IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
    Привет, отново, чета ви нещата по моят казус.

Ситуацията е следната, имота дето разказах, че го капарираха докато се чудя 2 дена, ми беше предложен от брокер на Home2U. Съответно, когато ми съобщи, му казах, че има една сграда на Home2U малко по-надолу от този имот, да види там. Та в тази сграда е имота, който си капарирах. Реално на огледа бях с моя брокер от Home2U и друг брокер от Home2U, който ни развеждаше из сградата.

Да дам още информация. От Home2U ми предложиха да ползвам техен Кредитен Консултант и го направих. Там изговорихме някои неща и излезе, че най-добра оферта имам от ОББ.

Днес ходих при брокера да изговорим всичко. Даде ми всички документи, нотариални актове, договори между обезщетените лица и инвеститора. одобрение от общината за строеж и т.н. Малко по-късно ми звънна и кредитният консултант, който ми каза, че инвеститора, понеже е с нова фирма и го няма в списъка на одобрените инвеститори на ОББ и съответно, те няма да ми отпуснат 70% кредит на АКТ14. Кредитният консултант, вече говорил с брокера на сграда и да видят дали инвеститора ще се навие да даде нужните документи за да стане одобрен инвеститор в ОББ. Друг вариант е да се съгласи 70% да се дадат на АКТ15. Та ще чакам да видя какво ще стане.

Инвеститора е “ЕЛИТ-КНС 2” ЕООД / ЕИК: 201941802 с управител: Кръстьо Наумов Стефанов и собственик: ИВАНКА ГРИГОРОВА РАХИМИ

В google maps се вижда една табелка сложена на сградата, че се строи от "ЕЛИТ-КНС" ЕООД / ЕИК: 121072185, управител и собственик Кръстьо Наумов Стефанов

Като цяло, "ЕЛИТ-КНС" ЕООД имат сайт, където са изредили доста неща, че са построили, отделно във "камара на строителите" пише, че са направили 2 желищни сгради, като едната май-няма все още АКТ16.

Мен малко лично тръгна да ми притеснява всичко това, че ОББ няма да ми дадат кредит. Надявам се инвеститора да се навие да дам 70% на АКТ15.

Иначе съм се разбрал с брокерите, че в предвартиелният договор ще пиша, че Цената е крайн и не подлежи на индексация.
    Ти си класически шаран.Кълвеш на гола кука.Казах ли ти че няма да дадат кредит, казах ти.И ново строителство с брокер.Комисиона плати ли му?Прежалвай стоп капарото и бегай.Дано да не си дал комисион че едва ли ще си го получиш обратно.За тия пари има с акт 16 ,даже на по-хубави локации.
    Last edited by nradev1111; 13.03.2025, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Купи по-голям апартамент, един път се купува. Не е задължително да е в кв. Овча Купел, може в съседен квартал - Борово, Бели брези или Бъкстон. Има чудесни тристайни апартаменти, тип ЕПК, по 90 кв.м. за около 200 000 евро, а преди имаше и по 150 000 евро, панорамни, пред тях има паркинг. Ако жилището е за ремонт, ще ти смъкнат от цената. Ще си направиш и детска стая, и гардеробна и библиотека в хола, те са с големи стаи, с големи балкони, предлагат много възможности.

На всяко "купи си голям апартамент, скочи смело, няма да ти се занимава да се местиш и ремонтираш на всеки 10г., а и е скъпо" има по едно "Бъди предпазлив, живота е голямо нещо, по-добре нещо малко и като го изплатиш, да продадеш и да додадеш малко за по-голямо".

Home2U са гадове, извиват ръце на баби и дядовци и после продават солено.

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

Ми аз имам триетажна къща, но той си е предпочел под наем. Иначе място имам, етаж не е точно детска стая.
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ами, как ще е
          като накавръчко
          докато се спука балона ще е у вас на квартира
          Ми аз имам триетажна къща, но той си е предпочел под наем. Иначе място имам, етаж не е точно детска стая.

