Първоначално изпратено от ockobocko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by nradev1111; 13.03.2025, 21:31.
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Купи по-голям апартамент, един път се купува. Не е задължително да е в кв. Овча Купел, може в съседен квартал - Борово, Бели брези или Бъкстон. Има чудесни тристайни апартаменти, тип ЕПК, по 90 кв.м. за около 200 000 евро, а преди имаше и по 150 000 евро, панорамни, пред тях има паркинг. Ако жилището е за ремонт, ще ти смъкнат от цената. Ще си направиш и детска стая, и гардеробна и библиотека в хола, те са с големи стаи, с големи балкони, предлагат много възможности.
Home2U са гадове, извиват ръце на баби и дядовци и после продават солено.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Ми аз имам триетажна къща, но той си е предпочел под наем. Иначе място имам, етаж не е точно детска стая.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ами, как ще е
като накавръчко
докато се спука балона ще е у вас на квартира
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Абсолютно, тия дето изглеждат добре днес след 20 години ще са същите кочини като новото строителство от 2005та. Само дето са с малко повече изолация, поне би трябвало. Синът ми като младо лъвче се оглеждаше последните 1-2 години но така и не харесаха нищо на разумна цена и се отказа. За момента под наем е доста по-изгодно, ще видим като се спука и тоя балон как ще е.
като накавръчко
докато се спука балона ще е у вас на квартира
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеРиска от покупка на зелено е не само дали ще се получи АКТ 16 в срок, дали изобщо ще се получи, ами и след получаване на основната сума човека ( фирмата, строителят, инвеститора, изпълнителят) да почнт извиването на ръцете с повишаване на цената. Примери бол. Буквално преди 3-4 години много изгоряха.
И като си се хванал на хорото няма отказване. Та в този ред на мисли колко по-рано излезеш от схемата,толко по-добре. Може да се окаже накрая, че едно изгубено капаро от 10% е най-елегантното решение. Спестява много нерви, болести и дори самоубийства:-(
П.П. Говоря и от личен опит. През 2008 на косъм излезох над вода с няколко двустайни.
От тогава-само с АКТ 16Last edited by nradev1111; 13.03.2025, 21:18.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнениеМоите 2 стотинки. Всички тия луксозни сгради и ново строителство са добре 10-15г. После започват да западат. И едно време ЕПК са били големи луксозни сгради за отбрани, а сега там всико е покъртително разрушено от клошари. 90% от хората се надценяват. Предполагам е заради това, че всички са оптимисти за светлото бъдеще и хубав живот, слагам и себе си в това число, често се питам не се ли надценявам. В тази връзка след 5-10-15г. когато човек "ще го мисли" може да е по-лошо състояния от когато е мислил, че ще го мисли.
Апарт на зелено. Акт 16 2026г. тоест след 2г. + ремонт до 2027г. средата в най-добрия случай. Ако искаме да сме реалисти с леко забавяне на сградата си отива 2028г. място за живеене. Това са минимум 3г. пропуснати ползи.
36м х 1000лв. наем = 36 000лв.
12м х 1200лв. ипотека = 14 400лв.
данъци и поддръжка сграда- 24м. = 1000лв
ремон и нот такси и т.н. няма да ги включвам.
Тоест в най-добрия сценарий си с 52 000лв. вече разходи, преди да влезеш във владение, преди да направиш ремонт, преди да придобиеш.
Апартамент на Акт 16 днес. Купуваш веднага и правиш освежаване. До 3-6месеца апарта ще е готов за под наем. Наем от твоя апарт ще избива наем в апарта в който живееш. Може да е на 100% може и на 80% да е. Когато дойде време за "тогава ще го мислим" няма да си с гарантирани - 50хил лв., а може да си на нула, а може и на -10хил. При всики случаи звучи по-добре. Тогава вече наистина правиш нова оценка и решаваш ще купуваш голям, ще живееш под наем и т.н. спрямо възможностите ти.
Това са моите две стотинки и за теб и за други млади лъвчета, които се чудят. Разбира се, че може да греша напълно във всичките си разсъждения и най-добрата сделка да е точно на този апарт и точно в този момент. Успех на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнениеПривет, отново, чета ви нещата по моят казус.
Ситуацията е следната, имота дето разказах, че го капарираха докато се чудя 2 дена, ми беше предложен от брокер на Home2U. Съответно, когато ми съобщи, му казах, че има една сграда на Home2U малко по-надолу от този имот, да види там. Та в тази сграда е имота, който си капарирах. Реално на огледа бях с моя брокер от Home2U и друг брокер от Home2U, който ни развеждаше из сградата.
