Първоначално изпратено от БОНВИВАН1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Расте ти... друг път!
Оназ твоя прашна барака с ламаринения покрив и с проядените дърски по пода накрая ще се самосъбори.
Вкарай 60-70 хилядарки в основен ремонт на покрива и стаите, иначе накрая ще си собственик на полу-срутена сграда...
Коментар
-
Какво да чета бе?!
Аз мога да си чета законите колкото си искам, какво ме топли това, след като измамниците от българското нап четат законите както дявола чете Евангелието...
Затова те питам, за аборигените от българското нап, касовата бележка издадена при продажба доказва ли цена на придобиване, или ще ти гепят 15% от цялата продажна стойност на златото(не 15% само от печалбата)??
Не обвинявай никого а само себе си ако си купувал без фактура:-)
Аборигена е друг ако си мисли, че с една касова бележка, която след месеци е избледняла и не се чете се доказва разход:-))))
С безплатните консултации дотук...натам има други платени счетоводители във форума:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Така е, аз от 21г съм спрял да инвестирам в недвижимости, но пък ми расте капиталовата.На 700К€ , капиталовата ми е нарастнала с 84 000€. За полугодие съм изкарал 84 000 еврони, без да си мръдна пръстта!
Оназ твоя прашна барака с ламаринения покрив и с проядените дърски по пода накрая ще се самосъбори.
Вкарай 60-70 хилядарки в основен ремонт на покрива и стаите, иначе накрая ще си собственик на полу-срутена сграда...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Е, и?!
Ти нещо купи ли/продаде ли от началото на годината?
Не, нали.
Само седиш и гледаш на перона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Чети бе, чети. Не задавай тъпи въпроси. Има си закон за счетоводството.
Аз мога да си чета законите колкото си искам, какво ме топли това, след като измамниците от българското нап четат законите както дявола чете Евангелието...
Затова те питам, за аборигените от българското нап, касовата бележка издадена при продажба доказва ли цена на придобиване, или ще ти гепят 15% от цялата продажна стойност на златото(не 15% само от печалбата)??( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ясно. Ще продавам в Германия, където са необлагаеми. Аз нямам ЕГН понеже не съм вече БГ гражданин. Да вървят да ме търят на майната си.
От 2025 ще стане 166000лв.
- 1 like
Коментар
-
... касовата бележка не доказвала цена на придобиване... и за къв чеп ни е тогава?!
Значи ако нямаш фактура с ЕГН, НАП ще ти кофискуват 15% не от печалбата, а 15% от цялата стойност на златото ?!
Що за комунистическа дивотия е това?!
Касовите бележки не се ли водят първичен счетоводен документ?! Или аборигените от българското НАП не са чували за такова нещо??
С касовата бележка можеш да си изтриеш г.з. след като излезеш от магазина.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеБрокери отчитат 12% по-скъпи жилища в София само за 6 месеца
https://www.segabg.com/hot/category-...mo-za-6-meseca
Хахахахаха ААА, къде са сега , дето се кълнеше в децата си, че от началото на 22-ра прогнозите им за спад, вече се сбъдвали???
Ти нещо купи ли/продаде ли от началото на годината?
Не, нали.
Само седиш и гледаш на перона.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Брокери отчитат 12% по-скъпи жилища в София само за 6 месеца
https://www.segabg.com/hot/category-...mo-za-6-meseca
Хахахахаха ААА, къде са сега , дето се кълнеше в децата си, че от началото на 22-ра прогнозите им за спад, вече се сбъдвали???Last edited by X_Y; 29.08.2024, 19:57.
Коментар
-
Да ама на края на годината всички лицензирани фирми за търговия с благородни метали изпращат към НАП справки за изплатени суми и на ФЛ и на ЮЛ.
Светваш в червено и ако не си си подал декл. по чл. 50 дупе да ти е яко. Могат да ти направят пълна ревизия до 5 год назад.
Ако нямаш документи показващи цена на придобиване ( касовата бележка не е такъв документ, трябва фактура с имена и ЕГН) дупе да ти е яко. Плащащ 15% данък + лихвите + глобата за не подадена декларация за цялата сума.
И това не е всичко!
15% данък ще ти се сторят приказка. От 2-3 години промениха методологията и върху тези приходи се дължът и осигуровки. Ако си на макс. осигурителен праг е ОК, ако не плащаш пак с лихви:-)))
Значи ако нямаш фактура с ЕГН, НАП ще ти кофискуват 15% не от печалбата, а 15% от цялата стойност на златото ?!
Що за комунистическа дивотия е това?!
Касовите бележки не се ли водят първичен счетоводен документ?! Или аборигените от българското НАП не са чували за такова нещо??
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Точно така е, но когато светнеш в червено в системата те приравняват като търговец ФЛ....демек ЕТ
Много хора изгоряха от незнание или тарикатлък.
Затова умната, декларациика в срок, плати си като бял човек и спи спокойно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
15% са ако продаваш като търговец. Чл. 13 се отнася за физически лица и би трябвало ставката да е 10% и да се декларира в Приложение 5. Най-вероятно зависи колко често правиш такива сделки.
Много хора изгоряха от незнание или тарикатлък.
Затова умната, декларациика в срок, плати си като бял човек и спи спокойно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Да ама на края на годината всички лицензирани фирми за търговия с благородни метали изпращат към НАП справки за изплатени суми и на ФЛ и на ЮЛ.
Светваш в червено и ако не си си подал декл. по чл. 50 дупе да ти е яко. Могат да ти направят пълна ревизия до 5 год назад.
Ако нямаш документи показващи цена на придобиване ( касовата бележка не е такъв документ, трябва фактура с имена и ЕГН) дупе да ти е яко. Птлащащ 15% данък + лихвите + глобата за не подадена декларация за цялата сума.
И това не е всичко!
15% данък ще ти се сторят приказка. От 2-3 години промениха методологията и върху тези приходи се дължът и осигуровки. Ако си на макс. осигурителен праг е ОК, ако не плащаш пак с лихви:-)))Last edited by ejonny2376; 29.08.2024, 19:12.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеКато почна всяка година след първата да внасям по 50к, ще намалее, че даже ще изчезне
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар