IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

Ми ела купи в спейн ве цървулчо. Точно ти никога през живота си няма да закупиш абсолютно никакъв имот. Помни това хубаво и него забравяй.
    Дали ще купувам, къде, и какво - не си ти, който да ми даваш наклони.
    Ако искам ще купя, ако не искам - няма да купя нищо...

Голям смях с бг-"инвеститорите" в коптори - нашили се със свръх-набалончени маломерни кутийки в някаква комунистическа кочина, където ще им мине живота до печката в кухнята...
    Last edited by Frosty; 21.09.2024, 16:35.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Мухлясал панелен копторник в Люлин 7 за 170 000 евра vs апартамент на свежо парти-place in Spain за 129 000 евра

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b4r0cy&f1=2

Ми ела купи в спейн ве цървулчо. Точно ти никога през живота си няма да закупиш абсолютно никакъв имот. Помни това хубаво и него забравяй.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

На това му се вика оптимизация

И като човек болен на тази тема, ще споделя, че при мен нещата са по-сложни - четенето на форума, също го считам за инвестирано време в проучване. Правейки една проста калкулация колко пропуснати ползи ми генерира този навик и до какви загуби на ефективност води...направо сипвам лед по главата.
        Ако си на работа по това време, когато четеш и пишеш във форума пак не е загуба. Хем пари изкарваш - хем може и нещо ново да научиш. Малко е като пресяване на зърно жито от плявата, но съм научил и доста полезни неща тук.
        Last edited by БОНВИВАН1; 21.09.2024, 14:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Хобитата ми са други, но това няма значение.
          Преувеличено е хиляди часове в проучване.
          Просто в сайта имот.бг съм си задал едно избрано търсене.
          Всяка сутрин, докато си пия кафето, наред с преглеждането на пощата, цените на акции, злато, стоки преглеждам и 2-3 до 5 нови обяви появили се за изминалото денонощие.
          99% от тях дирекно ги трия със смях.
          За тази година съм гледал 10 ина имота, който са ми на 5-10 минути от работата и то в работно време:-)))
          Та не мисля, че съм загубил време:-)
          Оптимист съм, че дори и по 1 читав имот да излиза на 2 год то времето си заслужава.
          На това му се вика оптимизация

И като човек болен на тази тема, ще споделя, че при мен нещата са по-сложни - четенето на форума, също го считам за инвестирано време в проучване. Правейки една проста калкулация колко пропуснати ползи ми генерира този навик и до какви загуби на ефективност води...направо сипвам лед по главата.

Коментар

• Мухлясал панелен копторник в Люлин 7 за 170 000 евра vs апартамент на свежо парти-place in Spain за 129 000 евра

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b4r0cy&f1=2

Last edited by Frosty; 21.09.2024, 13:18.

Коментар

Всички bg-тухладжии и панелкаджии са много смотани парчета. Убедил съм се лично!

Съгласен съм, най-красивите и умните, си стоят в детските.

Коментар

Супер, че си успял да намериш. По отношение на удебеленото, почвам да се чудя, дали изобщо си заслужава усилията - хиляди часове загубено време в проучване търсене с неясен резултат. Същото това време, ако работя, вместо да се занимавам с глупости, ще ми донесе в пъти повече пари и ценен опит. Но това е от моята камбанария. При теб не е точно така, понеже ти е като хоби.
                Хобитата ми са други, но това няма значение.
                Преувеличено е хиляди часове в проучване.
                Просто в сайта имот.бг съм си задал едно избрано търсене.
                Всяка сутрин, докато си пия кафето, наред с преглеждането на пощата, цените на акции, злато, стоки преглеждам и 2-3 до 5 нови обяви появили се за изминалото денонощие.
                99% от тях дирекно ги трия със смях.
                За тази година съм гледал 10 ина имота, който са ми на 5-10 минути от работата и то в работно време:-)))
                Та не мисля, че съм загубил време:-)
                Оптимист съм, че дори и по 1 читав имот да излиза на 2 год то времето си заслужава.

Коментар

• Идиот купил мухлясала бг-панелка от 1987 в Люлин 7 с 35 годишна ипотека за 170,000 €,

който току-що е видял обявата за продажба на 98 m² апартамент в свежо, готино морско и пристанищно градче в Испания
                  за 129,000 €

Last edited by Frosty; 21.09.2024, 14:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Беар цените и за мен отдавна преминаха разумните граници за разумните хора

Проблема е че на този пазар освен разумните са и тези с леките пари от обществените поръчки и от еврофондовете и от грантовете.

