IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Аз донякъде съм съгласен с част от коментарите ти, но все пак това е форум за инвеститори, хора които имат възможности, или искащи да се развиват и да правят нещо странично, не е за обикновените работещи - нали така? За 4-5 смешни пари - не бих казал, водя си подробни разчети на всеки разход който правя за мен и за семейството ми (живеещо в София) общо за храни, дом (сметки, данъци, такси, коснумативи и т.н.), дрехи, автомобил среден клас купен кеш, и едни вариращи за медицински разходи и лекарства идват към 3-4к +-на месец, варира, така че при двама работещи на подобни заплати ще им остават 3-4к свободни за ипотека и развлечения, че даже и за спестяване. Ако семейния доход е нагоре остават и повече свободни пари за каквото искат- кеф ти ново БМВ, кеф ти по-скъп апарт, кеф ти повече пътувания, и разбира се кеф ти инвестиции. Имам колеги които се преместиха в Австрия и Германия на същата работа и позиции - казват, че храната е сходна като разход, разхода за наем обаче е двоен от на ипотека тук, а заплатата им е почти същата - едни 10-15% по-висока, има и плюсове като по-добро здравеопазване, детските градини - не са доволни, разните "натурализирани" германци и австрийци правят проблеми и децата им са диви, но ако си в по-бял квартал са малък брой и се търпяло.
    10% по-висока заплата при 300% по-висок БВП...
    Това не е здравословна пропорция. Ще завърши с национална катастрофа. Някой щее трябва да плати сметката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Става вече смешно. Пак казвам, аз познавам директорът, близък приятел ми е. И аз и той сме минали през няколко CRO компании, много добре знам как вървят заплатите и рейнджовете в сектора. Не исках да се впускам чак толкова в подробности, но ти говориш небивалици и съм длъжен да те оборя. И пак питам - къде са тези десетки хиляди, за които ти говореше?
      Смешно ми е в каква фирма работиш и как те мятка "директора" Аз нямам защо да лъжа, още по-малко и защото работя в тази сфера, името на компанията няма да ти го кажа, но е кратко и компанията е швейцарска.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Първо - 2,3 дори 4,5 са смешни пари вече на фона на цените. Второ - ти дори да получаваш 9 (в анонимен форум може да твърдиш всичко), си един на хиляди. И трето - БГ е все още най-бедната държава в ЕС и ще продължава да обеднява, ако само се помпат кредити, а не се произвежда нищо и дори се съсипва всичко, работещо досега (напр. енергетика). Така че, да твърдим колко добре били тези, работещи "честен труд" в БГ е повече от абсурдно. Ясно ми е, че има тук много заинтересовани да рекламират БГ, но за човек с поне малко мозък нещата са пределно ясни.
        Аз донякъде съм съгласен с част от коментарите ти, но все пак това е форум за инвеститори, хора които имат възможности, или искащи да се развиват и да правят нещо странично, не е за обикновените работещи - нали така? За 4-5 смешни пари - не бих казал, водя си подробни разчети на всеки разход който правя за мен и за семейството ми (живеещо в София) общо за храни, дом (сметки, данъци, такси, коснумативи и т.н.), дрехи, автомобил среден клас купен кеш, и едни вариращи за медицински разходи и лекарства идват към 3-4к +-на месец, варира, така че при двама работещи на подобни заплати ще им остават 3-4к свободни за ипотека и развлечения, че даже и за спестяване. Ако семейния доход е нагоре остават и повече свободни пари за каквото искат- кеф ти ново БМВ, кеф ти по-скъп апарт, кеф ти повече пътувания, и разбира се кеф ти инвестиции. Имам колеги които се преместиха в Австрия и Германия на същата работа и позиции - казват, че храната е сходна като разход, разхода за наем обаче е двоен от на ипотека тук, а заплатата им е почти същата - едни 10-15% по-висока, има и плюсове като по-добро здравеопазване, детските градини - не са доволни, разните "натурализирани" германци и австрийци правят проблеми и децата им са диви, но ако си в по-бял квартал са малък брой и се търпяло.

