IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И на мен ми е малко тъпо за Кавръчето, но всеки сам трябва да носи отговорност за действията си. Окей не купуваш апарт, но и не стоиш на шума в банката. Реално тогава имаше огромни възможности и за гаражи и за магазини и парцели със земи в София и земеделска земя. Спомням си много добре, как един парцел 300кв. във Враждебна стоя 2г за продан за 28-38к лв. и никой не го купуваше! Сега същия е поне х 5-8. Спомням си как имаше земм. земи в радиус на 10-15км около София на х600-800лв. за декър. Същите днес са 10х.
    През призмата на историята, думите да "купиш когато имаш нужда и имаш парите" изречени от по-старите придобиват смисъл. Човек трябва да се учи от собствените и чужди грешки и да носи последствията от това. Прави си изводите и продължава да бута в друга насока.

Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

А ти още ли не си купил апарт? И си печелиш от гаражите и от основната ти работа.
    Не, не съм си купил апартамент в София. След отказа от онова зелено, калкулацията не ми показваше, че има смисъл да купувам в София за инвестиция, а жилищните ми нужди бяха(тогава под наем) и и сега са задоволени и в София и в провинцията. Абсолютно печеля от основната работа и благосъстоянието ми идва от нея и за това много добре оценявам, когато някой тук е показал, разсъждавал и действал последните 5-10г. какво е купил, какво дава под наем и какъв доход реализира без значение дали са Лордовските 3к или 5 или 10к и т.н. БаленсиаГИТЕ обаче много обичат да се бият в гърдите в началото на месеца преди вноската за наем и преди вноската за БиЕмвето.

Когато изчезнат крановете в София и когато има кеш за инвестиция вероятно ще се купува.

Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Извинете, нещо явно съм пропуснал, бихте ли били така добри, да покажете пасивните си доходи от отдаване на имот?
    Извинен си. Не си мисли, че светът се върти покрай теб в тази тема. Това, че си шумен и необразован относно случилото се тук си е за твоя сметка. Който е трябвало да разбере е разбрал.

Коментар

• "Лeoни Бългapия" - зaвoдът c 1300 cлyжитeли в Πлeвeн, пpeĸpaтявa дeйнocттa cи

Рипат ли Имотиту, Докторе?
      Last edited by RUBLA; 18.07.2024, 11:39. Причина: Линк към конкурентна медия.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

Берти трябваше да съобрази че Кавръка и много като него търсеха първо жилище, а не семнайсто с цел инвестиция. Щяха само от капиталовата да спечелят макар. Фамилията на Берт притежава имоти и имат таргет, като мен...над 1500€ да не купуват. , но сега много хора ще се наложи да купят докъм 2030, щото пък ще остареят съвсем ако чакат и то на нива поне 50% от сегашните нагоре. Нищо, доходите и инфлацията дотогава може и да им позволят да не се чувстват некомфортно от номиналната цена на имотите.
        Как да съобрази? Та той сам нищо не е купувал. Всичко му е дарено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

А, колко е "подскочил" един депозит за 13 лета, като стойност? Сравняват се депозити VS НИ от 99% от народонаселението, което не се занимава с крипто и акции. Гледам, че колкото повече набивам в международни, толкова повече расте несигурността, а пък в криптоси махалото не е за слаби сърца...
          Защо сравняваш с депозити? Депозита отдавна приключи, и то не само в България.

Вижте долната графика, средно с 8% на год расте ликвидноста, към нея ако се добави и най-малко 3% инфлация, това прави мин 11%.
          Т.е ако твоя актив/и (имот, земя, заплата, акции, крипто и т.н) не поскъпват поне с 11% на год, то ти си на загуба. Тва е простата сметка.
          Click image for larger version

Name:	8%.jpg
Views:	3
Size:	42.5 КБ
ID:	4195898

Last edited by better; 18.07.2024, 00:45.

Коментар

Да,това съм аз, но не жуля мастика, а джинтоник. Много отдавна съм аут от депозити, ама ти по-скоро трябва да се подиграваш на Кавръка...моя депозит беше само за една година. Всичко е на пазарите на акции...диверсификацията ми е водеща...Ти точно не ми обяснявай,какво да следя. Твоите съвети доведоха някои хора до просешка тояга! Не те ли е срам????
            Много ти е тоника.

