IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Ще си говорим след 10/20/30 години кое какво. Наясно съм какво ми казваш, но сам каза, че няма как да сме сигурни нито за едното, нито за другото. Нека да не спекулираме с качеството на строежа, тъй като от това, което съм гледал, сградата е с доста по-добро качество от останалите, на които сме ходили на оглед с жена ми. И все пак само времето ще покаже.
    Харесвам начина ти на мислене. Щом майка ти е на 53, значи ти си съвсем млад. Предполагам пак ИТ. Сега си хванал гребена на вълната, правиш си планове, пълен си с енергия...Това е добре. Това което ти липсва, е житейският опит. Той идва с времето. Знам, сега емоциите бушуват. Всичко е ново и лъскаво. Банките дават 300к без да се дърпат. Абе живот с една дума. Готви се обаче за жестоки удари под кръста. Те неминуемо ще дойдат. Нито строител, нито банка, нито работодател, нито който и да било друг, никой не гледа твоя интерес. Даже жена ти - колкото и да е парадоксално, ми се струва, че тя е повлияла сериозно на решението ти за имота, а жените не мислят с главите си и се ръководят 100% от емоциите... Добре за тях, зле за мъжа...

Трябва да си готов да поемаш сътресения, да имаш планове Б и C. Само човек, оцелял през няколко кризи, вкл.и от личен характер, може да тегли чертата. Говориш за втори имот вече, а още не си даже купил първия, да не говорим за изплащането му. Пари за "черни дни" заделил ли си? Карай по-внимателно и проучи повече варианти за инвестиране, задели малко резерви за всеки случай..Дано си късметлия. При всички положения ти желая успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ти май наистина вярваш сляпо на строителя. Френски дренаж, но слаган от бай Мангау, под ръководството на бай български мошеник.
      В тази държава няма едно нещо, което да е наред, а ти си мислиш, че поредният търгаш не те е излъгал.
      Така както описваш нещата, говорим за бомба със закъснител. Като протекат гаражите и всичко идва от "твоя" парцел и като те погнат съседите, ще ти се иска да не си се раждал. То и добре да е направено, рано или късно ще протече. Водата не я спира нищо.

Учудвам се и как така парцелчето е в твоя нот. акт, а гаражите са отдолу...Само в бедна България могат да се измислят подобни абсурди.
      Ще си говорим след 10/20/30 години кое какво. Наясно съм какво ми казваш, но сам каза, че няма как да сме сигурни нито за едното, нито за другото. Нека да не спекулираме с качеството на строежа, тъй като от това, което съм гледал, сградата е с доста по-добро качество от останалите, на които сме ходили на оглед с жена ми. И все пак само времето ще покаже.

п.с. Сега погледнах скиците и реално само моя си гараж е под открития парцел, но в най-високата му точка. Дренажа е с наклон в другия край. Така че ако има ядове след години, ще са си само мой.
      Last edited by MorskiShop; 23.07.2024, 10:52.

Коментар

• Иначе по темата- майка ми е на 53г почти и не работи. Прави си тортички и гъделъци за приятели и познати, но това си й харесва. Живее изцяло от пасивния доход, но виждам, че не може да си позволи това, което е имала преди- големи екскурзии в чужбина, маркови дрехи и скъпи бижута. Не че аз като бачкам и изкарвам пари си ги позволявам, ама просто исках да си позволя имот в София, а до 5 години може би и втори. Всичко е до приоритети и до това, какво искаш да правиш с времето и парите си. Ето сега жена ми е в Италия на почивка с най-добрата си приятелка, защото на мен графика ми е пълен до горе и не мога да изляза в отпуска. Още влача дни от миналата година, а от тази съответно не съм ги наченал. Без бачкане не виждам как ще станат нещата. Има и хора, които са предприемачи и могат за по-кратък срок да създадат нещо, което печели повече пари от мен с физическата ми работа, но първо това са доста малък процент хора и второ- аз знам, че не съм такъв типаж и си гледам моя път.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Има трева, инсталирана е поливна система и има гаражи под градинката, да. Но има и много хубав френски дренаж.
          Ти май наистина вярваш сляпо на строителя. Френски дренаж, но слаган от бай Мангау, под ръководството на бай български мошеник.
          В тази държава няма едно нещо, което да е наред, а ти си мислиш, че поредният търгаш не те е излъгал.
          Така както описваш нещата, говорим за бомба със закъснител. Като протекат гаражите и всичко идва от "твоя" парцел и като те погнат съседите, ще ти се иска да не си се раждал. То и добре да е направено, рано или късно ще протече. Водата не я спира нищо.

Учудвам се и как така парцелчето е в твоя нот. акт, а гаражите са отдолу...Само в бедна България могат да се измислят подобни абсурди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнение

Морски, ще имаш ли трева в двора?
            Ако ще имаш със сигурност си мислил за поливна система.
            Прави я овреме, докато не е завършен апарта.
            Под градината има ли гаражи?
            Има трева, инсталирана е поливна система и има гаражи под градинката, да. Но има и много хубав френски дренаж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Най-интересното е, че точно ние изграждаме такава стратегия за в бъдеще време, като купуваме имоти за отдаване под наем или дивидентни акции, а мега интересно е, че квартиранти от пероните ни се чудят, що още работим любимите си професии. Какъв е извода, те хем са безимотни, хем си мразят професиите, колко жалко...
              Работа щом е не ми я хвали...това е израз, това е свързано със забавлението и че работата не е забавление, но да поддържаш подобна теза като житейска философия показва че тарикатлъка е гарантиран сертификат за лузър от мега величина. Така е, който се учи от гугъл и фейса това е резултата.
              Да имаш имоти е стратегия, трябва да умееш да ги управляваш и използваш, трябват и усилия, а и не сме толкоз наивни да заложим на имоти само. Професията и работата само могат да ти допринасят да си там където умееш нещо, да развият мисленето и да не позволят да се превърнеш в паразит. Има си момент когато се оттегляш и то именно когато си подсигурил това, както ти казваш. Ако греша, моля чакалите да ме извинят, не ги разбираме тези работи.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                ​​​​

