IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Кое е му е непоносимито?
    В момента там е 22 градуса, а тук е като в Сибир, неслучайно не остана пукнат немец и англичанин тук. Заради гадния климат (-5 през Април, -15 зимата), всеки се изнесе.
    Не може изобщо да се сравнява Гърция с България, там може да е 40 градуса 2 месеца, но вече и тук е толкова, но там нямат зима като тук. Всеки търси да му е слънчево и топло.
    Конкретно за крайбрежието на северна Гърция (Кавала,Аспровалта,Солун,Халкидики) - ако си близо до морето тези 40++ градуса на практика ги няма. Около морето може да е жега, но се понася - има бриз. Има и зеленина не е само камънак както е югът, крит и тн. ( Корфу е не го броя - там е супер)

ПП за себе си съм решил ако купувам виличка да е в района Солун - Халкидики. Може и в някое 'непрестижно селце', но да е до морето. Път до там магистрала (почти 100%). Дълъг сезон. Липса на презастрояване с найсе етажни апарт-хотели и др, което е предпоставка за липса на точки на сгъстяване на мутро-чалгари. Сега като сме в Шенген отпадат и летните безумни опашки в топ сезона и може да си ходи човек за дълъг уикенд без да го мисли потенциалното чакане 2-3-4ч на отиване или връщане... поне вероятността за такова падна с 90%.. ако не напълно.
    Last edited by bertram; 14.04.2025, 11:17.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• За тези, които не вЕрат, ето:

Кило сирене - 32,71лв.
      https://www.kolichka.bg/p167237-pres...uctDescription

Джуниър-ангин Близалки за деца при възпалено гърло х 8 бр. - 15,99 лв
      https://aptekiviva.bg/product/djunia...br-klosterfrau

Кашкавал Каймакани от Краве Мляко 320 г 12,99 лв
      https://www.ebag.bg/kashkaval-kaimak...-mliako/595694

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение

Стига бе човек, недей така , с лошо- ако купя 3 апартамента в кавала и ги давам под наем ще мога да си живея доста добре. В бг ако даваш този апартамент под наем- ще си живееш, ама таратанци. В интерес на истината в солун съм бил един път, кавала и крушово не ги знам къде са. Не знам какво имаш предвид мангали, но най вероятно са процентно същото като в бг. Да се върнеш от германия в бг- ............ не ми се иска да коментирам, но най вероятно има някаква причина, като тази за немските мангали не е сериозна. Особено в малките градове полицията си ги шамари доста добре, лично съм бил свидетел на 2 случая, единият беше с комшиите над мен- македонски мангали- никой не работи, една вечер бяха надули музиката- дойдоха полицаите, аз им отворих след разходка с кучето, вдигнаха едни яки- сигурно за да не ги познаят и отидоха горе, чуваше се как крещят, след това мъжа го взеха с тях, направо виеше от болка докато слизаше по стълбите, сигурно някакъв ключ му бяха направили, но наистина виеше. Върна се след 2 дни, къде е бил не знам, след това няма музика, няма глъчка, само прави деца- вече има 5

Стани член на тази група- https://www.facebook.com/groups/stuttgart.office, или на някоя от другите групи за живот в германия. Всеки божи ден има хора които искат да дойдат в германия, всеки ден. Само в градчето където живея- 100000 човека, има около 3500 работни места за каквото се сетиш, да не говорим за почасова работа. Тази сутрин гледах бнт1 - една бивша министърка обясняваше че трябвало да има държавна политика за насърчаване на заетостта като камериерка и гардеробиерка в туризма- никой не иска да работи в туризма в бг защото е сезонна заетост и щом е такава то заплатите трябва да са поне двойни. Е да, ама не- хвърлят ти 1000лв и се спасявай. и затова по добре да инвестираш в покупката на бомбе с което да застанеш пред катедралата в кьолн, отколкото да станеш камериерка в бг хотел

Извинявай пропуснах- наистина има много добри и евтини къщи в германия, за мюхен не говоря, там са цифромани
        +1

Става дума за сложни демографски процеси, за които може би не предполагате:

1) Има много българи, които печелят добре в ЕС и си купуват имоти на морето и по родния край. И задължително имат и хубава кола.

2) В Германия също има подобен имотен балон като в БГ и там не е възможно за обикновения бачкатор да купи хубав имот.

3) Нашият Ганчо е с лоша финансова култура и прави нелогични неща. Един чичо е накупил 4 съседни на неговия имоти в обезлюдено село, а семейството му не иска да ходи там. Над нас в СФ се продаде голям апартамент за 230 000 евро. Новите съседи са прости (вече си говорих с тях), но жената чака трето дете. Със сигурност не са учили висше, то личи по начина на говорене. Правят много боклук с ремонта си, а дори не казват едно "извинявай".

Така че демографската ситуация в БГ сигурно ще се обърне с подобряването на жизнения стандарт.

