Първоначално изпратено от bulgarian lev
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Болезнено прав си. Просто или трябва да мине време и да се сблъскаш с реалността или цял живот си оставаш маргинал, лаещ по купуващите и по капиталовия свят, в който живеем. На мен също не ми е много забавно, че трябва да купувам жилище, което с чисти годишни мои заплати мога да изплатя за 6 години, а баща ми преди 20 години да е купил такова, което да изплати за 2, но това е положението. Иначе седим и гледаме как другите купуват, нашите левчета спестени се обезценяват и накрая казваме на децата и внуците си “в кофти време се родихме”.
- 1 like
Коментар
-
+10
Току що се чух и с жена ми по тела. Минала е днес сделката в Лазур - Бургас. Има два комплекта ключове вече и са на плажа с дъщеря ми.. И аз утре съм до моя имот в Албена да го навестя и да монтирам голям хладилник че ще трябва за гостите.
Ракива неща, Морски.. Това е живота, просто ми е кеф как ти и някои хора смело действат и купуват. Удоволствието дори малко по-късно се озъзнава и е пълно. Чувстваш чв правиш нещо, парата е за това. Честито още веднъж! Да го ползвате с кеф!
- 1 like
Коментар
-
Знаем ги тези неща, същото важи и за последните етажи. Ама заровете са хвърлени и вече каквото сабя покаже. За първи път ще живея на партер, но смятам, че ще ми хареса. Строителя ако си е оставил ръцете, може да страда дори и човек с апартамент на средния етаж.
Още 100к за довършителни, поне 1 година ядове с майстори и мебелисти и ще си готов.
Съветвам те да изринеш всичко до тухла и да си направиш наново инсталацията и ВиК-то, всички шпакловки и замазки, даже виж и дограмата, от-до.. Не се доверявай на строителя за нищо. Слагат най-големите боклуци като материал и са абсолютни некадърници, един читав майстор няма вече в БГ.
Дано си късметлия и да не плачеш с това ново строителство...Аз лично за нищо на света не бих взел ново...но лични предпочитания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BailorПоздрави на всички хейтъри и мрънкачи
В момента плажовете са много по-пълни от предната година, защото времето е доста по-хубаво това лято. Тази година Слънчев бряг за първи път влезе в топ 100 на световните плажове, а това никога не се е случвало за български плаж. Милионите хора, които са го посетили са оценили услугите, които се предлагат тук, както и невероятните природни дадености.
https://www.gramofona.com/intervyu/k...J_e7kHuHSYk76w
- 2 Харесвания
Коментар
-
Болезнено прав си. Просто или трябва да мине време и да се сблъскаш с реалността или цял живот си оставаш маргинал, лаещ по купуващите и по капиталовия свят, в който живеем. На мен също не ми е много забавно, че трябва да купувам жилище, което с чисти годишни мои заплати мога да изплатя за 6 години, а баща ми преди 20 години да е купил такова, което да изплати за 2, но това е положението. Иначе седим и гледаме как другите купуват, нашите левчета спестени се обезценяват и накрая казваме на децата и внуците си “в кофти време се родихме”.
Коментар
-
Сами виждате какви кинти се дават за имоти който е готов и купува, и иска качество. И как си представяте тези имоти утре да са наполовина цена за продажба. Просто мислим логично.
Вземаш на акт 14 в некой квартал и си го довършваш, това е опцията за масите. И се надяваш да имаш и акт 16. Това може да позволи цените да са по-тънки. Качеството на сградата също няма гаранция какво е.
морският е висококвалифициран и има други имоти
има хора обаче, които купват имот след имот с ипотека (тип бг версия на Киосаки) - те са рискови
отделно е, че пазарът е среща на купувачи и продавачи, а при сговнени условия, когато няма достатъчно купувачи ..пазарът търси равновесие с по-ниски цени.. и обратното съответно.
