IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

С тия темпове ли? Една проста сметка би показала, че апартамент за 200к, при запазване на тия темпове на растеж от 16-20% ще е към 2м след 10 години.
    След 10 години ще надминем Манхатън по цени

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

важното е, че това го радва човекът

колко им трябва с лордчето? по някой материал във факти, по някое питие, справката и оркестъра да свири.

но не подценявай силата на тълпата. Точно хора, които никога не са виждали пари накуп - отиват и теглят яките ипотеки, защото има кой да им даде. плащат яки цифри за имоти, а после почват да симулират просперитет. Общо взето докато не задлъжнеем яко като общество и държава - тази плоча ще се върти. Друг въпрос е какво следва след това, но засега музиката не е спряла.
      хахаха, колко ти трябва пък на теб? По някое дарение на "семеен имот", още кинти от тати, накоя и друга пържола, мама да гледа внучетата и Нинчето да готви в кухнята...

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Качват само в "справката" на таралежа, сделки няма, ако има са на купени 2020~2021 на зелено. Едни и същи обяви висят с години, особенно в новите общежития, където 90% са някви маломерки дет не стават за живеене, но пък им търсят по половин милки.
        важното е, че това го радва човекът

колко им трябва с лордчето? по някой материал във факти, по някое питие, справката и оркестъра да свири.

но не подценявай силата на тълпата. Точно хора, които никога не са виждали пари накуп - отиват и теглят яките ипотеки, защото има кой да им даде. плащат яки цифри за имоти, а после почват да симулират просперитет. Общо взето докато не задлъжнеем яко като общество и държава - тази плоча ще се върти. Друг въпрос е какво следва след това, но засега музиката не е спряла.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Аз до колкото виждам в статията става дума за световни тенденции (по-скоро западна Европа и САЩ). Там обаче от вече няколко години лихвите са високи, имало е вече спад на недвижимите имоти, особено в Германия, даже е описано това в статията. Сега тепърва започват да свалят лихите, което означава нови поскъпвания. Само че - кое те кара да мислиш, че в България ще се случи същото? Тук нямаме прираст на населението от мигранти, както става дума за държавите на запад, тук нямахме високи лихви, тук нямахме намаление на цените на имотите. Нали през цялото време се тиражираше мантрата, че България е със специфичен пазар на недвижими имоти чисто заради манталитета ни? Та, кое те кара да мислиш, че ще се движим в същата посока? Обикновено тук всичко е наобратно, както имаме немалко доказателства.
          Наистина не мога да ви разбера тука някои защо се правите на улави. Имотите в номинално изражение е невъзможно да паднат.

ЕСто никога няма да тръгне реално да съкращава администрация. В Германия знаеш ли как правят бюджетниците да изглеждат по-малко на брой. Социалните работници си правят фирма и услугите ги финансират като обществени поръчки. Ама държавата ти плаща отделно да си поддържаш офисче дори. Социален патронаж, финансиран от общината на по-висока цена (заради подкупите), ама на щат не се водят ни шофери, ни гледачи.

Братчедката по тая схема си купи блокче край Франкфурт. Вика ми - само си се изплаща от наемите. А местният кмет предпочита рушвет и внимание от бяла жена да получава.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

В ЕС заетите в обществения сектор са средно 16%. Повече от 20% си позволяват богатите скандинавци и естествено французите. Тук сте 600 хиляди при 2,9 милиона заети. Ако се целим в средно европейските норми, трябва да станете под 480 хиляди. Вероятно догодина ще отрежат само 10% от бюджетниците, после още 10.
            Аз имам чувството, че от ЕС ще ни обвържат с плна за възстановяване за съкращения на хрантутниците и нещата в държавния сектор ще секнат доста по-скоро и по-бързо. И не само да станат по-малко, ами да им секнат кранчетата за страничните им подкупи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              имотите ще качват докато хора с ниска финансова култура имат достъп до големи (и не толкова големи) кредити.
              лихвата е фактор, но по-значим фактор е достъпа до ипотечни кредити (и големи потребителски също).

стана тренд политиците от всички партии да се надцакват предизборно с обещания за повишение на доходи и никой да не отваря дума за огромната дупка, която се отваря в бюджета покрай публичните финанси. Докато това е така и имаме (Българската държава) достъп до кредитиране отвън - ще има и помпане на вътрешно потребление, дефицити и въобще неща, които ще ни забутат до спирала от дългове. От малко задлъжняла държава - няма да се изненадам ако след някоя и друга година сме държава, която трябва да разпородава земя, че да си покрива външния дълг...

