If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Берти, въпроса ми е за вилите там, не пиша за апартаментите. Руснаците са главно на юг ,че и не бягат по мой наблюдения, нали и аз залагах ,че ще продават масово и евтино ама за сега удрям на камък.
Вилите ,там където пише Евго, в голямата си част са собственост на българи ,поне по мой наблюдения, а и сам той е писал за съседа с не омъжената девойка
аз за сградите визирах.
иначе за вилите (новите) предполагам има клиентела българи, както на север така и на юг, но са доста малко като % партиди в сравнеие със сградите.
за старите е ясно.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Берти, въпроса ми е за вилите там, не пиша за апартаментите. Руснаците са главно на юг ,че и не бягат по мой наблюдения, нали и аз залагах ,че ще продават масово и евтино ама за сега удрям на камък.
Вилите ,там където пише Евго, в голямата си част са собственост на българи ,поне по мой наблюдения, а и сам той е писал за съседа с не омъжената девойка
Има един хубав стар филм "Хитър Петър".
Сравнението не е удачно, обаче там има една сцена.
"Хубава стока вземаш, Хаджи Костаки, пари при пари отиват." Вероятно чичото мисли по този начин.
Може пък и на мен да ми излезе късмета най-накрая.
Както се пише в приказките, "In the end, he felt glad for all the misery he had been through."
на север голям % от новото го купиха руснаците в добрите времена. сега и тях ги е настъпила и кризата и Путин та не им е много за покупки, а напротив ако могат да вземат и 60% от платеното бягат.
познати строиха на север и продаваха на луди цени апарти с изглед море - това, когато се строеше масово. 90% от купувчите им бяха руснаци и плащаха по 1500Е без да им трепне окото... сега такива цени няма и да има обявите се отвисяват.
поздрави
Развесели ме Я, сподели ако обичаш на кого са всички тези нови и стари вили край Албена и Балчик ? Помисли дали случайно не са собственост на същите тези български семейства с "ограничените" финансови възможности
Те са собственост на местни хора, или наследствени.
Наистина имаше силен бум 2004-2008 г. и 2016-2019 г., щом аз успях да продам 3 труднопродаваеми провинциални имота при последняи бук, в град, където няма търсене и обявите стоят с години.
Просто с упоритост, добър маркетинг и хубава комуникация с клиента,
Развесели ме Я, сподели ако обичаш на кого са всички тези нови и стари вили край Албена и Балчик ? Помисли дали случайно не са собственост на същите тези български семейства с "ограничените" финансови възможности
на север голям % от новото го купиха руснаците в добрите времена. сега и тях ги е настъпила и кризата и Путин та не им е много за покупки, а напротив ако могат да вземат и 60% от платеното бягат.
познати строиха на север и продаваха на луди цени апарти с изглед море - това, когато се строеше масово. 90% от купувчите им бяха руснаци и плащаха по 1500Е без да им трепне окото... сега такива цени няма и да има обявите се отвисяват.
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
вчера стана дума, че се очакват много сделки с НИ на морето, от чужденци и българи. Аз също имам поглед на пазара край Албена и Балчик.
Българските семейства (30-50 г.) са с ограничени финанси и имат пари за апартамент и кола, но не са много склонни да купуват вили на морето или в планината.
Поздрави
вчера стана дума, че се очакват много сделки с НИ на морето, от чужденци и българи. Аз също имам поглед на пазара край Албена и Балчик.
Българските семейства (30-50 г.) са с ограничени финанси и имат пари за апартамент и кола, но не са много склонни да купуват вили на морето или в планината.
Поради тази причина направени вили за по 90-100 000 евро (стабилни, с много стаи, макар и малко по стара мода от преди 20-25 г., но могат да се ползват и така, поддържани, в които са наливани пари) си стоят с години и не се купуват. Купуват се евтините оферти. Това важи и за провинциалните имоти.
От друга страна, има двойки на 65 г, който скоро са се пенсионирали и са взели 10 заплати (ако са били на една и съща работа последните 10 г). Те са по-платежоспособни, особено ако са били на стабилна работа 20-30 г. Точно тази група може да купува морски имоти или къща със запазена природа.
Очевидно 20-те млади хора, останали в Монтана си препродават постоянно апартаментите един на друг, ей така - от скука, и без това в града няма какво да се прави друго.
