IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
    Бе къде е жонката ве.
    Браво на колегата, купил имот на морето. Със здраве и удоволствие да си зяпате през терасата и да си пиете кафенцето. Тез дето лаят срещу луната никога нищо не са купили, няма и да купят.
    жонката отиде при накавръка, единия е зазидан панелката на майка си, другия е зазидан в квартитата в Гелзенкирхен. Сега четат и се развиват.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Добре де, те цените ще са и в Евро и в лева, ама зависи на какъв курс ги привържат.

Примерно. Вземаш заплата от 2000лв. при курс 1ев-4лв. заплатата ти става 500евро.

На мен ми е важно да знаем къде ще позиционират лева. Предполагам на всеки инвеститор му е важно. Възможно ли е лева да е по-силен от еврото(примерно щото имаме малко дълг, доста пари в борда и т.н.) И примерно по този начин да пързулнат много хора. Защото като че ли целия сентимент е всички от сега да обръщат в евро пари и спестявания, но в случай, че лева е по-силен и да кажем е 1.50лв. за едно евро, то многооооо хора ще загубят много пари, защото са имали грешни очаквания. Включително всички с кредити в лева ще им дойде много тежко. Нещо както кредитите във франкове едно време.
      В тази тема пише един "инвеститор" - Бонйо Бонев от село Боньовица, който се хвали, че е експерт с амнайсе дипломи по всичкология...
      Него питайте, да ви сметне, и да ви каже колко е реалния курс лев-евро в момента...
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Асенеeee, къде си?

Какво става в УСА-то? Отстрани изглежда, че хитър Петър се опитва да играе на шах... ама нещо не го слуша главата...

И аз тук в БеГе-то се чудя и се мая - ще продължи ли да бъде долара световна валута, или частната печатница ще спуска кепенците? И какво следва - бягство към койни?

Вдигането на митата няма ли да затвори сергиите и... всеки сам да си гледа прасета в двора? А който няма двор?

Милиардера в акции като стане милионер, милионера какъв ще стане? Ще може ли да продължи да си плаща кредитите?

И с банките какво ще стане? Капиталовите пазари? В перспектива всичко изглежда по-зле от всякога???

Кажи моля, какво пише в учебника по Асеномика???

Очаквахме Утопия, а се задава АнтиУтопия... дигитална... управлявана от шепа хора...
        Аз само се надявам ратльо да не е продал всичкото сребро за маломерки .

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Добре де, те цените ще са и в Евро и в лева, ама зависи на какъв курс ги привържат.

Примерно. Вземаш заплата от 2000лв. при курс 1ев-4лв. заплатата ти става 500евро.

Какво се случва в този случай с кредитите в евро? Става необслужваем. И айде не е нужно да отиде на 1-4, ами само да отиде на 1-2.50лв. и имаме едни 30% инфлация. Знаем, че никой държавен и никой частен сектор няма да я догони тази инфлация поне следващите 1-2г.

Примерно. Вземаш заплата от 2000лв. при курс 1ев-1лв. заплатата ти става 2000евро.

В такъв случай ако имаш кредит в лева си прецакан,а ако е в евро си добре.

На мен ми е важно да знаем къде ще позиционират лева. Предполагам на всеки инвеститор му е важно. Възможно ли е лева да е по-силен от еврото(примерно щото имаме малко дълг, доста пари в борда и т.н.) И примерно по този начин да пързулнат много хора. Защото като че ли целия сентимент е всички от сега да обръщат в евро пари и спестявания, но в случай, че лева е по-силен и да кажем е 1.50лв. за едно евро, то многооооо хора ще загубят много пари, защото са имали грешни очаквания. Включително всички с кредити в лева ще им дойде много тежко. Нещо както кредитите във франкове едно време.
          Пълни глупости си написал.Ако ще едно евро 100 лева да е няма значение.Лева ще изчезне.Цени и заплати в евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            ...
            Асенеeee, къде си?

Какво става в УСА-то? Отстрани изглежда, че хитър Петър се опитва да играе на шах... ама нещо не го слуша главата...

И аз тук в БеГе-то се чудя и се мая - ще продължи ли да бъде долара световна валута, или частната печатница ще спуска кепенците? И какво следва - бягство към койни?

Вдигането на митата няма ли да затвори сергиите и... всеки сам да си гледа прасета в двора? А който няма двор?

Милиардера в акции като стане милионер, милионера какъв ще стане? Ще може ли да продължи да си плаща кредитите?

И с банките какво ще стане? Капиталовите пазари? В перспектива всичко изглежда по-зле от всякога???

Кажи моля, какво пише в учебника по Асеномика???

Очаквахме Утопия, а се задава АнтиУтопия... дигитална... управлявана от шепа хора...

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И аз се питам с еврото кво ще стане. Вероятно лека инфлация, спекулативно поскъпване още на имотите, но съобразено с европейския пазар. Всичко зависи ще се втурнат ли средна класа от евроейците да купуват. Говоря за ваканционни имоти, столицата е доста скъпа вече, и за мен имот като покупка вече не стои на преден план. По-скоро съм решил да отварям нещо частно в ниша от моя бранш и постепенно да се изтеглям разработвайки го от голямата и профи медицина. Доходите са много добри, но и натоварването е значително.
              Мисля че курса на лев/евро щв се запази, махнат ли борда ще определят равнище, но еврото остава разплащателно средство успоредно с лева за един период. Доходите са в евро, цените, може да има движение после и значително поевтиняване на лева, но кво от това, измерваме всичко в евро, така или иначе. Не вярвам обратното, да стане скъп лева.