тоталното инвестиране от населението в жилищни имоти е доказателство колко малко други алтернативи има, а това ще ни застигне в бъдеще.
              Качват само в "справката" на таралежа, сделки няма, ако има са на купени 2020~2021 на зелено. Едни и същи обяви висят с години, особенно в новите общежития, където 90% са някви маломерки дет не стават за живеене, но пък им търсят по половин милки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Няколко подобни псевдо съкращения съм преживявал, като обикновено съкращават незаетите щатни бройки, някой и друг пенсионер и неудобните на ръководството, та това не ме притеснява, по ме притеснява ако останем на една гола заплата, но и това вероятно ще стане... По сериозния проблем ще дойде когато бизнеса почне да реже живо месо. Получавам сигнали от мои приятели бизнесмени, че оборотите падат и трудно си получават парите от клиенти, та нещата не отиват на добре.
                В ЕС заетите в обществения сектор са средно 16%. Повече от 20% си позволяват богатите скандинавци и естествено французите. Тук сте 600 хиляди при 2,9 милиона заети. Ако се целим в средно европейските норми, трябва да станете под 480 хиляди. Вероятно догодина ще отрежат само 10% от бюджетниците, после още 10.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Колко пъти съм им го казвал на нещастните перонци... КОЛКО?
                  Суперцикълът на цените на жилищата тепърва започва

Защо цените на имотите могат да продължат да растат в продължение на години
                  С тия темпове ли? Една проста сметка би показала, че апартамент за 200к, при запазване на тия темпове на растеж от 16-20% ще е към 2м след 10 години.

Коментар

Няколко подобни псевдо съкращения съм преживявал, като обикновено съкращават незаетите щатни бройки, някой и друг пенсионер и неудобните на ръководството, та това не ме притеснява, по ме притеснява ако останем на една гола заплата, но и това вероятно ще стане... По сериозния проблем ще дойде когато бизнеса почне да реже живо месо. Получавам сигнали от мои приятели бизнесмени, че оборотите падат и трудно си получават парите от клиенти, та нещата не отиват на добре.
                    Номера с белязаните пари започнаха вече да го прилагат. Въпрос на време е да започнат масово да ви тикат в кауша.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Така е, вероятно ще има големи съкращения в администрацията - общинска, областна, държавна, даже и в държавни предприятия. Сега е точният момент да изхвърхлят клатикури, ще им кажат че на пазара на труда има глад за "такива квалифицирани и опитни кадри".

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Аз до колкото виждам в статията става дума за световни тенденции (по-скоро западна Европа и САЩ). Там обаче от вече няколко години лихвите са високи, имало е вече спад на недвижимите имоти, особено в Германия, даже е описано това в статията. Сега тепърва започват да свалят лихите, което означава нови поскъпвания. Само че - кое те кара да мислиш, че в България ще се случи същото? Тук нямаме прираст на населението от мигранти, както става дума за държавите на запад, тук нямахме високи лихви, тук нямахме намаление на цените на имотите. Нали през цялото време се тиражираше мантрата, че България е със специфичен пазар на недвижими имоти чисто заради манталитета ни? Та, кое те кара да мислиш, че ще се движим в същата посока? Обикновено тук всичко е наобратно, както имаме немалко доказателства.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

https://www.capital.bg/biznes/imoti/...urva_zapochva/

А, леле, хахахахахахахахахахахахаааааа​​​​​​

Коментар

Служебните правителства раздават безотчетно пари на всеки, които поиска с големия черпак, а после следващите да се оправят...
                            Лично аз не мога да се оплача защото такива пари получавам през последната 1 година, че направо цените на имотите почнаха да ми се виждат приемливи, НО това няма да е вечно...
                            Така е, вероятно ще има големи съкращения в администрацията - общинска, областна, държавна, даже и в държавни предприятия. Сега е точният момент да изхвърхлят клатикури, ще им кажат че на пазара на труда има глад за "такива квалифицирани и опитни кадри".

Коментар

• В тази тема трябва да се въведе имуществен ценз. Не може хора без една сделка в живота си, чакащи родителите им да умрат, да говорят за имоти. И някакъв психотест също.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

2079 всички тея нискокачествени и зле организирани откъм инфраструктура кенефи, ще са бутнати
                                Японците правят вече 3Д къщи за точно 2 часа,които издържат на земетресения.СЕГА 2024,докато при нас строителите масово са цигани с 3-4 клас.

Населението 2079 няма да е мнозинство българско.Ще са или цигани отвън или нашенски.Цял живот ви излизат по 5 гърбици и накрая на радка приятелите като бай Гюрсел от Афганистан с 3-ти си жени и 8 деца ще живее там безплатно.Бял човек в тая клоака няма как да дойде ,камо ли да остане.Населението на БГ ще потъмнява с всяка година.
                                покрай работата си ли го познаваш
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X