Първоначално изпратено от cyclop
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Отвсякъде се смучат данъци и такси. Точно от този данък ли ще дойде разликата
В България по-висок данък смет вероятно ще има отчасти положителен ефект дългосрочно, но със сигурност ще се окраде и замаже, но все пак си мисля, че въпреки злоупотребата би имало положителен ефект като цяло.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
А и лихвата е яка - само 4,3%....
Скоро май само лихвите няма да може да плащаме.....
Коментар
-
Дрън, дрън брокеразки лакърдии. Ей го имотЯ. Купи го и се похвали, за да докажеш, че са подценени. Другото е алабала.
Отваряй таблиците и гледай данните и упражнявай аритметика.
Коментар
-
Нали искаме (поне аз де) хубави пътища, тротоари, чистота и ред. Как да стане това?
Коментар
-
Ами ниски са. Може ли имот за 1 млн евро, да има данък от 600 лв? Навсякъде е около 1% от стойността на имота.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Никога досега не е била толкова ниско бройката колко МРЗ-и са необходими, за да се купи имот в България сравнено в последните 30г. и при равни други условия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Доживях, да чета рационализация как данъците били малки.
- 1 like
Коментар
-
4401 евра/кв за кутийска в общежитие?
Колега, хапчетата се предписват за да се пият......
[ATTACH=CONFIG]temp_29831_1746001340057_923[/ATTACH]
- 1 like
Коментар
-
Общо трите ти имота струват по-малко от една разходка до космоса. Такива сравнения са безсмислени. А колко странно ми се вижда, някой да напъва да плаща на държавата повече, понеже притежава нещо... Данък за имот, колкото и да е, все е много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение
Продължавай да мислиш така, скоро такива като теб ще се палят пак с бензин пред парламента и ще тропат с менчетата озлобени и гладни искащи оставката на Тиквата.Last edited by Kris_; 30.04.2025, 13:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Данъците са символични.Говорих с един американец.Каза че го облагат с 1% годишно от пазарната оценка,Некъде към 3000 долара.Ама той на село.В големите градове требе да е към 10 000 долара.Ако тебе те обложат с 1 % за двустйния в Оборище требе да платиш към 5000 лв.А ти едва ли плащаш повече от 300.
Коментар
-
Как да не са ниски? Общия данък за 3 те ми имота, е колкото една нощувка в хубав хотел в Турция/Гърция. Това не е ли абсурдно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Ипотечната експанзия не изключва концентрация на собственост – напротив, тя я улеснява. Докато масовият купувач взема 1 имот с рисковано финансиране, инвеститори и фирми систематично изкупуват по няколко чрез сделки на зелено, корпоративно кредитиране и наеми. Големите не чакат криза – окрупняват още в растежа, когато достъпът до капитал е евтин, а доходността – висока.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И имотите от 8000 на метър средна цена ще идат на 7900. Те и сега данъците не са ниски. За всички имоти и коли ми е бая сумата за данъци и такса смет.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар