Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Бургаската формула е ясна и проста като боб. Целогодишно отдаващ се апартамент с интернет, телевизор, климатик, хладилник и кафемашина-неумолими 120лв. на 150м. от мен в х-л Астория. между пешеходна зона и морската градина, яд ли те е а, би ли се пръснал като гнида пред студентите си, апрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не знам колко
виж моя опит отпреди 2-3 месеца
освободи ми се маломерка, която беше заета 10 месеца, наем 550лв
момичето я остави, както я беше взело.
пуснах го на 650 и за 3 дни се нанесе новия човек
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНищо няма да коригираш!
От утре почваш да си смяташ доходността по бургаската формула!
Хората по 16% вадят!!! [/IMG]
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеРазговор от преди 2 минути с майстор-плочкаджия (близък): “За тая година няма шанс, за догодина да сме живи и здрави ще се чуем пак”
-аз “Амааа… за цялата 2024та ли?”
- майстора: “да, до края на годината сме затрупани от работа, вече и отпуски не сме планували”
Иначе изразът в червено мисля че ще го срещаме по често, през цялата 2024та.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Там е проблемът, че няма да е на исканат от мен цена, защото на тази цена в момента има по-хубав от моя и си стои. Аз по него съдя за пазара. Както и да е, да сме живи и здрави, както е казал един виден наш банкстер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Каврък, 3.5% ипотечна лихва е смешен процент.
Не помня точно( мога да погледна в договорите и погасителните планове) но около 2006-2007 сме взимали ипотечни кредити със съпругата на около 12% лихва и то с много връзки, като ВИП клиенти. Тогава масовият процент беше 14-15%
Срок 30 год и анюитетни вноски. Плащаш 20 лв главница и 680 лв лихви.Обща вноска 700 лв. С годините % се поменяха в полза на главницата.
30 годишен погасителен план по месеци. Формат А4. На мен ми се видя дебел колкото Война и мир:-)))))))))))) 360 месеца!
Как ти звучи?
Та тогава купихме максимално апарти на зелено в комплекса и взехме няколко ипотеки, защото искаме още повече имоти.
Пари идваха по много фронтове и не сме си и мислили да ги изплащаме 30 год.
Тогава обаче имаше наказателна лихва от 2,5% за предсрочно погасяване на заема.
Та направо ти се чудя, кого плашиш с 3,5% лихва.
П.П. Имах колега с 15% лихва по ипотеката и един колега захлупил тристайна панелка в Слатина на 21% потребителски. Е изплатиха си ги.
П.П.П. На мен ми е интересно съвременните ипотекари на анюитетни или намаляващи вноски взимате ипотеките?
Коментар
-
Е колко да е по-различно?
виж моя опит отпреди 2-3 месеца
освободи ми се маломерка, която беше заета 10 месеца, наем 550лв
момичето я остави, както я беше взело.
пуснах го на 650 и за 3 дни се нанесе новия човекLast edited by ratten; 12.02.2024, 22:44.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
коле, кога си правил пък ти ремонти, че даваш акъл? Факта, че само се изказваш говори красноречиво за непознаването на материята. Аз съм гледал майстора тук как прави замазки, мери с лазер и тамъни всичко до милиметър. Виждал съм обаче и малоумници като тебе, дето върху блажната боя в панелковата баня, лепят теракот. Тъй, че спри се.
- 1 like
Коментар
-
Е, дано да продадеш на желаната от теб цена! Аз съм оптимист, че ще вземеш повече отколкото си очаквал. Дано да си коректен, като вземеш сумата и споделиш.Last edited by better; 12.02.2024, 22:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеОще не съм се нанесъл в новото, какъв опит да направя? Въртеше ми се една цена, но като видях до мен, че не се продават, явно ще трябва да коригирам надолу. Хората спряха да купуват и пазарът умира твърде рано, преди да съм продал, за съжаление. За наем никакъв шанс - около мен стоят от една год, а сега излязоха и нови.
От утре почваш да си смяташ доходността по бургаската формула!
Хората по 16% вадят!!!
п.п.
Докато не си оправиш методологията - няма да излезеш на плюс.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
подозирам, че у варна е по-различно
виж и полаксчо, че все мрачни картини рисува
Коментар
-
Още не съм се нанесъл в новото, какъв опит да направя? Въртеше ми се една цена, но като видях до мен, че не се продават, явно ще трябва да коригирам надолу. Хората спряха да купуват и пазарът умира твърде рано, преди да съм продал, за съжаление. За наем никакъв шанс - около мен стоят от една год, а сега излязоха и нови.
Коментар
-
Абе, около теб само лузъри бе. Само с такива ли другаруваш? Навсякъде другаде, цени и наеми растат...
- 1 like
Коментар
-
Абе, около теб само лузъри бе. Само с такива ли другаруваш? Навсякъде другаде, цени и наеми растат...
виж и полаксчо, че все мрачни картини рисувапрепоръка е
- 1 like
Коментар
Коментар