Коментар

Арменски ми приятелю, има колизия във вашето мнение на юридически език! Никоя уважаваща себе си банка, не отпуска евтин дълг на хора с ниска финансова култура. Евтин дълг се предлага само на хора с изключително висока финансова култура. Признай, че никога не си познавал хора с кредит от сериозна финансова институция
              познавам един, който жули мастика и купува имоти с потребителски на 4% докато държи депозит на под 2%

сега сериозно - следи аукциона за ДЦК на 22 - търсят тригодишен заем на 3% виж на коко ще дойде и после се замисли защо на ганьо дават ипотечка на 3.5%...ама не фиксирана... има и под 3% за сериозни...
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                https://www.investor.bg/a/113-analiz...lishtata-u-nas
                Господин Кавръков от консултант на сайта стана негов пръв оплювач понеже руснаците не взривиха Варна и цените не паднаха. Не е лесно , не е , хахахах. Моля ви се ,намерете му някое епк накрая и да се свършва с тая агония
                комбинацията от първоначално евтин дълг + ниска финансова култура е масло в огъня на пазара на НИ
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• От 3 те апартамента на мои познати, които се продаваха, единия замина. Голям 4 стаен, купен преди 13 год за 1000 еу, замина за 2000. Това потвърждава данните, че имотите са се повишили със 100%. За същия период обаче, реалната инфлация е скочила поне 2 пъти, Мин заплата 3 пъти.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/113-analiz...lishtata-u-nas
                    Господин Кавръков от консултант на сайта стана негов пръв оплювач понеже руснаците не взривиха Варна и цените не паднаха. Не е лесно , не е , хахахах. Моля ви се ,намерете му някое епк накрая и да се свършва с тая агония

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

Кажи бе, асистенте, как върви дефлацията? Ти ще останеш в историята на тази тема, ведно с господин кавръков. Трудно е да се прецени чия идиотщина е па-голяма, но все пак мисля, че той държи короната , пък и ти имаш нАучна титла, все пак

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        Ей таквиз новини много "дигат" цените на имотето в Плевен:

==========

Заводът за кабелни инсталации в Плевен с 1300 работници преустановява поетапно производството си, а причина за това е липсата на устойчива перспектива. Това се посочва в прессъобщение, изпратено днес до медиите в Плевен, предава БТА. Поради липсата на дългосрочна стратегически и финансово устойчива перспектива "Леони Борднетц-Системе" възнамерява първоначално да редуцира и впоследствие окончателно да спре производството в дъщерното си дружество "Леони България" ЕООД и завода му в Плевендо края на годината. На следващ етап местното търговско дружество ще премине в производство по ликвидация, се казва в съобщението до медиите.

https://www.segabg.com/hot/category-...ratyava-rabota
                        Става тва, което предвиждахме. Губим конкурентоспособност, заради поскъпващата, но за сметка на тва калпава работна ръка, ако изобщо я има.

Коментар

.....................................

Кажи бе, асистенте, как върви дефлацията? Ти ще останеш в историята на тази тема, ведно с господин кавръков. Трудно е да се прецени чия идиотщина е па-голяма, но все пак мисля, че той държи короната , пък и ти имаш нАучна титла, все пак
                          Last edited by Minaiivan; 17.07.2024, 21:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
                            https://www.economic.bg/bg/a/view/tu...en-danyk-do-10

а тук Турция нещо си играе с корпоративния данък

Коментар

Ей таквиз новини много "дигат" цените на имотето в Плевен:

==========

Заводът за кабелни инсталации в Плевен с 1300 работници преустановява поетапно производството си, а причина за това е липсата на устойчива перспектива. Това се посочва в прессъобщение, изпратено днес до медиите в Плевен, предава БТА. Поради липсата на дългосрочна стратегически и финансово устойчива перспектива "Леони Борднетц-Системе" възнамерява първоначално да редуцира и впоследствие окончателно да спре производството в дъщерното си дружество "Леони България" ЕООД и завода му в Плевендо края на годината. На следващ етап местното търговско дружество ще премине в производство по ликвидация, се казва в съобщението до медиите.

не дочакаха непалското нашествие

Коментар

• Ей таквиз новини много "дигат" цените на имотето в Плевен:

==========

Коментар

Working...
                                X