IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

И такива случаи съм срещал. Една колежка има доста апарта и така процедира. Това се практикува от мизерници, които нямат договор за наемане и не плащат данък.

Моя подход е друг: давам на наемателят клиентският номер и той следи задълженията. По банка или изипей си ги плаща.
    Аз имам онлайн регистрация и само следя всичко да е платено преди падеж.
    Това е удобно. Ако не плати енергото ли се разправя или ти? Тук като се наема сървисите са на името на който ги ползва. Ток, вода, газ са по същия начин като кабелна, интернет и аларма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Няма да се учудя ако това се окажат близки брат'чедки на известен наш съфорумец!!!

Тая "лейди" е типичната бг-утайка, която се е помислила за 'каймак' !!!
      Доколкото разбрах тойотата била запушила изхода на паркинга за повече от час и хора са предлагали да помогнат да я преместят за да могат да излезнат , но лелката с тойотата отказала. Ако те затворят така безпардонно в паркинг и ти ще изперкаш.
      Друг въпрос, че по други места се обаждаш на полицията, те викат камион за репатриране и до 10-15 минути въпроса е решен. Така и не разбрах тойотата технически проблем ли е имала или просто лелята е решила да покаже кой командва. Сега ”Лейди-то” ще шари тук-там да се отърве, ма защо полицията е позволила да се стигне до блокиране за повече от час? Баси спокойните хора …
      Last edited by segato; 31.05.2024, 19:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

В смисъл, ти плащаш на енергото а наемателя на теб ли?
        И такива случаи съм срещал. Една колежка има доста апарта и така процедира. Това се практикува от мизерници, които нямат договор за наемане и не плащат данък.

Моя подход е друг: давам на наемателят клиентският номер и той следи задълженията. По банка или изипей си ги плаща.
        Аз имам онлайн регистрация и само следя всичко да е платено преди падеж.

Коментар

Разбира се, че наемателят плаща ток, вода, топло, кабелна, нет и разходи по етажната собственост. Всичко без данъка и застраховката ако я има.

Но партидите за ток, вода и парно се прехвърлят в дружествата от новият собственик на имота на негово име.

Супер рядко се случва партиди да се прехвърлят на наемател. Такава е практиката в Бг
          В смисъл, ти плащаш на енергото а наемателя на теб ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
            Ха-ха-ха... абе какви са тея изпълнения?!

https://blitz.bg/obshtestvo/goreshch...ws1020908.html

Тея сигурно са полудели заради повишението на цените на имотите... я виж как газят нормалните хора като с танкове ...

УЕЛКЪМ ТУ булгерия !!!!
            Няма да се учудя ако това се окажат близки брат'чедки на известен наш съфорумец!!!

Тая "лейди" е типичната бг-утайка, която се е помислила за 'каймак' !!!

Ако можеше такива като нея да се изнесат от БГ... ееех, мечти, мечтиии....
            Last edited by Julius_BG; 31.05.2024, 19:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
              Не би трябвало да има връзка между партидите и собствеността. Не може ли наемателя да си плаща тока?
              Разбира се, че наемателят плаща ток, вода, топло, кабелна, нет и разходи по етажната собственост. Всичко без данъка и застраховката ако я има.

Но партидите за ток, вода и парно се прехвърлят в дружествата от новият собственик на имота на негово име.

Супер рядко се случва партиди да се прехвърлят на наемател. Такава е практиката в Бг

Коментар

Благодаря!
                Имам още един въпрос, но понеже знам, че твоят имот е нов едва ли си минал по този път.
                Та: знам, че в 30 дневен срок се сменят партидите за ток, вода и топло от новият собственик.
                Обаче купих апарт в който ще влеза във владение след 2 месеца.
                Тези дати и срокове дори са посочени в нот. акт.

Та въпроса ми е, някой имал ли е подобен казус?
                Дали срока започва да тече от датата на изповядване на сделката или от влизането във владение?

Досега не ми се беше случвало такова нещо. Знам, че случаят е особен, но все пак някой ако има опит да сподели. Толкова харесах имота, че склоних старият собственик да обитава имота ми 2 месеца без наем:-)))))))

Разбира се, че ще направя запитване и по фирмите за комунални услуги, но там очаквам некомпетентност.
                Не би трябвало да има връзка между партидите и собствеността. Не може ли наемателя да си плаща тока?

Коментар

Благодаря!
                  Имам още един въпрос, но понеже знам, че твоят имот е нов едва ли си минал по този път.
                  Та: знам, че в 30 дневен срок се сменят партидите за ток, вода и топло от новият собственик.

Дали срока започва да тече от датата на изповядване на сделката или от влизането във владение?

Досега не ми се беше случвало такова нещо. Знам, че случаят е особен, но все пак някой ако има опит да сподели. Толкова харесах имота, че склоних старият собственик да обитава имота ми 2 месеца без наем:-)))))))

Разбира се, че ще направя запитване и по фирмите за комунални услуги, но там очаквам некомпетентност.
                  Да, моя е нов и веднага прехвърлих партидите.
                  Тук имам един познат, който купи от руснак, и от него чух за подобна сделка, т.е купи имота, но не влезе веднага във владение. При тях срокът беше десетина дни, колкото да има време продавачът да си събере багажа за да се върне в Русия.
                  Според мен е логично след като влезеш във владение да прехвърлиш партидите.
                  Last edited by better; 31.05.2024, 18:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Да. Нотариуса в 7 дневен срок изпраща информацията в общината.
                    Благодаря!