Last edited by Evgo; 14.04.2025, 17:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

величавите са за затвор, а ако си ме чел внимателно (явно не си ) от годин съм на мнение, че цените може и да качат (до време), но големият балон е в очакванията на крайните купувачи, че ще охолстват от ренти. При тези нива цена -наем не е ок, а по-лошото е, че в големите градове има хиляди (в София десетки, ако не и стотици хиляди) апартаменти, които седят заключени. При една данъчна кампания част от тези жилища да излязат на пазара и ситуацията със наемите ще стане сложна.

Просто в момента сме във фазата на накълваването с имоти. Поинтересувай се какви са данъчните ставки в чужбина (ЕС) и ще разбереш какво ни очаква, защото ние ходим в тяхната партина. Ще прехвърлим данъка на наемателя - ОК, но тук проблемът е , че в момента много хора стискат празни жилища, защото данъка не ги бърка, а когато данъка се вдигне 2-3 пъти - тогава вече ще се появят нови конкуренти рентиери при еднакъв брой потенциални наематели.

Всички реват, че няма градинки, тротоари, обществени тоалетни и тн и тн - в един слънчев ден ще ни кажат дайте по еди колко си на имот, че общините да имат да ви правят цветни градиники, детски градини , училищата да стегнат и тн и тн... и тогава ще разбереш какво имам предвид.

до тогава ше е пей сърце.

ПП позаинтересувай се колко публични продани има в Италия на жилища, собствениците на които години не са си плащали данъците.
          Къде е туй пей сърце?
          Имам познати, които се оплакват, че им бавят наемите и то 700 лв за двустаен. Други пуснаха цял блок за продажба, а уж щяха да го дават под наем.
          3 стаен с паркомясто се отдава за 1000 лв, това прави 33 лв на ден, колкото две куийски близалки за гърло или кило сирене Президент, за кило кашкавал (40 лв.) даже не стигат. Да отдаваш 3 стаен, с паркомясто, в морски град срещу кило сирене - няма такава глупост.
          Хазаяите, особенно тези, които теглиха кредит за да отдават под наем, ядат дръвцето. Отделно "печатницата за туули" бълва ли бълва, нови туули.
          Last edited by better; 14.04.2025, 10:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Как можеш да сравняваш провинциален град в държава с ниска раждаемост, купища мангали и високи данъци с едва европейска столица? Да не говорим, че два месеца климатът е непоносим.
            Кое е му е непоносимито?
            В момента там е 22 градуса, а тук е като в Сибир, неслучайно не остана пукнат немец и англичанин тук. Заради гадния климат (-5 през Април, -15 зимата), всеки се изнесе.
            Не може изобщо да се сравнява Гърция с България, там може да е 40 градуса 2 месеца, но вече и тук е толкова, но там нямат зима като тук. Всеки търси да му е слънчево и топло.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Мизерен може да бъде само човек, който няма имот на свое име. Ти си, като сокола Ахмет Доган, нямаш имот в София на твое име. Евала соколе!

Нема 9 часа а ти си на черешата бре!

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                Ма те величавите от десет години грачат също като тебе че има балон. Що народ си продаде апартаментите и нивите за да им даде парите в чанти за парка…щяло да има мяу, бау, продавайте щото ще станат по две за лев… звучи ли познато? Наказателна отговорност за такива престъпници.
                величавите са за затвор, а ако си ме чел внимателно (явно не си ) от годин съм на мнение, че цените може и да качат (до време), но големият балон е в очакванията на крайните купувачи, че ще охолстват от ренти. При тези нива цена -наем не е ок, а по-лошото е, че в големите градове има хиляди (в София десетки, ако не и стотици хиляди) апартаменти, които седят заключени. При една данъчна кампания част от тези жилища да излязат на пазара и ситуацията със наемите ще стане сложна.

Просто в момента сме във фазата на накълваването с имоти. Поинтересувай се какви са данъчните ставки в чужбина (ЕС) и ще разбереш какво ни очаква, защото ние ходим в тяхната партина. Ще прехвърлим данъка на наемателя - ОК, но тук проблемът е , че в момента много хора стискат празни жилища, защото данъка не ги бърка, а когато данъка се вдигне 2-3 пъти - тогава вече ще се появят нови конкуренти рентиери при еднакъв брой потенциални наематели.

Всички реват, че няма градинки, тротоари, обществени тоалетни и тн и тн - в един слънчев ден ще ни кажат дайте по еди колко си на имот, че общините да имат да ви правят цветни градиники, детски градини , училищата да стегнат и тн и тн... и тогава ще разбереш какво имам предвид.

до тогава ше е пей сърце.

ПП позаинтересувай се колко публични продани има в Италия на жилища, собствениците на които години не са си плащали данъците.
                Last edited by bertram; 13.04.2025, 21:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram

гледам мизерията те е натиснала пак на чашка... лошо
                  пази го този черен дроб, че заем се връща, но черен дроб не се ..
                  Мизерен може да бъде само човек, който няма имот на свое име. Ти си, като сокола Ахмет Доган, нямаш имот в София на твое име. Евала соколе!

