Първоначално изпратено от diskmanv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
здравейте,
да ви кажа, че днес двойките и семействата имат по-голям разполагаем доход и повече възможности от своите баби и дядовци през соца и родителите си през 90-те години и началото на 21 век.
Едно семейство с чист доход 5 - 6 000 лв на месец може да купи двустаен в СФ, студио на морето и кола втора употреба в рамките на 1 г. с кредит и да ги изплаща във времето.
Преди това не беше възможно. Отделно преди влизането в ЕС всички бяхме с ниски заплати, които стигаха за храна, дрехи и сметки.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ам такива давам за пример, понеже имам един приятел, има 17 год дангалаци, които наемали няква вила и се осирали там. Той си мислеше, че купонясват мирно и кротко, докато не му пратили снимки как синчето му лежи върху драйфано. Аве гнусотия. Разбира се, не го пожелавам на никой хазяин, но все ми се струва, че голяма част от хората наемат вили, за да правят мизерии, които в хотелите не могат.
Само за твое инфо, такива вили се наемат И от семейства с х3 деца, с роднини и приятели, които искат чист въздух, спокойствие и пространство и нямат никакво намерение да драйфат и лежат в драйфаното, а искат да си пият бирата и правят скара докато гледат отражението на залеза в морето. И точно да сме живи и здрави съм сигурен, нещо ми подсказва че догодина Лева пак ще я даде на 5деца с родителите им за 2-3седмици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev
Бетерчо е по конете, там се прави на инвеститор, може да го изпиташ някой ден, щото го надушвам че и там е теоретик мечтател.
Както казах, те повечето са теоретици и повечето са на заплата!!! Да, вероятно са умни момчета и правят х 5-8-10-15к месечно, но парите от заплата не са като пасивните доходи. И това е голямата разлика, гучита, ВВаленсиаги и тем подобни ще носят докато музиката свири.
Как пък нито един от тия богаташчета, не каза и показа- вземам 5000лв. на месец пасивно от такъв и такъв имот(все пак темата е за инвестиции в имоти), преди да бръщолевят как били нищожни пари.
Ти излизаш с лицето си показваш 5-10-15к пасивни доходи, а те ти обяснява как нищо не били и колко зловещ брокераст или ка си.
Всички свят сме видели, всички очи имаме, ама комплексарщината се надушва.
- 3 Харесвания
Коментар
-
У нас от 7-8 години идва една и съща жена за почистване. И в началото и сега взима 40 лева. Веднъж седмично. Чисти около 100м2, прах, паяжини, под баня и тоалетна, бяла и черна техника. Котлони, фурна, хладилник...
Имаме си страхотно доверие, дал съм и ключ. Досега нищо не е изчезнало.
Обаче..... :-))))))))))))))
В началото чистеше много съвестно и отделяше по около 4 часа.
Даже пролет и есен миеше прозорците. По 1-2 на посещение.
С времето съкрати времето на 3 часа.
Сега претупва за около 2 часа.
40 лв са нищо и скоро мисля да и предложа 50-60, но да завиши качеството.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
Божеееее, колко мъка има на тоя свят! Господине нa кой континент сте били на гости ? Африка ? Мулти, Мега и Гига милионерите едва ли носят евтини тийнейджърски марки, но дори да носят H&M няма да разберете защото на това ниво не се носят дрехи с напечатани марки. Няма да видите и надписи Гучи и Баленсиага, и да, с Б се пише. По-скоро Кучинели и подобните псевдо анонимни брандове. Ако сте платили няколко милиона за яхта, по скоро ще се спрете на класика като Хансен , Спери или Лойд. При дрехите и обувките за яхта има изисквания за непромокаемост, да не се пързалят на мокра палуба и т.н. Просто е невероятно че може да приказвате такива глупости. На лов пак ли с H&M ходят. Да не отварям дума че Порше не е това което си мислите. В едно сте прав, много новелисти!
Аз лично си признавам, че нямам дреха на гърба си, която да струва над 50лв. ни тениска, ни гащи.
Беттерчо, брокераст съм мощен, бях такъв още преди 10г. Търсиш ли си гаражче, обади се, ще те уредя с наемче за "никви пари" 200-600лв. знам, че са никви пари дали за наем, дали за обяд на НЕброкерастите в тая тема...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ще говоря с нея и ще ти пратя, нямам против. Но прави квото правиш, не ми осирай цената за почистване за къщата щото пак ще я викам.
