IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

+10
    Току що се чух и с жена ми по тела. Минала е днес сделката в Лазур - Бургас. Има два комплекта ключове вече и са на плажа с дъщеря ми. . И аз утре съм до моя имот в Албена да го навестя и да монтирам голям хладилник че ще трябва за гостите.
    Ракива неща, Морски. . Това е живота, просто ми е кеф как ти и някои хора смело действат и купуват. Удоволствието дори малко по-късно се озъзнава и е пълно. Чувстваш чв правиш нещо, парата е за това. Честито още веднъж! Да го ползвате с кеф!
    Лев, хубавко ли е девойчето (дъщерята)?

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Болезнено прав си. Просто или трябва да мине време и да се сблъскаш с реалността или цял живот си оставаш маргинал, лаещ по купуващите и по капиталовия свят, в който живеем. На мен също не ми е много забавно, че трябва да купувам жилище, което с чисти годишни мои заплати мога да изплатя за 6 години, а баща ми преди 20 години да е купил такова, което да изплати за 2, но това е положението. Иначе седим и гледаме как другите купуват, нашите левчета спестени се обезценяват и накрая казваме на децата и внуците си “в кофти време се родихме”.
      Ти си знаеш как ти е добре, аз лично апартамент на партер не го разбирам. За 300к евро все си мисля че може да се намери някоя къща с двор в селата около София, които вече ги водят квартали на София

Коментар

• [QUOTE=power_grib

[/QUOTE]

Бате пешо,тва ти ли си?

Коментар

+10
          Току що се чух и с жена ми по тела. Минала е днес сделката в Лазур - Бургас. Има два комплекта ключове вече и са на плажа с дъщеря ми. . И аз утре съм до моя имот в Албена да го навестя и да монтирам голям хладилник че ще трябва за гостите.
          Ракива неща, Морски. . Това е живота, просто ми е кеф как ти и някои хора смело действат и купуват. Удоволствието дори малко по-късно се озъзнава и е пълно. Чувстваш чв правиш нещо, парата е за това. Честито още веднъж! Да го ползвате с кеф!
          На Бургаския плаж? То тва хвалба ли е?

Коментар

Знаем ги тези неща, същото важи и за последните етажи. Ама заровете са хвърлени и вече каквото сабя покаже. За първи път ще живея на партер, но смятам, че ще ми хареса. Строителя ако си е оставил ръцете, може да страда дори и човек с апартамент на средния етаж.
            Честито за покупката.
            Още 100к за довършителни, поне 1 година ядове с майстори и мебелисти и ще си готов.
            Съветвам те да изринеш всичко до тухла и да си направиш наново инсталацията и ВиК-то, всички шпакловки и замазки, даже виж и дограмата, от-до.. Не се доверявай на строителя за нищо. Слагат най-големите боклуци като материал и са абсолютни некадърници, един читав майстор няма вече в БГ.

Дано си късметлия и да не плачеш с това ново строителство...Аз лично за нищо на света не бих взел ново...но лични предпочитания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor
              Поздрави на всички хейтъри и мрънкачи

В момента плажовете са много по-пълни от предната година, защото времето е доста по-хубаво това лято. Тази година Слънчев бряг за първи път влезе в топ 100 на световните плажове, а това никога не се е случвало за български плаж. Милионите хора, които са го посетили са оценили услугите, които се предлагат тук, както и невероятните природни дадености.

https://www.gramofona.com/intervyu/k...J_e7kHuHSYk76w
              Напекло те е слънцето.

Коментар

Болезнено прав си. Просто или трябва да мине време и да се сблъскаш с реалността или цял живот си оставаш маргинал, лаещ по купуващите и по капиталовия свят, в който живеем. На мен също не ми е много забавно, че трябва да купувам жилище, което с чисти годишни мои заплати мога да изплатя за 6 години, а баща ми преди 20 години да е купил такова, което да изплати за 2, но това е положението. Иначе седим и гледаме как другите купуват, нашите левчета спестени се обезценяват и накрая казваме на децата и внуците си “в кофти време се родихме”.
                Браво Морски. Само така - Напред и нагоре!!

Коментар

Сами виждате какви кинти се дават за имоти който е готов и купува, и иска качество. И как си представяте тези имоти утре да са наполовина цена за продажба. Просто мислим логично.
                  Вземаш на акт 14 в некой квартал и си го довършваш, това е опцията за масите. И се надяваш да имаш и акт 16. Това може да позволи цените да са по-тънки. Качеството на сградата също няма гаранция какво е.
                  всякакви случаи има

морският е висококвалифициран и има други имоти
                  има хора обаче, които купват имот след имот с ипотека (тип бг версия на Киосаки) - те са рискови

отделно е, че пазарът е среща на купувачи и продавачи, а при сговнени условия, когато няма достатъчно купувачи ..пазарът търси равновесие с по-ниски цени.. и обратното съответно.

