IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

За среден клас ремонт + обзавеждане мин 1000 евра на кв си приготви. Материалите са с 50-100% нагоре, а труда 100% -150% ако сравняваме с 2021 г. Успех.
    Ей тоз сър ве. Само италянско при него и Мартинели, от скъпото най скъпото.

Коментар

• Безработицата в България спадна до 5,3% през юни

В края на миналия месец регистрираните в бюрата по труда безработни са били 150 990.

https://www.investor.bg/a/517-pazar-...o-53-prez-yuni

Коментар

• През септември започва освобождаването на работници от завода за кабелни инсталации в Плевен, който поетапно ще бъде закрит

Свен Шмид коментира, че от "Леони" осъзнават, че като голям индустриален местен работодател, решението за закриване на завода, в социален смисъл, засяга доста голяма част от местната общност, но това се налага заради икономическата обстановка. Той посочи, че в световен мащаб автомобилната индустрия е нестабилна, а поръчките варират.

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/...a-kabelni-inst

Коментар

• Благодаря за коментарите. Апартаментът е 113 кв метра, което излиза 95 чисто, ново строителство на шпак. и зам., партерен имот е, с двор 110 кв по нотариален акт (не е общи части и е без достъп външен). Намира се на 3 минути пеша от метростанция Витоша в нова сграда с акт 16 от миналата година. За първоначалната цена на която беше пуснат имота успях да договоря гараж и две складови помещения, които са точно до входната врата (а не мазета). Директно със строителя рязговарях, без посредници. Партер беше това, което искаме, като семейно жилище, защото имаме кучета и чакаме и дете ноември месец дай Боже! Има подово отопление изградено, но трябва да купувам тепърва термопомпа (ще бъде и с охлаждане), бойлер и конвектори. За ремонта съм си предводил 500€ на кв.м., което може би ще стигне. Ако ли не ще е повече и така. Ако имате съвети и за термопомпи и тн. съм отворен за предложения.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
            Ами драги съфорумци, както и планирах, че до края на годината ще купя имот, така и стана. От вчера съм на предварителен договор, документите са изрядни, имотът е това, което търсех и цената е ок. Сега почват ремонтите, така че ако някой има някакви съвети и препоръки е добре дошъл!
            Прав е better.
            Приготви си 1000 € на квадрат и пропусни морето за да стигне ремонта и за WC то.

Коментар

Ами драги съфорумци, както и планирах, че до края на годината ще купя имот, така и стана. От вчера съм на предварителен договор, документите са изрядни, имотът е това, което търсех и цената е ок. Сега почват ремонтите, така че ако някой има някакви съвети и препоръки е добре дошъл!
              Честито!

Приключи си сделката, изкрай едно-две-три морета и започвай с ремонтите.

Един съвет от мен - не се захващай с първия майстор/бригада даже и след супер референции без да си си сверил часовника с поне още един или по-добре двама. В момента (покрай бурното строителство и препродажби на старо) има толкова много клиенти, че даже конкретни до вчера майстори се оливат с ценообразуването.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

Ми не знам дали поетапното спиране на Леони ще доведе до нещо значително с имотите. Плевен е преживял закриване на гиганти, като Нефтохима, циментовия завод и други. Цените ето ти да ги поразгледаш към днешна дата. Ориентировъчно.
                https://m.imot.bg/agencies/shans
                Добре са цените в момента -

Click image for larger version

Name:	777.JPG
Views:	1
Size:	54.9 КБ
ID:	4195967

Коментар

За среден клас ремонт + обзавеждане мин 1000 евра на кв си приготви. Материалите са с 50-100% нагоре, а труда 100% -150% ако сравняваме с 2021 г. Успех.
                  Малко са 1000 евро на кв, поне 10 000 да си приготви.

Смени доставчика, БетЕрчо

Коментар

Наеми си бригада, виж какво са правили и няма да имаш проблеми.

Коментар

стига си плашил хората и по-скромно може да се мине и пак да е хубаво.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Коментар

Честито и поздравления! Аз на 80м2 по нотариален (реално към 65 чиста площ) тухла 70те в центъра на 5тте преди почти година ми излезна 34000лв работата за изриване и основно от до, материали и обзавеждане след това (мебели тип от по-хубавите на Виденов, не най простите, плочки средна хубост, дебели кабели, дограма 7 камерна 3ен пакет, нова врата) - към 65000лв. Фирма мога на лично да дам, двама българи си действат по центъра на София основно и са коректни, не ползват мургавели, което за мен беше много важно. Сега цените на работата са нагоре.

Коментар

• Ами драги съфорумци, както и планирах, че до края на годината ще купя имот, така и стана. От вчера съм на предварителен договор, документите са изрядни, имотът е това, което търсех и цената е ок. Сега почват ремонтите, така че ако някой има някакви съвети и препоръки е добре дошъл!

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
                              И на мен ми е малко тъпо за Кавръчето, но всеки сам трябва да носи отговорност за действията си. Окей не купуваш апарт, но и не стоиш на шума в банката. Реално тогава имаше огромни възможности и за гаражи и за магазини и парцели със земи в София и земеделска земя. Спомням си много добре, как един парцел 300кв. във Враждебна стоя 2г за продан за 28-38к лв. и никой не го купуваше! Сега същия е поне х 5-8. Спомням си как имаше земм. земи в радиус на 10-15км около София на х600-800лв. за декър. Същите днес са 10х.
                              През призмата на историята, думите да "купиш когато имаш нужда и имаш парите" изречени от по-старите придобиват смисъл. Човек трябва да се учи от собствените и чужди грешки и да носи последствията от това. Прави си изводите и продължава да бута в друга насока.

Не, не съм си купил апартамент в София. След отказа от онова зелено, калкулацията не ми показваше, че има смисъл да купувам в София за инвестиция, а жилищните ми нужди бяха(тогава под наем) и и сега са задоволени и в София и в провинцията. Абсолютно печеля от основната работа и благосъстоянието ми идва от нея и за това много добре оценявам, когато някой тук е показал, разсъждавал и действал последните 5-10г. какво е купил, какво дава под наем и какъв доход реализира без значение дали са Лордовските 3к или 5 или 10к и т.н. БаленсиаГИТЕ обаче много обичат да се бият в гърдите в началото на месеца преди вноската за наем и преди вноската за БиЕмвето.

Когато изчезнат крановете в София и когато има кеш за инвестиция вероятно ще се купува.

Извинен си. Не си мисли, че светът се върти покрай теб в тази тема. Това, че си шумен и необразован относно случилото се тук си е за твоя сметка. Който е трябвало да разбере е разбрал.
                              А щом печелиш така добре, защо си толкова сърдит?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

Имотите и новото което става за нещо плющи по 15-20% годишно досега.
                                Къде е тва 15-20%? На офертна ли?
                                Моите познати продадоха на 2000 евра, както казах купен за 1000 преди 13 год, тва е реална сделка, и на мен ми служи като ориентир, отделно съвпада с данните на баш брокераза (той даже каза 80% за 15 год).
                                100% ръст за 13 год прави 7,7% на год.
                                Извода, че инвестицията в имот, не пази дори от инфлация!

Коментар

Working...
                                X