IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

    В баните - да.
    Какво е опънат таван ? Едно с фолио което го опъват пред вградени лед ли ?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

      Жонка, при теб ремонт и обзавеждане са в сферата на фантастиката.

      Не се обременявай с неща, които никога няма да правиш
      е, няма цял живот да е по квартири
      все някога ще сложи ръка на червената папка
      препоръка е

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

        Ти щом вярваш на БГ изманици, плащай на тях. Аз плащам на производителя. А в Италия съм няколко пъти в годината. Там е истински кеф да ходиш из мебелните магазини и в магазини за санитария. Така ремонтирах офиса, който е над 300 квадрата, така ремонтирах и апартамента. Само на къщата дъбовите дюшемета и тавани ми ги прави български майстор, който обаче ми е набор и сме приятели от деца, съответно го знам какво и как работи.Ти продължавай да раздаваш акъли.

        Най сте ми смешни "хората с възможности" в БГ - на вас всичко ви е менте, от храната до жилищата и до водата която пиете. Плащате си и си мислите, че живеете като европейци, в кочинката. Една вносна стока нямате, която да не е ментак, дори шоколадите Милка имат поточна линия специално за България - с повече палмово масло и други боклуци. А ви ги продават на двойни цени от оригиналната стока в Европа. Вие си плащайте, ахахаха.
        Жонка, ти съвсем изперка.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

          Не знам кога, но чисто матеметически формулирано:

          Съществува дата X, X>15.02.2024, при която стойността на 1 BTC ще бъде точно НУЛА (тя и сега фундаментално е НУЛА, просто някой бунаци верват, че е повече).

          За всеки случай обаче (ако случайно X се окаже, че е след 2050 примерно), ще взема да купя още 1-2 коня, когато (временно) падне на 10.000.
          Ох, да... "inherent value". Един от любимите ми аргументи против биткойн.

          Към точно този момент мога да продам един от моите биткойни за 96 056 лв. Това е малко над нула. И вече 15 години е над нула, като през по-голямата част от това време е имало икономически огромен стимул мрежата да бъде пробита, но не се е случило. И мрежата вече е с порядък по-силна от която и да е друга компютърна мрежа в света откъм изчислителна мощ.

          За разлика от тези, които свободно плюят срещу биткойн, признавам, че не знам бъдещето. Но определено смятам, че този уникален (да, няма база за сравнение) актив може тепърва още много да се разгърне. Краткосрочна/средносрочна волатилност изобщо няма смисъл да се коментира, това е шум.

          Оскъдност, предопределена инфлация (намаляваща инфлация с hard cap), повишаващо се търсене, сигурни транзакции, преносимост.

          Не разбирам как човек не може да е изумен от факта, че съществува такова нещо изобщо.

          Все още смятам, че почти всеки който е против не разбира наистина биткойн. Но всеки има правото на мението си.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

            Аз не исках да обидя теб, извинявам се ако е било така. Просто съм си патил страшно много от "услуги" в БГ и от крайно некадърно и некоректно отношение. Всеки ти пробутва някаква услуга, а резултатът накрая е винаги един - прецакване. Не си представям как ще ти нарисуват едни картинки, ти ще ги одобриш, ще им дадеш ключа и едни 200 бона (примерно), ще идеш на почивка и като се върнеш всичко ще е като на картинката и ще ти трябват само чехли и хавлия, за да се нанесеш. Без да познаваш майстори и мебелисти, без да видиш кой влиза и излиза в жилището ти...Най-малкото това е един огромен риск за теб и трябва адско доверие.

            Един ремонт и обзавеждане е свързан с толкова много дребни детайли - стотици са. Въпрос до милиметри измерване -не да се отвори вратата на гердероба и да счупиш лампата примерно. Въпрос до наличности по магазини. Въпрос да дойдеш след 15 минути, щото момчето дето щяло да пробива дупките за климатиците можело само сега, иначе чак след 1 месец. Или пък да отскочиш да вземеш нов сифон, че тоя не ставал. Или ако се счупят две плочки да трябва да допоръчваш, а нямало вече такива в магазина. Или някой да вземе да пробие ВИК-то или удари кабел...Или отворите за вратите криви и трябва да се ходи до цеха, за да се избичат первазите....Стотици дребни ядове, които струват време, пари и нерви. Как точно един "авторски надзор" от една дизайнерка ще предотврати това? Тя там ли ще спи, на обекта, докато стане?

            Всичко става едно по едно, с многогократно преправяне на "проекта" според реалните възможности, накрая с много компромиси от твоя страна и обикновено с бюджет, който е поне двоен на това, което ти е казала дизайнерката. В общи линии става така: Дизайнерите ти казват: Ще изпълним всичко за X дни, ще струва Y лева, ти ще дадеш само ключа и парите и след X дни идваш и се нанасяш. Реалността е: В най-добрия случай успяваш да избегнеш уволнението си, понеже трябва да ходиш ежечасно на обекта и да ги гониш/следиш какви мизерии правят, ще стане след 3 пъти по X дни, бюджетът крайно ще е 2 по Y, a резултатът може би ще има нещо подобно на картинката, но ще е с много компромиси и преправяния от твоя страна (едното го няма, другото не пасва на размера, третото се оказва безбожно скъпо, четвъртото не го може майстора и не намираш такъв) и пр....
            Жонка, при теб ремонт и обзавеждане са в сферата на фантастиката.

            Не се обременявай с неща, които никога няма да правиш

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

              Бетерчо, кажи честно, че ще правиш опънат таван 2024г. ?
              В баните - да.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                Е не бре, как ще бутаме носещи части. Ел не е само контакти, но и осветление към витрини, фрезовки, опънати тавани ит.н.
                Бетерчо, кажи честно, че ще правиш опънат таван 2024г. ?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                  стискат по 1-2-3 скромни апарта и се вживяват в ролята на милионери
                  в същото време чакат фиша за заплатата и драскат в брошурата на лидл
                  като се подтиснат гледат тоникн или оня с брадичката във фейса

                  като цяло системата в момента се храни от първоначално евтин кредит, даван за дълго на много хора, които разчитат единствено на доходи от заплата и имат сравнително малко обезпечение. Пренасяме западния модел, но го побългаряваме с малката подробност, че над 90% от кредитите са с плаваща лихва, оценките се правят под натиск (да може да се набута кеша в ръцете на наивника), защитата на купувачите на зелено е 0, а държавата гледа отстрани и мин.фин. само смята ДДС-то...

                  вярно е, че бичия цикъл се проточи много, но рано или късно ще свърши и ще се разбере изгодни ли са тези кредити, има ли наематели и купувачи за всички жилища купени (от перачите) с инвестиционна цел и така.

                  реално оромна част от ресурса (парите в банките) на държавата е впрегнат в изграждане на жилища - това при застаряващо население и за съжаление сериозна раждаемост само при ромите...което в комбинация със застаряващото население води до знаем какво.
                  Говориш много политкоректно. Масовката от визираните персонажи в администрацията имат точно нулев шанс за реализация в частния сектор, но се опитват да се мерят с него. И то не с кои да е, а с квалифицираните кадри. Именно заради бляновете им, че тези които разпределят, трябва да взимат колкото останалите, които изкарват, се получава изкривяване.

                  Хрантутенето, както сам забелязваш достига чудовищни размери, лежейки върху шепа хора с реални декларирани доходи. И парите пак не стигат, та се налага държавно заборчляване на високи лихви. За да има пари за хрантутника. Чакам с нетърпение момента, когато ще настане баш кризата, за да цъфна в бюрото по труда и да им връча сметката с обезщетението.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                    Гледай само да не ти бутнат някоя носеща част и преустройствата да са законни. Не да сложиш кухнята над спалнята на съседката и тази да вземе да ти прати хора с шлифери.
                    Най-малкото, всички тези неща (напр. контактите) трябва ти сам да кажеш къде ги искаш (което си е равносилно на една седмица планиране, чертаене, мерене, мрънкане и кандърми от страна на жена ти) и ако му оставиш на него, после ще рониш крокодилски сълзи. Както и за много други неща, които си си мислил че ще са еди как си, а после се окаже, че са иначе. Просто те предупреждавам да не се предоверяваш.
                    Е не бре, как ще бутаме носещи части. Ел не е само контакти, но и осветление към витрини, фрезовки, опънати тавани ит.н.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                      Пак ли? Когаааааа?
                      Не знам кога, но чисто матеметически формулирано:

                      Съществува дата X, X>15.02.2024, при която стойността на 1 BTC ще бъде точно НУЛА (тя и сега фундаментално е НУЛА, просто някой бунаци верват, че е повече).

                      За всеки случай обаче (ако случайно X се окаже, че е след 2050 примерно), ще взема да купя още 1-2 коня, когато (временно) падне на 10.000.
                      Last edited by ejonny2376; 15.02.2024, 18:38.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                        Времето за покупки беше, когато всички викахте, че ще "умирга" ....
                        аз през цqлото време го чакам да умирга
                        сега, какво викаш, да продавам ли? вече съм къде 100$$$ напреде
                        Last edited by ratten; 15.02.2024, 18:43.
                        препоръка е

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                          Възможно е да има такива, но моя дизайнер не е такъв. Избирал съм го чрез познати, виждайки реално изпълнение, вкл в чужбина. Отделно не е само да ти казват къде да е леглото или гардероба. Първо се започва с ел инсталация, вик, бутане/изграждане на стени и т.н.
                          Говорим за голяма площ - 200+ кв, 3.5м тавани, това без дизайнер няма как да мине.
                          Гледай само да не ти бутнат някоя носеща част и преустройствата да са законни. Не да сложиш кухнята над спалнята на съседката и тази да вземе да ти прати хора с шлифери.
                          Най-малкото, всички тези неща (напр. контактите) трябва ти сам да кажеш къде ги искаш (което си е равносилно на една седмица планиране, чертаене, мерене, мрънкане и кандърми от страна на жена ти) и ако му оставиш на него, после ще рониш крокодилски сълзи. Както и за много други неща, които си си мислил че ще са еди как си, а после се окаже, че са иначе. Просто те предупреждавам да не се предоверяваш.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                            Възможно е да има такива, но моя дизайнер не е такъв. Избирал съм го чрез познати, виждайки реално изпълнение, вкл в чужбина. Отделно не е само да ти казват къде да е леглото или гардероба. Първо се започва с ел инсталация, вик, бутане/изграждане на стени и т.н.
                            Говорим за голяма площ - 200+ кв, 3.5м тавани, това без дизайнер няма как да мине.
                            Ще мине, ама ще си съкратиш 2 години от живота.
                            Last edited by direkto4eto2; 15.02.2024, 19:15.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                              Ще, ще.
                              Пак ли? Когаааааа?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                                Авторски надзор от кого? От някоя 20 годишна пикла, карала курс по дизайн в УНСС или в Лесото? Обикновено са такива "дизайнерите" и са служители на фирми за плочки и мебели. Назначават ги да им примамват клиенти, за да си продават надценените боклуци застояли по складовете им, които друг не би купил. Отгоре на това и няколко хилки отгоре за "дизайнерски проект", който се прави на софтуер за минути, както и за няколко чертежчета на ниво 4 клас. Представи си само - една такава да иде и да се меси на плочкаджиите и на бояджиите и да им дава акъли, а това да ти го продава като "авторски надзор".
                                Възможно е да има такива, но моя дизайнер не е такъв. Избирал съм го чрез познати, виждайки реално изпълнение, вкл в чужбина. Отделно не е само да ти казват къде да е леглото или гардероба. Първо се започва с ел инсталация, вик, бутане/изграждане на стени и т.н.
                                Говорим за голяма площ - 200+ кв, 3.5м тавани, това без дизайнер няма как да мине.

                                Коментар

                                Working...
                                X