IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Къде се намира това блокче?
    Около Варна, 3900-4500 евра/кв според етажа.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Въпросче: представи си хипотетично, че нещо стане с теб и не си в състояние да комуникираш. Има ли кой да измъкне криптото от сметката и да го осребри? Питам, защото при имотите е лесно.
      Има разбира се. Единия вариант е близките да знаят (multisig), другия е да имаш бекъп при Ledger.
      https://shop.ledger.com/pages/ledger...lLpZOl4byHPfQk
      Има и 3 вариант, ако си пазаиш криптото в централизирани борси, винаги можеш да удостовериш, че си наследник.
      Last edited by better; 09.04.2025, 14:09.

Коментар

Въпросче: представи си хипотетично, че нещо стане с теб и не си в състояние да комуникираш. Има ли кой да измъкне криптото от сметката и да го осребри? Питам, защото при имотите е лесно.
        Баш лесно не е! Зависи от обстоятелствата , дори при имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аве по форумите всички купувате, но реалността е съвсем друга - никой нищо не може да продаде.
          Един познат построи 5 етажно блокче, обзаведе го със среден клас мебели, пробва под наем, но нищо не стана. Сега ги пусна за продажба, и по неговите думи, дори няма запитване.
          Аз също нямам запитване (освен от брокерази). Нямам запитване и за БМВ то. Аз мога да намаля, защото съм го взел евтино и съм го ползвал 10 год, но тези, които купиха на връх, че и обзаведоха на връх - не ги виждам.

Коментар

• Кольовата справка рече: https://www.imot.bg/c0a0d2

2401

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Мои познати именно в Красна ливада (до стадиона) купиха 3-стаен ЕПК (две спални, два кенефа, хол и отделна кухня) за около 50 000 евро 2016 (по спомени) - предпоследен етаж с гледка от едната страна, от другата пак има ЕПК и не е много ок. Направиха го китка и 2019 (пак ако не ме лъже паметта) го бяха капарирали за 130 000 евро, но се отказаха да го продават. В момента имат оферта за 250 000 евро, но пак не го продават, а реално не го ползват, тъй като си построиха къща до София - няма и смисъл да го продават при супер ниските им разходи за поддръжка и данъци. Виж, ако данъците бяха например 0,50% от реалната стойност на имота, тогава ще говорим други неща, но засега ситуацията е таква, каквато е
              Имали пари, купили.

В периода 2015-2018 г. внесох 57 000 лв по кредита ми и го изплатих предсрочно. И си спестих 30 000 лв лихви.

Обаче се оказа, че операцията не е много успешна. Защото можех да купя евтин апартамент за 30 000 евро (двустаен) и сега да го продам за 130 000 евро. И да имам 100 000 евро печалба.

Въпреки това съм доволен от финансовите си дела и покупки. Но можеше да е повече,

Коментар

Докато има пари в населението

Аз познавам доста такива с мн пари, имам дори познати с милиони, ама да връщат....
                Last edited by better; 09.04.2025, 11:44.

Коментар

Аз гледах цените на ЕПК в Красна поляна 1-3.

Оказа се, че това е евтин квартал и цените са като в Люлин, дори по-евтини. Ако иска, Ники може да си купи жилище за ремонт и да си го стегне. И ще може да се справи финансово, 110-120 000 евро за голям двустаен. Той обаче не иска да се занимава.
                  Мои познати именно в Красна ливада (до стадиона) купиха 3-стаен ЕПК (две спални, два кенефа, хол и отделна кухня) за около 50 000 евро 2016 (по спомени) - предпоследен етаж с гледка от едната страна, от другата пак има ЕПК и не е много ок. Направиха го китка и 2019 (пак ако не ме лъже паметта) го бяха капарирали за 130 000 евро, но се отказаха да го продават. В момента имат оферта за 250 000 евро, но пак не го продават, а реално не го ползват, тъй като си построиха къща до София - няма и смисъл да го продават при супер ниските им разходи за поддръжка и данъци. Виж, ако данъците бяха например 0,50% от реалната стойност на имота, тогава ще говорим други неща, но засега ситуацията е таква, каквато е
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Добавяш огромното количество мръсни (черни) пари
                    Стига торбите пълни с мръсни пари да не се окажат пълни с л*йна като ги развържат за да се плащат сметките скоро, щото в Бг много обичат да вярват още от мутринските времена че видиш ли Ганьо ходи с цървули ама има торби със злато

Коментар

МЯУ при акциите, тук е тема за имоти, а цените на имотите ще са евтини, чааак през 2079та
                      Докато има пари в населението, лихвите са ниски, данъците са безумно ниски, а финансовата култура в по-ниска и то данъците, няма как да падат имотите. Отделно, имотите в момента са по-достъпни от 2008, и то около 2 пъти по-достъпни. Добавяш огромното количество мръсни (черни) пари, врътките с изповядване на данъчна оценка и страхът от еврозоната (типично ФОМО) и гледай сеЙр - никакъв шанс за падане на имотите, ако не настане световно мяу
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

МЯУ при акциите, тук е тема за имоти, а цените на имотите ще са евтини, чааак през 2079та
                        Аз гледах цените на ЕПК в Красна поляна 1-3.

Оказа се, че това е евтин квартал и цените са като в Люлин, дори по-евтини. Ако иска, Ники може да си купи жилище за ремонт и да си го стегне. И ще може да се справи финансово, 110-120 000 евро за голям двустаен. Той обаче не иска да се занимава.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                          https://www.facebook.com/reel/1039401168039065

Наскоро си говорихме за земеделски земи.

Ето такова е положението.

Горното е рапица.
                          Прочетох част от коментарите, те бяха особено ценни.

Коментар

Това означава, че предсказаниято за МЯУ се сбъдва.

И след няколко месеца ще може да се пазари на евтини цени.

Коментар

Не знам за банките, но по борсите е як спад. Някой яко ще гризне дървото После ще търси отдушник в темата за имотите.
                              Това означава, че предсказаниято за МЯУ се сбъдва.

И след няколко месеца ще може да се пазари на евтини цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение

Няма смисъл да се обесняваш на кредитни глупаци като слушам колко е лесно да вземеш кредит от 500000 с един подпис и няколко лъжи не се съмнявам защо им е пораснало толкоз самочувствието на брокеразите тук.Парите били шума... било голяма далавера да теглиш сега щото ще връщаш по-малко, ама утре като светнат пак на червено пазарите ще почнат и банките да гърмят, а простият Ганьо с 30г кредит си мисли че ще му се размине и някак си гръмналата банка ще забрави че има да взема. Е видяхме какво стана 2008г.
                                Не знам за банките, но по борсите е як спад. Някой яко ще гризне дървото После ще търси отдушник в темата за имотите.

Коментар

Working...
                                X