Аз лично не съм още изградил стратегията да лентяйствам, това би ми писнало на третата седмица. Но ще помисля, трябва човек да си намети занимание и да върши нещо, да му доставя удоволствие.
                Най-интересното е, че точно ние изграждаме такава стратегия за в бъдеще време, като купуваме имоти за отдаване под наем или дивидентни акции, а мега интересно е, че квартиранти от пероните ни се чудят, що още работим любимите си професии. Какъв е извода, те хем са безимотни, хем си мразят професиите, колко жалко...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Нали нормалната цел на всеки чиляк е да работи това, което харесва и което му е хоби. Така всеки може да работи докато е жив.
                  Купих един френски смесител в Бургас от един потомствен грък, който ми каза, че е навършил 81г. Човекът прави отстъпки за целия му асортимент, не защото вече не си обича бизнеса, а каза, че вече не иска да е в офиса с памперси за възрастни...достоен човек, на възрастта на Байдън, но много по в час от него...дадох му капаро и дори подозирах, че няма да се сети да ми се обади, като дойде поръчката, а той ми се обади, като се бях прибрал в София и смесителя го взе роднина.
                  Аз лично не съм още изградил стратегията да лентяйствам, това би ми писнало на третата седмица. Но ще помисля, трябва човек да си намети занимание и да върши нещо, да му доставя удоволствие.

Коментар

Не, поставям диагнозите на пациентите на гинеколозите и онкогинеколозите. Но без значение, работата с пациенти натоварва по един начин, другата по друг. Но който не иска да се натоварва може би в манастир има шанс някакъв.
                    Нали нормалната цел на всеки чиляк е да работи това, което харесва и което му е хоби. Така всеки може да работи докато е жив.
                    Купих един френски смесител в Бургас от един потомствен грък, който ми каза, че е навършил 81г. Човекът прави отстъпки за целия му асортимент, не защото вече не си обича бизнеса, а каза, че вече не иска да е в офиса с памперси за възрастни...достоен човек, на възрастта на Байдън, но много по в час от него...дадох му капаро и дори подозирах, че няма да се сети да ми се обади, като дойде поръчката, а той ми се обади, като се бях прибрал в София и смесителя го взе роднина.
                    Last edited by Bailor; 22.07.2024, 22:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

Намаме имоти и не сме милиардери, успокой се. Само бетъра, но той е сър и му отива. И той няма имоти, за сметка на това притежава умрели коне.
                      Той е от гяволите тарикати, иска да надипли пачки от нищото. Нормално за милениумите от първия век на хилядолетието - 21 век.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Каква власт бе човек? Еврозелките пускат директива (както знаеш те са над законите) и гледай ко става. Тва разбира се радва таралежа, понеже той може би ше иде в докторската.
                        Добре, дръж се добре с мен да намажеш като Таралежа. Щом ще е без пари вас пускам. И за Кавръка има, той иначе ще ми резне зелката по болшевишки маниер.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Понеже всички тук споделят ,че са милиардери и си позволих тази волност.
                          И има една приказка "Работа ли е,не ми я хвали"
                          Не си си надвил на масрафа.На оня свят ли ще ги носиш тези имоти? (ако имаш де)
                          Е кво да ги правя, да ви ги разпродавам ли ме съветваш? Нали ги експлоатирам всеки по предназначение. Да, смъртни сме, но всички са. Ще чакам средна цена 4К€ за София и ги разпродавам, а парата по казина и коври. И ако остане нещо за екскурзия до Нова Каледония остане. Така ще направя.
                          Last edited by bulgarian lev; 22.07.2024, 22:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Нали беше гинеколог, или се бъркам?
                            Не, поставям диагнозите на пациентите на гинеколозите и онкогинеколозите. Но без значение, работата с пациенти натоварва по един начин, другата по друг. Но който не иска да се натоварва може би в манастир има шанс някакъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Кой ти прави забележка за шум след 22 часа в докторската? Я мини да видиш и там и в градинката срещу военния клуб и в градинката пред народния или Борисовата младежта с бирите и другите питиета и субстанции какво прави след 22 часа
                              Ми в Докторска преди няколко седмици на улица Кракра излизах от заведението на Архитектите, вярно на улицата, не в бирарията или в градината и чух как една компания се смееше шумно, към 23 часа беше. И веднага от една сграда от балкона им отправиха забележка да не се смеят и разискват шумно на тротоара.
                              Last edited by bulgarian lev; 22.07.2024, 23:02.

Коментар

Аз не работя с пациенти, уважаеми колега. С това което ми пращат от тях - биопсия се нарича. Съветваш ме да се откажа ли? Ми може, но засега дохода от работа не ми е излишен. Освен наемите. Утре може да секнат, като напускат клошарите без пари кво ше чиним. , А и обичам работата си, тя става все по-нова и тънка с годините. Но прав си, трябва да се замисля. Аз нямам милиони пари, имам имоти. Тук едни други колеги питай докога ще работят, ето Джонката бие по 15К еврака на месец, Берти писа за 600К доход, за други 600 кинта за нощ не са пари, що питаш мен. . Преценявай хората.
                                Нали беше гинеколог, или се бъркам?

Коментар

Working...
                                X