Да дам още информация. От Home2U ми предложиха да ползвам техен Кредитен Консултант и го направих. Там изговорихме някои неща и излезе, че най-добра оферта имам от ОББ.
Днес ходих при брокера да изговорим всичко. Даде ми всички документи, нотариални актове, договори между обезщетените лица и инвеститора. одобрение от общината за строеж и т.н. Малко по-късно ми звънна и кредитният консултант, който ми каза, че инвеститора, понеже е с нова фирма и го няма в списъка на одобрените инвеститори на ОББ и съответно, те няма да ми отпуснат 70% кредит на АКТ14. Кредитният консултант, вече говорил с брокера на сграда и да видят дали инвеститора ще се навие да даде нужните документи за да стане одобрен инвеститор в ОББ. Друг вариант е да се съгласи 70% да се дадат на АКТ15. Та ще чакам да видя какво ще стане.
Инвеститора е “ЕЛИТ-КНС 2” ЕООД / ЕИК: 201941802 с управител: Кръстьо Наумов Стефанов и собственик: ИВАНКА ГРИГОРОВА РАХИМИ
В google maps се вижда една табелка сложена на сградата, че се строи от "ЕЛИТ-КНС" ЕООД / ЕИК: 121072185, управител и собственик Кръстьо Наумов Стефанов
Като цяло, "ЕЛИТ-КНС" ЕООД имат сайт, където са изредили доста неща, че са построили, отделно във "камара на строителите" пише, че са направили 2 желищни сгради, като едната май-няма все още АКТ16.
Мен малко лично тръгна да ми притеснява всичко това, че ОББ няма да ми дадат кредит. Надявам се инвеститора да се навие да дам 70% на АКТ15.
Иначе съм се разбрал с брокерите, че в предвартиелният договор ще пиша, че Цената е крайн и не подлежи на индексация.
ВЗЕМИ СИ ГОТОВО С АКТ 16, не се занимавай със строежи дори и да е на ПОЛОВИН ЦЕНА.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнениеПривет, отново, чета ви нещата по моят казус.
Ситуацията е следната, имота дето разказах, че го капарираха докато се чудя 2 дена, ми беше предложен от брокер на Home2U. Съответно, когато ми съобщи, му казах, че има една сграда на Home2U малко по-надолу от този имот, да види там. Та в тази сграда е имота, който си капарирах. Реално на огледа бях с моя брокер от Home2U и друг брокер от Home2U, който ни развеждаше из сградата.
Да дам още информация. От Home2U ми предложиха да ползвам техен Кредитен Консултант и го направих. Там изговорихме някои неща и излезе, че най-добра оферта имам от ОББ.
Днес ходих при брокера да изговорим всичко. Даде ми всички документи, нотариални актове, договори между обезщетените лица и инвеститора. одобрение от общината за строеж и т.н. Малко по-късно ми звънна и кредитният консултант, който ми каза, че инвеститора, понеже е с нова фирма и го няма в списъка на одобрените инвеститори на ОББ и съответно, те няма да ми отпуснат 70% кредит на АКТ14. Кредитният консултант, вече говорил с брокера на сграда и да видят дали инвеститора ще се навие да даде нужните документи за да стане одобрен инвеститор в ОББ. Друг вариант е да се съгласи 70% да се дадат на АКТ15. Та ще чакам да видя какво ще стане.
Инвеститора е “ЕЛИТ-КНС 2” ЕООД / ЕИК: 201941802 с управител: Кръстьо Наумов Стефанов и собственик: ИВАНКА ГРИГОРОВА РАХИМИ
В google maps се вижда една табелка сложена на сградата, че се строи от "ЕЛИТ-КНС" ЕООД / ЕИК: 121072185, управител и собственик Кръстьо Наумов Стефанов
Като цяло, "ЕЛИТ-КНС" ЕООД имат сайт, където са изредили доста неща, че са построили, отделно във "камара на строителите" пише, че са направили 2 желищни сгради, като едната май-няма все още АКТ16.
Мен малко лично тръгна да ми притеснява всичко това, че ОББ няма да ми дадат кредит. Надявам се инвеститора да се навие да дам 70% на АКТ15.
Иначе съм се разбрал с брокерите, че в предвартиелният договор ще пиша, че Цената е крайн и не подлежи на индексация.
- 1 like
Коментар
-
Привет, отново, чета ви нещата по моят казус.
Коментар
-
Моите 2 стотинки. Всички тия луксозни сгради и ново строителство са добре 10-15г. После започват да западат. И едно време ЕПК са били големи луксозни сгради за отбрани, а сега там всико е покъртително разрушено от клошари. 90% от хората се надценяват. Предполагам е заради това, че всички са оптимисти за светлото бъдеще и хубав живот, слагам и себе си в това число, често се питам не се ли надценявам. В тази връзка след 5-10-15г. когато човек "ще го мисли" може да е по-лошо състояния от когато е мислил, че ще го мисли.
Апарт на зелено. Акт 16 2026г. тоест след 2г. + ремонт до 2027г. средата в най-добрия случай. Ако искаме да сме реалисти с леко забавяне на сградата си отива 2028г. място за живеене. Това са минимум 3г. пропуснати ползи.
36м х 1000лв. наем = 36 000лв.
12м х 1200лв. ипотека = 14 400лв.
данъци и поддръжка сграда- 24м. = 1000лв
ремон и нот такси и т.н. няма да ги включвам.
Тоест в най-добрия сценарий си с 52 000лв. вече разходи, преди да влезеш във владение, преди да направиш ремонт, преди да придобиеш.
Апартамент на Акт 16 днес. Купуваш веднага и правиш освежаване. До 3-6месеца апарта ще е готов за под наем. Наем от твоя апарт ще избива наем в апарта в който живееш. Може да е на 100% може и на 80% да е. Когато дойде време за "тогава ще го мислим" няма да си с гарантирани - 50хил лв., а може да си на нула, а може и на -10хил. При всики случаи звучи по-добре. Тогава вече наистина правиш нова оценка и решаваш ще купуваш голям, ще живееш под наем и т.н. спрямо възможностите ти.
Това са моите две стотинки и за теб и за други млади лъвчета, които се чудят. Разбира се, че може да греша напълно във всичките си разсъждения и най-добрата сделка да е точно на този апарт и точно в този момент. Успех на всички.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Риска от покупка на зелено е не само дали ще се получи АКТ 16 в срок, дали изобщо ще се получи, ами и след получаване на основната сума човека ( фирмата, строителят, инвеститора, изпълнителят) да почнт извиването на ръцете с повишаване на цената. Примери бол. Буквално преди 3-4 години много изгоряха.
И като си се хванал на хорото няма отказване. Та в този ред на мисли колко по-рано излезеш от схемата,толко по-добре. Може да се окаже накрая, че едно изгубено капаро от 10% е най-елегантното решение. Спестява много нерви, болести и дори самоубийства:-(
П.П. Говоря и от личен опит. През 2008 на косъм излезох над вода с няколко двустайни.
От тогава-само с АКТ 16Last edited by БОНВИВАН1; 13.03.2025, 19:00.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеНе можа да откажеш човека да купи ей.. една твоя жертва по малко. То не всички са шемети като кавръка.
харесал е - капарирал. сега и да му кажем разни неща - след дъжд качулка.
дано му го довършат в срок, че и преди срок и да го ползва със здраве.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
той пише, че е капарирал тъй, че каквото и да му напишем... все тази
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Съвършено вярно - зад почти всяка сграда стоят дружества с по 2 лева капитал, ама брокито ти вика: тия са сирьозната фитма, брат, купувай бързо, че свършиха. Наистина, с оглед на многото черни пари у нас и необходимостта от тяхното легализиране, препирането през имоти е най-лесният вариант, защото и строителите обичат кеша, понеже и те перат пари и не плащат реални осигуровки. А като се изкупи почти всичко на зелено, т.е. няма натиск от нови сгради на пазара, то се вдига и старото - затворен кръг, докато крашне (когато и да крашне, много вероятно догодина, като ни приемат в ЕЗ)
Така, за младежа няколко добронамерени съвета:
- абсолютно задължително е детето да спи в другата стая (когато и да се появи това дете), щото иначе ще си скапете сексуалния живот, а брак без секс е - абе не е за млад мъж тая работа, щом още му става оная работа
- което значи вие да спите в хола, което пък значи, че нямате възможност да ви идва баба, за да помага, а това също напряга брака
- при сегашните идиотски условия на строителите с 90% платени до акт 14 (а и на акт 14 много банки не финансират или финансират на по-високи лихви), бих препроръчал да си търси вече построена сграда, за да е сигурен - рисковете са за хора с много пари или за гащници с претенциЙ. В неговия случай го купува за живеене, а от акт 14 до влизане за живеене са си поне година и половина - готов ли е да плаща 900 лева наем и 1300 кредит за периода?
- сметнал ли си е разходите по прехвърлянето - 3% местен данък на 300 000 имот са 9000 лева. Отделно нотариалната такса и вписане на ипотеката?
С две думи - по-добре маломерен тристаен с по 10 квадрата, но 2 спални, а не една от 20 квадрата, отколкото сегашното положение. Кварталът няма да го коментирам - щом го кефи, за мен там е кочина, но всеки е преценил. Успех и дано няма драмитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар