Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Да, хората бяха богати, лекарите вземаха по 300 лв и нагоре, моите родители като висшисти специалисти вземаха 235лв и 450лв, имало е заплати от 500, 800 лв но имаше дефицит, нямаше какво да купиш с тях, някои хора пътуваха до съседни градове за месо, строителни материали с връзки, млякото по едно време стана само ако се наредиш в 6.00 сутринта, живота беше много забавен. За по-лесно някогашните пари ги умножавам по 10, ако едно време си вземал 400лв е като сега 4000лв, билетчето за транспорт беше 6ст сега е 1,60лв все едно 0,16лв едно време, тока беще 6 ст. нощна а сега излиза, че е по-евтин, бензина беше 0,80лв, сравнено сега би трябвало да е 8,00лв? Според мен сме забогатели и стандарта ни се е повишил, но всеки си има мнение и ако някой си има носталгията си е негово право. Ето една статия за по-лесно ориентиране: https://socbg.com/2019/02/%D0%B8%D1%...%BA%D0%B8.html
Ще го запомня с безгрижното детство, с игрите пред блока и с това, че хората не бяха толкова овълчени като днес.
Днес хората разполагат много повече и имат много възможности.
Коментар
-
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
крайният резултат ще е пълно зануляване , но това е друг въпрос
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЖената ми показа фиша от последната заплата. Държавна хранилка, средна позиция, никаква пряка корупция...
според мене спокойно и без никакъв зор може ОЩЕ +25% до края на годината.
Пак ще повторя - докато има дъжд от пари върху бюджетниците, няма начин и с 1 стотинка да слязат тухлите.
да не говорим за депозити от ниски лихви и отказ от спестяване
така че едни 50 млрд -
както и да ги смяташ , това са 200 000 тухли по 1/4 милион всяка
кои ще събори търсене с такъв елемент - и така може още години да е
крайният резултат ще е пълно зануляване , но това е друг въпросLast edited by corner; 28.06.2025, 19:37.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Жената ми показа фиша от последната заплата. Държавна хранилка, средна позиция, никаква пряка корупция...
според мене спокойно и без никакъв зор може ОЩЕ +25% до края на годината.
Пак ще повторя - докато има дъжд от пари върху бюджетниците, няма начин и с 1 стотинка да слязат тухлите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
И аз съм чувал, че към края на комунизма някои хора са вземали много пари, по 1000 лв на месец (напр, по думи на един чичо, карал такси тогава).
Баща ми също е вземал поне 3 г по 800 лв на месец и премии преди промените. Обаче тогава имаше дефицит и нямаше какво да купиш. И не можа да ги изхарчи хубаво.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Като дойде в София, ще ви поканя 3-мата.
Идва ми наум, че "НИЕ много СМЕ черпили" (Евго), но на Евго - "никой не му носел подаръци" (жалваше се)... и "не го е черпел..."
Всъщност - бащата "много е черпил", а не "НИЕ"... Сега - след като бащата е черпил и вече го няма - Евго си търси компания, която би поела сметката, защото - "ТЕ - и колегите му не го черпят, а той мисли друго за себе си..."
3-мата трябва да помислите за ПОДАРЪК! Той "ще ви покани!"
Усеща се, че ще има някой, който "ще опере пешкира", ама Евго така подрежда нещата, че накрая той - ще остане доволен (не става дума за "скърцане" на креватИ, но...)... и може да се очаква, че ще се повтори "срещата" с "грозданката"... (тук ще бъде скрито ключето, май)...
Ще следим интригата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
това джакпот ли шъ го броиш или гангбанг?
А ти си тръгнал като гладен нотариус, а аз пишман доктор ,,Ох боли" да просперираме, глупости, времето си загубихме.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
По-скоро баща ти е успял въпреки комунизма да купи тези апартаменти, но ти имаш сантимент към този строй. Сега имаш къща, апартаменти, най-вероятно добра заплата, някой те оценява професионално, не смятам, че щеше да имаш същия живот при комунизма. Който и така не дойде, само ни лъгаха, че ей сега, ей сегичка, до 1960г ще настане, ей сега, до 1970г, до 1980г, до 2000г. сигурно вече...
Баща ми също е вземал поне 3 г по 800 лв на месец и премии преди промените. Обаче тогава имаше дефицит и нямаше какво да купиш. И не можа да ги изхарчи хубаво.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Така строяха сигурно 75% от българите. От основите до закупуването на печка "Мечта", хладилник "Мраз" и пералня "Перла" и нанасянето в новият дом трябваха минимум 10 години. В София беше друг процента, но имаше и проблема някой съсед да те натопи пред народната милиция. Имаше много снабдители, управители на магазини, закупчици и т.н., които парите ги биеха през ръцете. Демек пари има бол, ам не трябва да биеш на очи, че ако има сигнал и дойде НМ си в зандана. Та бавно и полека, умната:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
живял съм до 14г на общежитие. В една стая с мама и тате, без баня и тоалетна. Всеки уикенд ходехме на общинска баня, през останалото време само се подмиваш со 1 кофа затоплена с бързовар или направо студена вода. А на комунистите им дадоха апартаменти още докато бяха бременни. И въпреки това баща му купи 2 апартамента до 90г
Коментар
-
Като дойде в София, ще ви поканя 3-мата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
да изненадаме мирко с едно гости тогава
Коментар
-
Аз съм готов да направя за теб, Лошия мечок, Кайзен и Миродес, и после да пием по една грозданка.
И ще има мезе и десерт, за да е богата почерпката.
Но любимец ми е Лошия мечок.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
абе, остави ги тия апартаменти
ами се разберете кога да му занесеш домашна баница
И ще има мезе и десерт, за да е богата почерпката.
Last edited by Evgo; 27.06.2025, 17:00.
Коментар
Коментар