IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

В крайна сметка всеки иска да си осребри наследството.

Добри собствените деца често продават наследениет имоти, или купуват други или харчат парите и си щракат с пръсти,
    зависи как ще ги възпита жена ти, евго
    ако ти ги възпитаваш, сигурно ще осребрят
    и няма да те гледат ако не прЕДпишеш неко имот в замяна

абе, май по-добре си щракай
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

хващай някоя селска булка и да ти ражда 2-3 деца
      че и тебе това те чака
      а малчуганите от германия
      ще дойдат колкото да ти продадат имотиту
      В крайна сметка всеки иска да си осребри наследството.

Дори собствените деца често продават наследените имоти, или купуват други или харчат парите и си щракат с пръсти,
      Last edited by Evgo; 26.06.2025, 12:11.

Коментар

+1

Много чичовци са така. Пият си ракията, ядат си, с чичовски манталитет и имат висока смъртност - най-вече заради алкохола и неходенето на лекар.

Двамата ми дядовци изкараха до 80г, но накрая бяха зле, изкукали и с лошо здраве. Не пиеха, но са имали тежък живот.

В момента цените на апартаментите в СФ са балонизирани, подхранвани от ръста на заплатите.

През 2008 г един оценител ми каза, че жилищата повече няма да поскъпват. Преди да ми направи оценка. Можех да го послушам и да не купя. Аз обаче бях решил да купувам и купих. Но той не се оказа прав. Все пак имаше спад в периода 2009 -2015 г.
        хващай някоя селска булка и да ти ражда 2-3 деца
        че и тебе това те чака
        а малчуганите от германия
        ще дойдат колкото да ти продадат имотиту
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не е в София, бъди убеден. Тук е пълно с имотни гурута, но с имоти на баба и дедо и не стига кинтата от 7 имота за гарсониера в Младост (Папура)...Бог да прости Бай Пешо, много му говорех, но беше с ниска здравна култура.
          +1

Много чичовци са така. Пият си ракията, ядат си, с чичовски манталитет и имат висока смъртност - най-вече заради алкохола и неходенето на лекар.

Двамата ми дядовци изкараха до 80г, но накрая бяха зле, изкукали и с лошо здраве. Не пиеха, но са имали тежък живот.

В момента цените на апартаментите в СФ са балонизирани, подхранвани от ръста на заплатите.

През 2008 г един оценител ми каза, че жилищата повече няма да поскъпват. Преди да ми направи оценка. Можех да го послушам и да не купя. Аз обаче бях решил да купувам и купих. Но той не се оказа прав. Все пак имаше спад в периода 2009 -2015 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Вече 10 (десет) години се упражняваш да размишляваш. Даже и АИ пускаш да го прави вместо тебе. И не идва пусто МЯУ и не идва. ...а колето си седи в деЦката и чете и се развива... (защото ти повярва)
            Това се нарича изключителна наглост; глупост; безочие. Къде е юлко дефлацията, цените на някои храни са нагоре с над 30 процента. Пълна шизофрения…

Коментар

Не е в София, бъди убеден. Тук е пълно с имотни гурута, но с имоти на баба и дедо и не стига кинтата от 7 имота за гарсониера в Младост (Папура)...Бог да прости Бай Пешо, много му говорех, но беше с ниска здравна култура.
              В София е. Четиристайна панелка.

Коментар

Вече 10 (десет) години се упражняваш да размишляваш. Даже и АИ пускаш да го прави вместо тебе. И не идва пусто МЯУ и не идва. ...а колето си седи в деЦката и чете и се развива... (защото ти повярва)
                Ама цената на стилния апартамент на баня Мадара се покачва. Ще помоля Бертрам уважаемите му родители да дадат мнение в темата. Аз го знам, апарт в София не се продава, той пише принципно на чакалите да не чакат, а да развързват де що имат из прованса, кой е виновен че Колето искаше не ЕПК, а по-изискан имот и си беше определил таван от 70К€, да му останат и 30К за джоб пара и ремонт....Бертрам каза изчакай, но за къщето в Карлово му даде зелен светофар....и беше прав.
                Бертрам е стратег с опит.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Къде е този апартамент, в кой град?
                  Last edited by bulgarian lev; 25.06.2025, 23:27.

