IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
    Не знам. МОже би в заведения за бързо хранене? Тамо бикновено при смтка 8 Евро за един дюнер му оставям 10 и толкова (имам един приятел турчин близо до офиса, всеки път му оставям повече и ми слага повче месо в дюнера). Стотинки на масата не съм оставял никога.
    Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
    Аз почти нямам лични разходи. Където и да ходя,всичко е през фирмата. Заплати, бонуси - всичко се трупа.
    ПС: Каките не са през фирмата, няма как.

Къф е тоя турчин ся ? Нали всичко освен каките през фирмата ?

Аааааааааа, тоя е кака. Е не можа ли поне някоя немска кака ?

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
      Мъск е продал и последното си имение.Най-богатия човек в света няма нито един имот !
      А тук балканските финансисти и мултимилиардери с потребителски кредити друга песен пеят
      Мъск имаще къши в Калифорния и продаде всичките зашото докато има имот в щата му се води местоживеене и трябва да плаща щатски данък. Сега уж живее в някакъв фургон в Текса дето даже не се води негов а е на компанията, Не знам зашо не е купил къша там. Тексас няма щатски данъци. Не мисля обаче че няма имоти за да не загуби пари като паднат. При него 10-20 мил са пари за семки.
      Last edited by segato; 04.09.2024, 03:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ами не, просто плащам като европеец и им викам да сложат едни 15% отгоре като Тип, понеже се осчетоводява по различен начин. Отговорът е "Ни Можи". Като "ни можи", да си гледат работата, селяци.

Ти като нямаш и стотинка кеш (или приметно само стотачки), как оставяш бакшищ? Може би рябва да си носиш петолевки и десетолевки всеки път и да не стъпваш в заведение ако нямаш...
        Джонка като ти чете човек постовете един по един някак се преглъщат, ма като почна да чета пропуснатото и идват всичките ти глупсти накуп и направо не се издържа. Мое ли си такъв комплексар бе ?

Къф е тоя 15% тип в Европа? Ти като големите батковци мириканците ли се опитваш да се правиш на плащач ? Ми тогава давай 20% бе. Шо се излагаш? 15% бакшиш се дава като не си доволен. В Щатите, по федералния закон мин на час е $7-8. Сервитьорите обаче не са покрити от тези минимални ставки зашото се водят професия която получава бакшиш. Плащат им $2-3 колкото да има някакво плащане , но нямат здравни застраховки , нпенсия и пр. за сметка на това бакшиша при нормален сървис е 18-25% и е практически задължителен. Ако си супер недоволен , заляли са те със супата и са ти избили 2 зъба с таблата, оставящ 10-15%. В Европа сервитьорите са на нормална заплата, имат осигуровки, здравни застраховки, бакшиша е тотално optional. Само абсолютен селяк ше се прави на руски олигарх и ше раздава 50-100 евро бакшиши за нормален сървис. Ако ходиш по публични домове там не знам какво е прието . Не си ли виждал колко бакшиш оставят другите бе? Надникни през рамото на някой от съседна маса . Ако ходиш по ресторанти де, Щото като те гледам си дежурен във форума до след полунощ, кога ги ядеш тия вечери, кога работиш, пълна мистерия.

P.S. Американците обикновено не дават големи бакшиши в Европа. Повечето имат идея къде отиват и четат упътвания къде какво се прави и какво е прието . Има един пич Рик Стийвс. Обикаля целия свят и пише гайдове има и ТВ шоу. Гледай го там . може да ти даде идея какво да правиш като отидеш на ресторант да не ти се смеят сервитьорите.
        Last edited by segato; 04.09.2024, 08:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Брокерите, че са супер нагли е ясно. Обаче има и много прост народ, от който те се възползват.

Всякакви аляви хора има. Не стига че ще клъвнат на оферта с 20000Е нагоре, ами и 3% комисион без ДДС по сделката ще платят.

Когато пускам имоти за под наем винаги пиша, че обявата ми е предназначена за частни лица и ако брокерези доведат свои клиенти от мен комисион няма да получат.