В момента има доста добра 'подкрепа' от страна на банките с добри условия по кредитите. Как би се развил пазара ако тази подкрепа е по-слаба (разбирай по-високи лихви и по-големи изисквания от страна на банките)
Last edited by bertram; 19.07.2024, 17:17.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Сами виждате какви кинти се дават за имоти който е готов и купува, и иска качество. И как си представяте тези имоти утре да са наполовина цена за продажба. Просто мислим логично.
Вземаш на акт 14 в некой квартал и си го довършваш, това е опцията за масите. И се надяваш да имаш и акт 16. Това може да позволи цените да са по-тънки. Качеството на сградата също няма гаранция какво е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
тук има няколко участници, които като поспрат лекарствата започват с постане на едни анимации и тн простотти, които 'чупят' темата.
понижители/повишители - има ги и в двата лагера, а после реват, че някой бил заключил темата... заключена е от глупост.
не забравяйте, че инвестор.бг е медия, а не ИТ компания длъжна да съпортва форума безплатно и денонощно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
На партерите влагата е най-малкия проблем, ако строителите са си оставили ръцете. Едни познати не ме послушаха, и сега плачат. Два пъти им се пукат прозорците на дограмата, заради тежестта на сградата. Уплашени са и искат да го продадат, сиреч набутат някой друг нещастник. На други мои познати пък им унищожиха ап заради запушени тръби за мръсен канал, който минава през коридора и техния ап. В България, партер=ядове (в повечето случаи) затова остават непродадени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
Цената ми се струва висока за на шпакловка и замазка, но пък казваш с гараж. Зависи в каква сграда е, как е строена, дано няма влага на партера и изолациите да са добри. Иначе кварталчето т н. Белия квартал зад Сап ли е или от южната страна на Кутев? Булеварда между другото го направиха много хубав даже на Дуков сложиха светофар и като гледам колите от прозореца като работя там само скъпарски возила, нови предимно, и премиуми излизат от улиците. Като квартал не ми харесва много, защото няма много магазини наблизо, билата е с труден достъп, в мола също не ме кефи да влизам, понякога чакаш 30-40 минути да излезеш от подземния паркинг, някакво безумие. Иначе Южния е голям плюс че е на 7-8мин пеша, метрото също на 5. Близко е и НПМГ за децата като пораснат. Има хубав фитнес и спортен център. Обаче улиците са леле мамо, особено тези нагоре към Витоша, много нагъчкано, много коли... За детски градини не знам също как е. Иначе концепцията е готина, голям апартамент с личен двор, дано не случите на селяндури съседи да си хвърлят фасовете по вас и да си тупат покривки, изрязаните нокти, одеяла с акари, пепелници, защото ако случите на такива двора ще е гаден а много какво да направиш да се разправяш с разни мутри, мутреси и парвенюта нямаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Мезонети не ме интересуват, така че ще пропусна.
Каква отстъпка успя да си издействаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power_grib Разгледай мнениеQUOTE=MorskiShop;n4196279]
Дворчето е вече заградено с много солидна и стилна ограда и само аз имам достъп до него. Влиза в нотариалния акт, което в почти всички случаи не беше така, за всички имоти, които гледах в затворени комплекси от типа на Парадайс Плейс и Грийн Дистрикт. А цената там за подръжка дори няма да коментирам- средно между 2000-3000 лв на година се пада, като го сметнеш. Много съм търсил и гледал, не случайно и успявам все без брокер да гледам имоти. А за цената, колко да е солено, като 2016-та и 2017-та във Варна купувах на по 1000€ на кв., а сега са повече от двойни цените. Така че всичко е в реда на нещата, на улицата няма да остана дори да дойде голямото “Мяу”.
Да не се окаже че когато дойде приливните вълна , плуваш без шорти на които ластика се е скъсал от пренавиване [/QUOTE]
За целта трябва да остана и аз и жената без работа ( а сме кадърни кадри и двамата),да ни приватизират всички имоти и/или да спре пасивния доход от тях. Тогава смятам, че всички ще сме на един хал.Last edited by MorskiShop; 19.07.2024, 15:59.
Коментар
Коментар