Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Със златото как седят нещата , продавал съм 2012 на лицензиран търговец не са ме търсили.
Никой не може да те пипне за нещо над 5 год. назад. Има погасителна давност:-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
От няколко години ако имаш такива получени суми то те са попълнени автоматично в декларацията ти от НАП. Влизаш с ел.подпис или ПИК и общо взето след март месец декларацията ти е попълнена. Работодателите също подават данни за заплатата ти и начислените осигуровки. При доходи от наем графата се попълва ръчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Разбира се, че знам. Доста мои познати си платиха тарикатлъка.
Получават ел.писмо от НАП. Като го отвориш се счита за връчено. Там има телефон и имейл на ревизор, както и списък на искани документи.
Ако не си отваряш имейла ти звънят, най-често от скрит номер. И да не вдигаш си има начини за обявяване в коридора на НАП, но в интерес на всички е да отговориш.
Обикновенно искат обяснителна записка, разпечатки от куриерите за пратки, наложени платежи, описание и т.н. от куриерите за ревизираният срок. Документи за произход и покупни цени ако има такива. Стоково паричен поток за да се обвържат плащаня и пратки.
Рапечатка от банковата сметка за периода.
Общо взето масово хората нямат документ за придобиване и НАП приема, че цялата сума е приход и върху нея се дължат данъци и осигуровки.
Накрая си плащат всичко накуп, подават си декл.6 и си плащат и осигуровките.
Може да си работил там, но миналото хилядолетие:-)
Нещата са динамични.
Но вероятно данъка в бъдеще ще скочи и отделно ако стана прогресивен ще трябва да ослушваме за, варианти.Last edited by Майстора233; 30.08.2024, 17:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Праволинейна в какво? В невиждана дори за БГ-ширините простотия може би.
Коментар
-
Обяви Продава в град София :: imot.bg
Срутвачите пак са изпуснали положението от контрол. Цените отново тръгнаха нагоре. Жалка работа са сегашните срутвачи. А едно време какви понижители имаше ехеее....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
“Бонка” е праволинейна обаче. За разлика от други хора.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хаха, точно на Бонка си тръгнала за уважение да говориш...
Коментар
-
По малко от двете. Това е разбираемо. Това, което не разбирам е арогантността и липсата на уважение към околните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
тоз чиляк май отдавна е безработен и няма връзка с реалността
Коментар
-
Това в същност си има и добри страни и цените му са от преди петнаесе го̀дин
Корав сприхав деди излезе радльо
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
А после попълваш ли си в данъчната декларация и къде там?
Last edited by БОНВИВАН1; 30.08.2024, 16:13.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Колега ти сигурен ли си че знаеш какво е ревизия на ФЛ и как се прави.Ревизия на ФЛ е по скоро изключение.
Получават ел.писмо от НАП. Като го отвориш се счита за връчено. Там има телефон и имейл на ревизор, както и списък на искани документи.
Ако не си отваряш имейла ти звънят, най-често от скрит номер. И да не вдигаш си има начини за обявяване в коридора на НАП, но в интерес на всички е да отговориш.
Обикновенно искат обяснителна записка, разпечатки от куриерите за пратки, наложени платежи, описание и т.н. от куриерите за ревизираният срок. Документи за произход и покупни цени ако има такива. Стоково паричен поток за да се обвържат плащаня и пратки.
Рапечатка от банковата сметка за периода.
Общо взето масово хората нямат документ за придобиване и НАП приема, че цялата сума е приход и върху нея се дължат данъци и осигуровки.
Накрая си плащат всичко накуп, подават си декл.6 и си плащат и осигуровките.
Може да си работил там, но миналото хилядолетие:-)
Нещата са динамични.
Last edited by БОНВИВАН1; 30.08.2024, 16:11.
- 5 Харесвания
Коментар
-
А после попълваш ли си в данъчната декларация и къде там?
Аз съм си продавал преди скрап - сребро, 2 сребърни юбилейни монети и 2 лота с монети (сплав) и не са ми искали данните и не съм декларирал нищо.
- 1 like
Коментар
-
Ако човек продаде малко физическо злато (скрап, не монети) в Тавекс или при Крум, възниква ли задължение за деклариране в годишната данъчна декларация?
Ако не ти вземат данните, не възниква нищо.За сериозни неща изисквай фактури. И си ги пази.
Last edited by Selena2024; 30.08.2024, 15:54.
Коментар
Коментар