IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Друг въпрос е, че БНБ с техните мерки 15% самоучастие, 30г, и вноските да не надхвърлят 50% от дохода - хвърлят прах в очите... засега.
    да не искаш да прекратят свръхекспанзията

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Шъ фърлят боп, оти не си ги светнал кви чудесии има по хамерика. Ма шо не съ пробаш, а тарикат? Два клика в цекарето и ще лъснеш.
      покрай схемите в Исторически Парк стана ясно, че има още да се прецизира този регистър, но със сигурност ще се върви в тази посока. Визирам репортуването към него, което става с известно закъснение и може да се ползва при потребителски. При ипотеките нещата са сложни и там мисля е ок.

Друг въпрос е, че БНБ с техните мерки 15% самоучастие, 30г, и вноските да не надхвърлят 50% от дохода - хвърлят прах в очите... засега.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

Казва се централен регистър на длъжниците.
        Наистина ли водите полемика с такива индивиди? Хора неграмотни, които нямат представа от света, се включват в дискусия за имоти, които никога не са имали. Убеждавам се, че живущите в хамерика са най отчайващите гастери в света, за пореден път. Имам съученик, който толкова мразеше бг, че замина преди двадесетина години там като се закле че никога няма да стъпи повече тук. За тези години остана дърт ерген, смени около 20 работни места, набълбука се с кредити и до колкото виждам в нета , го съдят за невърнати суми и за домашно насилие над някаква кака)) Страхотна кариера.
        Викаш избегал от "блатото" щото не бил за него, а се оказало че е от най-отявлените ганьовци да бие жени чак. Със страхотната си кариера.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

E не съвсем за всеки.Частен заем ако вземеш не се регистрира.Ама ако си осъден за частен заем си регистриран че имаш изпълнително дело.Не съм сигурен как се казва тоя регистър.
          Да, така е, ако си взел от човек със записна заповед може би не се регистрира, но от тез обирджии с бързите кредити се регистрира в ЦКР.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

E не съвсем за всеки.Частен заем ако вземеш не се регистрира.Ама ако си осъден за частен заем си регистриран че имаш изпълнително дело.Не съм сигурен как се казва тоя регистър.
            Казва се централен регистър на длъжниците.
            Наистина ли водите полемика с такива индивиди? Хора неграмотни, които нямат представа от света, се включват в дискусия за имоти, които никога не са имали. Убеждавам се, че живущите в хамерика са най отчайващите гастери в света, за пореден път. Имам съученик, който толкова мразеше бг, че замина преди двадесетина години там като се закле че никога няма да стъпи повече тук. За тези години остана дърт ерген, смени около 20 работни места, набълбука се с кредити и до колкото виждам в нета , го съдят за невърнати суми и за домашно насилие над някаква кака)) Страхотна кариера.
            Last edited by Minaiivan; 12.09.2024, 10:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ама, ти наистина май си убеден, че тук живеят туземци? Има Централен кредитен регистър, където има инфо за всеки кредит до стотинка!

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

В България как банка ше разбере че имам друга ипотека ? А ако не е ипотека а е потребителски или за кола ? Как ше се разбере че ги има ?
                Ама, ти наистина май си убеден, че тук живеят туземци? Има Централен кредитен регистър, където има инфо за всеки кредит до стотинка!

Коментар

В САЩ... Кредитиния репорт показва сумите по кредитите , остатъците по тях, брой кредитни карти , лимити и т.н

. В България как банка ше разбере че имам друга ипотека ? А ако не е ипотека а е потребителски или за кола ? Как ше се разбере че ги има ? .
                  Шъ фърлят боп, оти не си ги светнал кви чудесии има по хамерика. Ма шо не съ пробаш, а тарикат? Два клика в цекарето и ще лъснеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

всеки кредит и не само над 20к отива в ДАНС. Поне преди 15 години така беше знам го от съученик дето работеше там. не вярвам да се е променило. И банките знаят не само кредитите ти ами и кредитните карти с лимита ти по тях и ги приспадат от макс сума която може да вземеш като ипотечен кредит. Колега си закри златна кредитна карта в друга банка за да му дадат 90к€ ипотечен заем
                    Лимита по кредитната карта мисля че няма толкова значение , има значение колко горе долу използваш. Не съм сигурен. Кредитния репорт показва колко е лимита по всяка карта и колко % ползваш и мисля че това влиза в изчисленията за кредит скор, но самия лимит не се смята за кредит ДАНС не е ли национална сигурност ? Какво обшоо има с кредитите . Баси кашата. А ако отида да взема кредит за кола от производитела и 5 телефона по 3к банките ше ги видят ли ? Това не са ипотеки.

Коментар

В САШ има 3 кредитни бюра и като се дава кредит, кредитна карта, често дори абонамент за телефон и подобни се взима кредит репорт от поне едно от тях. Кредитиния репорт показва сумите по кредитите , остатъците по тях, брой кредитни карти , лимити и т.н съшо така и credit score който е свързан с риска и от зависи каква лихва ше ти дадат. Някой с лош credit score може да получи кредит на 6%, друг с добър на 4%. Има някои кредити които са налични само за хора с добър credit score, примерно Тесла дава 1.99% ма само ако имаш credit score над 740. Под 740 не дава кредит (само пример е). Няма проблем да изтеглиш и 200 кредита стига сумата която дължиш общо по всички да е по-малка от 30% от сумата от последната ти данъчна декларация. Често, за големи кредити има и изисквания и да не си си сменял работата в последните 2 години. В България как банка ше разбере че имам друга ипотека ? А ако не е ипотека а е потребителски или за кола ? Как ше се разбере че ги има ? Всеки казва че е нормална практика в България банките да отпускат над 100% от обезпечението като примерно 90% са ипотечен кредит а 20% са потребителски Как ше сметнат всичките кредити на човек и колко е останало да дължи по тях ? Може да е изтеглил 1 млн и да са му останали да плаша 200 лева. Зашо да не може да изтегли нов кредит? Банката как ше изчисли риска за да му сметне лихвата ако не знае как е плащал предишните си кредити, дали е закъснявал, предоговарял и т.н. ? Ако няма кредитни бюра в България да консолидират информацията тия "пожелания" от БНБ са булшит.
                      всеки кредит и не само над 20к отива в ДАНС. Поне преди 15 години така беше знам го от съученик дето работеше там. не вярвам да се е променило. И банките знаят не само кредитите ти ами и кредитните карти с лимита ти по тях и ги приспадат от макс сума която може да вземеш като ипотечен кредит. Колега си закри златна кредитна карта в друга банка за да му дадат 90к€ ипотечен заем
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

В Сащ може ли 3 кредита за по 50%.Явно не може.Защо мислиш че американските банкери са тарикати , а българските балъци.Като вземеш първи кредит има ипотека.Ако вземеш втори има втора по ред ипотека,Ама кредиторите не са навити да с втори на опашката така че греда.
                        В САШ има 3 кредитни бюра и като се дава кредит, кредитна карта, често дори абонамент за телефон и подобни се взима кредит репорт от поне едно от тях. Кредитиния репорт показва сумите по кредитите , остатъците по тях, брой кредитни карти , лимити и т.н съшо така и credit score който е свързан с риска и от зависи каква лихва ше ти дадат. Някой с лош credit score може да получи кредит на 6%, друг с добър на 4%. Има някои кредити които са налични само за хора с добър credit score, примерно Тесла дава 1.99% ма само ако имаш credit score над 740. Под 740 не дава кредит (само пример е). Няма проблем да изтеглиш и 200 кредита стига сумата която дължиш общо по всички да е по-малка от 30% от сумата от последната ти данъчна декларация. Често, за големи кредити има и изисквания и да не си си сменял работата в последните 2 години. В България как банка ше разбере че имам друга ипотека ? А ако не е ипотека а е потребителски или за кола ? Как ше се разбере че ги има ? Всеки казва че е нормална практика в България банките да отпускат над 100% от обезпечението като примерно 90% са ипотечен кредит а 20% са потребителски Как ше сметнат всичките кредити на човек и колко е останало да дължи по тях ? Може да е изтеглил 1 млн и да са му останали да плаша 200 лева. Зашо да не може да изтегли нов кредит? Банката как ше изчисли риска за да му сметне лихвата ако не знае как е плащал предишните си кредити, дали е закъснявал, предоговарял и т.н. ? Ако няма кредитни бюра в България да консолидират информацията тия "пожелания" от БНБ са булшит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                          Мх... БНБ прави опит да излезе от летаргията и да озапти разпищолилите се търговски банки!

https://www.24chasa.bg/biznes/article/18861785

... и тия в сивия сектор - с недоказани доходи!
                          Те от 2 год така "озаптяват" банкстерите, че ония чупят рекорд след рекорд.