Сливен също логично е първенец по поскъпване на цените - крадеш десет катализатора и вече можеш да замениш картонената колиба за панелка с гледка към Сините камъни.
Шокиран съм от липсата на Кюстендил и Силистра сред първенците - в Кюстендил заради огромния брой активно население имаше доскоро маски на открито, а Силистра е притегателен център за бизнес, високи доходи и богаташи открай време.
Голям хитрец си ти .
Чудя се на колко ли балами са въздейства ли постовете ти и са се отказали хората от покупка на имот когато трябваше .
И обратно - колко ли балами си набутал в злато на 3500 - 3700 лева април - септември миналата година пак с постовете си за уж огромен ръст и обезценяване на имотите спрямо златото .
Хайде смятай сега да видим .
митак,
бъркаш тайм-фрейма
за златото ви акцентирах на нинва 1200$-1300$ (2018-та)
на 3500-3700лв не съм гъквал да се купува - там беше изтървано магаре.
иначе по повод измама и мошеничество ти и лорда е добре да проверите тълковния речник.
аз користни цели и материална изгода нямам като споделям лични разсъждения + че не съм страна нито пък имам интерес в желаните от вас сегменти на пазара.
успех
ПП в момента цените от около 1700$ не са върха, но въпреки всичко са нива на които ако някой желае да акумулира може да си копва по малко с идеята, че може да качи, но може и да падне много. точно защото няма как да уцелим дъно или връх всеки изказва хипотези.... а заключения на финала.
днес докато дедо поп си хортуваше с нотариуската, я чу на няколко пъти да приказва на руски и да иска преводач на румънски. После тя каза, че основните сделки са за израелци и румънци. Сърбите също стават все повече, както и рускоговорящите се завръщат. Не са мои измислици, предавам думи на нотариуската. Само за протокола: румънците тепърва започват да се виждат в пари, а са 20млн, спомнете си как българите изкупиха северна Гърция при положение, че сме има-нема 7млн и се досещайте какво цунами се задава. Докато дедо по се разхожда из махалата, вижда все повече автомобили с румънска регистрация спрели пред вили които не са за под наем (явно са купени). Абеее чеканье му е майката, ей я 2029-та наближава. Оня ден, гледам има хора в съседската вила на един англичанин обявена за 200К евро, познайте кой оглеждаше вилата?? Питаха дали и другата ми съседска вила не се продава... таквиз ми ви работи...
В Русе има фалирали магазини заради ограниченията на границата и спирането на румънските пътувания. Та не знам тоя наплив от румънци в София насред локдаун как да си го обясня...
Слушай малко, преди да пишеш ферманите си...с тази моя брокерка контактувам от май, миналата година. В момента съм в сделка, която ще се реализира до края на април живот и здраве. Твоите хипотези, както винаги си остават такива...
Хиопезите са затова - един вид хвърляне на боб.
Предвид,че сделката ще се точи месец предполагам,че ще теглиш кредит. Пиши като мине всичко да видим параметри. Не за кредита,а за локация и цена.
ти нямаш причина да се палиш от миналата година ти казах - събирай кеш, защото продавачите по морето ще станат сговорчиви - на твое място (ако имах такова желание силно като теб) още края на 2020-та щях да съм купил.
Няколко месеца!!!!!! До там ли сега докара големото МЯУ!!?? Наеш ли кое е най-якото, купувам в блок, собственост на арменци, стара тула, но с право на строеж. Арменците земята може да си я заврат в гъза, при тази хипотеза..
мдаааа... Обещаваше ни твърдо МЯУ от години, не било въпрос ДАЛИ, а КОГА. Оня ден обаче друга песен запя. По-добре било МЯУ-то да не идва.
И сега перонЯ е объркан. Амааа как така??
И не се наблюдава лъч надежда, а си е прекрасна реалност
Лордиевич, сделки има яко. Тепърва ще има изненадани . Както еече писах, мои приятели търсят 2-ри апарт в Банско, но нещо този път и цените и предлагането са по-различни. Моя приятелка купи студио в Боровец, сега търчи да купува и обзавежда с мебели. Сделки има яко и засега няма изгледи този тренд да спре, пък арменската дедуктивна мисъл и фермани нека се леят.
Коментар