IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

прочетох доводите ти и при положение, че имаш пари и не си се орил с имоти .. нищо не ти пречи да вземеш, което си и сторил.

и да : въпросът с доходността си остава, но явно набиващите такива пари в имоти сега очакват имотите да поскъпват и наемите да се качват.
    колко са наивни.
    кажи ти какво очакваш?
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Питах с коя банка работи за маломерките, че само за Митко знам от форума да ги кара серийно. Иначе продължавам да не виждам сми да дадеш 400 хил. лева, за да си докарваш 1000 лв./мес. Не съм имотен инвеститор, моето е повече тухлен депозит.
      прочетох доводите ти и при положение, че имаш пари и не си се орил с имоти .. нищо не ти пречи да вземеш, което си и сторил.

и да : въпросът с доходността си остава, но явно набиващите такива пари в имоти сега очакват имотите да поскъпват и наемите да се качват.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Питах с коя банка работи за маломерките, че само за Митко знам от форума да ги кара серийно. Иначе продължавам да не виждам сми да дадеш 400 хил. лева, за да си докарваш 1000 лв./мес. Не съм имотен инвеститор, моето е повече тухлен депозит.

Коментар

Не е точно инвестиция с цел печалба, а повече в спокойствие.

Главната причина е следната. Имах късмет, портфейлът ми стана значителен за моите разбирания и искам да го поокастря. Чувстам се крайно некомфортно да държа такава сума в безналични акции/деривати. Според мен човек без институционален гръб не е хубаво да държи сериозни пари по брокери.

Второ - получавам 4,4% лихва по инструменти еквиваленти на кеш, докато имам кредит под 3,2%. Т.е. в момента аз почти печеля пари, като взимам кредит. Почти, защото таксите по покупката са си осезаемо перо. С брокер взех. 2% комисион.

Трето - помня от училище какво става с инфлацията по време на войни.

И една спекулативна и лична причина. Тъстовете в прованса минаха 70. Засега са си скокливи, но след десетина години едва ли ще могат да поддържат къща.
          ​​
          казвах му аз на лордчето, че си ок и само в имотиту не се ориентираш много добре
          но явно се развиваш.
          поздравления за покупката и за това, че си стигнал до това заключение.

като писа се замислих, но и аз не съм ти видял мнението, в което търсиш съвет.
          и реших, че си писал на митко в друга тема.или на лични...които работят избирателно
          препоръка е

Коментар

ти не мачкаше ли на международните пазари?
            80К ойро и ще имаш някава скромна доходност... ?!?
            Не е точно инвестиция с цел печалба, а повече в спокойствие.

Главната причина е следната. Имах късмет, портфейлът ми стана значителен за моите разбирания и искам да го поокастря. Чувстам се крайно некомфортно да държа такава сума в безналични акции/деривати. Според мен човек без институционален гръб не е хубаво да държи сериозни пари по брокери.

Второ - получавам 4,4% лихва по инструменти еквиваленти на кеш, докато имам кредит под 3,2%. Т.е. в момента аз почти печеля пари, като взимам кредит. Почти, защото таксите по покупката са си осезаемо перо. С брокер взех. 2% комисион.

Трето - помня от училище какво става с инфлацията по време на войни.

И една спекулативна и лична причина. Тъстовете в прованса минаха 70. Засега са си скокливи, но след десетина години едва ли ще могат да поддържат къща.
            ​​

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

ратко, облога джонката или каквръков ще купи първо, важи ли още? (да сложим 2079та като краен срок)

===2079===

липсва ми колето, някой да каже в коя фесбук група списва, че да следим развитието му...
              може да направим един анекс към облога до 2049
              но не по-късно.

бъртрам му е секретар, но може да не е упълномощен да се изказва от накавръчковото име
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

в края на деня всеки от тях има нужда от квартира
                освен ако не е избрал свободата, да живее в пикапа си
                ратко, облога джонката или каквръков ще купи първо, важи ли още? (да сложим 2079та като краен срок)

===2079===

липсва ми колето, някой да каже в коя фесбук група списва, че да следим развитието му...
                Last edited by два_таралежа; 07.06.2024, 12:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Ти па къде си тръгнал да сравняваш върха на строителния гений на човешката цивилизация - маломерка в Люлин,
                  с някакви си тъпи, смешни международни пазари ?!
                  Какво могат да ти предложат скапаните международни пазари, което маломерка в бг не може?

Според мен спешно трябва да пратим отборчето на нашите тухладжии в САЩ на Уол Стрийт, за да излязат в директен сблъсък с американските финансови акули и борсови спекуланти и да ги разбият окончателно.
                  Да им обяснят какви балъци са, че не си влагат милионите, милиарди долари в панелки в бг...

Само си представете:
                  Бай Лорда от Радомир в директен сблъсък срещу американския инвеститор-мулти-милионер Уорън Бъфет, по-известен като оракула от Омаха...
                  Къщата с покрива от ламарини от Редута-бг срещу Н-видия...
                  Софийски маломерки в прашни квартали срещу мозъчния тръст на Елон Мъск...

в края на деня всеки от тях има нужда от квартира
                  освен ако не е избрал свободата, да живее в пикапа си
                  препоръка е

Коментар

Ти па къде си тръгнал да сравняваш върха на строителния гений на човешката цивилизация - маломерка в Люлин,
                    с някакви си тъпи, смешни международни пазари ?!
                    Какво могат да ти предложат скапаните международни пазари, което маломерка в бг не може?

Според мен спешно трябва да пратим отборчето на нашите тухладжии в САЩ на Уол Стрийт, за да излязат в директен сблъсък с американските финансови акули и борсови спекуланти и да ги разбият окончателно.
                    Да им обяснят какви балъци са, че не си влагат милионите, милиарди долари в панелки в бг...

Само си представете:
                    Бай Лорда от Радомир в директен сблъсък срещу американския инвеститор-мулти-милионер Уорън Бъфет, по-известен като оракула от Омаха...
                    Къщата с покрива от ламарини от Редута-бг срещу Н-видия...
                    Софийски маломерки в прашни квартали срещу мозъчния тръст на Елон Мъск...

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

С две малки деца съм на 4 и на 7 години в момента по- скоро си търся повече почивка и свободно време за хобитата
                      трудна работа. гаража ми е пълен с хобита а времето все не стига
                      препоръка е

Коментар

ти да не си търсиш приятелка
                        С две малки деца съм на 4 и на 7 години в момента по- скоро си търся повече почивка и свободно време за хобитата

Коментар

ти да не си търсиш приятелка
                          прав е митко
                          момичетата амортизират жилищата по-малко
                          има и изключения, но генерално са далеч по-шадящи за мебели,врати,стени..

ПП стига да не е някоя 'труженичка', че тогава докато се разбунтуват съседите може да се окаже, че има доста щети по жилището ..
                          Last edited by bertram; 07.06.2024, 10:11.

Коментар

Това точно го мислех миналата седмица и затова захлупих вчера една люлинска маломерка на 80 хил. евро. Тука ти писах за съвет, ама ти не еба да отговориш.

Буквално след два дни огледи. Готова. Няма балкон обаче. Аз не знаех, че изобщо има гарсониери без балкон. Много добър блок (затова главно я взех), с парно.

На точно 6 минути от метрото станция Люлин. Направихме договора още преди да е готова оценката. ОББ ми се кълнат, че под 2,3% лихва не дават на абсолтно никого. Излиза реално над 3%. Аз не ги разбирам и им носих данъчната декларация, но не отстъпиха.

Това добре ли е като параметри и колко вървят наемите на таквоз. Изобщо има ли читави наематели за Ляолин или бачкатори?
                            ​​​​
                            Last edited by bertram; 07.06.2024, 10:03.

Коментар

Фактите, такива каквито са: (все още цените са приемливи, догодина + 30%)

https://www.imot.bg/aqinm5

[ATTACH=CONFIG]n4187081[/ATTACH]
                              2053
                              30% вижда цените нагоре, брокера...
                              То сега никой не купува на тези цени.Като гледам колко си спечелил тази година май едно голямо нищо.Иначе щеше ли да водиш жена си по поляните да я хапят бълхи и кърлежи, вместо да я заведеш в Дубай, Тайланд или някое хубаво местенце ?

Коментар

Фактите, такива каквито са: (все още цените са приемливи, догодина + 30%)

https://www.imot.bg/aqinm5

[ATTACH=CONFIG]n4187081[/ATTACH]
                                2053
                                ака...как така!???
                                в началото на лятото??
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X