Коментар

Да бе, ше озапти. Какво пречи да взема три кредита за 50% от дохода от 3 ралични банки ? Има ли кредитни бюра да консолидират информацията ?

Освен това 50% е висок праг. Знам че в България има хора дето ше ядат консерви цял месец за да си купат маркова дрешка, та да ти оставят 50% звучи ОК, ма това е 30 годишен кредит. Не може цял живот да го изкараш на половин заплата.Някой ше каже , дохода ше се качва. Ми то и лихвите по някое време могат да се качат. В САШ и ЕЗ има фиксирани лихви за 30 години и може да смяташ че ше се качи дохода а лихвата ше остане съшата ма в България май фиксираните лихви са за няколко години. После к'во ? БНБ имитира дейност с тия булшити.
                            В Сащ може ли 3 кредита за по 50%.Явно не може.Защо мислиш че американските банкери са тарикати , а българските балъци.Като вземеш първи кредит има ипотека.Ако вземеш втори има втора по ред ипотека,Ама кредиторите не са навити да сa втори на опашката така че греда.
                            Last edited by nradev1111; 12.09.2024, 08:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Думай, думай, само хубави неща говориш. И да, само за труд и лепило е.
                              Взимай под внимание какво ти казват хората дето имат собственост и са минали вече по пътя но съшо имай предвид че можеш да си прав или щастлив. И да направиш нешата правилно ако не е както иска жена ти , ше ти го изкара през носа.Отделно че всеки си има камбанария. Ако сложиш паркет и имаш куче, ше го издере, може и да изолира топлината от подовото ( не знам как работят тези ламинати за които спомена тройката) , ако е гранитогрес ше е трябва да ходите с пантофи, да слагате килими , те ше се пързалят ( да знам че може да сложиш силикон, пак ше се пързалят) ... Абе нема рай. Слушай жена си , така и така, каквото и да избереш ше има негативи , поне да не ти пили. Ма ти си младо момче , може да понесеш няколко години пилене , а може пък и тя да дойде на твоя акъл. Ти си знаеш човека.
                              Това за острова в кухнята ... аз също бих го направил ако има място. В кухнята плотовете и шкафовете никога не стигат. Само не прави изгъзици с уникални решения, че след 10-на години ше трябва да сменяш уреди , това онова и ако са някакви нестандартни ше трябва да разбиваш и шкафове и всичко дори да не искаш да ги сменяш.

Искай на майсторите разбивка парите за какво са. После ше дойдат и ше кажат това излезна повече, тези материали сме ги смятали за по-малки пари. На мен първия ремонт ми излезна златен зашото контрактора бил смятал офертата с най-евтините материали , после вика ако искаш от тази марка оше ХХХ. Не вярвам да мине без цигании , ма поне да имаш нещо написано и да знаеш какви материали и дейности са включени. Ма като ти казвам материали, буквално снимка на етикета на лепило, цимент или плочка. За всеки случай смятай 30% отгоре на това което ти казват.

P.S. Абе най добре се обади на тройката или някой познат с подобни решения и отидете на гости с некви шишета хем Вие да пийнете хем жена ти да види някакви опции, че после да не се окаже че и тя не е знаела какво иска.
                              Last edited by segato; 11.09.2024, 21:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                                Мх... БНБ прави опит да излезе от летаргията и да озапти разпищолилите се търговски банки!

https://www.24chasa.bg/biznes/article/18861785

... и тия в сивия сектор - с недоказани доходи!
                                Да бе, ше озапти. Какво пречи да взема три кредита за 50% от дохода от 3 ралични банки ? Има ли кредитни бюра да консолидират информацията ?

Освен това 50% е висок праг. Знам че в България има хора дето ше ядат консерви цял месец за да си купат маркова дрешка, та да ти оставят 50% звучи ОК, ма това е 30 годишен кредит. Не може цял живот да го изкараш на половин заплата.Някой ше каже , дохода ше се качва. Ми то и лихвите по някое време могат да се качат. В САШ и ЕЗ има фиксирани лихви за 30 години и може да смяташ че ше се качи дохода а лихвата ше остане съшата ма в България май фиксираните лихви са за няколко години. После к'во ? БНБ имитира дейност с тия булшити.

Коментар

Working...
                                X