IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Близо 194 млн. евро са вложени в имоти в София през третото тримесечие - Investor.bg

На жилищния пазар средните продажни цени за апартамент с две спални с включени ДДС и паркомясто варират между 190 хил. и 240 хил. евро, а за самостоятелни къщи надхвърлят 500 хил. евро. Наемните нива с включено ДДС са между 1200 – 1400 евро на месец за апартамент с две спални и над 2300 евро на месец за къща. Предлагането възлиза на 16 720 жилищни единици, а в строеж са още 6500.

Коментар

• България - най-желана дестинация в Европа за нов живот в чужбина! Зад нас са Испания, Сърбия, Малта, Исландия, Финландия и Турция

Според класация на компанията "Уилям Ръсел", която застрахова така наречените "експати" или лица, които по една или друга причина не живеят в родината си, България е номер едно в Европа като желана дестинация за хора, които искат да започнат нов живот в чужбина.

Експерти от компанията, която застрахова хора, живеещи и работещи в чужбина, са изготвили класация на 10-те държави по света с най-голямо увеличение на населението от емигранти от 1990 година насам.

Първото място се заема от Южна Корея, чието емигрантско население се увеличило от 43 000 през 1990 година до повече от 1,7 милиона през 2020 година или увеличение от 3896 процента, съобщава БНР.

България е на четвърто място в тази класация, но е първа в Европа, благодарение на скока в броя на емигрантите от 21 000 през 1990 година до 184 000 през 2020 година или увеличение със 732 процента.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

аз гледам няколко имота от доста време (не че съм се затичал, но при определени търсения ми излизат все най-горе) - имотите седят, цената им се качва, а собственика вероятно като седне на 2 ракии с някой като радомирския лорд ги смята по текущата оферта, която е забил.

така се правят пари.
        Това винаги го е имало и винаги ще го има. И аз знам 2-3 такива които седят не от няколко години а някъде от 2008-2010.

Коментар

аз гледам няколко имота от доста време (не че съм се затичал, но при определени търсения ми излизат все най-горе) - имотите седят, цената им се качва, а собственика вероятно като седне на 2 ракии с някой като радомирския лорд ги смята по текущата оферта, която е забил.

така се правят пари.
          Същите сметки ги правеха земелците. 2021 житото удари 700 лв, всички св юрнаха да наемат и да се надцакват с ренти, които удариха 200 кинта. После дойде отрезвяването, цените паднаха на 300, обаче ганьо държеше оферти "продава" 450 на ссб.

Коментар

не знам какво ти стана, че изпростя толкова напоследък.
            Ам свършва папуто.... и идва врема да фащат сапа (червения) ама май трябва да побързат, че и там гледам се настаняват непалци и узбеки.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

за 200к€ в Атина ще ги продам за 1 час .... ама не искам
              В бамки имам само 85к лева натрупани тази година.
              Спрях да трупам пари - минах на злато успешно миналата година. реализирах 50к лева печалба .
              По миналата минах на облигации хърватски - от там скромно - 6% годишно.
              Коня си ми седи на една флашка + един диск за бекъп
              Тоест оказва се че имено имотите са ти дали най голяма възвръщаемост

А какви време бяха стискаше кеш и вярваше че имотите щели да се сринат

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Напротив, спряла е, и идва келнера с хесапа, дадох и няколко примера, мога дам още много, ако се разровя. От 10 год съм на пазара, като купувач, но толкова непродадени (непродаваеми )имоти не съм виждал. А излизат нови и нови.

така се правят пари.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Еха! С една ръка береш шипка, с друга програмираш, с трета фактурираш, с четвърта се задоволяваш. Магьосник си ти, Астор ряпа да яде! Кажи чесНо, г-н младмеринджей, нЕкога плащал ли си нормална заплата на нЕкого? На програмиС например, или па на тракториС?
                  не знам какво ти стана, че изпростя толкова напоследък.

много е просто ставам в 6.30 - до 8 кафета и някоя друга задача на компа. В 8 идват работниците и до 16.30 действаме. Вечерта до 10-11-12 - бачкане на компа.

