If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
3000Е м2 .
Застроена площ 63м2 + прилична тераса + голямо мазе + огромен таван.
В старата тухла тераси, мазета, тавани не влизат в квадратурата на имота. Само се дописват в нот.акт.
На мен ми изглежда скъпо предвид какви бяха цените преди 10 г. Това е апартамент от типа "стая, хол и кухня" с просторни стаи. При голям ремонт ги преправят и стават 2 спални и хол с бокс.
Ами те така. Над 23-25 огледа за един ден. През 15-20 мин.
Хубав апарт на нормална цена се отдава за 1 ден. Буквално кастинг, от който аз избирам между 5-6 от най-читавите кандидати.
Мизрии за по 800 лв си отвисват с месеци.
И моят опит е такъв, но тук "експертите" са толкова убедителни, че реших да проверя дали просто аз не съм имал късмет
Ама как така наематели след 1 ден? Ами демографията, тъмните прозорци, свърхпредлагането ...
Ами те така. Над 23-25 огледа за един ден. През 15-20 мин.
Хубав апарт на нормална цена се отдава за 1 ден. Буквално кастинг, от който аз избирам между 5-6 от най-читавите кандидати.
Мизрии за по 800 лв си отвисват с месеци.
Мислех да я меря, но не остана време.
Влезах във владение и след 1 ден чистене и 1 ден огледи вече имаше наематели.
И на мен ми бе интерсно да вида около 13 линейни метра вътрешни преградни стени от 25 см плътна тухла единичка + 2-3 и повече см мазилка дали са вкарани в квадратурата, но не успях.
Ама как така наематели след 1 ден? Ами демографията, тъмните прозорци, свърхпредлагането ...
Последен въпрос, колко е светлата площ, т.е. без стените, ако си я смятал
Мислех да я меря, но не остана време.
Влезах във владение и след 1 ден чистене и 1 ден огледи вече имаше наематели.
И на мен ми бе интерсно да вида около 13 линейни метра вътрешни преградни стени от 25 см плътна тухла единичка + 2-3 и повече см мазилка дали са вкарани в квадратурата, но не успях.
3000Е м2 .
Застроена площ 63м2 + прилична тераса + голямо мазе + огромен таван.
В старата тухла тераси, мазета, тавани не влизат в квадратурата на имота. Само се дописват в нот.акт.
чудесна сделка, отново да те поздравя. Последен въпрос, колко е светлата площ, т.е. без стените, ако си я смятал, че аз винаги това гледам и то ми е определящо - виждал съм какви ли не тристайни по 120 квадрата мръсна площ, на които , като им махнеш общите части (които реално не ползваш за живеене, но факт, част са от сградата), стените и терасите (често без плоча над тях, щото така било "по-артистично") и остават чисти не повече от 60 квадрата, т.е. цената за светала площ идва двойна на това, което си платил на квадрат с мръсните части, стените и терасите. С две думи, вярва,, че следва да се сравняват сравними неща
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Кой го е страх от мечки да не ходи в гората.
12961лв ми бяха нот. такси, такса вписване, ДДС на нот.такса и общински данък на последната покупка.
За мен не е много, винаги изповядвам на реална цена.
Мишкуването и сключването на сделка на данъчна оценка рано или късно води до много нерви и разправии.
И за тези пари, около 180 000 евро, си купил 100 квадрата тухла с реална квадратура до пазар Ситняково, при това готово за живеене, миналата година? Мога само да те поздравя!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Кой го е страх от мечки да не ходи в гората.
12961лв ми бяха нот. такси, такса вписване, ДДС на нот.такса и общински данък на последната покупка.
За мен не е много, винаги изповядвам на реална цена.
Мишкуването и сключването на сделка на данъчна оценка рано или късно води до много нерви и разправии.
Това са пари за семки. Еднократни такси са. Веднъж купуваш и забравяш. В досегашната ми практика само веднъж не успях да прескоча брокера и то, защото бащата на продавача беше приятел с брокера. Не исках да изпусна имота, не се пазарих и стиснах зъби.
Та брокера се прескача в 90% от покупките.
Коментар