Коментар

Колеги, отпадна ли изискването в двуседмичен срок от изповядване на сделката новият собственик да декларира имота в данъчната служба?

Преди беше така, но май в последните 3-4 год има промени и това става автоматично както при колите?
                      Да. Нотариуса в 7 дневен срок изпраща информацията в общината.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Опитвал съм вече няколко пъти по различни теми да ти обясня заблудите , но е невъзможно. Защо преувеличаваш цифрите с пъти или ги намаляваш с пъти не знам. Дали е да се самоизтъкнеш, от незнание / при Интернет е абсурдно/ или нещо друго няма значение. след като са толкова много изкривени цифрите изводите са тотално сбъркани. Предполагам, обаче че си убеден в тях въпреки това. Явно и си на възраст , която не позволява лесно да приемаш грешките си и най-вече да ги видиш... Няма как да си промениш начина на мислене на този етап от живота....
                        На друг човек може и да се опитам да обясня къде и в какво се е заблудил и защо.... Аз също греша за разни неща постоянно. Но при теб просто няма смисъл...загуба на време освен ако не е за забавление на Ратко и Левчо :-)
                        Ето последен пример без да сляза на улично ниво откъдето са ти вероятно ''данните'' за 400К...
                        Нема место у Калифорнията с над 215К.... нито едно.... а къде е 400 ?!?!
                        https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ions_by_income

Живей си живота с кеф и не си губи времето във форуми.... Има много по-важни и интересни неща....
                        Аз живея тук, но ти, който не си излизал от България, ми обясняваш заблудите ???? Каква ти е тезата? Това е някакъв абсурд, не е верно просто …. Постнах ти линкове със заплати, в Zillow можеш да провериш къщите, какво ми цитираш уикипедия ?

Коментар

• Колеги, отпадна ли изискването в двуседмичен срок от изповядване на сделката новият собственик да декларира имота в данъчната служба?

Преди беше така, но май в последните 3-4 год има промени и това става автоматично както при колите?

Коментар

Джони , намери данни за 2023 примерно да ги видим ? Не съм погледнал от кога са ... беше първият линк в търсенето. / и аз прая грешки написал съм го/ Нали поне не мислиш , че аз съм ги писал цифрите :-)
                            Така и не каза за какво се бориш в темата освен за забавление на Ратко ?
                            Ако гледаш инвестиции - писал си , че имаш акции, фондове метали за коне не съм сигурен , но май и от тях имаш, но имоти нямаш нито тук , нито в Германия никъде. ... Що не си в съответните теми , а не излизаш от тази и знаеш половината обяви наизуст / да не си брокер ?!/ ?
                            Боря се срещу безобразните брокерски лъжи, на които сме свидетели. Приеми го като вид хоби. И с други благотворителности в БГ се занимавам.
                            За имотите (мислейки, че нямам такива) се заблуждаваш жестоко, но това си е твой проблем, не мой.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

В Бевърли Хилс среден доход 123к на семейство...Това след данъци и по тамошни цени ще е...
                              Тези са луди да живеят там, по-добре в София в кол-центъра за 4к чисти месечно и ипотечка в Гоцето..

ПС: Това са данни от 2010-2014, но едва ли е чак толкова значимо,те брокеразите в БГ от 80 квадрата правят 120 кадрата, та това ли...
                              Джони , намери данни за 2023 примерно да ги видим ? Не съм погледнал от кога са ... беше първият линк в търсенето. / и аз прая грешки написал съм го/ Нали поне не мислиш , че аз съм ги писал цифрите :-)
                              Така и не каза за какво се бориш в темата освен за забавление на Ратко ?
                              Ако гледаш инвестиции - писал си , че имаш акции, фондове метали за коне не съм сигурен , но май и от тях имаш, но имоти нямаш нито тук , нито в Германия никъде. ... Що не си в съответните теми , а не излизаш от тази и знаеш половината обяви наизуст / да не си брокер ?!/ ?

Коментар

Опитвал съм вече няколко пъти по различни теми да ти обясня заблудите , но е невъзможно. Защо преувеличаваш цифрите с пъти или ги намаляваш с пъти не знам. Дали е да се самоизтъкнеш, от незнание / при Интернет е абсурдно/ или нещо друго няма значение. след като са толкова много изкривени цифрите изводите са тотално сбъркани. Предполагам, обаче че си убеден в тях въпреки това. Явно и си на възраст , която не позволява лесно да приемаш грешките си и най-вече да ги видиш... Няма как да си промениш начина на мислене на този етап от живота....
                                На друг човек може и да се опитам да обясня къде и в какво се е заблудил и защо.... Аз също греша за разни неща постоянно. Но при теб просто няма смисъл...загуба на време освен ако не е за забавление на Ратко и Левчо :-)
                                Ето последен пример без да сляза на улично ниво откъдето са ти вероятно ''данните'' за 400К...
                                Нема место у Калифорнията с над 215К.... нито едно.... а къде е 400 ?!?!
                                https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ions_by_income

Живей си живота с кеф и не си губи времето във форуми.... Има много по-важни и интересни неща....
                                В Бевърли Хилс среден доход 123к на семейство...Това след данъци и по тамошни цени ще е...
                                Тези са луди да живеят там, по-добре в София в кол-центъра за 4к чисти месечно и ипотечка в Гоцето..

ПС: Това са данни от 2010-2014, но едва ли е чак толкова значимо,те брокеразите в БГ от 80 квадрата правят 120 кадрата, та това ли...
                                Last edited by ejonny2376; 31.05.2024, 14:00.

Коментар

Working...
                                X