Първоначално изпратено от Minaiivan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
E не съвсем за всеки.Частен заем ако вземеш не се регистрира.Ама ако си осъден за частен заем си регистриран че имаш изпълнително дело.Не съм сигурен как се казва тоя регистър.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
E не съвсем за всеки.Частен заем ако вземеш не се регистрира.Ама ако си осъден за частен заем си регистриран че имаш изпълнително дело.Не съм сигурен как се казва тоя регистър.
Наистина ли водите полемика с такива индивиди? Хора неграмотни, които нямат представа от света, се включват в дискусия за имоти, които никога не са имали. Убеждавам се, че живущите в хамерика са най отчайващите гастери в света, за пореден път. Имам съученик, който толкова мразеше бг, че замина преди двадесетина години там като се закле че никога няма да стъпи повече тук. За тези години остана дърт ерген, смени около 20 работни места, набълбука се с кредити и до колкото виждам в нета , го съдят за невърнати суми и за домашно насилие над някаква кака)) Страхотна кариера.
Last edited by Minaiivan; 12.09.2024, 10:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ама, ти наистина май си убеден, че тук живеят туземци? Има Централен кредитен регистър, където има инфо за всеки кредит до стотинка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
В България как банка ше разбере че имам друга ипотека ? А ако не е ипотека а е потребителски или за кола ? Как ше се разбере че ги има ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
В САЩ... Кредитиния репорт показва сумите по кредитите , остатъците по тях, брой кредитни карти , лимити и т.н
. В България как банка ше разбере че имам друга ипотека ? А ако не е ипотека а е потребителски или за кола ? Как ше се разбере че ги има ? .
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
всеки кредит и не само над 20к отива в ДАНС. Поне преди 15 години така беше знам го от съученик дето работеше там. не вярвам да се е променило. И банките знаят не само кредитите ти ами и кредитните карти с лимита ти по тях и ги приспадат от макс сума която може да вземеш като ипотечен кредит. Колега си закри златна кредитна карта в друга банка за да му дадат 90к€ ипотечен заем
Коментар
-
В САШ има 3 кредитни бюра и като се дава кредит, кредитна карта, често дори абонамент за телефон и подобни се взима кредит репорт от поне едно от тях. Кредитиния репорт показва сумите по кредитите , остатъците по тях, брой кредитни карти , лимити и т.н съшо така и credit score който е свързан с риска и от зависи каква лихва ше ти дадат. Някой с лош credit score може да получи кредит на 6%, друг с добър на 4%. Има някои кредити които са налични само за хора с добър credit score, примерно Тесла дава 1.99% ма само ако имаш credit score над 740. Под 740 не дава кредит (само пример е). Няма проблем да изтеглиш и 200 кредита стига сумата която дължиш общо по всички да е по-малка от 30% от сумата от последната ти данъчна декларация. Често, за големи кредити има и изисквания и да не си си сменял работата в последните 2 години. В България как банка ше разбере че имам друга ипотека ? А ако не е ипотека а е потребителски или за кола ? Как ше се разбере че ги има ? Всеки казва че е нормална практика в България банките да отпускат над 100% от обезпечението като примерно 90% са ипотечен кредит а 20% са потребителски Как ше сметнат всичките кредити на човек и колко е останало да дължи по тях ? Може да е изтеглил 1 млн и да са му останали да плаша 200 лева. Зашо да не може да изтегли нов кредит? Банката как ше изчисли риска за да му сметне лихвата ако не знае как е плащал предишните си кредити, дали е закъснявал, предоговарял и т.н. ? Ако няма кредитни бюра в България да консолидират информацията тия "пожелания" от БНБ са булшит.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
В Сащ може ли 3 кредита за по 50%.Явно не може.Защо мислиш че американските банкери са тарикати , а българските балъци.Като вземеш първи кредит има ипотека.Ако вземеш втори има втора по ред ипотека,Ама кредиторите не са навити да с втори на опашката така че греда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМх... БНБ прави опит да излезе от летаргията и да озапти разпищолилите се търговски банки!
https://www.24chasa.bg/biznes/article/18861785
... и тия в сивия сектор - с недоказани доходи!
- 1 like
Коментар
-
Да бе, ше озапти. Какво пречи да взема три кредита за 50% от дохода от 3 ралични банки ? Има ли кредитни бюра да консолидират информацията ?