Отдавна съм песимист за имотите в София нищо добро не ги очаква в дългосрочен план
                    +++
                    Границата е премината вече и за неразумните.

Хубавото е, че рибите ползващи 80-90, че и 100% кредитно рамо, вече се набълбукаха до ушите и липсва свежа кръв, която да помпи цените. В момента 10к доход трудно захлупва нормален двустаен. А този доход е в 10%-ния горен перцентил на разпределението. Балонче, отвсякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Фрости айде да посмятаме малко

Въпросният човек трябва да е купил 2014-та маломерката трябва да е струвала колосалните 20-30 000 евро

Вноската по кредита му е има няма 300 лв на месец и вече я е изплатил половината а остатъка по кредита му е под 15 000 евро

Ако днес продаде ще реализира над 50 000 евро капиталова

Каква ли е печалбата на тия дето са стояли през това време под наем и можеш ли в момента да намериш наем за 300лв в София???
                      Винаги когато се купува имот изглежда скъпо, но пречупено през призмата на времето не е така. Даже може да се окаже перфектната сделка.

И мен когато купувах нови двустайни по около 45000-47000Е в Мадост 4 ме смятаха за аляв.
                      Но много малко след това викаха...абе ти купи когато бе евтино.
                      Напротив, в момента на покупка никога не е евтино!

П.П. То и със златото е така. Дори и на 1200-1300$ OZ ми е било скъпо, но сега тази цена ми е направо смешна.
                      И наем от 300Е за двустайка преди време е бил ОК, сега ми е смешен.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Понеже търся с АКТ 16 не гледам други обяви. Ново с АКТ 16 излиза рядко читаво. Предимно гадни изложения и разположения, а с имот компромис не се прави.

Стара читава тухла като локация и разпределение излиза още по-рядко.
                        За почти 2 години търсене излязоха само два читави имота спред мойте критерии. Единят в Яворов който харесах и на следващият ден щяхме да сме при нотариус го изпуснах по неясни за мен причини ( продавача се отказа в последният момент), но другият в Гео Милев го харесах и си стиснахме ръзете на 3тата минута от огледа.

И сега пак оглеждане за следващ. Купуването на имот с цел инвестиция е като риболова. Търпение му е майката.
                        Супер, че си успял да намериш. По отношение на удебеленото, почвам да се чудя, дали изобщо си заслужава усилията - хиляди часове загубено време в проучване търсене с неясен резултат. Същото това време, ако работя, вместо да се занимавам с глупости, ще ми донесе в пъти повече пари и ценен опит. Но това е от моята камбанария. При теб не е точно така, понеже ти е като хоби.

Коментар

Тухладжия в маломерка след 10-тата година на ипотеката:

Фрости айде да посмятаме малко

Въпросният човек трябва да е купил 2014-та маломерката трябва да е струвала колосалните 20-30 000 евро

Вноската по кредита му е има няма 300 лв на месец и вече я е изплатил половината а остатъка по кредита му е под 15 000 евро

Ако днес продаде ще реализира над 50 000 евро капиталова

Каква ли е печалбата на тия дето са стояли през това време под наем и можеш ли в момента да намериш наем за 300лв в София???

Коментар

За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.

Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.
                            Беар цените и за мен отдавна преминаха разумните граници за разумните хора

Проблема е че на този пазар освен разумните са и тези с леките пари от обществените поръчки и от еврофондовете и от грантовете

Отдавна съм песимист за имотите в София нищо добро не ги очаква в дългосрочен план

Коментар

• Тухладжия в маломерка след 10-тата година на ипотеката:

Коментар

За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.

Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.
                                Понеже търся с АКТ 16 не гледам други обяви. Ново с АКТ 16 излиза рядко читаво. Предимно гадни изложения и разположения, а с имот компромис не се прави.

Стара читава тухла като локация и разпределение излиза още по-рядко.
                                За почти 2 години търсене излязоха само два читави имота спред мойте критерии. Единят в Яворов който харесах и на следващият ден щяхме да сме при нотариус го изпуснах по неясни за мен причини ( продавача се отказа в последният момент), но другият в Гео Милев го харесах и си стиснахме ръзете на 3тата минута от огледа.

И сега пак оглеждане за следващ. Купуването на имот с цел инвестиция е като риболова. Търпение му е майката.

Коментар

X