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

Абсолютно, тия дето изглеждат добре днес след 20 години ще са същите кочини като новото строителство от 2005та. Само дето са с малко повече изолация, поне би трябвало. Синът ми като младо лъвче се оглеждаше последните 1-2 години но така и не харесаха нищо на разумна цена и се отказа. За момента под наем е доста по-изгодно, ще видим като се спука и тоя балон как ще е.
            ами, как ще е
            като накавръчко
            докато се спука балона ще е у вас на квартира
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
              Риска от покупка на зелено е не само дали ще се получи АКТ 16 в срок, дали изобщо ще се получи, ами и след получаване на основната сума човека ( фирмата, строителят, инвеститора, изпълнителят) да почнт извиването на ръцете с повишаване на цената. Примери бол. Буквално преди 3-4 години много изгоряха.
              И като си се хванал на хорото няма отказване. Та в този ред на мисли колко по-рано излезеш от схемата,толко по-добре. Може да се окаже накрая, че едно изгубено капаро от 10% е най-елегантното решение. Спестява много нерви, болести и дори самоубийства:-(

П.П. Говоря и от личен опит. През 2008 на косъм излезох над вода с няколко двустайни.
              От тогава-само с АКТ 16
              Той е дал само стоп капрао така че може и с 2% загуба да мине
              Last edited by nradev1111; 13.03.2025, 21:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
                Моите 2 стотинки. Всички тия луксозни сгради и ново строителство са добре 10-15г. После започват да западат. И едно време ЕПК са били големи луксозни сгради за отбрани, а сега там всико е покъртително разрушено от клошари. 90% от хората се надценяват. Предполагам е заради това, че всички са оптимисти за светлото бъдеще и хубав живот, слагам и себе си в това число, често се питам не се ли надценявам. В тази връзка след 5-10-15г. когато човек "ще го мисли" може да е по-лошо състояния от когато е мислил, че ще го мисли.

Апарт на зелено. Акт 16 2026г. тоест след 2г. + ремонт до 2027г. средата в най-добрия случай. Ако искаме да сме реалисти с леко забавяне на сградата си отива 2028г. място за живеене. Това са минимум 3г. пропуснати ползи.

36м х 1000лв. наем = 36 000лв.
                12м х 1200лв. ипотека = 14 400лв.
                данъци и поддръжка сграда- 24м. = 1000лв
                ремон и нот такси и т.н. няма да ги включвам.

Тоест в най-добрия сценарий си с 52 000лв. вече разходи, преди да влезеш във владение, преди да направиш ремонт, преди да придобиеш.

Апартамент на Акт 16 днес. Купуваш веднага и правиш освежаване. До 3-6месеца апарта ще е готов за под наем. Наем от твоя апарт ще избива наем в апарта в който живееш. Може да е на 100% може и на 80% да е. Когато дойде време за "тогава ще го мислим" няма да си с гарантирани - 50хил лв., а може да си на нула, а може и на -10хил. При всики случаи звучи по-добре. Тогава вече наистина правиш нова оценка и решаваш ще купуваш голям, ще живееш под наем и т.н. спрямо възможностите ти.

Това са моите две стотинки и за теб и за други млади лъвчета, които се чудят. Разбира се, че може да греша напълно във всичките си разсъждения и най-добрата сделка да е точно на този апарт и точно в този момент. Успех на всички.
                Абсолютно, тия дето изглеждат добре днес след 20 години ще са същите кочини като новото строителство от 2005та. Само дето са с малко повече изолация, поне би трябвало. Синът ми като младо лъвче се оглеждаше последните 1-2 години но така и не харесаха нищо на разумна цена и се отказа. За момента под наем е доста по-изгодно, ще видим като се спука и тоя балон как ще е.

