Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Объркал си се нещо.Не съм понижител.В дългосрочен план всичко е нагоре.Инфлация винаги ще има.Обаче една инвестиция има три параметра.Още втори курс в УНСС се изучава по дисциплината "Финанси".Параметри са следните:
1.доходност
2. риск
3,ликвидност
За тухлите ситуацията е следната:
1,ниска текуща доходност ама има умерена капиталова печалба.
2,умерен риск
3, Ликвидност много лоша.Много бавна продажба ,огромни транзакционни разходи и няма делимост.
Поради третата точка не съм фен на тухлите
имоти не се продават, а само се купуват:-))
Та точка 3 изобщо не съществува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Преди 3 дни говоря с една дама която назначава нови хора. Питам я дали има много чужденци в София. Тя отговори, че чужденци има много, но повечето работят от вкъщи, защото идвайки в БГ се ориентират към черноморието, в София остават много малко. Но така или иначе имотите поскъпват повсеместно за ужас на понижителската фауна. ...и все още не е късно за покупки, догодина 3500 средна цена по накавръковата справка по същото време.
===2079===
30/70 ...и фрости все още в деЦката
Мислил съм преди за имот във Варна, защото ми се налага по-често да съм там, а като карам към София имам къде да спра за почивка или да се наспя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Уж поскъпват, пък сделките и новозапочнатите падат? Що така?
Коментар
-
Преди 3 дни говоря с една дама която назначава нови хора. Питам я дали има много чужденци в София. Тя отговори, че чужденци има много, но повечето работят от вкъщи, защото идвайки в БГ се ориентират към черноморието, в София остават много малко. Но така или иначе имотите поскъпват повсеместно за ужас на понижителската фауна. ...и все още не е късно за покупки, догодина 3500 средна цена по накавръковата справка по същото време.
===2079===
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
По- скоро верният отговор е, че не мислят че ще успеят да продадат толкова, колкото са продавали преди. Ако има голямо търсене на цена при която им излиза сметката и работници и земя и всичко се намира.
- 1 like
Коментар
-
земята е кът и е скъпа, труда и материалите също, няма вече кой да работи в строителството и тн...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеПълен абсурд! За една година имоти по морето поскъпнаха с до 20%
https://www.flagman.bg/article/349492
===2079===
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
има истина - пада 50% строителството - 50% от работниците остават безработни - минават на МРЗ - едно от оправданията за високи цени изветря
- 1 like
Коментар
-
Пълен абсурд! За една година имоти по морето поскъпнаха с до 20%
https://www.flagman.bg/article/349492
Коментар
-
земята е кът и е скъпа, труда и материалите също, няма вече кой да работи в строителството и тн...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
По- скоро верният отговор е, че не мислят че ще успеят да продадат толкова, колкото са продавали преди. Ако има голямо търсене на цена при която им излиза сметката и работници и земя и всичко се намира.
- 1 like
Коментар
-
земята е кът и е скъпа, труда и материалите също, няма вече кой да работи в строителството и тн.... Ако има голямо търсене на цена при която им излиза сметката и работници и земя и всичко се намира.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Точно тууулите в Сф и Вн хич не са кът. Я кажи защо спря да се "произвежда"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Затова, който не може да си прави добре сметката и не е по възможностите му е по-добре да страни от имотите.
Не трябва да се изпада в ситуация, в която имота да чака подобно на маржин кол ликвидация. При една евентуална продажба е необходимо позицията да може да се устои дълго на пазара. Често времето е в полза на продавача. При добре разпределено портфолио и достатъчно налична ликвидност с план Б няма драма.
Важно е човек да има имоти, злато, акции и биткойн. Всички от изброените обичат инфлация и кризи.
Коментар
Коментар