Коментар

Е явно имаме различни инфота, защото работя в сектора от над 10 години, може би те държат на тъмно относно заплатите на колегите, както знаем всичко е конфиденциално и нямаш право да споделяш на нокий, но ще ти кажа, че аз като регионален мениджър в средно CRO плащащо средно с 8 години опит в него взимам чисто над 9, опа да не ме тракнат сега мониторите взимат над 4-5 зависи от стажа, асистенти и подбни 2-3+ чисто. Та за хора с образование в България има възможности с работа и честен труд да се изкарват доста прилични доходи от заплата.
          Става вече смешно. Пак казвам, аз познавам директорът, близък приятел ми е. И аз и той сме минали през няколко CRO компании, много добре знам как вървят заплатите и рейнджовете в сектора. Не исках да се впускам чак толкова в подробности, но ти говориш небивалици и съм длъжен да те оборя. И пак питам - къде са тези десетки хиляди, за които ти говореше?

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

това прозвуча като самопризнание...
            Бонке, научи се да плюеш, не да гълташ. При последния клиент май си глътнала и сега пелтечиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Българската икономика се радва на добри дни, благодарение на бума на НИ, строителните дейности и свързаните с това отрасли и силното вътрешно потребление.
              Радва се на бума на бюджетните заплати, майна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Първо - 2,3 дори 4,5 са смешни пари вече на фона на цените. Второ - ти дори да получаваш 9 (в анонимен форум може да твърдиш всичко)...
                това прозвуча като самопризнание...

Коментар

Е явно имаме различни инфота, защото работя в сектора от над 10 години, може би те държат на тъмно относно заплатите на колегите, както знаем всичко е конфиденциално и нямаш право да споделяш на нокий, но ще ти кажа, че аз като регионален мениджър в средно CRO плащащо средно с 8 години опит в него взимам чисто над 9, опа да не ме тракнат сега мониторите взимат над 4-5 зависи от стажа, асистенти и подбни 2-3+ чисто. Та за хора с образование в България има възможности с работа и честен труд да се изкарват доста прилични доходи от заплата.
                  Първо - 2,3 дори 4,5 са смешни пари вече на фона на цените. Второ - ти дори да получаваш 9 (в анонимен форум може да твърдиш всичко), си един на хиляди. И трето - БГ е все още най-бедната държава в ЕС и ще продължава да обеднява, ако само се помпат кредити, а не се произвежда нищо и дори се съсипва всичко, работещо досега (напр. енергетика). Така че, да твърдим колко добре били тези, работещи "честен труд" в БГ е повече от абсурдно. Ясно ми е, че има тук много заинтересовани да рекламират БГ, но за човек с поне малко мозък нещата са пределно ясни.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                    Да обаче е нужно нотариално заверено съгласие от съседите понеже е на границата за да му дадат удостоверение за търпимост. Сега ако на него съседите не му дадат такова шанса на мен да ми дадат е нулев. Знам че повечето хора така "ремонтират", но няма да строя на петното на старата постройка и ще се събаря със сигурност, понеже първо е малка, второ е на неподходящо място в парцела. Не знам обаче като като искам да я съборя трябва ли все пак да я узаконя преди това(тук го има и това че ще трябва да платя данъците за 5г назад ако я узаконя, но да кажем не е фактор)?
                    Иначе адвоката ми каза да не правим сделка в това състояние на имота, преди да е оправен.
                    Узаконяване на незаконен строеж не е лесна работа,нито бърза,камо ли за сгради преди 2000.Може и доста да ти олекне джобчето

