Имате ли и вие чувството, че за модератори наемат индивиди в неравностойно (умствено) положение? Това е само въпрос.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Колко е ливъриджа?
Слагаш 1 кон, теглиш 50 000$, а ликвидационната ти цена е 52600. Разбира се, може да теглиш и повче, но риска да те ликвидират става значително по-голям.
Предимиството е, че става за секунди и работи 24/7.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Защо трябва да се дължи данък за продажба на собствен имот, купен преди години, вероятно повече от 5.?Last edited by nradev1111; 06.05.2025, 03:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Да ти кажа, че и панелки се купуват и държат високи цени в момента.
Преди 17 г един домашен майстор ми каза, че до 10 г. панелните жилища ще спрат да се търсят. А те поскъпнаха двойно и повече.
Почти във всеки вход има някой наркоман, клошар или просто някой със сачма в главата. Отделно няма паркоместа, и земята не е твоя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнениеИзвинете за въпроса който е в страни от темата. Просто тук има хора със знания по въпроса който ме интересува.
Налага ми се да продам жилище закупено преди години. Нотариуса взима държавна такса, такса за извършената услуга и евентуално и други.
Интересува ме на следващата година когато попълвам данъчната декларация, трябва ли да се декларира тази сделка и дължи ли се някакъв данък?
Ако да, как се изчисляват дължимите данъци?
https://kaloianova.com/%D0%BA%D0%B0%...A%D1%81%D0%B8/
Отовори линка и си сметни разходите по сделката.По закон местния данък се дължи от купувача освен ако не е уговорено друго.Това е най-големия разход.Обичайната практика е да се делят разходите мехду купувача и продавача.Ако е ново строителство купувача плаща всичко.Предприемачите не се набутват.Твоя случай не е такъвLast edited by nradev1111; 05.05.2025, 23:18.
Коментар
-
За по-младите е добре, да не продават, а да вземат кредит, като го дават като залог. Лихвите са символични - около 4% na Cex овете и около 3% на Dex. А средния ръст на Биткон за година е около 30%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнениеИзвинете за въпроса който е в страни от темата. Просто тук има хора със знания по въпроса който ме интересува.
Налага ми се да продам жилище закупено преди години. Нотариуса взима държавна такса, такса за извършената услуга и евентуално и други.
Интересува ме на следващата година когато попълвам данъчната декларация, трябва ли да се декларира тази сделка и дължи ли се някакъв данък?
Коментар
-
Извинете за въпроса който е в страни от темата. Просто тук има хора със знания по въпроса който ме интересува.
Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Майкито затова само купува и го разглежда като собственост подобно на имот и не продава, а ще взема кредит срещу него.
Коментар
-
Ако мислиш, че целия криптопазар евентуално ще отиде на $100Т, тогава е трудно да си представя биткойна по-малко от няколко милиона.
Майкито затова само купува и го разглежда като собственост подобно на имот и не продава, а ще взема кредит срещу него.
Трябва да си много тъп да продаваш. Може би единствено, ако ти трябва да изкараш някакъв кеш спешно и то когато е близо до ATH стойности.
Купувал съм, когато беше 4 цифрена сума, така че, 6 цифрени суми ме устройват, и затова продадох малко и си купих нова тупалка пестин коня, за кеф.
Ако съм на 20-30 не бих продавал, но на 40+, няма закога.
Колкото до криптопазарЯ, той ще е само нагоре, но ни трябват и парички, и то сега, докато все още ставаме (става ни)....
Last edited by better; 05.05.2025, 22:18.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Да ти кажа, че и панелки се купуват и държат високи цени в момента.
Преди 17 г един домашен майстор ми каза, че до 10 г. панелните жилища ще спрат да се търсят. А те поскъпнаха двойно и повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Тук не съм съгласен
Иначе портфолиото му вероятно е:
80+% кеш (от поне 10 години)
Останалото в акции, със загуба от минимум 10%.
Като се сетя че Инвестор го цитираха като анализатор......
Коментар
-
За панелките съм съгласен, но и новото е прекалено много, особенно в Сф и Вн, затова и сделките падат. Просто прекалиха с бетонитането, сега се оглеждат....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Викаш инвестора лъже, така ли?
И за какъв .й тоя брои сделки, а не гледа цените, не е ясно. Броя сделки та броя сделки. Аааа, ясно, пак ще падат ..
Ето тука хората, въпреки че локацията е малко в циганията, от 400 изкупили повечето. Туй ще е от спада на строителството и сделките хахах
libravarna.comLast edited by Minaiivan; 05.05.2025, 17:51.
- 1 like
Коментар
-
Ако мислиш, че целия криптопазар евентуално ще отиде на $100Т, тогава е трудно да си представя биткойна по-малко от няколко милиона.
Трябва да си много тъп да продаваш. Може би единствено, ако ти трябва да изкараш някакъв кеш спешно и то когато е близо до ATH стойности.Last edited by kinyalo; 05.05.2025, 16:35.
- 1 like
Коментар
Коментар