IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

нямам поглед върху пазара във варна, бетерчо
    самата цена ми се видя възмутителна
    за наеми трудна работа
    може би за собствено да става
    Ам затова говоря, тва не е балон а дирижабъл, тва е непродаваемо.
    Как да стане за собствено, като е 58 кв - 24 кв хол и 12 кв спалня. Това е само за отдаване под наем, всъщност като гледам 80% са подобни маломерки.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

За 20 000 - 25 000 долара се купуваше на бул. Витоша апартамент 50-70 квадрата през 1994-1996та. който видял, видял. Който купил, купил. Не един единствен апартамент, просто за толкова се продаваха. Тоя на Витошка и 5000 лв не са отишли за ремонти за 30 години. Някой шкаф, матраци, бяла техника, диван, ей такива работи. Паркета преди 30 години е циклен, преди 1 година го лакирах между наемателите. За 200000 те евро ей така го написах, да става разговора, не съм се интересувал колко струват в момента. Ама като гледам какви пари за какви дупки се искат, може и да съм близо. Но се е изплатил много пъти от наемите
      Тва какво се е купувало няма никакво значение. В момента сметката изобщо не излиза, а като гледам как се бетонира, няма и да излезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ратко, я върни 2-3 страници назад, имаме въроси към теб.
        нямам поглед върху пазара във варна, бетерчо
        самата цена ми се видя възмутителна
        за наеми трудна работа
        може би за собствено да става
        препоръка е

Коментар

За 20 000 - 25 000 долара се купуваше на бул. Витоша апартамент 50-70 квадрата през 1994-1996та. който видял, видял. Който купил, купил. Не един единствен апартамент, просто за толкова се продаваха. Тоя на Витошка и 5000 лв не са отишли за ремонти за 30 години. Някой шкаф, матраци, бяла техника, диван, ей такива работи. Паркета преди 30 години е циклен, преди 1 година го лакирах между наемателите. За 200000 те евро ей така го написах, да става разговора, не съм се интересувал колко струват в момента. Ама като гледам какви пари за какви дупки се искат, може и да съм близо. Но се е изплатил много пъти от наемите
          Това по какъв начин доказва, че ако купиш днес за 5000 Евро/кв.м. пак ще се изплати от наеми и че няма да отидат примерно 100к за ремонти?
          Ако стане точно обратният сценарии и се окаже, че всички пари си набил в някакъв кофтор (без диверсификация), а в БГ вземе да настане някоя дългогодишна криза, тогава какво правим?

ПС: Ти какви дивани и шкафове си купувал за под 5000 общо не те знам, но ако сега ти се наложи да купуваш пак, ще ти отиде половината доходност на кино.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ДАААА.
            Колко имота купи от наемите за 30 години?
            Аз за 15 купих НИЩО - трябваше да вадя 40к лева за ремонт, а сега ще са поне 40к€ и това за 50кв.
            За тоз в центъра по цената която си споменал ще е поне 100кв - или 2 пъти по голям=2х за ремонт. 2 ремонта за 30 години = 2х80к€=160к€ а струва 200к€ или 40к€. Кво ли си спечелил при 25к преди 30г?
            Инфлацията в БГ е 9000%, по света сигурно 1000%

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

брево, ботчо.
              обЯсни им, че е много по-добре да си седят по квартирите 30 години
              па ландлордовете да се мъчат с ремонти.
              Ратко, я върни 2-3 страници назад, имаме въроси към теб.

Коментар

ДАААА.
                Аз за 15 купих НИЩО - трябваше да вадя 40к лева за ремонт, а сега ще са поне 40к€ и това за 50кв.
                За тоз в центъра по цената която си споменал ще е поне 100кв - или 2 пъти по голям=2х за ремонт. 2 ремонта за 30 години = 2х80к€=160к€ а струва 200к€ или 40к€. Кво ли си спечелил при 25к преди 30г?
                брево, ботчо.
                обЯсни им, че е много по-добре да си седят по квартирите 30 години
                па ландлордовете да се мъчат с ремонти.
                препоръка е

Коментар

ДАААА.
                  Аз за 15 купих НИЩО - трябваше да вадя 40к лева за ремонт, а сега ще са поне 40к€
                  Eее много е това? Аз веднъж около 20 000 лв, иначе всичко нормално

Коментар

Това не е отрицателна доходност, това е лудост. Но да дадем за пример - имот в центъра, купен 1996та за 25 000 долара, даван под наем до преди година за различни суми през годините, но отдавна се е изплатил на няколкостотин процента от наемите, в момента седи празен и се плащат данъци, но по пазарни цени е продаваем за 200 000 евро - това отрицателна доходност ли е
                    ДАААА.
                    Last edited by bota156; 10.10.2024, 21:40.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Това не е отрицателна доходност, това е лудост. Но да дадем за пример - имот в центъра, купен 1996та за 25 000 долара, даван под наем до преди година за различни суми през годините, но отдавна се е изплатил на няколкостотин процента от наемите, в момента седи празен и се плащат данъци, но по пазарни цени е продаваем за 200 000 евро - това отрицателна доходност ли е
                      Естествено, че не, има капиталова доходност, която много жили понижителите, щото на спада на нея, те най-много разчитаха. ​​​​
                      Last edited by X_Y; 10.10.2024, 20:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                        Ей тоз сайвант е нагледен пример за актив с отрицателна доходност.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...aa1&f1=1&fe7=1

Стои празен от години и генерира само разходи - данъци към общината, разходи за ремонти, разходи за поддръжка, разходи за почистване. Това нещо не е виждало ремонт от десетилетия поне... Скоро може да се самосъбори...
                        Даже листата няма кой да събере и почисти.

Чакайте, как казваме на актив с отрицателна доходност? Не е ли пасив?

Коментар

• https://www.facebook.com/share/r/LG3HnWoozmix1a4Q/

Хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                            На цената на 3 стаен (на картинка) във Варненско общежитие:

https://www.facebook.com/groups/6201...7631952826053/
                            Възможна замяна за имот в България....
                            Този направо трябва да се замисли дали да не направи замяна за това:

Естествено, ще трябва да доплати 10к за "удоволствието"...

Last edited by X_Y; 10.10.2024, 20:01.

Коментар

• На цената на 3 стаен (на картинка) във Варненско общежитие:

https://www.facebook.com/groups/6201...7631952826053/

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                                Ей тоз сайвант е нагледен пример за актив с отрицателна доходност.

Стои празен от години и генерира само разходи - данъци към общината, разходи за ремонти, разходи за поддръжка, разходи за почистване. Това нещо не е виждало ремонт от десетилетия поне... Скоро може да се самосъбори...
                                Даже листата няма кой да събере и почисти.

Чакайте, как казваме на актив с отрицателна доходност? Не е ли пасив?
                                Съмнявам се, че има има тези разходи .....

Коментар

X