IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Какво пише в Кадастъра няма голямо значение, защото заснемането много често е правено формално, по стари документи.

Ако решиш да я разрушаваш, трябва да го направиш бързо някой уикенд, така че да не ви глоби някой. Все пак ти си собственик и може да правиш каквото си искаш. Може да я разглобиш и изхвърлиш.
    По това което разпитах не е точно така с кадастъра освен ако нямаш човек да каже че я няма тази постройка, или паднала за да я заличи.
    След като няма значение какво има в кадасттъра защо да го правя някой уикенд - за какво ще ме глобят?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Аз... Обаче не реших въпроса, ако и да беше нанесена в кадастъра. 2001ва е къщата. Има партиди за всичко. Съседите ми казаха да бутна на един конкретен човек, обаче по тоя път не тръгвам.

Сбърках и с нотариуса, защото изповядахме продажба на парцела все едно е празен.

Реално нямам никаква енергия да правя къщата, нито да я бутам.
      ​​​​
      Какво пише в Кадастъра няма голямо значение, защото заснемането много често е правено формално, по стари документи.

Ако решиш да я разрушаваш, трябва да го направиш бързо някой уикенд, така че да не ви глоби някой. Все пак ти си собственик и може да правиш каквото си искаш. Може да я разглобиш и изхвърлиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

ICON, IQVIA, Syneos, Labcorp, Comac, Arensia, и т.н. в сферата работят десетки хиляди хора на най-различни позиции, хората с опит на 6-7-8 години взимат над 5к лв. На ръководни позиции средно ниво над 7-8-9к лв.
        Т.е. само CRO компаниите? И пак, виждам, че се преувеличава доста. Аз лично работя като квалифициран кадър (синиър позиция) в една от споменатите компании. Имам 8 години опит в областта. НЕ се взимат над 5 хил. лв нето на месец (на най-високия рейндж за позицията съм, има и хора, които взимат по-малко). Даже една от споменатите е толкова зле, че за квалифицирани кадри не дават и 3000 нето на месец.

Относно ръководните кадри - над 7-8-9к лв месечно взимат само директори, което е 3 позиции над мениджърите и е почти невъзможно в България да станеш, обикновено от мениджър нагоре в тези фирми са си хора от UK/US, тук там с 1-2 изключения на компания, аз самият споменах, че познавам такъв човек.

Апропо, в момента в бранша има свиване и съкращаване на служители в световен мащаб. Това е пряка причина заради голямата експанзия на този сектор по време на Ковид пандемията (всички фармацефтични компании се надпреварваха да разработват ваксини). Отделно, споменатите компании имат масово по 100-тина до 200 човека работещи в тях от България, с изключение на IQVIA, но и тя е с максимум 2000 служители. Къде са тези десетки хиляди?

Отново ставам свидетел на опити да се заблуждават хората във форума. Явно наистина в България всеки обича да преувеличава колко се взима от дадена позиция. Странно.

Коментар

Аз... Обаче не реших въпроса, ако и да беше нанесена в кадастъра. 2001ва е къщата. Има партиди за всичко. Съседите ми казаха да бутна на един конкретен човек, обаче по тоя път не тръгвам.

Сбърках и с нотариуса, защото изповядахме продажба на парцела все едно е празен.

​​​​
          Е тя е полузаконна - има я в кадастър и план, няма я в нот. актове и не е декларирана. Ако не присъстваше можех да я бутна без да се занимавам с документи. Може би ще си спестя тарикатлъка и ще чакам те да си оправят документите.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Щом е нанесена си вадиш документ за търпимост. Искай го от продавача, иначе сваляш поне 1000лв. Питай ги в общината кадастъра от кога е и дали могат да ти издадат. Буташ строиш НОВА на нейно място и го пишеш ремонт
            Да обаче е нужно нотариално заверено съгласие от съседите понеже е на границата за да му дадат удостоверение за търпимост. Сега ако на него съседите не му дадат такова шанса на мен да ми дадат е нулев. Знам че повечето хора така "ремонтират", но няма да строя на петното на старата постройка и ще се събаря със сигурност, понеже първо е малка, второ е на неподходящо място в парцела. Не знам обаче като като искам да я съборя трябва ли все пак да я узаконя преди това(тук го има и това че ще трябва да платя данъците за 5г назад ако я узаконя, но да кажем не е фактор)?
            Иначе адвоката ми каза да не правим сделка в това състояние на имота, преди да е оправен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Колко жалко, че този ръст не важи за незаконните строежи из циганските села по черноморието...
              И да хвъряш къчове и да не хвърляш, все тая. Реален имот в БГ никога няма да имаш, а в швабия все така ще трябва да си плащаш наема на Хасан-Мюмюн и то при положение, че съвестно си вършиш задълженията зад витрината в колбасарницата.

Въпрос: Откога Колбасар-касиер в месарницата се нарича финансист? в швабистан вече доста бъркат понятията.
              Last edited by два_таралежа; 16.10.2024, 14:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

няма свикване
                ...и ако това не е ножица, ластик и демография, здраве му кажи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Хубаво де, нека така да е. Ще се направя, че не съм запознат. Давай направо фирмите (западни/български), където за специалисти (не мениджърски роли) плащат чисто по над 5к месечно. И да уточним, че не говорим за ай ти, може да има ай ти компании, но за позиции, които не са точно в ай ти отдел. Казвай им имената и да видим. Защото аз лично за себе си знам за доста западни фирми, където за специалисти трудно дават повече от 3000-3500 нето.
                  Апропо, в линкдин в действителност има обяви, но там няма как да видим обявени заплати. Но съм останал с впечатлението, че същите обяви присъстват и в джобса, така или иначе.
                  Е, как да не говорим за ИТ. Точно за тях говорим. Говорят, че обявите били паднали наполовина. Аз твърдя, че ИТ фирмите просто не ползват jobs. От там се правят невярни изводи. Иначе за заплатите в други отрасли не мога да говоря.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                    https://www.imot.bg/b86pge
                    2200 [ATTACH=CONFIG]n4216665[/ATTACH]

===2079===

Следващо ниво през декември: 2300
                    Колко жалко, че този ръст не важи за незаконните строежи из циганските села по черноморието...

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аз мислех, че любимата бира за децката е ариана
                      даже май и реклама съм гледал

сам в децката с ариана, докато я няма мама
                      https://youtu.be/uKVcjkSQTzw

Коментар

​​​​
                        А за какво го купи този парцел?

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                          https://www.imot.bg/b86pge
                          2200

===2079===

няма свикване
                          препоръка е

Коментар

• https://www.imot.bg/b86pge
                            2200
                            Click image for larger version

Name:	Screenshot 2024-10-15 151503.JPG
Views:	1
Size:	42.4 КБ
ID:	4216665

===2079===

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

То да беше само за телефонистите.... Що Астика се е разляла по детските и колко още тепърва ще се разлива
                              аз мислех, че любимата бира за децката е ариана
                              даже май и реклама съм гледал

сам в децката с ариана, докато я няма мама
                              препоръка е

Коментар

​​​​
                                точно такъв собственик търся
                                пращай параметрите на лс
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X