IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

И защо трябва да сме като "навсякъде"
    Защото искаме да сме като тях.....

Коментар

Отвсякъде се смучат данъци и такси. Точно от този данък ли ще дойде разликата
      Боклукът е голям бизнес и съм разговарял с управител на сметище, ако така мога да го нарека в Португалия, и всичко е обвързано с финанси, които идват от такса смет. Колкото е по-голяма тя, толкова повече капитал имат преработващите предприятия, които се занимават с рециклиране да предоставят по-добра услуга и да се случват по-хубави неща с боклука. Дълга тема е, защото например, в държави като Германия е по-чисто не защото са много по-спазващи правилата, ами защото имат по-високи данъци за смет, които не само, че могат да бъдат инвестирани в по-добри машини и инсталации, които изкарват рециклирана суровина готова за използване в производство, която си има цена и директно има заводи, които я изкупуват, ами могат да си позволят да платят за нещата, които трябва да горят да ги засилят директно към Китай или някой друга държава, която е съгласна да купи боклука им и да трови техния си въздух. Отделно има бизнес с въглеродните емисии, който също играе роля в уравнението.
      В България по-висок данък смет вероятно ще има отчасти положителен ефект дългосрочно, но със сигурност ще се окраде и замаже, но все пак си мисля, че въпреки злоупотребата би имало положителен ефект като цяло.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

А и лихвата е яка - само 4,3%....
        Скоро май само лихвите няма да може да плащаме.....
        3,7% е доходността.Нещо не си разбрал

Коментар

Дрън, дрън брокеразки лакърдии. Ей го имотЯ. Купи го и се похвали, за да докажеш, че са подценени. Другото е алабала.
          Ами аз купувам и даже в момента се подготвям да купувам отново.
          Отваряй таблиците и гледай данните и упражнявай аритметика.

Коментар

Нали искаме (поне аз де) хубави пътища, тротоари, чистота и ред. Как да стане това?
            Отвсякъде се смучат данъци и такси. Точно от този данък ли ще дойде разликата

Коментар

Ами ниски са. Може ли имот за 1 млн евро, да има данък от 600 лв? Навсякъде е около 1% от стойността на имота.
              И защо трябва да сме като "навсякъде"

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Никога досега не е била толкова ниско бройката колко МРЗ-и са необходими, за да се купи имот в България сравнено в последните 30г. и при равни други условия.
                Дрън, дрън брокеразки лакърдии. Ей го имотЯ. Купи го и се похвали, за да докажеш, че са подценени. Другото е алабала.

Коментар

Доживях, да чета рационализация как данъците били малки.
                  Ами ниски са. Може ли имот за 1 млн евро, да има данък от 600 лв? Навсякъде е около 1% от стойността на имота.

Коментар

4401 евра/кв за кутийска в общежитие?
                    Колега, хапчетата се предписват за да се пият......

[ATTACH=CONFIG]temp_29831_1746001340057_923[/ATTACH]
                    Никога досега не е била толкова ниско бройката колко МРЗ-и са необходими, за да се купи имот в България сравнено в последните 30г. и при равни други условия.

Коментар

Общо трите ти имота струват по-малко от една разходка до космоса. Такива сравнения са безсмислени. А колко странно ми се вижда, някой да напъва да плаща на държавата повече, понеже притежава нещо... Данък за имот, колкото и да е, все е много.
                      Нали искаме (поне аз де) хубави пътища, тротоари, чистота и ред. Как да стане това?

Коментар

• Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение

Продължавай да мислиш така, скоро такива като теб ще се палят пак с бензин пред парламента и ще тропат с менчетата озлобени и гладни искащи оставката на Тиквата.
                        Такива като мен не ги мисли, защото най-лошото, което може да им се случи е да продадат някой от имотите си, а ти мисли отсега как ще си плащаш наема като си на 60+.
                        Last edited by Kris_; 30.04.2025, 13:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Данъците са символични.Говорих с един американец.Каза че го облагат с 1% годишно от пазарната оценка,Некъде към 3000 долара.Ама той на село.В големите градове требе да е към 10 000 долара.Ако тебе те обложат с 1 % за двустйния в Оборище требе да платиш към 5000 лв.А ти едва ли плащаш повече от 300.
                          Доживях, да чета рационализация как данъците били малки.

Коментар

Как да не са ниски? Общия данък за 3 те ми имота, е колкото една нощувка в хубав хотел в Турция/Гърция. Това не е ли абсурдно?
                            Общо трите ти имота струват по-малко от една разходка до космоса. Такива сравнения са безсмислени. А колко странно ми се вижда, някой да напъва да плаща на държавата повече, понеже притежава нещо... Данък за имот, колкото и да е, все е много.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Ипотечната експанзия не изключва концентрация на собственост – напротив, тя я улеснява. Докато масовият купувач взема 1 имот с рисковано финансиране, инвеститори и фирми систематично изкупуват по няколко чрез сделки на зелено, корпоративно кредитиране и наеми. Големите не чакат криза – окрупняват още в растежа, когато достъпът до капитал е евтин, а доходността – висока.
                              В БГ големи нема.Освен това тезата ти е тотално сбъркана.Ипотеки на физически лица са на 2.5% , ама фирмените кредити са доста по-скъпи,защото риска е много голям.Един приятел дръпна фирмен кредит обезпечен с ипотека на тристаен в София.ГПР 10.3%.Честито.Парадокса е че негов работник който се осигурява на минимума взе необезпечен потребителски на 8% ГПР.Ама работника е на трудов договор.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И имотите от 8000 на метър средна цена ще идат на 7900. Те и сега данъците не са ниски. За всички имоти и коли ми е бая сумата за данъци и такса смет.
                                Как да не са ниски? Общия данък за 3 те ми имота, е колкото една нощувка в хубав хотел в Турция/Гърция. Това не е ли абсурдно?

Коментар

Working...
                                X