IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
    И след 60 години си на печалба.
    Ако ще купува сега,сметнато с разходите,може и никога да не излезе на печалба.
    Но важното е да сме в играта,да има балъци като радка който да кихат на банката на всяко 30-то число и да си мислят,че са някакви "бизнесмени"
    Last edited by danetha; 27.12.2024, 09:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Немаме тея паре, как що? Накупихме по 9 за последните 2 петилетки. Ти имаш от конете, но пак не купуваш. Аз бих диверсифицирал. Продавам 2 коня и купувам. Два коня държа и след пет години продавам апарта. За по-малък период с имот не си заслужава разходите. А и с ДДС при продажба на ново, още не съм проучил закона както трябва хич не си заслужава.
      Ипотекирам го и с парата и половин кон бия още един. И двата под наем.
      И след 60 години си на печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Добре де, защо не купиш още един тогава?
        Честно, не мога да ви разбера, казвате, че качват пък не купувате. Защо?
        Немаме тея паре, как що? Накупихме по 9 за последните 2 петилетки. Ти имаш от конете, но пак не купуваш. Аз бих диверсифицирал. Продавам 2 коня и купувам. Два коня държа и след пет години продавам апарта. За по-малък период с имот не си заслужава разходите. А и с ДДС при продажба на ново, още не съм проучил закона както трябва хич не си заслужава.
        Ипотекирам го и с парата и половин кон бия още един. И двата под наем.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Е кое му е високото? На кошера гледам са по 5к евра, а е на шумен булевард, а там си до ловния парк. За кво са ти трамваи и автобуси? Даваш 1 млн за имот, пък ще ходиш с рейса ли бре?

Туй за ддс то не е минало, отделно вероятно ще е за горницата, но дори така да е, щом ще се вдигат с 15% на год, ще го продадеш след 2 год. след като си направил 30-40% горница, не те бърка да платиш 10-15% ддс.
          Щом тва е 5 евра, аз с моите централни локации и перфектни общи части и сгради съм на 8 и 12 евра съответно....на метър. . Не се шегувам, догодина по Коледа ще ви пиша 10 и 19 преди ЕЗ баш. Но средната в София ще е около 2700 - 2900.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
            Честито Рождество на всики празнуващи. Желая добра почивка на всички и много успехи.

Морски, кога ще завърши ремонта, какво е качеството на изпълнение? Аз лично не бих прибързвал с големи бъдещи планове за покупки на клиники и т.н. Професионалистите винаги ще имат пари, но дали ще имат семейство и време за него, никой не им е обещал.

Берти, стратегията работи, но човек не трябва да забравя и да живее и да обръща внимание на важните неща... Всяко нещо търпи пауза и рисюм. Иначе съм харесал един гараж за 28евра в момента и говорих с един неадекватен брокер-брокерка.

Мави, поздрави )
            Диск, както и всички колеги - Честито Рождество! Бъдете живи и здрави! И почитайте жените! Те са ненапълно познати същества, но това е заложено в гена им. Трябва да опазят потомството, да родят преди това, да отгледат. Затова, както някои определят меркантилността им е инструмент, но не само това гледат, търсят сигурност, а с мамини синчета няма как да стане.
            Диск, 28 евра е нищо за гараж в момента. Според мен. Ако е в София и на гъза на географията да е е ценна придобивка.

Коментар

• https://www.24chasa.bg/biznes/article/19584643

Коментар

• Честито Рождество на всики празнуващи. Желая добра почивка на всички и много успехи.

Морски, кога ще завърши ремонта, какво е качеството на изпълнение? Аз лично не бих прибързвал с големи бъдещи планове за покупки на клиники и т.н. Професионалистите винаги ще имат пари, но дали ще имат семейство и време за него, никой не им е обещал.

Берти, стратегията работи, но човек не трябва да забравя и да живее и да обръща внимание на важните неща... Всяко нещо търпи пауза и рисюм. Иначе съм харесал един гараж за 28евра в момента и говорих с един неадекватен брокер-брокерка.

Мави, поздрави )

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Гледах го аз со хоума, но се отказах. Супер високи цени, много строги правила в блока, а дворовете им са плочници. Не харесвам затворени комплекси. Единственото му положително е, че е до Ловния парк. Само 3 автобуса мисля, че минават оттам. Нито метро, нито трамвай. Взех за -160к евро по-хубав за нас имот и на по-добра локация.

п.с. Дори и да го продам на тази цена, където казваш, ще съм длъжен да платя 20% ДДС, което убива печалбата и целта на начинанието.
                  Е кое му е високото? На кошера гледам са по 5к евра, а е на шумен булевард, а там си до ловния парк. За кво са ти трамваи и автобуси? Даваш 1 млн за имот, пък ще ходиш с рейса ли бре?

