Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеКато си продадеш наполеоните, това не попада ли под точка 2 движимо имущество (необлагаемо)?
Не говорим дапродаваш с наложен платеж, отиваш в Тавекс с наполеоните и ги шитваш.
Инвестиционните монети не са антикварни предмети. Или ги броят за финасов актив? Има ли становища на НАП по въпроса?
Светваш в червено и ако не си си подал декл. по чл. 50 дупе да ти е яко. Могат да ти направят пълна ревизия до 5 год назад.
Ако нямаш документи показващи цена на придобиване ( касовата бележка не е такъв документ, трябва фактура с имена и ЕГН) дупе да ти е яко. Плащащ 15% данък + лихвите + глобата за не подадена декларация за цялата сума.
И това не е всичко!
15% данък ще ти се сторят приказка. От 2-3 години промениха методологията и върху тези приходи се дължът и осигуровки. Ако си на макс. осигурителен праг е ОК, ако не плащаш пак с лихви:-)))
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеОт вчера гледам по курортите няма никой, плажовете ясно - вали, но и по заведенията само персонала останал, а още сме август. Толкоз за сезона....
Аз си имам къща за разпускане, Септември, Октомври, Април, Май най-добре. А за наемане става по моя преценка и за лични купони и събирания във всеки момент с що-годе хубаво време. Даже и за Коледа и Нова година, както вече ми я и наеха миналата година. Сезона не ме грее, колкото по-кратък, толкова по-добре.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
2700 е за в момента, за 30 год - не се знае.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Имам един познат, имал някакъв работник, теглил ипотечен май по твоята схема. В момента закъсал с вноските и след натиск от баМката, директно им заявил "ми взете си имота, аз пари - нямам".
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
всяка година е така - 20-25 август всичко приключва. Почва на 1 юли. Има и макс още 2-3 уикенда с ентусиасти
Коментар
-
Като си продадеш наполеоните, това не попада ли под точка 2 движимо имущество (необлагаемо)?
Не говорим дапродаваш с наложен платеж, отиваш в Тавекс с наполеоните и ги шитваш.
Инвестиционните монети не са антикварни предмети. Или ги броят за финасов актив? Има ли становища на НАП по въпроса?
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Пак пиша. Прочети ЗДДФЛ,
чл. 13 е пределно ясен.
НАП не са глупаци.
1. доходите, придобити през данъчната година от продажба или замяна на:
а) (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) един недвижим жилищен имот, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от три години;
б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;
2. доходите от продажба или замяна на движимо имущество, с изключение на:
а) пътни, въздухоплавателни и водни превозни средства, ако периодът между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната е по-малък от една година;
б) произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети;
в) акции, дялове, компенсаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута;
г) (отм. - ДВ, бр. 106 от 2023 г., в сила от 01.01.2024 г.)Last edited by ejonny2376; 29.08.2024, 18:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеОт вчера гледам по курортите няма никой, плажовете ясно - вали, но и по заведенията само персонала останал, а още сме август. Толкоз за сезона....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
За 30 години, с всичките му застрховки е 2700 вноската.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Има отказ от наследство и не се унаследяватОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
За колко години стана роб на банката и колко е месечната вноска?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ми ако няма доходи по реален трудов договор, спестени кинти по сметка или друго имущество на негово име е ОК. Един бакшиш тук в Пловдив ми се похвали че имал 3 имота но на името на жената с която живее, кредитче имал от 20 бинки които не смятал да връща на Прокредитбанк. Договора му като бакшиш в Екотакси бил на черно, нищо черно на бяло и се гордееше с този факт.
Но засега дълговете се унаследяват. Поне засега.
- 1 like
Коментар
-
Дохода от продажба на наследено имущество не се облага
чл. 13 е пределно ясен.
НАП не са глупаци.
- 1 like
Коментар
-
Пред кого да доказаваш,Никой няма да те пита
Иначе може да купя от Тавекс, да го продам с печалба и да кажа, че е от баба ми...
Коментар
Коментар