IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
    Положителната миграция се запазва, но демографският проблем далеч не е решен - Investor.bg

Понижители, давайте да рутим тия цени, че това вече не се трае.

Сделките срути, Новозапочнатите срути, сега и цените ли искаш? Сделките с имоти у нас са намалели през първото тримесечие

https://www.investor.bg/a/534-novini...to-trimesechie Новозапочнатите жилища в София и Варненска област намаляват с над 50% в началото на годината

https://www.investor.bg/a/534-novini...to-na-godinata

Коментар

• Новозапочнатите жилища в София и Варненска област намаляват с над 50% в началото на годината - Investor.bg

Въпрос с понижена трудност за понижители:

Какво става с цената на нещо което не се произвежда и става кът?

А. Цената му се покачва

Б. Продукта става по търсен и по-скъп.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Объркал си се нещо.Не съм понижител.В дългосрочен план всичко е нагоре.Инфлация винаги ще има.Обаче една инвестиция има три параметра.Още втори курс в УНСС се изучава по дисциплината "Финанси".Параметри са следните:

1.доходност
        2. риск
        3,ликвидност

За тухлите ситуацията е следната:

1,ниска текуща доходност ама има умерена капиталова печалба.
        2,умерен риск
        3, Ликвидност много лоша.Много бавна продажба ,огромни транзакционни разходи и няма делимост.

Поради третата точка не съм фен на тухлите
        Затова, който не може да си прави добре сметката и не е по възможностите му е по-добре да страни от имотите.
        Не трябва да се изпада в ситуация, в която имота да чака подобно на маржин кол ликвидация. При една евентуална продажба е необходимо позицията да може да се устои дълго на пазара. Често времето е в полза на продавача. При добре разпределено портфолио и достатъчно налична ликвидност с план Б няма драма.
        Важно е човек да има имоти, злато, акции и биткойн. Всички от изброените обичат инфлация и кризи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

тук мантрата "демографията е фактор"
          се е повторила над критичния брой пъти
          щом и панелоинвеститори я припяват
          без дори да е в техен интерес
          Радко, то в мой интерес е и да съм на 25 години ама за съжаление не съм. Трябва да сме обективни.Това са фактите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Ами аз не се водя от статии бре плъш, решил съм го още отпреди когато оранжевия насра пазара тази година и просто споделям мнение.
            Ти кажи сега в коя АНИ бачкам?
            аз през теб репликирах на радев поста
            защото съм го сложил малко да си почива

не знам в коя, си но предполагам работиш с колеги от форума
            защото тук всички сме такива...брокерази
            Last edited by ratten; 04.05.2025, 16:13.
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Той е известен счетоводител, понижител
              Объркал си се нещо.Не съм понижител.В дългосрочен план всичко е нагоре.Инфлация винаги ще има.Обаче една инвестиция има три параметра.Още втори курс в УНСС се изучава по дисциплината "Финанси".Параметри са следните:

1.доходност
              2. риск
              3,ликвидност

За тухлите ситуацията е следната:

1,ниска текуща доходност ама има умерена капиталова печалба.
              2,умерен риск
              3, Ликвидност много лоша.Много бавна продажба ,огромни транзакционни разходи и няма делимост.

Поради третата точка не съм фен на тухлите
              Last edited by nradev1111; 04.05.2025, 16:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

много интересни инвеститори ще да са тези,
                които от полезни статии се водят
                Ами аз не се водя от статии бре плъш, решил съм го още отпреди когато оранжевия насра пазара тази година и просто споделям мнение.
                Ти кажи сега в коя АНИ бачкам?
                Last edited by Kris_; 04.05.2025, 16:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не знам вече тъпота ли е, слепота ли е, ама откъде такива чутовни глупости, по дяволите. Отваряш НСИ, отваряш която искаш медия и сравняваш с това, което си написал. Айде, да сложа директен линк към прессъобщението, че става комично https://nsi.bg/bg/content/22292/%D0%...B8%D0%BD%D0%B0
                  тук мантрата "демографията е фактор"
                  се е повторила над критичния брой пъти
                  щом и панелоинвеститори я припяват
                  без дори да е в техен интерес
                  препоръка е

Коментар

Ще бодна още, но този път няколко индексни фонда.
                    много интересни инвеститори ще да са тези,
                    които от полезни статии се водят
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не знам вече тъпота ли е, слепота ли е, ама откъде такива чутовни глупости, по дяволите. Отваряш НСИ, отваряш която искаш медия и сравняваш с това, което си написал. Айде, да сложа директен линк към прессъобщението, че става комично https://nsi.bg/bg/content/22292/%D0%...B8%D0%BD%D0%B0
                      Нито една област не е постига положителен естествен прираст, като най-близо е столицата, с -2‰, но в икономически най-слабо развитите части на страната той нахвърля -15‰, което дори и с положителна миграция гарантира бърз спад на населението

Коментар

Колега какви позиции в акции имаш.Може да ми пишеш на nradev@gmail.com да обменим мнения.Да не спамим форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                          Ай-ай-ай-ай...
                          Ама наште форумни тухло-инвеститори с Уорън Бъфет ли почнаха да се сравняват вече?!

Разликата е, че Бъфет всеки месец прибира по 1 милиард долара доходност от неговите кешови позиции,
                          а
                          годишната доходност на нашите форумни тухло-инвеститори от наемите на тяхните маломерки е колкото да си купят един мобилен телефон... и то не от най-скъпите...
                          Кредитните мелеонери в тухли си мислят че Бъфет държи кеша в буркани.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

За съжаление не отпада демографския проблем- дори в София населението е намаляло с 2% в другите градове с повече. Положителна миграция ще рече че повече хора идват в София отколкото я напускат, но въпреки това населението в столицата е намаляло с 2%

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
                              Ето една полезна статия за инвеститори.

https://www.investor.bg/a/538-pazari...na-tramp-nikak

Коментар

• Ето една полезна статия за инвеститори.

https://www.investor.bg/a/538-pazari...na-tramp-nikak

Коментар

Working...
                                X