Алтернативата е 2 ниско качествени питиета и да громя 'гастарите' тук или да се присмивам на перонците... като гледам има достатъчно, които това им уплътнява вечерите та мисля да пропусна.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

важното е, че това го радва човекът

колко им трябва с лордчето? по някой материал във факти, по някое питие, справката и оркестъра да свири.

но не подценявай силата на тълпата. Точно хора, които никога не са виждали пари накуп - отиват и теглят яките ипотеки, защото има кой да им даде. плащат яки цифри за имоти, а после почват да симулират просперитет. Общо взето докато не задлъжнеем яко като общество и държава - тази плоча ще се върти. Друг въпрос е какво следва след това, но засега музиката не е спряла.
                    Напротив, спряла е, и идва келнера с хесапа, дадох и няколко примера, мога дам още много, ако се разровя. От 10 год съм на пазара, като купувач, но толкова непродадени (непродаваеми )имоти не съм виждал. А излизат нови и нови.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Защо пък да не могат да паднат в номинално изражение? Пак питам - кое те кара да мислиш така? Не се е случвало преди ли?
                      Добре, коригирам се. Естествено, че е възможно. Всичко е възможно, но е много много много малко вероятно.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Номера с белязаните пари започнаха вече да го прилагат. Въпрос на време е да започнат масово да ви тикат в кауша.
                        Грешно си ме разбрал или се правиш на не разбрал. Държавния служител получава освен заплата и бонуси на всеки 3 месеца, отделно ако си по-тарикат и участваш в разни работни групи и т.н сумата става сериозна и то всичко легално.
                        Last edited by Traicho_80; 22.10.2024, 14:10.

Коментар

• Брокерази, вместо да клечите по фирумите за пеесе лева, ей ви една идея от мен - фрии.

https://www.noradarealestate.com/blo...ousing-market/

Коментар

ПП тази седмица бях на караваната - освен че прибрах 10-тина тона първокласна шипка , вечерите забачках две леко сложни интеграции - ще ги фактурирам 20К тези дни. Дарения не чакам. Седни програмирай и ти и после приказвай небивалици.
                            Еха! С една ръка береш шипка, с друга програмираш, с трета фактурираш, с четвърта се задоволяваш. Магьосник си ти, Астор ряпа да яде! Кажи чесНо, г-н младмеринджей, нЕкога плащал ли си нормална заплата на нЕкого? На програмиС например, или па на тракториС?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

В Германия доходността е по зле и от България.Там наемите са държавно регулирани.Средна доходност бруто 3,83% средна лихва 3,98% ,Не покриват само лихвата камо ли главницата,Братовчедка ти вероятно бърше гъзове ,ама като дойде в БГ е бизнес дама в областта на недвижимите имоти
                              Вярно е, че буквалнш бърше гъзове, но не е вярно че е надута.

Иначе доходността от наеми не струва, ако си го купил последните две години. Да имаш обаче имот на цени от преди пет шест години е шестица от тотото и доходността от наеми изобщо не е релевантна. С това си решение е осигурила деца, че и внуци. Нещо, което на днешните цени трудно ще стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Наистина не мога да ви разбера тука някои защо се правите на улави. Имотите в номинално изражение е невъзможно да паднат.

ЕСто никога няма да тръгне реално да съкращава администрация. В Германия знаеш ли как правят бюджетниците да изглеждат по-малко на брой. Социалните работници си правят фирма и услугите ги финансират като обществени поръчки. Ама държавата ти плаща отделно да си поддържаш офисче дори. Социален патронаж, финансиран от общината на по-висока цена (заради подкупите), ама на щат не се водят ни шофери, ни гледачи.

Братчедката по тая схема си купи блокче край Франкфурт. Вика ми - само си се изплаща от наемите. А местният кмет предпочита рушвет и внимание от бяла жена да получава.
                                Защо пък да не могат да паднат в номинално изражение? Пак питам - кое те кара да мислиш така? Не се е случвало преди ли?

Коментар

Working...
                                X