If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За среден клас ремонт + обзавеждане мин 1000 евра на кв си приготви. Материалите са с 50-100% нагоре, а труда 100% -150% ако сравняваме с 2021 г. Успех.
Ей тоз сър ве. Само италянско при него и Мартинели, от скъпото най скъпото.
През септември започва освобождаването на работници от завода за кабелни инсталации в Плевен, който поетапно ще бъде закрит
Свен Шмид коментира, че от "Леони" осъзнават, че като голям индустриален местен работодател, решението за закриване на завода, в социален смисъл, засяга доста голяма част от местната общност, но това се налага заради икономическата обстановка. Той посочи, че в световен мащаб автомобилната индустрия е нестабилна, а поръчките варират.
Благодаря за коментарите. Апартаментът е 113 кв метра, което излиза 95 чисто, ново строителство на шпак. и зам., партерен имот е, с двор 110 кв по нотариален акт (не е общи части и е без достъп външен). Намира се на 3 минути пеша от метростанция Витоша в нова сграда с акт 16 от миналата година. За първоначалната цена на която беше пуснат имота успях да договоря гараж и две складови помещения, които са точно до входната врата (а не мазета). Директно със строителя рязговарях, без посредници. Партер беше това, което искаме, като семейно жилище, защото имаме кучета и чакаме и дете ноември месец дай Боже! Има подово отопление изградено, но трябва да купувам тепърва термопомпа (ще бъде и с охлаждане), бойлер и конвектори. За ремонта съм си предводил 500€ на кв.м., което може би ще стигне. Ако ли не ще е повече и така. Ако имате съвети и за термопомпи и тн. съм отворен за предложения.
Ами драги съфорумци, както и планирах, че до края на годината ще купя имот, така и стана. От вчера съм на предварителен договор, документите са изрядни, имотът е това, което търсех и цената е ок. Сега почват ремонтите, така че ако някой има някакви съвети и препоръки е добре дошъл!
Прав е better.
Приготви си 1000 € на квадрат и пропусни морето за да стигне ремонта и за WC то.
Ами драги съфорумци, както и планирах, че до края на годината ще купя имот, така и стана. От вчера съм на предварителен договор, документите са изрядни, имотът е това, което търсех и цената е ок. Сега почват ремонтите, така че ако някой има някакви съвети и препоръки е добре дошъл!
Честито!
Приключи си сделката, изкрай едно-две-три морета и започвай с ремонтите.
Един съвет от мен - не се захващай с първия майстор/бригада даже и след супер референции без да си си сверил часовника с поне още един или по-добре двама. В момента (покрай бурното строителство и препродажби на старо) има толкова много клиенти, че даже конкретни до вчера майстори се оливат с ценообразуването.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Ми не знам дали поетапното спиране на Леони ще доведе до нещо значително с имотите. Плевен е преживял закриване на гиганти, като Нефтохима, циментовия завод и други. Цените ето ти да ги поразгледаш към днешна дата. Ориентировъчно. https://m.imot.bg/agencies/shans
За среден клас ремонт + обзавеждане мин 1000 евра на кв си приготви. Материалите са с 50-100% нагоре, а труда 100% -150% ако сравняваме с 2021 г. Успех.
Малко са 1000 евро на кв, поне 10 000 да си приготви.
Наеми си бригада, виж какво са правили и няма да имаш проблеми.
стига си плашил хората и по-скромно може да се мине и пак да е хубаво.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Честито и поздравления! Аз на 80м2 по нотариален (реално към 65 чиста площ) тухла 70те в центъра на 5тте преди почти година ми излезна 34000лв работата за изриване и основно от до, материали и обзавеждане след това (мебели тип от по-хубавите на Виденов, не най простите, плочки средна хубост, дебели кабели, дограма 7 камерна 3ен пакет, нова врата) - към 65000лв. Фирма мога на лично да дам, двама българи си действат по центъра на София основно и са коректни, не ползват мургавели, което за мен беше много важно. Сега цените на работата са нагоре.
И на мен ми е малко тъпо за Кавръчето, но всеки сам трябва да носи отговорност за действията си. Окей не купуваш апарт, но и не стоиш на шума в банката. Реално тогава имаше огромни възможности и за гаражи и за магазини и парцели със земи в София и земеделска земя. Спомням си много добре, как един парцел 300кв. във Враждебна стоя 2г за продан за 28-38к лв. и никой не го купуваше! Сега същия е поне х 5-8. Спомням си как имаше земм. земи в радиус на 10-15км около София на х600-800лв. за декър. Същите днес са 10х.
През призмата на историята, думите да "купиш когато имаш нужда и имаш парите" изречени от по-старите придобиват смисъл. Човек трябва да се учи от собствените и чужди грешки и да носи последствията от това. Прави си изводите и продължава да бута в друга насока.
Не, не съм си купил апартамент в София. След отказа от онова зелено, калкулацията не ми показваше, че има смисъл да купувам в София за инвестиция, а жилищните ми нужди бяха(тогава под наем) и и сега са задоволени и в София и в провинцията. Абсолютно печеля от основната работа и благосъстоянието ми идва от нея и за това много добре оценявам, когато някой тук е показал, разсъждавал и действал последните 5-10г. какво е купил, какво дава под наем и какъв доход реализира без значение дали са Лордовските 3к или 5 или 10к и т.н. БаленсиаГИТЕ обаче много обичат да се бият в гърдите в началото на месеца преди вноската за наем и преди вноската за БиЕмвето.
Когато изчезнат крановете в София и когато има кеш за инвестиция вероятно ще се купува.
Извинен си. Не си мисли, че светът се върти покрай теб в тази тема. Това, че си шумен и необразован относно случилото се тук си е за твоя сметка. Който е трябвало да разбере е разбрал.
Имотите и новото което става за нещо плющи по 15-20% годишно досега.
Къде е тва 15-20%? На офертна ли?
Моите познати продадоха на 2000 евра, както казах купен за 1000 преди 13 год, тва е реална сделка, и на мен ми служи като ориентир, отделно съвпада с данните на баш брокераза (той даже каза 80% за 15 год).
100% ръст за 13 год прави 7,7% на год.
Извода, че инвестицията в имот, не пази дори от инфлация!
Коментар