Какво се случва в този случай с кредитите в евро? Става необслужваем. И айде не е нужно да отиде на 1-4, ами само да отиде на 1-2.50лв. и имаме едни 30% инфлация. Знаем, че никой държавен и никой частен сектор няма да я догони тази инфлация поне следващите 1-2г.

Примерно. Вземаш заплата от 2000лв. при курс 1ев-1лв. заплатата ти става 2000евро.

В такъв случай ако имаш кредит в лева си прецакан,а ако е в евро си добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                Сигурен съм, че арменеца се вбесява от аватара ми, но едва 1% от тези 30% необитаеми имоти в София, не се ползват по предНазначение!
                не виждам защо трябва да се вбесявам, че ти се излагаш - сякаш не го правиш години наред като удариш 2 ракии

тръмп е враг на обединена Европа (и Украйна в т.ч.)

по-скоро си дай сметка какво си си сложил за аватар ...
                Last edited by bertram; 03.03.2025, 22:26.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от andrei_k Разгледай мнение

Жената миналата година беше спечелила от радио фреш за награда за две нощувки в този комплекс и много ни хареса и храна и отношение и детският басейн със солена вода от морето,самото море на 200 метра и гледах,че има такива оферти и се бях замислил да взимам
                  https://www.alo.bg/id13460-studio-v-...ier+fort+beach
                  Какви 200 метра от плажа?! Това според мен е на гъ.а на географията.
                  Плажа е на 5 метра. Свършва басейна и зоната с шезлонгите на комплекса и имаш вратичка с чип карта и след няколко стъпала си на плажа. Буквално частен плаж.

П.П. Абе ако от терасата си не виждаш цялото море като на длан не бих дал и 1 стотинка. Не искам покриви, антени, частични гледки. Не трабва да се вижда и 1 тухла...само море.
                  Last edited by БОНВИВАН1; 03.03.2025, 21:17.

Коментар

• Сигурен съм, че арменеца се вбесява от аватара ми, но едва 1% от тези 30% необитаеми имоти в София, не се ползват по предНазначение!

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

около 170000Е
                      Жената миналата година беше спечелила от радио фреш за награда за две нощувки в този комплекс и много ни хареса и храна и отношение и детският басейн със солена вода от морето,самото море на 200 метра и гледах,че има такива оферти и се бях замислил да взимам
                      https://www.alo.bg/id13460-studio-v-...ier+fort+beach

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Преди 12-13 год, когато нямаше алтернативи (биткон, акции) се бях изсилил са нещо такова.
                        Апарт комплекс на Влас. Цени за двустайни 35-45к лв., първа линия с плаж отпред, ресторант, басейни и т.н
                        Реших да тествам, като клиент. Звъня по тел, от рецепцията ми казват, че има места в хотела, викам искам в апартите (явно са инструктирани да предлагат първо хотела).
                        Резервирам, отивам на рецепция, дават ми ключа, отивам - няма топла вода (бойлера изключен), идват включват го. После установявам, че не е почистено добре, отделно терасата има доста пясък, обещават да го изчистят. След това видях някакъв мъкне нещо, бил собственик, като му казах, че съм мераклия - вика "за каква печалба говориш" ще се радваш, ако си избиеш таксите за подръжка и обслужване."....
                        Аз затуй не купих на Лайтхаус преди време, когато цените бяха ниски. Първо се предлага и се пълни хотела, за твойто жилище ако изобщо остане някой. И не беше в сградата на хотела, а в отделни сгради в съседство. А и инфраструктурата не ми допадна. И далеч от плажа и всякакви гледки. Сега, на колегата може би няма нищо общо, но ако го видя ще преценя, трябва много да се внимава. Бих купил в стар град Созопол, Несебър на ръба на скалата, но подобни имоти отдавна са изкупени и не се предлагат.
                        Last edited by bulgarian lev; 03.03.2025, 20:18.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Бе къде е жонката ве.
                          Браво на колегата, купил имот на морето. Със здраве и удоволствие да си зяпате през терасата и да си пиете кафенцето. Тез дето лаят срещу луната никога нищо не са купили, няма и да купят.
                          Last edited by X_Y; 03.03.2025, 19:35.

Коментар

• 1000 евро вероятно е само подръжката на общите части, без фонд ремонти (щом е хотел, надписани ремонти на двойни цени, бол ), консумативи, ток, вода и тн. + актуализация с индекса на инфлация+ръста на мрз (ако има).
                            Ако реши да го даде за менажиране, т.е хотела да го отдава, сметката става още по-дебела.
                            Last edited by better; 03.03.2025, 17:47.

Коментар

• Цената на ипотеките през януари намаля до 2,78%

https://trud.bg/a/articles/%D0%B6%D0...8F%D1%85%D0%B0

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Скъпа ми се вижда поддръжката, ако не го отдава да компенсира тези разходи е множко. А и на първа линия и а гледка може да го промотира и извън сезона, за празници и уикенди се заемат подобни.
                                Преди 12-13 год, когато нямаше алтернативи (биткон, акции) се бях изсилил са нещо такова.
                                Апарт комплекс на Влас. Цени за двустайни 35-45к лв., първа линия с плаж отпред, ресторант, басейни и т.н
                                Реших да тествам, като клиент. Звъня по тел, от рецепцията ми казват, че има места в хотела, викам искам в апартите (явно са инструктирани да предлагат първо хотела).
                                Резервирам, отивам на рецепция, дават ми ключа, отивам - няма топла вода (бойлера изключен), идват включват го. После установявам, че не е почистено добре, отделно терасата има доста пясък, обещават да го изчистят. След това видях някакъв мъкне нещо, бил собственик, като му казах, че съм мераклия - вика "за каква печалба говориш" ще се радваш, ако си избиеш таксите за подръжка и обслужване."....

Коментар

Working...
                                X