If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Затова, който не може да си прави добре сметката и не е по възможностите му е по-добре да страни от имотите.
Не трябва да се изпада в ситуация, в която имота да чака подобно на маржин кол ликвидация. При една евентуална продажба е необходимо позицията да може да се устои дълго на пазара. Често времето е в полза на продавача. При добре разпределено портфолио и достатъчно налична ликвидност с план Б няма драма.
Важно е човек да има имоти, злато, акции и биткойн. Всички от изброените обичат инфлация и кризи.
Точно тия дето не могат да смятат са по тухли много от тях на кредит.
Объркал си се нещо.Не съм понижител.В дългосрочен план всичко е нагоре.Инфлация винаги ще има.Обаче една инвестиция има три параметра.Още втори курс в УНСС се изучава по дисциплината "Финанси".Параметри са следните:
1.доходност
2. риск
3,ликвидност
За тухлите ситуацията е следната:
1,ниска текуща доходност ама има умерена капиталова печалба.
2,умерен риск
3, Ликвидност много лоша.Много бавна продажба ,огромни транзакционни разходи и няма делимост.
Поради третата точка не съм фен на тухлите
Затова, който не може да си прави добре сметката и не е по възможностите му е по-добре да страни от имотите.
Не трябва да се изпада в ситуация, в която имота да чака подобно на маржин кол ликвидация. При една евентуална продажба е необходимо позицията да може да се устои дълго на пазара. Често времето е в полза на продавача. При добре разпределено портфолио и достатъчно налична ликвидност с план Б няма драма.
Важно е човек да има имоти, злато, акции и биткойн. Всички от изброените обичат инфлация и кризи.
Ами аз не се водя от статии бре плъш, решил съм го още отпреди когато оранжевия насра пазара тази година и просто споделям мнение.
Ти кажи сега в коя АНИ бачкам?
аз през теб репликирах на радев поста
защото съм го сложил малко да си почива
не знам в коя, си но предполагам работиш с колеги от форума
защото тук всички сме такива...брокерази
Объркал си се нещо.Не съм понижител.В дългосрочен план всичко е нагоре.Инфлация винаги ще има.Обаче една инвестиция има три параметра.Още втори курс в УНСС се изучава по дисциплината "Финанси".Параметри са следните:
1.доходност
2. риск
3,ликвидност
За тухлите ситуацията е следната:
1,ниска текуща доходност ама има умерена капиталова печалба.
2,умерен риск
3, Ликвидност много лоша.Много бавна продажба ,огромни транзакционни разходи и няма делимост.
много интересни инвеститори ще да са тези,
които от полезни статии се водят
Ами аз не се водя от статии бре плъш, решил съм го още отпреди когато оранжевия насра пазара тази година и просто споделям мнение.
Ти кажи сега в коя АНИ бачкам?
Не знам вече тъпота ли е, слепота ли е, ама откъде такива чутовни глупости, по дяволите. Отваряш НСИ, отваряш която искаш медия и сравняваш с това, което си написал. Айде, да сложа директен линк към прессъобщението, че става комично https://nsi.bg/bg/content/22292/%D0%...B8%D0%BD%D0%B0
тук мантрата "демографията е фактор"
се е повторила над критичния брой пъти
щом и панелоинвеститори я припяват
без дори да е в техен интерес
Не знам вече тъпота ли е, слепота ли е, ама откъде такива чутовни глупости, по дяволите. Отваряш НСИ, отваряш която искаш медия и сравняваш с това, което си написал. Айде, да сложа директен линк към прессъобщението, че става комично https://nsi.bg/bg/content/22292/%D0%...B8%D0%BD%D0%B0
Нито една област не е постига положителен естествен прираст, като най-близо е столицата, с -2‰, но в икономически най-слабо развитите части на страната той нахвърля -15‰, което дори и с положителна миграция гарантира бърз спад на населението
Ай-ай-ай-ай...
Ама наште форумни тухло-инвеститори с Уорън Бъфет ли почнаха да се сравняват вече?!
Разликата е, че Бъфет всеки месец прибира по 1 милиард долара доходност от неговите кешови позиции,
а
годишната доходност на нашите форумни тухло-инвеститори от наемите на тяхните маломерки е колкото да си купят един мобилен телефон... и то не от най-скъпите...
Кредитните мелеонери в тухли си мислят че Бъфет държи кеша в буркани.
Коментар