IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
    @direkto4eto2, ти да не захлупи една двустайна тухла за 147000Е в Дружба до езерото?
    Бях си го сложил този апарт в наблюдаемите и вчера гледам изчезнал:-)
    Далеч не съм толкова бърз, тепърва трябва да раздвижвам пластове и да започвам да гледам.
    Но ще се насоча точно там, където ме посъветва.

Иначе искаш ми прати някакъв контакт на svjgvmh141@vigoneo.com
    Временно създаден за целта имейл, че да имаме някакъв контакт без да се налага да пишем по форума.

Коментар

• "Политико" гръмна с новина за България и еврозоната

ЕЦБ ще информира София, че не е готова за членство еврозоната в началото на 2025 г. - твърди изданието

Очаква се Европейската централна банка да информира днес, че България не е готова да се присъедини към еврозоната в началото на 2025 г. Това съобщава "Политико", цитиран от БНР.

По обед Европейската комисия ще оповести докладите за конвергенцията на страните членки, които предстои да въведат единната валута.

България все още не е изпълнила критерия за инфлацията.

По-рано тази година председателят на eврогрупата Паскал Донахю намекна, че страната ни може да въведе еврото по-късно през 2025 г. Експерти обаче смятат, че по-вероятна дата е 1 януари 2026 г.

https://blitz.bg/ikonomika/politiko-...ws1025591.html

Коментар

• @direkto4eto2, ти да не захлупи една двустайна тухла за 147000Е в Дружба до езерото?
        Бях си го сложил този апарт в наблюдаемите и вчера гледам изчезнал:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
          Чува ли се нещо за рент контрол в България ? Тук последните 10-на години либералите се опитваха да прокарват ограничения и накрая успяха в Санта Моника. Подписаха и присъдата. Последните 2 години скочиха и лихвите и застраховките и проперти таксите и сега като ограничат качването на наемите една камара лендлордове ше отидат на foreclosure. Отделно че може да удари банките, зашото ако някоя местна банка е много експозната ... съшо всички които са свързани със строителство директно на борсата .... абе идиоти! И как това ше помогне на наемателите ? Като им фалира лендлорда остават на улицата. Не им дойде акъла като забраниха eviction по време на Ковид, сега оше простотии ,,,,

Опичайте си акъла ей. Почват с малко ... жилиша за бедните ... после като ги докарат почват да натискат да се регулират наеми, по-евтини паркинги, места в детските градини ... има даже изисквания хотели да предоставят не знам си колко броя нощувки годишно на бедни иначе разрешително по-редко .... и успяват, зашото тия бедните един път като стъпят в района и имат адрес почват да гласуват и понеже има и една камара небедни ма с промити мозъци и набита в тиквите вина за "привилегии" и те ггласуват с тях и накрая минава.

Чудно ми е с тая политическа криза и качващи се цени на имоти в България , как оше не се е сетил някой да почне да привлича гласоподаватели с евтини наеми. Ванчето направо я проспа тая далаверка.

П.П.
          Кавръка като изчезна къде отиде бе ? Да не е дошъл тук ?

П.П.П.
          Аз не давам под наем и самото ограничение не ме бърка, ма къшите паднаха с 30% като вдигнаха лихвите и сега тъкмо почнаха плахо да се възстановяват и измислиха това. Бахти комунизма
          Ако вкарат в БГ регулации и мерки за контролиране на нивата на наемите да не се казвам... както се казвам.

В къде къде по-адекватни държави имат много по-големи проблеми с това и пак не се прави нищо.
          Да не говорим, че по принцип първо се започва с насърчителни мерки за отдаване под наем (застраховка против неплащане, финансова помощ при ремонт, данъчни облекчения и т.н.).

Тук не могат дори едни данъци имоти да вдигнат от смешни нива защото ще ревне народа. Смешен популизъм.

Пък и проблемът хич не е толкова голям с наемите (малко по-наболял е сега заради инфлационния натиск, но заплатите продължават да растат и компенсират).

0,001% шанс това да стане и да е проблем.

Коментар

• Депозитите на Домакинства и НТООД са 82.827 млрд. лв. (41.8% от БВП) в края на май 2024 година. Те се увеличават с 11.7% спрямо същия месец на 2023 г. (11.1% годишен ръст през април 2024 година).

Кредитите за Домакинства и НТООД са 41.479 млрд. лв. (20.9% от БВП) в края на май 2024 година. Спрямо същия месец на 2023 г. те се увеличават с 18.8% (18.6% годишно повишение през април 2024 година). В края на май 2024 г. жилищните кредити са 21.805 млрд. лв. и нарастват на годишна база с 24.4% (23.9% годишно увеличение през април 2024 година). Потребителските кредити възлизат на 17.956 млрд. лв. и се увеличават с 13.9% спрямо май 2023 г. (14% годишно повишение през април 2024 година). На годишна база другите кредити10 нарастват с 6.3% (3.9% годишно повишение през април 2024 г.), като достигат 418.4 млн. лева.

https://bnb.bg/bnbweb/groups/public/...ress_a1_bg.pdf

Коментар

Ванчето направо я проспа тая далаверка.
              Ванчето хвана бачкаторите, ама не знаеше, че те не ходят да гласуват тъй или иначе. Иначе интервютата й бяха като памфлет на КТ Подкрепа.
              Мислеха си, че като тя дудне за миньорите и за шофьорите в ГТ, а Мая - за мобилните оператори и Топлофикациите, ще капнат 4-те процента, ама явно не е такава оферта.