Коментар

• Ма те величавите от десет години грачат също като тебе че има балон. Що народ си продаде апартаментите и нивите за да им даде парите в чанти за парка…щяло да има мяу, бау, продавайте щото ще станат по две за лев… звучи ли познато? Наказателна отговорност за такива престъпници.

Коментар

• щом 'величавите' започнаха да се усещат ... смятайте

Солун е вторият по значимост град в Гърция и е икономически център на северната част на държавата. Не е столица, но не е и обиккновен провинциален град. Атина и Солун са градовете с най-много държавни служители и тн заплаткаджии.

В момента Солун се намира там накъдето ние сме тръгнали, но си мислим, че ще ставаме Мюних...да ама не.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Как можеш да сравняваш провинциален град в държава с ниска раждаемост, купища мангали и високи данъци с едва европейска столица? Да не говорим, че два месеца климатът е непоносим.

Направо продай един в София и купи три в Кавала. Или пет в Крушово.

Един познат така преди две три години. Беше се върнал от Германия и се вайкаше, че къща там е по-евтина. Ама къща на 45 километра от Мюнхен. И що се беше върнал - заради мангалите.

И последно - откъде е тази басня, че "младите хора напускат България"??? Съвсем сериозно питам. Лъже ли статистиката? Лъжат ли цените на имотите по малките градове?
                        Стига бе човек, недей така , с лошо- ако купя 3 апартамента в кавала и ги давам под наем ще мога да си живея доста добре. В бг ако даваш този апартамент под наем- ще си живееш, ама таратанци. В интерес на истината в солун съм бил един път, кавала и крушово не ги знам къде са. Не знам какво имаш предвид мангали, но най вероятно са процентно същото като в бг. Да се върнеш от германия в бг- ............ не ми се иска да коментирам, но най вероятно има някаква причина, като тази за немските мангали не е сериозна. Особено в малките градове полицията си ги шамари доста добре, лично съм бил свидетел на 2 случая, единият беше с комшиите над мен- македонски мангали- никой не работи, една вечер бяха надули музиката- дойдоха полицаите, аз им отворих след разходка с кучето, вдигнаха едни яки- сигурно за да не ги познаят и отидоха горе, чуваше се как крещят, след това мъжа го взеха с тях, направо виеше от болка докато слизаше по стълбите, сигурно някакъв ключ му бяха направили, но наистина виеше. Върна се след 2 дни, къде е бил не знам, след това няма музика, няма глъчка, само прави деца- вече има 5

Стани член на тази група- https://www.facebook.com/groups/stuttgart.office, или на някоя от другите групи за живот в германия. Всеки божи ден има хора които искат да дойдат в германия, всеки ден. Само в градчето където живея- 100000 човека, има около 3500 работни места за каквото се сетиш, да не говорим за почасова работа. Тази сутрин гледах бнт1 - една бивша министърка обясняваше че трябвало да има държавна политика за насърчаване на заетостта като камериерка и гардеробиерка в туризма- никой не иска да работи в туризма в бг защото е сезонна заетост и щом е такава то заплатите трябва да са поне двойни. Е да, ама не- хвърлят ти 1000лв и се спасявай. и затова по добре да инвестираш в покупката на бомбе с което да застанеш пред катедралата в кьолн, отколкото да станеш камериерка в бг хотел

Извинявай пропуснах- наистина има много добри и евтини къщи в германия, за мюхен не говоря, там са цифромани
                        Last edited by dmm; 13.04.2025, 19:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
                          https://www.youtube.com/watch?v=ad7EJqK7_Mo Продаваш апартамент в Люлин - купуваш два в Солун. Ето защо младите хора напускат България.

Направо продай един в София и купи три в Кавала. Или пет в Крушово.

Един познат така преди две три години. Беше се върнал от Германия и се вайкаше, че къща там е по-евтина. Ама къща на 45 километра от Мюнхен. И що се беше върнал - заради мангалите.

И последно - откъде е тази басня, че "младите хора напускат България"??? Съвсем сериозно питам. Лъже ли статистиката? Лъжат ли цените на имотите по малките градове?

Коментар

• Хахах Мицикулев от сектата на Ивелинката от Виличие ли цитирате бре. Брааво.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=ad7EJqK7_Mo Продаваш апартамент в Люлин - купуваш два в Солун. Ето защо младите хора напускат България.

Коментар

• Рекорден брой сделки за София за последните 20 години за първото тримесечие на 25-8588. Запазване нивата за Варна като брой сделки с лек спад от коло 100 в сравнение с 24-та . Какви балони, какви лъжи раздувате тука, погледнете статистиката на АВп. Ръст на цените със 6%. Няма ли са спрете да лъжете, лъжци такива??? И да, шансът да пукне някой и единствения за да се сдобиете с шестина имот.
                                Last edited by Minaiivan; 13.04.2025, 13:04.

Коментар

Working...
                                X