Освен това 50% е висок праг. Знам че в България има хора дето ше ядат консерви цял месец за да си купат маркова дрешка, та да ти оставят 50% звучи ОК, ма това е 30 годишен кредит. Не може цял живот да го изкараш на половин заплата.Някой ше каже , дохода ше се качва. Ми то и лихвите по някое време могат да се качат. В САШ и ЕЗ има фиксирани лихви за 30 години и може да смяташ че ше се качи дохода а лихвата ше остане съшата ма в България май фиксираните лихви са за няколко години. После к'во ? БНБ имитира дейност с тия булшити.Last edited by nradev1111; 12.09.2024, 08:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Думай, думай, само хубави неща говориш. И да, само за труд и лепило е.
Това за острова в кухнята ... аз също бих го направил ако има място. В кухнята плотовете и шкафовете никога не стигат. Само не прави изгъзици с уникални решения, че след 10-на години ше трябва да сменяш уреди , това онова и ако са някакви нестандартни ше трябва да разбиваш и шкафове и всичко дори да не искаш да ги сменяш.
Искай на майсторите разбивка парите за какво са. После ше дойдат и ше кажат това излезна повече, тези материали сме ги смятали за по-малки пари. На мен първия ремонт ми излезна златен зашото контрактора бил смятал офертата с най-евтините материали , после вика ако искаш от тази марка оше ХХХ. Не вярвам да мине без цигании , ма поне да имаш нещо написано и да знаеш какви материали и дейности са включени. Ма като ти казвам материали, буквално снимка на етикета на лепило, цимент или плочка. За всеки случай смятай 30% отгоре на това което ти казват.
P.S. Абе най добре се обади на тройката или някой познат с подобни решения и отидете на гости с некви шишета хем Вие да пийнете хем жена ти да види някакви опции, че после да не се окаже че и тя не е знаела какво иска.Last edited by segato; 11.09.2024, 21:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМх... БНБ прави опит да излезе от летаргията и да озапти разпищолилите се търговски банки!
... и тия в сивия сектор - с недоказани доходи!
Освен това 50% е висок праг. Знам че в България има хора дето ше ядат консерви цял месец за да си купат маркова дрешка, та да ти оставят 50% звучи ОК, ма това е 30 годишен кредит. Не може цял живот да го изкараш на половин заплата.Някой ше каже , дохода ше се качва. Ми то и лихвите по някое време могат да се качат. В САШ и ЕЗ има фиксирани лихви за 30 години и може да смяташ че ше се качи дохода а лихвата ше остане съшата ма в България май фиксираните лихви са за няколко години. После к'во ? БНБ имитира дейност с тия булшити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Шопе, това само за труд ли е?
Проводниците за кухнята - при положение, че индукционната ми плоча е 9,3kW при пълна мощност, прецени с какво сечение е трябвало да се положат проводници при мен. Естествено, рядкост е на пълна мощност да готвиш. 6мм2 съм сложил. Провери си твоята.
Аз съм с термопомпа в апартамент и мога да ти разкажа доста неща. В коридори/баня съм с гранитогрес. Във всички други стаи съм с ламинат от тип с каменно ядро, /от Нолина/ става за подово, провежда топлината и не се бои от вода, но иска много равен под, саморазливна замазка. 5,5мм ламинат и 1,1мм специална подложка. Цена 100лв/м2 с первази и поставяне. Отдолу съм залял тръбите с калциево-сулфатна замазка, с камион/миксер, който я налива за 2-3 часа. /Евромикс ООД/ Тя не се напуква от топлинните разширения като циментовите, но не обича влагата и водата. В баните - не, Солидо 225, става за подови. Подготвил съм се и за конвектори, скоро ще слагам. Много е важно при изолацията на тръбите към конвекторите термоизолацията да е перфектна, за да не прави конденз при охлаждане.
Знам още много неща ама не знам дали ти е нужно да разказвам.
Коментар
-
Мх... БНБ прави опит да излезе от летаргията и да озапти разпищолилите се търговски банки!
... и тия в сивия сектор - с недоказани доходи!Last edited by Julius_BG; 11.09.2024, 18:31.
Коментар
Коментар