Коментар

• Чува ли се нещо за рент контрол в България ? Тук последните 10-на години либералите се опитваха да прокарват ограничения и накрая успяха в Санта Моника. Подписаха и присъдата. Последните 2 години скочиха и лихвите и застраховките и проперти таксите и сега като ограничат качването на наемите една камара лендлордове ше отидат на foreclosure. Отделно че може да удари банките, зашото ако някоя местна банка е много експозната ... съшо всички които са свързани със строителство директно на борсата .... абе идиоти! И как това ше помогне на наемателите ? Като им фалира лендлорда остават на улицата. Не им дойде акъла като забраниха eviction по време на Ковид, сега оше простотии ,,,,

Опичайте си акъла ей. Почват с малко ... жилиша за бедните ... после като ги докарат почват да натискат да се регулират наеми, по-евтини паркинги, места в детските градини ... има даже изисквания хотели да предоставят не знам си колко броя нощувки годишно на бедни иначе разрешително по-редко .... и успяват, зашото тия бедните един път като стъпят в района и имат адрес почват да гласуват и понеже има и една камара небедни ма с промити мозъци и набита в тиквите вина за "привилегии" и те ггласуват с тях и накрая минава.

Чудно ми е с тая политическа криза и качващи се цени на имоти в България , как оше не се е сетил някой да почне да привлича гласоподаватели с евтини наеми. Ванчето направо я проспа тая далаверка.

П.П.
                Кавръка като изчезна къде отиде бе ? Да не е дошъл тук ?

П.П.П.
                Аз не давам под наем и самото ограничение не ме бърка, ма къшите паднаха с 30% като вдигнаха лихвите и сега тъкмо почнаха плахо да се възстановяват и измислиха това. Бахти комунизма
                Last edited by segato; 26.06.2024, 04:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ако искаш да се сравняваш с мен,
                  ще трябва да гледаме по-дълги периоди

и да поясним за хлияден път
                  изкарал е който първо е вкарал а после е продал
                  Ами да гледаме за 10 години тогава.Ти си по 2 аз по 5
                  Last edited by nradev1111; 26.06.2024, 01:31.

Коментар

Aз мога да продам на секундата, а ти след 1 година.Моята цена е ясна а ти сметаш по офертна.

Ако не беше бягал от лекциите по финанси в УНСС сега щеше да знаеш какво е акция и има ли тя почва у нас

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Нека се срваня с теб.Колко изкара за 6 месеца?

пп.Кавръка ще черпи маркови напитки ако загуби баса

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Горкото... то се жалва, че било несправедливо репресирано от държавата, и не можело да ползва данъчна отстъпка, щото му изтряскали 50 лева глоба...

Аааа, добре. Важното че е добре човека. Какви данъци ? Той беше казал че е fellow гастарбайтер някъде на топло. Даже беше сложил някакви палми на аватара за по-убедително. Тия хора толкова лъжат че не могат да си спомнят какво и къде са лъгали
                        Last edited by segato; 25.06.2024, 22:37.

Коментар

Тая тема е малко тип пенсионерски клуб. Има и такива, кто стоят като на пост. Къф беше оня, минаииван ли, сутрин ставаше в 6 часа и стоеше дежурен до 2 след полунощ. Ей, какво стана с този човек бе, загуби се ... дано да е добре.
                          Горкото... то се жалва, че било несправедливо репресирано от държавата, и не можело да ползва данъчна отстъпка, щото му изтряскали 50 лева глоба...

Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                          На мен за кирлясала глоба от 50 лв не ми позволиха да ползвам велика отстъпка от 5 % в края на годината докато не я платя. Тоя плаща ако когато и както пожелае. Хеле накрая нап му възбранили някакъв детски лагер в некво село, пак цапцаросан чрез общината. Потрес.Между другото, не знам какво грачат толкова против Симо. Малко луд и много дрогиран е верно, има си ги изкара нещата1:1…
                          Last edited by Frosty; 25.06.2024, 22:08.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

щом ти носи радост, сравнявай се с накавръка
                            Нека се срваня с теб.Колко изкара за 6 месеца?

пп.Кавръка ще черпи маркови напитки ако загуби баса

Коментар

• Данните на националната статистика показват, че най-чувствителен е ръстът при имотите в морската столица Варна, където на годишна база цените са се увеличили средно с 23,5%.

Специален поздрав за бетърчо, криптокралят на кв. Владиславово. Той твърди, че има спад. Честито

Коментар

Тая тема е малко тип пенсионерски клуб. Сами старци едва кретат, но идват всяка вечер да пият по една ракия и да се похвалят с постиженията на внуците в града. После си отиват в празните къши и чакат следвашия ден та пак да се дотътрят в клуба и пак да се похвалят със съшото, с което са се похвалили вчера. Това им осмисля живота. Бе аз като влезна няколко дни поред и жена ми се цупи че си губя от времето за семейството ( хем аз влизам в работно време). Вие семейства нямате ли уа ? Има и такива, кто стоят като на пост. Къф беше оня, минаииван ли, сутрин ставаше в 6 часа и стоеше дежурен до 2 след полунощ. Ей, какво стана с този човек бе, загуби се ... дано да е добре.
                                А иначе, честито на печелившите
                                четеш избирателно, колега
                                или не вникваш в повечето мнения
                                темата е изпълнена с успешни млади гастари, около 40+
                                и не по-малко успешни местни инвеститори, в същата възрастова група, с джобен капитал,
                                споделящи наследственото панелено жилище с мама, тате и баба

Коментар

Working...
                                X