Първоначално изпратено от Minaiivan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
Добре де, те цените ще са и в Евро и в лева, ама зависи на какъв курс ги привържат.
Примерно. Вземаш заплата от 2000лв. при курс 1ев-4лв. заплатата ти става 500евро.
На мен ми е важно да знаем къде ще позиционират лева. Предполагам на всеки инвеститор му е важно. Възможно ли е лева да е по-силен от еврото(примерно щото имаме малко дълг, доста пари в борда и т.н.) И примерно по този начин да пързулнат много хора. Защото като че ли целия сентимент е всички от сега да обръщат в евро пари и спестявания, но в случай, че лева е по-силен и да кажем е 1.50лв. за едно евро, то многооооо хора ще загубят много пари, защото са имали грешни очаквания. Включително всички с кредити в лева ще им дойде много тежко. Нещо както кредитите във франкове едно време.
Него питайте, да ви сметне, и да ви каже колко е реалния курс лев-евро в момента...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Асенеeee, къде си?
Какво става в УСА-то? Отстрани изглежда, че хитър Петър се опитва да играе на шах... ама нещо не го слуша главата...
И аз тук в БеГе-то се чудя и се мая - ще продължи ли да бъде долара световна валута, или частната печатница ще спуска кепенците? И какво следва - бягство към койни?
Вдигането на митата няма ли да затвори сергиите и... всеки сам да си гледа прасета в двора? А който няма двор?
Милиардера в акции като стане милионер, милионера какъв ще стане? Ще може ли да продължи да си плаща кредитите?
И с банките какво ще стане? Капиталовите пазари? В перспектива всичко изглежда по-зле от всякога???
Кажи моля, какво пише в учебника по Асеномика???
Очаквахме Утопия, а се задава АнтиУтопия... дигитална... управлявана от шепа хора....
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
Добре де, те цените ще са и в Евро и в лева, ама зависи на какъв курс ги привържат.
Примерно. Вземаш заплата от 2000лв. при курс 1ев-4лв. заплатата ти става 500евро.
Какво се случва в този случай с кредитите в евро? Става необслужваем. И айде не е нужно да отиде на 1-4, ами само да отиде на 1-2.50лв. и имаме едни 30% инфлация. Знаем, че никой държавен и никой частен сектор няма да я догони тази инфлация поне следващите 1-2г.
Примерно. Вземаш заплата от 2000лв. при курс 1ев-1лв. заплатата ти става 2000евро.
В такъв случай ако имаш кредит в лева си прецакан,а ако е в евро си добре.
На мен ми е важно да знаем къде ще позиционират лева. Предполагам на всеки инвеститор му е важно. Възможно ли е лева да е по-силен от еврото(примерно щото имаме малко дълг, доста пари в борда и т.н.) И примерно по този начин да пързулнат много хора. Защото като че ли целия сентимент е всички от сега да обръщат в евро пари и спестявания, но в случай, че лева е по-силен и да кажем е 1.50лв. за едно евро, то многооооо хора ще загубят много пари, защото са имали грешни очаквания. Включително всички с кредити в лева ще им дойде много тежко. Нещо както кредитите във франкове едно време.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение...
Какво става в УСА-то? Отстрани изглежда, че хитър Петър се опитва да играе на шах... ама нещо не го слуша главата...
И аз тук в БеГе-то се чудя и се мая - ще продължи ли да бъде долара световна валута, или частната печатница ще спуска кепенците? И какво следва - бягство към койни?
Вдигането на митата няма ли да затвори сергиите и... всеки сам да си гледа прасета в двора? А който няма двор?
Милиардера в акции като стане милионер, милионера какъв ще стане? Ще може ли да продължи да си плаща кредитите?
И с банките какво ще стане? Капиталовите пазари? В перспектива всичко изглежда по-зле от всякога???
Кажи моля, какво пише в учебника по Асеномика???
Очаквахме Утопия, а се задава АнтиУтопия... дигитална... управлявана от шепа хора...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И аз се питам с еврото кво ще стане. Вероятно лека инфлация, спекулативно поскъпване още на имотите, но съобразено с европейския пазар. Всичко зависи ще се втурнат ли средна класа от евроейците да купуват. Говоря за ваканционни имоти, столицата е доста скъпа вече, и за мен имот като покупка вече не стои на преден план. По-скоро съм решил да отварям нещо частно в ниша от моя бранш и постепенно да се изтеглям разработвайки го от голямата и профи медицина. Доходите са много добри, но и натоварването е значително.
Мисля че курса на лев/евро щв се запази, махнат ли борда ще определят равнище, но еврото остава разплащателно средство успоредно с лева за един период. Доходите са в евро, цените, може да има движение после и значително поевтиняване на лева, но кво от това, измерваме всичко в евро, така или иначе. Не вярвам обратното, да стане скъп лева.
Какво се случва в този случай с кредитите в евро? Става необслужваем. И айде не е нужно да отиде на 1-4, ами само да отиде на 1-2.50лв. и имаме едни 30% инфлация. Знаем, че никой държавен и никой частен сектор няма да я догони тази инфлация поне следващите 1-2г.
Примерно. Вземаш заплата от 2000лв. при курс 1ев-1лв. заплатата ти става 2000евро.
В такъв случай ако имаш кредит в лева си прецакан,а ако е в евро си добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеСигурен съм, че арменеца се вбесява от аватара ми, но едва 1% от тези 30% необитаеми имоти в София, не се ползват по предНазначение!
тръмп е враг на обединена Европа (и Украйна в т.ч.)
по-скоро си дай сметка какво си си сложил за аватар ...Last edited by bertram; 03.03.2025, 22:26.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от andrei_k Разгледай мнение
Жената миналата година беше спечелила от радио фреш за награда за две нощувки в този комплекс и много ни хареса и храна и отношение и детският басейн със солена вода от морето,самото море на 200 метра и гледах,че има такива оферти и се бях замислил да взимам
https://www.alo.bg/id13460-studio-v-...ier+fort+beach
Плажа е на 5 метра. Свършва басейна и зоната с шезлонгите на комплекса и имаш вратичка с чип карта и след няколко стъпала си на плажа. Буквално частен плаж.
П.П. Абе ако от терасата си не виждаш цялото море като на длан не бих дал и 1 стотинка. Не искам покриви, антени, частични гледки. Не трабва да се вижда и 1 тухла...само море.Last edited by БОНВИВАН1; 03.03.2025, 21:17.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
около 170000Е
https://www.alo.bg/id13460-studio-v-...ier+fort+beach
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Преди 12-13 год, когато нямаше алтернативи (биткон, акции) се бях изсилил са нещо такова.
Апарт комплекс на Влас. Цени за двустайни 35-45к лв., първа линия с плаж отпред, ресторант, басейни и т.н
Реших да тествам, като клиент. Звъня по тел, от рецепцията ми казват, че има места в хотела, викам искам в апартите (явно са инструктирани да предлагат първо хотела).
Резервирам, отивам на рецепция, дават ми ключа, отивам - няма топла вода (бойлера изключен), идват включват го. После установявам, че не е почистено добре, отделно терасата има доста пясък, обещават да го изчистят. След това видях някакъв мъкне нещо, бил собственик, като му казах, че съм мераклия - вика "за каква печалба говориш" ще се радваш, ако си избиеш таксите за подръжка и обслужване."....Last edited by bulgarian lev; 03.03.2025, 20:18.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Бе къде е жонката ве.
Браво на колегата, купил имот на морето. Със здраве и удоволствие да си зяпате през терасата и да си пиете кафенцето. Тез дето лаят срещу луната никога нищо не са купили, няма и да купят.Last edited by X_Y; 03.03.2025, 19:35.
- 1 like
Коментар
-
1000 евро вероятно е само подръжката на общите части, без фонд ремонти (щом е хотел, надписани ремонти на двойни цени, бол), консумативи, ток, вода и тн. + актуализация с индекса на инфлация+ръста на мрз (ако има).
Ако реши да го даде за менажиране, т.е хотела да го отдава, сметката става още по-дебела.Last edited by better; 03.03.2025, 17:47.
Коментар
-
Цената на ипотеките през януари намаля до 2,78%
https://trud.bg/a/articles/%D0%B6%D0...8F%D1%85%D0%B0
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Скъпа ми се вижда поддръжката, ако не го отдава да компенсира тези разходи е множко. А и на първа линия и а гледка може да го промотира и извън сезона, за празници и уикенди се заемат подобни.
Апарт комплекс на Влас. Цени за двустайни 35-45к лв., първа линия с плаж отпред, ресторант, басейни и т.н
Реших да тествам, като клиент. Звъня по тел, от рецепцията ми казват, че има места в хотела, викам искам в апартите (явно са инструктирани да предлагат първо хотела).
Резервирам, отивам на рецепция, дават ми ключа, отивам - няма топла вода (бойлера изключен), идват включват го. После установявам, че не е почистено добре, отделно терасата има доста пясък, обещават да го изчистят. След това видях някакъв мъкне нещо, бил собственик, като му казах, че съм мераклия - вика "за каква печалба говориш" ще се радваш, ако си избиеш таксите за подръжка и обслужване."....
Коментар
Коментар