И пак се пробват...ами ако сте доволен...ако намерим....поне 25% комисион...;
          Ей такива разговори имам по 50-100 ( не преувеличавам) на ден в първите дни от излизането на обявата.

Накрая след кастинга, като избера наемател и ако той е доведен от брокерезин го питам: ти видя ли ми обявата и телефона?
          Често отговора е ДА!!!!!!????
          И като го попитам и защо не ми се обади лично, а даде 500 лв грешни пари-никой не може да отговори:-)
          А брокерите как си взимат парите ? Тук знам че брокер сключва договор с наемодателя и няма мърдане.Пак наемателя плаща комисионната и то често е цял наем, но е записано в условията за наем. Наемателя дори да познава наемодателя и да знае че отдава апартамент няма как да го наеме зашото брокера си има договор и няма значение кой е намерил клиента. Естествено няма как 5 брокера а отдават един апартамент. В България като няма договор между собственика на апартамента и брокера, как тия си взимат комисионните ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Връщаш се назад по постовете и четеш с разбиране. После пак четеш и може и да ти просветне.

За днес толкоз от мен. Довечера може и да се включа, но с хлапета нямам кой знае какво да обменям като информация.

Кой става и кой не става “за смях” ще се види на малко по-късен етап.
            Аз Ви зададох елементарен въпрос. Как сте стигнали до тази цифра 60% ? Започнахте да увъртате, отиди чети там и там. Къде да чета, постовете Ви са пълни с невярна информация и недомлъвки. Къде сте обяснили как сте стигнали до 60% "данъчна тежест" ? Не разбирам защо се опитвате да създадете впечатление че сте запозната с материята. Надявам се да не давате данъчни съвети.

Каква точно информация можете да обменяте? Та Вие нямате дори обща култура по теми по които се представяте за експерт.

Бих искал да отбележа, че постоянно натяквате възрастта ми. Дали съм хлапе, момче и т.н, няма значение за дискусията. Аз Ви казвам че не можете да управлявате собствения си живот и тегло, които са във Ваш контрол. Щом сте се провалили в неща които зависят от Вас, как имате очи да давате съвети на други? Вие ме атакувате за възрастта, която не е в мой контрол. Продължавайте да се оплаквате от ад хоминем.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
              Е тия брокери мислят хората за идиоти ли ? Или просто им трябват някакви обяви да си запълнят сайта да не стои празен ?
              Брокерите, че са супер нагли е ясно. Обаче има и много прост народ, от който те се възползват.

Всякакви аляви хора има. Не стига че ще клъвнат на оферта с 20000Е нагоре, ами и 3% комисион без ДДС по сделката ще платят.

Когато пускам имоти за под наем винаги пиша, че обявата ми е предназначена за частни лица и ако брокерези доведат свои клиенти от мен комисион няма да получат.

И пак се пробват...ами ако сте доволен...ако намерим....поне 25% комисион...;
              Ей такива разговори имам по 50-100 ( не преувеличавам) на ден в първите дни от излизането на обявата.

Накрая след кастинга, като избера наемател и ако той е доведен от брокерезин го питам: ти видя ли ми обявата и телефона?
              Често отговора е ДА!!!!!!????
              И като го попитам и защо не ми се обади лично, а даде 500 лв грешни пари-никой не може да отговори:-)

Коментар

Добре се посмях и днес.
                Излезе една нова обява в запазените ми търсениа.
                Веднага налазиха и агенциите.
                Собственика е сложил цена 209500Е
                Агенциите с 20000Е отгоре
                Ет 4 без асансьор и без тераса. Не бих го купил дори и при 30-40% отстъпка.
                Продава 2-СТАЕН в град София, Гео Милев - 67 кв.м / 209500 EUR :: imot.bg Обява

Продава 2-СТАЕН в град София, Гео Милев - 68 кв.м / 229500 EUR :: imot.bg Обява
                Е тия брокери мислят хората за идиоти ли ? Или просто им трябват някакви обяви да си запълнят сайта да не стои празен ?