Затова отдавам на хора където поне някой от тях познавам, и то за няколко дни това лято. Да избегна случайни хора които не само ще осерат, но някой ако се напие зверски може и да се метне в морето отгоре и да имам ядове после.
Нале бяха 1000 лева, забрави ли?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor
Вярно, забравих..не съм искал да те обиждам, ама такова безподобно парвеню, като теб...снимките биха били само в твой финансов ущърб, не съм се отказал да търся собственика
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor
Варненският ни колега, явно се сравнява с индийката, като предизвикателност в почистването...
Last edited by mibova; 17.07.2024, 08:53.
- 1 like
Коментар
-
Какво да ми платиш бре, нямаш ядове, под наем ли искаш къщето. Твое е, заповядай. Ама да не си от тези дето серат и драйфат навсякъде, гледам все такива даваш за пример. Ако искаш чистачката и за теб ще и кажа, ако иска да ходи да ти чисти у Варна, аз нямам нищо против да си изкара жената някой лев.
Коментар
-
Бетърчо, стига с твоите детински неща бе момче, касов бон ли да и искам. Седнали сме да пишем тук нещо, да споделим вие само едно и също знаете. Казвам ти колко е, дано остане така, засега веднъж е чистила. Ето казвам, чистачката не взема скъпо, за такива като мен които са далеч чистенето и поддържанрто на двора е проблем. И то е скъпо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
Божеееее, колко мъка има на тоя свят! Господине нa кой континент сте били на гости ? Африка ? Мулти, Мега и Гига милионерите едва ли носят евтини тийнейджърски марки, но дори да носят H&M няма да разберете защото на това ниво не се носят дрехи с напечатани марки. Няма да видите и надписи Гучи и Баленсиага, и да, с Б се пише. По-скоро Кучинели и подобните псевдо анонимни брандове. Ако сте платили няколко милиона за яхта, по скоро ще се спрете на класика като Хансен , Спери или Лойд. При дрехите и обувките за яхта има изисквания за непромокаемост, да не се пързалят на мокра палуба и т.н. Просто е невероятно че може да приказвате такива глупости. На лов пак ли с H&M ходят. Да не отварям дума че Порше не е това което си мислите. В едно сте прав, много новелисти!Last edited by Minaiivan; 16.07.2024, 22:50.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
3 продадох. Един за печалба, един щото нямах време за ремонт и един за да се науча да не продавам
Когато чуя някой да казва, че 600лв са нищо, че 5000лв е ала-бала веднага разбирам, че това е или някакво IT което тъкмо е почнало да вади х 10к лева, след като му счупват очите и пръстите от бачкане с 3 монитора и 2 телефона или е някой "експерт кафеджист, който прави средно лате с много пяна" в някаква перачна кафеджийници, дето ходят само друго комплексари на 3к заплати с тениски валенсиага...Опитът в този живот ми показва, че на 99% са хора с някакви такива професии...и просто случайност+пазарна конюктура и временен глич от няколко години ги е добутал до там да си мислят, как парите нищо не струват и какви вълшебни инвестиции има да вадиш х 30к на месец с тройно по-малък нетъурф...
Точно такива индиви ще са първите, които ще духнат супата като тръшне една яка криза или станат някакви технологични промени. Тогава и 2 за лев да дават тухлите пак няма да има за тях, щото никой няма да пие двойно лате със средна пяна вече...
А пък другите обяснения за ривиери и други мечтани мега доходности и др ала бала, ще игнорирам. Така де няма как да напишеш книга, ако преди това не си се научил да четеш. А тук само новелисти.
Наскоро ходих на гости на друг континент на мултимилионер, живеещ в затворен комплекс по-голям от Младост и Люлин взети заедно със само 5000човека. Как пък той и приятелите му селф мейд милионери не казаха, че 5000лв. са некви никакви пари и как пък всички бяха с дрехи от HM не разбирам. Всъщност за дрехите разбирам, когато си караш Поршето или се возиш на яхтата никой не те вижда какво носиш, но те в офиса ли кафеджийницата с 15часови смени, докато правят яките кинти, няма как да знаят какво се вижда или не.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар