IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Твоите наематели не са хора явно.Това са извънземни.
    съвсем обикновени млади хора са
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Бургаската формула е ясна и проста като боб. Целогодишно отдаващ се апартамент с интернет, телевизор, климатик, хладилник и кафемашина-неумолими 120лв. на 150м. от мен в х-л Астория. между пешеходна зона и морската градина, яд ли те е а, би ли се пръснал като гнида пред студентите си, а
      кафемашината от скъпите ли е
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не знам колко
        виж моя опит отпреди 2-3 месеца

освободи ми се маломерка, която беше заета 10 месеца, наем 550лв
        момичето я остави, както я беше взело.
        пуснах го на 650 и за 3 дни се нанесе новия човек
        Твоите наематели не са хора явно.Това са извънземни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
          Нищо няма да коригираш!

От утре почваш да си смяташ доходността по бургаската формула!

Хората по 16% вадят!!! [/IMG]
          Бургаската формула е ясна и проста като боб. Целогодишно отдаващ се апартамент с интернет, телевизор, климатик, хладилник и кафемашина-неумолими 120лв. на 150м. от мен в х-л Астория. между пешеходна зона и морската градина, яд ли те е а, би ли се пръснал като гнида пред студентите си, а

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
            Разговор от преди 2 минути с майстор-плочкаджия (близък): “За тая година няма шанс, за догодина да сме живи и здрави ще се чуем пак”

-аз “Амааа… за цялата 2024та ли?”

- майстора: “да, до края на годината сме затрупани от работа, вече и отпуски не сме планували”
            Никой не планува работа 1 година напред, и никой няма да чака майстор да му се натътри след 1 година. По-скоро твоя близък те знае какъв си и предпочита да не се занимава с такива нагли дето хем евтино да минат, хем пък по хубаво, защото нали са близки.

Иначе изразът в червено мисля че ще го срещаме по често, през цялата 2024та.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Там е проблемът, че няма да е на исканат от мен цена, защото на тази цена в момента има по-хубав от моя и си стои. Аз по него съдя за пазара. Както и да е, да сме живи и здрави, както е казал един виден наш банкстер.
              По-хубав от твоя? И навярно по-новопостроен. Такива са проблемите и в София с всяко ново строителство. Всеки ден паля свещ да не построят нещо срещу къщата ми и зад апартамента ми в София. За апартамента се преборихме в съда, остана си парк, отзад, но срещу къщата ми още е под въпрос..

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Каврък, 3.5% ипотечна лихва е смешен процент.

Не помня точно( мога да погледна в договорите и погасителните планове) но около 2006-2007 сме взимали ипотечни кредити със съпругата на около 12% лихва и то с много връзки, като ВИП клиенти. Тогава масовият процент беше 14-15%
                Срок 30 год и анюитетни вноски. Плащаш 20 лв главница и 680 лв лихви.Обща вноска 700 лв. С годините % се поменяха в полза на главницата.
                30 годишен погасителен план по месеци. Формат А4. На мен ми се видя дебел колкото Война и мир:-)))))))))))) 360 месеца!
                Как ти звучи?

Та тогава купихме максимално апарти на зелено в комплекса и взехме няколко ипотеки, защото искаме още повече имоти.
                Пари идваха по много фронтове и не сме си и мислили да ги изплащаме 30 год.

Тогава обаче имаше наказателна лихва от 2,5% за предсрочно погасяване на заема.
                Та направо ти се чудя, кого плашиш с 3,5% лихва.

П.П. Имах колега с 15% лихва по ипотеката и един колега захлупил тристайна панелка в Слатина на 21% потребителски. Е изплатиха си ги.
                П.П.П. На мен ми е интересно съвременните ипотекари на анюитетни или намаляващи вноски взимате ипотеките?
                Може да визира 3.5% лихвен процент преди надбавката 2.5%. Това е съпоставим процент с този в Европа. 6% лихва при сегашните главници ще са причина за голямо ШОУ. Това означава приблизително увеличение на месечната вноска за 30 годишен креди от 300,000лв от 1,185лв до 1,800лв на месец

Коментар

Е колко да е по-различно?
                  не знам колко
                  виж моя опит отпреди 2-3 месеца

освободи ми се маломерка, която беше заета 10 месеца, наем 550лв
                  момичето я остави, както я беше взело.
                  пуснах го на 650 и за 3 дни се нанесе новия човек
                  Last edited by ratten; 12.02.2024, 22:44.
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

коле, кога си правил пък ти ремонти, че даваш акъл? Факта, че само се изказваш говори красноречиво за непознаването на материята. Аз съм гледал майстора тук как прави замазки, мери с лазер и тамъни всичко до милиметър. Виждал съм обаче и малоумници като тебе, дето върху блажната боя в панелковата баня, лепят теракот. Тъй, че спри се.
                    Таралежчо ми вместо да гледаш па хвани се и ти направи нещо.От тая публика затова майсторите си правят каквото искат и с качеството и с цените .Аз без да съм майстор ъгли изграждах с мазилка и то без пластмаси да слагам вътре ,прави ми станаха доста добре ,стени правих не са мръднали.Дядо ти все с лазери е работил ша знаеш.

Коментар

Е, дано да продадеш на желаната от теб цена! Аз съм оптимист, че ще вземеш повече отколкото си очаквал. Дано да си коректен, като вземеш сумата и споделиш.
                      Там е проблемът, че няма да е на исканат от мен цена, защото на тази цена в момента има по-хубав от моя и си стои. Аз по него съдя за пазара. Както и да е, да сме живи и здрави, както е казал един виден наш банкстер.
                      Last edited by better; 12.02.2024, 22:36.

Коментар

Още не съм се нанесъл в новото, какъв опит да направя? Въртеше ми се една цена, но като видях до мен, че не се продават, явно ще трябва да коригирам надолу. Хората спряха да купуват и пазарът умира твърде рано, преди да съм продал, за съжаление. За наем никакъв шанс - около мен стоят от една год, а сега излязоха и нови.
                        Нищо няма да коригираш!

От утре почваш да си смяташ доходността по бургаската формула!

Хората по 16% вадят!!!

п.п.
                        Докато не си оправиш методологията - няма да излезеш на плюс.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

подозирам, че у варна е по-различно
                          виж и полаксчо, че все мрачни картини рисува
                          Е колко да е по-различно?

Коментар

Още не съм се нанесъл в новото, какъв опит да направя? Въртеше ми се една цена, но като видях до мен, че не се продават, явно ще трябва да коригирам надолу. Хората спряха да купуват и пазарът умира твърде рано, преди да съм продал, за съжаление. За наем никакъв шанс - около мен стоят от една год, а сега излязоха и нови.
                            Е, дано да продадеш на желаната от теб цена! Аз съм оптимист, че ще вземеш повече отколкото си очаквал. Дано да си коректен, като вземеш сумата и споделиш.

Коментар

Абе, около теб само лузъри бе. Само с такива ли другаруваш? Навсякъде другаде, цени и наеми растат...
                              Къде растат? Дори и на офертна се вижда, че падат цените.

Коментар

Абе, около теб само лузъри бе. Само с такива ли другаруваш? Навсякъде другаде, цени и наеми растат...
                                подозирам, че у варна е по-различно
                                виж и полаксчо, че все мрачни картини рисува
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X