Бай Митьо, още ли чЕкаш 40? Чекай си......
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Определено имам интерес!!!!! Ще те питам на лични. Даже вчера обядвах на прочутата скара в Казичене! Към 11,30 имаше само 10 човека опашка!
П.П. Пит стопа в Казичене е номер1:-)
П.П.П. на 5-6 приятеля съм започнал да правя ТП, работя само уйкендите и до октомври-ноември трябва и да съм ги монтирам, че жените им ще ме бият:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Цените на ТП паднаха много.
Аз имам две бройки и съм си ги правил сам. Едната струваше 3000 лв, а другата беше с донор от колонен климатик купен 2ра ръка за 200 лева и струва още по-малко, въпреки, че е с по-добри характеристики и грее БГВ.
Хайде да не се давам за пример, че моето е хоби и си ги правя сам и за приятели. Има перфектни ТП вода-вода за 5000-6000 лв. Ако си мераклия ще те свържа с две БГ фирми. Собствениците са ми приятели и от тях съм откраднал хобито:-))) Едната е в Пловдив, другата е в Казичене.
Всъщност цената на една ТП е почти най-евтиното нещо в системата. Най-скъпото е направата на водно подово.
Именно с водно подово отопление една ТП без значение въздух-вода, земя-вода или вода-вода работи най-оптимално.
Компромис е само конвектори, но там има един малък шум, който не е за всеки.
П.П. Лично аз съм комбинирал навсякаде подово + преоразмерени конвектори за да се охлаждам лятото за без пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
личи си, че не си в час
наздраве все пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Нема значение колко градуса е в Гърдова глава. На подарен кон зъбите не се броят.
Коментар
-
И аз съм планирал такава, въздух-вода в Редута за новата сграда. Ама една такава е 10-15К . Бонвиван пише за такава със сондаж вода-вода, а ти нямаш такава, те са от 50+ К, сега и аз ли дебелашки трябва да заключа, че и ти нямаш пари?
наздраве все пак
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Бонвиван пише за такава със сондаж вода-вода, а ти нямаш такава, те са от 50+ К,
Аз имам две бройки и съм си ги правил сам. Едната струваше 3000 лв, а другата беше с донор от колонен климатик купен 2ра ръка за 200 лева и струва още по-малко, въпреки, че е с по-добри характеристики и грее БГВ.
Хайде да не се давам за пример, че моето е хоби и си ги правя сам и за приятели. Има перфектни ТП вода-вода за 5000-6000 лв. Ако си мераклия ще те свържа с две БГ фирми. Собствениците са ми приятели и от тях съм откраднал хобито:-))) Едната е в Пловдив, другата е в Казичене.
Всъщност цената на една ТП е почти най-евтиното нещо в системата. Най-скъпото е направата на водно подово.
Именно с водно подово отопление една ТП без значение въздух-вода, земя-вода или вода-вода работи най-оптимално.
Компромис е само конвектори, но там има един малък шум, който не е за всеки.
П.П. Лично аз съм комбинирал навсякаде подово + преоразмерени конвектори за да се охлаждам лятото за без пари.
Last edited by БОНВИВАН1; 08.08.2024, 21:20.
- 1 like
Коментар
-
Daikin Alterma - въздух-вода ( по обясними прични)
вече стана на 12г и започна да дава проблеми та може и да се наложи да я подменя, че не съм доволен от сервиза на Дайкин.
Коментар
-
..
А,също не е зле да споделиш и твоята ТП каква е?
вече стана на 12г и започна да дава проблеми та може и да се наложи да я подменя, че не съм доволен от сервиза на Дайкин.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеетажа ми в Редута е общо 160м2. В Гърдова глава зимата е с 3 градуса по- тегава. Отделно, трябва да проверя дали точно до твоя имот има асфалт..ти май не си точно в София...
Коментар
-
този пари за ТП ... няма..затова е лорд в 25кв.
не се чуди.
Вече няколко пъти ми осчеводяваш какви пари имам за различни цели. Интересно! Явно вече ще трябва да запитам някои финансови служби, откъде ти имаш инфо за нечии бюджети???
А,също не е зле да споделиш и твоята ТП каква е?Last edited by Bailor; 08.08.2024, 20:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Пак ли? ДОКОГА?!
===2079===
Лордче, на 1ви септ ще се събираме при Левчо, че одъртява момчето. Питахме се дали ще дойдеш? Мислим да поканим и ратко и колето, че ни липсват.
викнете бетерчо на мое място
няма да скучаете с негопрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
От 7-8 години съм собственик на ТП вода-вода и все се чудя на софиянци с къщи. При положение, че в цялото равно софииско поле подземна вода е бол що се мъчат на дърва, въглища, пелети, брикети... Все още закона позволява за системи до 50 киловата топлинна или охладителна мощност и до 10м3 на денонощие всичко да е безплатно. Едно сондажче и имаме евтино отопление и безплатно охлаждане. Зиме лете 14 гр вода. Сега за чукарите по Витоша и така наречените " баровски квартали" като Бояна, Драгалевци и Симеоново не мога да им помогна. Там няма тези блага.
не се чуди.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
стаичката в която се топлиш със 700вата ...колко е?
ПС Наздраве!
- 1 like
Коментар
Коментар