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Не е нужно да го дразниш. Да не мислиш, че му е лесно да преглътне факта, че колегите му транжори в БГ получават по-добро от неговото заплащане в швабистан.
                      В БГ "квалифицираните" получават повече от CFO-тата в Шабистан, няма нужда да го натякваш. Да уточним обаче - 1 месечна надница в БГ е маалко повече от 1-2 дневни тук, хахахаха. Имате напредък.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

По това което разпитах не е точно така с кадастъра освен ако нямаш човек да каже че я няма тази постройка, или паднала за да я заличи.
                        След като няма значение какво има в кадасттъра защо да го правя някой уикенд - за какво ще ме глобят?
                        Аз бих го направил 2 уикенда, тъй като е много работа все пак. Намери някой, който се интересува от материалите и да ги вземе.

Мисля, че за събаряне трябва разрешение от Общината. Но вие просто я разглобете и изнесете.

Коментар

Не е нужно да го дразниш. Да не мислиш, че му е лесно да преглътне факта, че колегите му транжори в БГ получават по-добро от неговото заплащане в швабистан.

Коментар

Т.е. само CRO компаниите? И пак, виждам, че се преувеличава доста. Аз лично работя като квалифициран кадър (синиър позиция) в една от споменатите компании. Имам 8 години опит в областта. НЕ се взимат над 5 хил. лв нето на месец (на най-високия рейндж за позицията съм, има и хора, които взимат по-малко). Даже една от споменатите е толкова зле, че за квалифицирани кадри не дават и 3000 нето на месец.

Относно ръководните кадри - над 7-8-9к лв месечно взимат само директори, което е 3 позиции над мениджърите и е почти невъзможно в България да станеш, обикновено от мениджър нагоре в тези фирми са си хора от UK/US, тук там с 1-2 изключения на компания, аз самият споменах, че познавам такъв човек.

Апропо, в момента в бранша има свиване и съкращаване на служители в световен мащаб. Това е пряка причина заради голямата експанзия на този сектор по време на Ковид пандемията (всички фармацефтични компании се надпреварваха да разработват ваксини). Отделно, споменатите компании имат масово по 100-тина до 200 човека работещи в тях от България, с изключение на IQVIA, но и тя е с максимум 2000 служители. Къде са тези десетки хиляди?

Отново ставам свидетел на опити да се заблуждават хората във форума. Явно наистина в България всеки обича да преувеличава колко се взима от дадена позиция. Странно.
                            Брокерази - в тяхната личностна харктеристика е да лъжат, за да надуват стойността на боклуците, които продават.

Коментар

Т.е. само CRO компаниите? И пак, виждам, че се преувеличава доста. Аз лично работя като квалифициран кадър (синиър позиция) в една от споменатите компании. Имам 8 години опит в областта. НЕ се взимат над 5 хил. лв нето на месец (на най-високия рейндж за позицията съм, има и хора, които взимат по-малко). Даже една от споменатите е толкова зле, че за квалифицирани кадри не дават и 3000 нето на месец.

Относно ръководните кадри - над 7-8-9к лв месечно взимат само директори, което е 3 позиции над мениджърите и е почти невъзможно в България да станеш, обикновено от мениджър нагоре в тези фирми са си хора от UK/US, тук там с 1-2 изключения на компания, аз самият споменах, че познавам такъв човек.

Апропо, в момента в бранша има свиване и съкращаване на служители в световен мащаб. Това е пряка причина заради голямата експанзия на този сектор по време на Ковид пандемията (всички фармацефтични компании се надпреварваха да разработват ваксини). Отделно, споменатите компании имат масово по 100-тина до 200 човека работещи в тях от България, с изключение на IQVIA, но и тя е с максимум 2000 служители. Къде са тези десетки хиляди?

Отново ставам свидетел на опити да се заблуждават хората във форума. Явно наистина в България всеки обича да преувеличава колко се взима от дадена позиция. Странно.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

...и ако това не е ножица, ластик и демография, здраве му кажи.
                                е, да
                                но като се дръпне прилива ше се види кой с какво между краката е плувал
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X