IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
    Дали ще се чуди или ще се счупи! Два различни термини.
    това няма значение - значение има, че не е ок да изсипеш 2 торби пари/кредит за един апартамент, от който да взимаш 2-3% наем ..ако всичко ти е наред..

един пичага евронещо си си беше загубил онзи ден сигурно един час да ви напише анализ, който беше смислен.. даже беше пропуснал презастрояването.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Конкретно за столицата еврозона-зарядът е най-силен. Очаквам политически да ни вземат от 2026-та и съм за това да се случи, че глупостите за силния лев до нищо добро няма да ни докарат ( ще ни издърпат въпреки Шиши, въпреки издънения бюджет, въпреки радев и копейките, които не са хич малко като % о населението...)
      Дали повишението е смислено или не - народът търси да си набута спестяванията. Ясно е, че нещата се преекспонираха, но банките подпират с ипотечно кредитиране и се надъхват за зоната. После ще жънат, защото много се раздаде, но това е после... сега се раздава.

Докато има стабилно кредитиране цените ще са плавно нагоре. В момента, в който се заговори, че рискът, че нещо си и тн и кредитирането намалее - ще последва покачване на лихвите по ипотеките и пазара ще започне да се чуди... дали ще сгъне рязко или плавно ще зависи до голяма степен от европейската макроикономическа среда.

Виж, че всичко (САЩ,ЕС,УК и тн) е 'иди ми дойди ми' литкане..

Дали ще се чуди или ще се счупи! Два различни термини. Ние, които имаме избор, може да шетаме с работа из цяла Европа....
      Last edited by Bailor; 23.05.2025, 21:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

я кажи, О Велики Повишителю, как очакваш да се движат цените на столичните апартаменти до края на годината? А през 2026та?
        Конкретно за столицата еврозона-зарядът е най-силен. Очаквам политически да ни вземат от 2026-та и съм за това да се случи, че глупостите за силния лев до нищо добро няма да ни докарат ( ще ни издърпат въпреки Шиши, въпреки издънения бюджет, въпреки радев и копейките, които не са хич малко като % о населението...)
        Дали повишението е смислено или не - народът търси да си набута спестяванията. Ясно е, че нещата се преекспонираха, но банките подпират с ипотечно кредитиране и се надъхват за зоната. После ще жънат, защото много се раздаде, но това е после... сега се раздава.

Докато има стабилно кредитиране цените ще са плавно нагоре. В момента, в който се заговори, че рискът, че нещо си и тн и кредитирането намалее - ще последва покачване на лихвите по ипотеките и пазара ще започне да се чуди... дали ще сгъне рязко или плавно ще зависи до голяма степен от европейската макроикономическа среда.

Виж, че всичко (САЩ,ЕС,УК и тн) е 'иди ми дойди ми' литкане..

ПП спекулирането с цени в хоризонт година или две е като да подмяташ горещ картоф. Сметката с наема със сигурност не е в полза на покупка.

Last edited by bertram; 23.05.2025, 21:24.

Коментар

накрая ще изляза аз най-стабилния повишител (след ратко, че той е с 2-та крака с тез ипотечки)
          я кажи, О Велики Повишителю, как очакваш да се движат цените на столичните апартаменти до края на годината? А през 2026та?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

По малките населени места се продава трудно. Има продажби, но в ниския сегмент.
            Нормално, всичко различно от имот в Сф е пари хвърлени на вятъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

Ти к'во направи с твоята "гимназия" в Сухиндол? Гледам, че още стои.
              По малките населени места се продава трудно. Има продажби, но в ниския сегмент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

По морето и в дълбоката провинция могат да се намерят изгодни имоти, ако човек има мерак,
                Ти к'во направи с твоята "гимназия" в Сухиндол? Гледам, че още стои.

Коментар

Обикновено така става.
                  това имах предвид
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

пиша го бЕгал тоя проект
                    Обикновено така става.

Коментар

Не съм говорил скоро. Беше с роднини, но трябваше да оправят документи на парцела.
                      пиша го бЕгал тоя проект
                      препоръка е

Коментар

ковид19,
                        какво стана с черноморския проект, за който пишеше тук преди време?
                        Не съм говорил скоро. Беше с роднини, но трябваше да оправят документи на парцела.

Коментар

• ковид19,
                          какво стана с черноморския проект, за който пишеше тук преди време?

Коментар

за строител/инвеститор - или сам или по-добре не
                            парите могат да развалят и най-добрите приятелства, а за разни контакти със сигурни хора... по-добре не.
                            Нищо сигурно вече няма. Убедих се от личен опит за една година. И най-близкия човек може да ти "забие нож в гърба".

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Какви доказани строители? За всеки обект се прави ново ЕООД с капитал 2 лв и без активи. Сурне ли се надолу пазара или явът ли се проблеми гориш като факла.
                              E, сега и ти. Има си начини за застраховка. Ако фелне пазар, нямаш спасение. Само ограничаваш щети. Ама то това е валидно за всеки пазар, освен ако не шортиш.

Коментар

Не са малко сивите пари дори и като инвеститор. И там трябва да си подкован с правилните контакти. Бях на кантар да влизам в такава инвестиция с партньор строител, но почнаха проблеми със собствениците на парцела. Смених стратегията и сега съм "out of the market".
                                за строител/инвеститор - или сам или по-добре не
                                парите могат да развалят и най-добрите приятелства, а за разни контакти със сигурни хора... по-добре не.

Коментар

Working...
                                X