Коментар

Аз се моля да не ни окупират собствения плаж отдолу, заплахата не идва от софийските мазути, а от власите от север. Засега.
                    От власите спасение няма. Както и гърците реват, че ганьовците продължават да се размножават из северна Гърция.

Коментар

забравяш жонката... (липсва ми)
                      Опущих Московска стрийт от Дебнещия. Той така издебна момента че сега опустоши поне половин милион евра.

Коментар

и аз му благодаря за същото. (сполай ти бетерчо) Гърция е мястото, нашето черноморие е гадно, скъпо и мръсно.
                        Аз се моля да не ни окупират собствения плаж отдолу, заплахата не идва от софийските мазути, а от власите от север. Засега.
                        Last edited by bulgarian lev; 25.06.2025, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

за мое съжаление имаше само един - единствен верен последовател
                          но той и за наемател не става
                          забравяш жонката... (липсва ми)

Коментар

за мое съжаление имаше само един - единствен верен последовател
                            но той и за наемател не става
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Благодарим ти, че предпазваш и опазваш нашето черноморие /специално Варна/. Насочваш софийския мазут да се оттича на юг.
                              Усилията ти не остават незабелязани.
                              и аз му благодаря за същото. (сполай ти бетерчо) Гърция е мястото, нашето черноморие е гадно, скъпо и мръсно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Знаеш ли, има един особен момент, когато усещаш, че всичко около имотите в София е „твърде хубаво, за да е истина“. Това е краят на един супер як бичи пазар – не като катастрофа от филм, а като тиха сцена преди бурята, когато всички още пият шампанско на палубата. Цените вече са се изстреляли до небето – 3000 евро на квадрат и за панелен апартамент в „по-тихата“ част на Люлин или Младост, а брокерите ти говорят със самочувствието на хора, които продават петролни кладенци, не тухли и бетон.
                                Навсякъде усещаш истерията – познати, които никога не са инвестирали, внезапно купуват „инвестиционно жилище“, плащат с ипотека на ръба, защото „няма как да падне“. Наемите обаче вече не смогват – доходността от наем пада под 2%, а собственици с три апартамента се чудят защо стоят празни, но отказват да свалят цената, защото „ще го дам на Airbnb“. Строителството върви на макс – бетоновозите не спират, навсякъде се извисяват кранове, а плакати с усмихнати хора обещават живот на 7 минути от метростанция и 3 от парка. Само че зад фасадата, много от апартаментите вече са купени „на зелено“ и ще стоят празни, защото са били просто числа в екселска таблица, не домове.
                                Хората взимат кредити с минимални вноски, на ръба на възможностите си, но с вярата, че догодина ще препродадат с печалба. Банките отпускат, защото пазарът е „сигурен“, а медиите не спират да повтарят как София ще стигне Виена – само още малко. По телевизиите брокери стават знаменитости, инфлуенсъри пускат сторита с рендери от бъдещето, а всеки, който каже нещо за риск, бива обявен за неразбиращ от пазара.

И тук (в един момент) идва тънкият момент – започват да се появяват първите пукнатини. Лихвите тръгват нагоре, но повечето хора ги игнорират – нали още не се усеща. Сделките започват да се бавят, но брокерите казват, че е нормално за сезона. Един, после двама, после повече хора започват да предлагат имоти, но пазят старата цена. Купувачите се отдръпват леко, но пазарът още е пълен с шум – илюзията живее.

Точно така беше и в края на 2007-а. И тогава панелка в Надежда беше 1000 евро на квадрат и никой не вярваше, че ще падне. Но дойде 2009-а, лихвите се вдигнаха, доходите не наваксаха, и пазарът се срина с над 30%, а сделки почти нямаше. Имаше оферти, но нямаше купувачи. Сега изглежда по-различно на пръв поглед – икономиката е друга, заплатите са по-високи, хората пътуват. Но психологията е същата – алчност, страх да не изпуснеш, масова еуфория и отказ да се приеме реалността.

Истинската корекция идва не с гръм, а с мълчание – по-малко сделки, повече обяви, по-ниски наеми, фалшиви оферти, нежелание да се намали цена. И точно когато пазарът изглежда в застой, тогава всъщност вече е започнал да пада.

Ако гледаш внимателно – може да усетиш момента

Коментар

Working...
                                X