиус 80 км в подножието на Пирин или Родопите, построяват инфраструктурата и да кажат, който отвори офис и назначи над 50 човека не плаща данъци и половината от осигуровките 15 години. Ирландците какво направиха ? Създадоха условия, не раздаваха пари.
Хихи и кой ще я построи? Те тука гледам едни 300 метра ги прекопават от 2 год, ти за 80 км говориш.
Важното е, че ти разбираш от злато и си купувал, когато трябва.
Той Кавръков имаше само 20 франка ( 1 бр.) преди няколко години. Но после може да е купил още.
Кавръка като 99% от дребните инвеститори играе на случаен принцип. Няма уцелен ход.Аз му кзаха че има подходящ инструмент за аматьори като него.Викат му ETF.Ама той се прави на спекулант и ще яде дървото.Даже вече леко го е захапал
Ще ви държа в течение. Ако имам въпроси също. Вече съм пуснал на няколко студиа запитване за оферти за дизайн. Имам бригада, която чака на стендбай проект, за да ми дадат и те оферта и да започваме.
За колко години стана роб на банката и колко е месечната вноска?
Тези цени на този немски сайт не са актулни.
Първо, монетите франкове вървят с между 5% и 10% премия над борсата. В момента в долната граница, около 5%.
Второ, те не са подходящи за инвестиция, именно заради високата премия. За сравнения плочка 50гр или една тройунция има около 2.5% премия, а 100гр плочка между 1.5% и 2%.
Трето, дори наистина да намерите по-ниска премия някъде в Европа(например австрийския монетен двор), ще имате следните проблеми: ограничение на количеството, което може да купите. Доказване на произход. Как точно ще го пренесете лагално до София ? Колко ще ви струва транспорта от Европа ? Особено от някъв забутан немски град, до който няма директни полети.
Обобщвам: В София от няколко търговци, може да си купите неограничено количество физическо злато, с документи с минимална премия.Пример: на опашка в Мола нареждате познати/роднини/служители и те купуват анонимно,но с документ злато на стойност до 10 хил.И за милион бихте могли да си напазарувате така..... Разбира се, това е най дърварския начин......
Ами защо требе да се купува физическо злато с премия.Може на борсата
но на мустакатите специалисти не им се работи
а най им се щипе закръглени германки
добре, че е джонката да храни мухутумбату, ханс и хасан от афганистан
Те мен хранят, не аз тях. В месарницата си има йерархия.
Ми така е, като слушат и си напълниха гушите германските политици от Американските служби. Кво стана? Америка се "сприятели" със сунитите мюсюлмани и най-голямата сила Сауди Арабия от това мюсюлманско течение, хем срещу Иран заедно като шиити и враг номер 1 и на Америка, и на Сауди Арабия. Даде 100 млрд долара на Сауди и оръжия с договор за 10 години, напълниха Европа с уж политически и бедстващи от това мигранти (а те се оказаха икономически и търсещи социала), скара се със съсед - Русия и си отряза газ, суровини пак под натиска на Америка и обрече цяла Европа да се чуди как да спре крайнодесните позиции, които рано или късно ще избуят. Това са циклите, даже са полезни. Имам предвид така се ражда фашизмът и с право. Няма баланс. Тогава малко фашизъм и национализъм е полезен. Има интереси, а правата на свободните местни граждани се потъпкват и се използват само като дойни крави.
Ситуацията им е патова. Не виждам как ще се оправят. Няма воля и нови закони - който ги наруши и върши престъпления или депортиране или затвор на момента и то задълго. Това са неща касаещи националната сигурност. С демокрация без право и върховенство на закона се стига до анархия.
Коментар