Много хубав кухнЯнски бокс, ма как са наврели печката до прозореца бе ? Тия помислили ли са какво ше стане с тия щори след първото пържене ? Миялната къде е, а шкафчето за обувки и закачалката за палта ? 4к на квадрат е добра цена като си помисля как са къртили балконите и стените на коридорчето и са изнасяли бетона без асансьор или как са качвали печката и сейфа по стълбите, но цената за апартамента ли и е или за да се плати за изгърбването ? 4к за завеска в банята и да няма място за маса в кухнята ...

Коментар

Просто засичам наличие на поток от немци, гърци, италианци и французи. На зададен въпрос защо са дошли в Испания получавам еднотипен отговор - скъп живот и много голяма данъчна тежест.

Ако не бе така нямаше да го има съответният поток. Сметките ги оставям на тебе.

Сега понеже виждам, че мислиш като счетоводител пояснявам като за счетоводител: гледай съвкупността от данъци, осигуровки, здравни вноски, наеми, застраховки и цени на жилища, горива, храни и сигурно ще ти се проясни.

Ще ти открадна още една тайна има неща, които хората на запад не могат да си позволят, а хората в България могат. Защо?
                  Къф поток ма ? Как го засичаш тоя поток ? Идват да ти рапортуват от летишето ли ? Я кажи как точно говориш с тия хора че ми стана интересно. На улицата ли ги намираш, в магазина ли ? Аз самия съм емигрант и знам много добре колко време отнема човек да създаде някакви местни контакти и да почне да си излива душата за причини за изнасяне и т.н. Пълен булшит!

Във Франция по-лесно се намира работа а заплатите са 2-ни на тези в Испания, цените са горе долу съшите. И да имат малко повече осигуровки, какво ? От 4к ше отиде на 2к за да му вземат 5% по-малко ли ? Баси глупостите.

Коментар

Връщаш се назад по постовете и четеш с разбиране. После пак четеш и може и да ти просветне.

За днес толкоз от мен. Довечера може и да се включа, но с хлапета нямам кой знае какво да обменям като информация.

Лельо, тук на такива като тебе казват full of shit. Много плямпат ма не знаят какво казват. Кой ти е предишния ник ? Имаше един миродес ... и той всичко знаеше горкия. Да не си му новия ник ? Или да не си му сестра? Няма как да нямате роднинска връзка. Прегледах някои от последните ти постове, продавачките били мърли, тоя не разбирал, оня бил прост ,,, абе ти не си добре бе човек. Баси дивата простотия! Нямам идея дебела ли си тънка ли си ма че си проста пролича оше на третия ти пост.

Коментар

Отговаряйки на поста на доктора - нищо не може да ти продаде някой, който нищо няма.
                      А така исках да имаше и да ми го продаде.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Добре се посмях и днес.

Свръх-балонизираният от хитрите лукави банкстери пазар на софийски мухлясали кутийки вече ще трябва да бъде раздуван и помпен само от местни идиоти и балъци.

Вижте за същите, или за по-малко пари какво се продава по други места...

https://realestate.co.jp/en/forsale/view/1131008

https://realestate.co.jp/en/forsale/view/1073751
                        Last edited by Frosty; 03.09.2024, 16:08.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Добре се посмях и днес.

Апартаментът е хубаво направен и ми харесва. Обаче няма детска стая, той е маломерен двустаен, с малка кухня и те са го преработили, като са усвоили балконите и са направили хол и трапезария + спалня.

Коментар

• Отговаряйки на поста на доктора - нищо не може да ти продаде някой, който нищо няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

А Вие чувала ли сте че човек като няма понятие от нещо е по-добре да не коментира защото става за смях ? Започнахте от 60% данъци , стигнахте до косвени данъци, COL. Какво е следващото ? Отпуските или обедните почивки ? Въобще не ме интересува каква е цената на живота. Просто Ви попитах как стигнахте до 60% данъци във Франция и Италия и почнахте с глупостите.

Коментар

• Добре се посмях и днес.

Коментар

Working...
                                X