Туй за ддс то не е минало, отделно вероятно ще е за горницата, но дори така да е, щом ще се вдигат с 15% на год, ще го продадеш след 2 год. след като си направил 30-40% горница, не те бърка да платиш 10-15% ддс.

Коментар

Морски, ей ти един 110 кв за 463 000 евра.

https://sohome.bg/apartment/%d1%81%d...0%b0%d0%bf-24/

Щом вЕрваш, че ще можеш да го продадеш след 1 год за 532к евра - залюпвай го направо, и се похвали, а аз обещавам да ти подаря хубава кафемашина.
                    Гледах го аз со хоума, но се отказах. Супер високи цени, много строги правила в блока, а дворовете им са плочници. Не харесвам затворени комплекси. Единственото му положително е, че е до Ловния парк. Само 3 автобуса мисля, че минават оттам. Нито метро, нито трамвай. Взех за -160к евро по-хубав за нас имот и на по-добра локация.

п.с. Дори и да го продам на тази цена, където казваш, ще съм длъжен да платя 20% ДДС, което убива печалбата и целта на начинанието.

Коментар

Наливам си кеша в апартамента, който купих. Трябва ми някоя друга година за да събера първоначална сума за да взема следващия.

Коментар

Ами колеги, тази година купих един 116 кв имот с 120 двор в Хладилника, София, + гараж към него. Вече е с готови подове, боядисват го в момента и януари са готово баните и кухнята. Лека полека нещата се зачеркват. От новата година ще съм и на твърдо и на процент, което мен ме устройва, защото ще печеля повече, защото и без това работя много. Като приключа с финалните детайли по имота, започвам да търся имот за клиника. До 2027-8 искам да съм намерил и обзавел, че съм си обещал до 35-тата година да съм почнал собствена практика. Интересното е че в момента имам оферта и за имота и гаража с 50 Хил лева по-голяма от тази, на която го купих, но имайки предвид парите, които съм налял вече и това, че ще дължа веднъж данък печалба и втори път 20% ддс заради новия закон който приеха за ДДС върху земя и ново строителство, някак си не го приемам като истинско покачване на цената. Истината е, че 2025-2026 цените ще се качат с още 15-20 процента, колкото и да не ни се иска.
                        Морски, ей ти един 110 кв за 463 000 евра.

https://sohome.bg/apartment/%d1%81%d...0%b0%d0%bf-24/

Щом вЕрваш, че ще можеш да го продадеш след 1 год за 532к евра - залюпвай го направо, и се похвали, а аз обещавам да ти подаря хубава кафемашина.

Коментар

Ами колеги, тази година купих един 116 кв имот с 120 двор в Хладилника, София, + гараж към него. Вече е с готови подове, боядисват го в момента и януари са готово баните и кухнята. Лека полека нещата се зачеркват. От новата година ще съм и на твърдо и на процент, което мен ме устройва, защото ще печеля повече, защото и без това работя много. Като приключа с финалните детайли по имота, започвам да търся имот за клиника. До 2027-8 искам да съм намерил и обзавел, че съм си обещал до 35-тата година да съм почнал собствена практика. Интересното е че в момента имам оферта и за имота и гаража с 50 Хил лева по-голяма от тази, на която го купих, но имайки предвид парите, които съм налял вече и това, че ще дължа веднъж данък печалба и втори път 20% ддс заради новия закон който приеха за ДДС върху земя и ново строителство, някак си не го приемам като истинско покачване на цената. Истината е, че 2025-2026 цените ще се качат с още 15-20 процента, колкото и да не ни се иска.

Коментар

• Ами колеги, тази година купих един 116 кв имот с 120 двор в Хладилника, София, + гараж към него. Вече е с готови подове, боядисват го в момента и януари са готово баните и кухнята. Лека полека нещата се зачеркват. От новата година ще съм и на твърдо и на процент, което мен ме устройва, защото ще печеля повече, защото и без това работя много. Като приключа с финалните детайли по имота, започвам да търся имот за клиника. До 2027-8 искам да съм намерил и обзавел, че съм си обещал до 35-тата година да съм почнал собствена практика. Интересното е че в момента имам оферта и за имота и гаража с 50 Хил лева по-голяма от тази, на която го купих, но имайки предвид парите, които съм налял вече и това, че ще дължа веднъж данък печалба и втори път 20% ддс заради новия закон който приеха за ДДС върху земя и ново строителство, някак си не го приемам като истинско покачване на цената. Истината е, че 2025-2026 цените ще се качат с още 15-20 процента, колкото и да не ни се иска.

Коментар

• Весела Коледа! Бъдете здрави!

Коментар

• Нека яко да набиват в холандски лалета, ама яко да набиват! Тухли и благородни метали, хич им не трябват. Само крипто. Яко там да си набият и цялата душа и цялото сърце!

Коментар

Working...
                                X