Коментар

Ситуацията е следната, имота дето разказах, че го капарираха докато се чудя 2 дена, ми беше предложен от брокер на Home2U. Съответно, когато ми съобщи, му казах, че има една сграда на Home2U малко по-надолу от този имот, да види там. Та в тази сграда е имота, който си капарирах. Реално на огледа бях с моя брокер от Home2U и друг брокер от Home2U, който ни развеждаше из сградата.

Да дам още информация. От Home2U ми предложиха да ползвам техен Кредитен Консултант и го направих. Там изговорихме някои неща и излезе, че най-добра оферта имам от ОББ.

Днес ходих при брокера да изговорим всичко. Даде ми всички документи, нотариални актове, договори между обезщетените лица и инвеститора. одобрение от общината за строеж и т.н. Малко по-късно ми звънна и кредитният консултант, който ми каза, че инвеститора, понеже е с нова фирма и го няма в списъка на одобрените инвеститори на ОББ и съответно, те няма да ми отпуснат 70% кредит на АКТ14. Кредитният консултант, вече говорил с брокера на сграда и да видят дали инвеститора ще се навие да даде нужните документи за да стане одобрен инвеститор в ОББ. Друг вариант е да се съгласи 70% да се дадат на АКТ15. Та ще чакам да видя какво ще стане.

Инвеститора е “ЕЛИТ-КНС 2” ЕООД / ЕИК: 201941802 с управител: Кръстьо Наумов Стефанов и собственик: ИВАНКА ГРИГОРОВА РАХИМИ

В google maps се вижда една табелка сложена на сградата, че се строи от "ЕЛИТ-КНС" ЕООД / ЕИК: 121072185, управител и собственик Кръстьо Наумов Стефанов

Като цяло, "ЕЛИТ-КНС" ЕООД имат сайт, където са изредили доста неща, че са построили, отделно във "камара на строителите" пише, че са направили 2 желищни сгради, като едната май-няма все още АКТ16.

Мен малко лично тръгна да ми притеснява всичко това, че ОББ няма да ми дадат кредит. Надявам се инвеститора да се навие да дам 70% на АКТ15.

Иначе съм се разбрал с брокерите, че в предвартиелният договор ще пиша, че Цената е крайн и не подлежи на индексация.
                  абе бамката не ще да дава пари ти се натискаш да се набуташ !?!?!!?
                  ВЗЕМИ СИ ГОТОВО С АКТ 16, не се занимавай със строежи дори и да е на ПОЛОВИН ЦЕНА.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Аз също ще купувам в Овча Купел, ама с цел окрупняване и смяна на предназначение. Та ще пиша.

Коментар

• Привет, отново, чета ви нещата по моят казус.

Коментар

• Моите 2 стотинки. Всички тия луксозни сгради и ново строителство са добре 10-15г. После започват да западат. И едно време ЕПК са били големи луксозни сгради за отбрани, а сега там всико е покъртително разрушено от клошари. 90% от хората се надценяват. Предполагам е заради това, че всички са оптимисти за светлото бъдеще и хубав живот, слагам и себе си в това число, често се питам не се ли надценявам. В тази връзка след 5-10-15г. когато човек "ще го мисли" може да е по-лошо състояния от когато е мислил, че ще го мисли.

Апарт на зелено. Акт 16 2026г. тоест след 2г. + ремонт до 2027г. средата в най-добрия случай. Ако искаме да сме реалисти с леко забавяне на сградата си отива 2028г. място за живеене. Това са минимум 3г. пропуснати ползи.

36м х 1000лв. наем = 36 000лв.
                        12м х 1200лв. ипотека = 14 400лв.
                        данъци и поддръжка сграда- 24м. = 1000лв
                        ремон и нот такси и т.н. няма да ги включвам.

Тоест в най-добрия сценарий си с 52 000лв. вече разходи, преди да влезеш във владение, преди да направиш ремонт, преди да придобиеш.

Апартамент на Акт 16 днес. Купуваш веднага и правиш освежаване. До 3-6месеца апарта ще е готов за под наем. Наем от твоя апарт ще избива наем в апарта в който живееш. Може да е на 100% може и на 80% да е. Когато дойде време за "тогава ще го мислим" няма да си с гарантирани - 50хил лв., а може да си на нула, а може и на -10хил. При всики случаи звучи по-добре. Тогава вече наистина правиш нова оценка и решаваш ще купуваш голям, ще живееш под наем и т.н. спрямо възможностите ти.

Това са моите две стотинки и за теб и за други млади лъвчета, които се чудят. Разбира се, че може да греша напълно във всичките си разсъждения и най-добрата сделка да е точно на този апарт и точно в този момент. Успех на всички.

Коментар

• Риска от покупка на зелено е не само дали ще се получи АКТ 16 в срок, дали изобщо ще се получи, ами и след получаване на основната сума човека ( фирмата, строителят, инвеститора, изпълнителят) да почнт извиването на ръцете с повишаване на цената. Примери бол. Буквално преди 3-4 години много изгоряха.
                          И като си се хванал на хорото няма отказване. Та в този ред на мисли колко по-рано излезеш от схемата,толко по-добре. Може да се окаже накрая, че едно изгубено капаро от 10% е най-елегантното решение. Спестява много нерви, болести и дори самоубийства:-(

П.П. Говоря и от личен опит. През 2008 на косъм излезох над вода с няколко двустайни.
                          От тогава-само с АКТ 16
                          Last edited by БОНВИВАН1; 13.03.2025, 19:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                            Не можа да откажеш човека да купи ей.. една твоя жертва по малко. То не всички са шемети като кавръка.
                            къде реши, че съм искал да го отказвам?
                            харесал е - капарирал. сега и да му кажем разни неща - след дъжд качулка.
                            дано му го довършат в срок, че и преди срок и да го ползва със здраве.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

той пише, че е капарирал тъй, че каквото и да му напишем... все тази
                              Не можа да откажеш човека да купи ей.. една твоя жертва по малко. То не всички са шемети като кавръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Съвършено вярно - зад почти всяка сграда стоят дружества с по 2 лева капитал, ама брокито ти вика: тия са сирьозната фитма, брат, купувай бързо, че свършиха. Наистина, с оглед на многото черни пари у нас и необходимостта от тяхното легализиране, препирането през имоти е най-лесният вариант, защото и строителите обичат кеша, понеже и те перат пари и не плащат реални осигуровки. А като се изкупи почти всичко на зелено, т.е. няма натиск от нови сгради на пазара, то се вдига и старото - затворен кръг, докато крашне (когато и да крашне, много вероятно догодина, като ни приемат в ЕЗ)

Така, за младежа няколко добронамерени съвета:
                                - абсолютно задължително е детето да спи в другата стая (когато и да се появи това дете), щото иначе ще си скапете сексуалния живот, а брак без секс е - абе не е за млад мъж тая работа, щом още му става оная работа
                                - което значи вие да спите в хола, което пък значи, че нямате възможност да ви идва баба, за да помага, а това също напряга брака
                                - при сегашните идиотски условия на строителите с 90% платени до акт 14 (а и на акт 14 много банки не финансират или финансират на по-високи лихви), бих препроръчал да си търси вече построена сграда, за да е сигурен - рисковете са за хора с много пари или за гащници с претенциЙ. В неговия случай го купува за живеене, а от акт 14 до влизане за живеене са си поне година и половина - готов ли е да плаща 900 лева наем и 1300 кредит за периода?
                                - сметнал ли си е разходите по прехвърлянето - 3% местен данък на 300 000 имот са 9000 лева. Отделно нотариалната такса и вписане на ипотеката?

С две думи - по-добре маломерен тристаен с по 10 квадрата, но 2 спални, а не една от 20 квадрата, отколкото сегашното положение. Кварталът няма да го коментирам - щом го кефи, за мен там е кочина, но всеки е преценил. Успех и дано няма драми
                                той пише, че е капарирал тъй, че каквото и да му напишем... все тази
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X