В момента има доста добра 'подкрепа' от страна на банките с добри условия по кредитите. Как би се развил пазара ако тази подкрепа е по-слаба (разбирай по-високи лихви и по-големи изисквания от страна на банките)
                  Last edited by bertram; 19.07.2024, 17:17.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Сами виждате какви кинти се дават за имоти който е готов и купува, и иска качество. И как си представяте тези имоти утре да са наполовина цена за продажба. Просто мислим логично.
                    Вземаш на акт 14 в некой квартал и си го довършваш, това е опцията за масите. И се надяваш да имаш и акт 16. Това може да позволи цените да са по-тънки. Качеството на сградата също няма гаранция какво е.

Коментар

• Най-добре ако успее тайно да смени валутата в договора на крони или форинти, ще му излезе най-тънко 300 к HUF а строителя да му яде HUQ - по курса на БНБ.
                      Last edited by Кисимов; 19.07.2024, 16:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

тук има няколко участници, които като поспрат лекарствата започват с постане на едни анимации и тн простотти, които 'чупят' темата.
                        понижители/повишители - има ги и в двата лагера, а после реват, че някой бил заключил темата... заключена е от глупост.

не забравяйте, че инвестор.бг е медия, а не ИТ компания длъжна да съпортва форума безплатно и денонощно.
                        Click image for larger version

Name:	artworks-000086594659-lwpm2h-t500x500.jpg
Views:	1
Size:	85.9 КБ
ID:	4196310

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

На партерите влагата е най-малкия проблем, ако строителите са си оставили ръцете. Едни познати не ме послушаха, и сега плачат. Два пъти им се пукат прозорците на дограмата, заради тежестта на сградата. Уплашени са и искат да го продадат, сиреч набутат някой друг нещастник. На други мои познати пък им унищожиха ап заради запушени тръби за мръсен канал, който минава през коридора и техния ап. В България, партер=ядове (в повечето случаи) затова остават непродадени.
                          Знаем ги тези неща, същото важи и за последните етажи. Ама заровете са хвърлени и вече каквото сабя покаже. За първи път ще живея на партер, но смятам, че ще ми хареса. Строителя ако си е оставил ръцете, може да страда дори и човек с апартамент на средния етаж.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Цената ми се струва висока за на шпакловка и замазка, но пък казваш с гараж. Зависи в каква сграда е, как е строена, дано няма влага на партера и изолациите да са добри. Иначе кварталчето т н. Белия квартал зад Сап ли е или от южната страна на Кутев? Булеварда между другото го направиха много хубав даже на Дуков сложиха светофар и като гледам колите от прозореца като работя там само скъпарски возила, нови предимно, и премиуми излизат от улиците. Като квартал не ми харесва много, защото няма много магазини наблизо, билата е с труден достъп, в мола също не ме кефи да влизам, понякога чакаш 30-40 минути да излезеш от подземния паркинг, някакво безумие. Иначе Южния е голям плюс че е на 7-8мин пеша, метрото също на 5. Близко е и НПМГ за децата като пораснат. Има хубав фитнес и спортен център. Обаче улиците са леле мамо, особено тези нагоре към Витоша, много нагъчкано, много коли... За детски градини не знам също как е. Иначе концепцията е готина, голям апартамент с личен двор, дано не случите на селяндури съседи да си хвърлят фасовете по вас и да си тупат покривки, изрязаните нокти, одеяла с акари, пепелници, защото ако случите на такива двора ще е гаден а много какво да направиш да се разправяш с разни мутри, мутреси и парвенюта нямаш.
                            На партерите влагата е най-малкия проблем, ако строителите са си оставили ръцете. Едни познати не ме послушаха, и сега плачат. Два пъти им се пукат прозорците на дограмата, заради тежестта на сградата. Уплашени са и искат да го продадат, сиреч набутат някой друг нещастник. На други мои познати пък им унищожиха ап заради запушени тръби за мръсен канал, който минава през коридора и техния ап. В България, партер=ядове (в повечето случаи) затова остават непродадени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Мезонети не ме интересуват, така че ще пропусна.
                              Каква отстъпка успя да си издействаш?
                              10%

Коментар

• Първоначално изпратено от power_grib Разгледай мнение
                                QUOTE=MorskiShop;n4196279]

Дворчето е вече заградено с много солидна и стилна ограда и само аз имам достъп до него. Влиза в нотариалния акт, което в почти всички случаи не беше така, за всички имоти, които гледах в затворени комплекси от типа на Парадайс Плейс и Грийн Дистрикт. А цената там за подръжка дори няма да коментирам- средно между 2000-3000 лв на година се пада, като го сметнеш. Много съм търсил и гледал, не случайно и успявам все без брокер да гледам имоти. А за цената, колко да е солено, като 2016-та и 2017-та във Варна купувах на по 1000€ на кв., а сега са повече от двойни цените. Така че всичко е в реда на нещата, на улицата няма да остана дори да дойде голямото “Мяу”.
                                Голям залък лапни, големи думи че си готов за голямото Мяу не казвай
                                Да не се окаже че когато дойде приливните вълна , плуваш без шорти на които ластика се е скъсал от пренавиване [/QUOTE]

За целта трябва да остана и аз и жената без работа ( а сме кадърни кадри и двамата),да ни приватизират всички имоти и/или да спре пасивния доход от тях. Тогава смятам, че всички ще сме на един хал.
                                Last edited by MorskiShop; 19.07.2024, 15:59.

Коментар

Working...
                                X