Първоначално изпратено от Арменския пoп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
ситуацията в темата е:
цените на имотите фърчат нагоре, съответно на нулеваците им се е стъжнило от чеканье и само гледат как имотите стават все по-непозволими.
Нищо, от квартиранти пазара също ще има нужда... гледайте Домат ага и заплатката и се учете как Жорко проспа живота си.
поздравче за всички Жорковци на перонЯ:
Коментар
� -
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
До Международната космическа станция достъп имаш ли?Предполагам с Илон Мъск си пиеш кафето като отскочиш до Щатите а Бил Гейтс Мадона и Зукърбърг чакат за аФтограф....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ма как така я скивай у София колко милионери има джонката ти замаушката...
Сравни със сарая на доган или подпорната стена или новата дискотека на дюните. Самата корупция обезценява всичко за десетилетия напред.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ти все едно си ми светила, за да знаеш къде ходя, какво карам и как харча. Колата ми е стара, но я карам твърде рядко и стои паркирана почти целогодишно. Ако ти трябва да ходиш на работа ежедневно, друга песен ще пееш. Ако е за кеф, имам достъп до такива коли, каквито ти не си и виждала на картинка даже, без да са мои и без да плащам стотинка за тях.
- 1 like
Коментар
� -
По външните кенефи ти си спецът. И по оборите, превърнати във всекидневна. И по скандално-непрестижните локации (Св, Троица), хахаха.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Съотношението е много близко. Колко пъти сме го гледали и все се караме за това. Ако приравним като квадрати съотношението в България излиза по лошо. Но пак отместваш въпроса. Тези градове са финансови и културни центрове с гигантска имиграция и дом на много бизнеси и милирдерски семейства. А в София демографията е стръмно надолу и е дом главно на мафията която чака удобен момент да кешира и после да се укрива я в близкия изрок, я в африка или латинска америка.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Хехе... я кажи колко ти трябват месечно за да изплатиш едно "средно" жилище в Европа за 5 години? Да не се окаже, че е повече от средния доход на трима виенчани или берлинчани съответно. За парижани и лондончани требe поне четири средни дохода за да изплатят средното жилище за 5 години.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Горна граница няма ако човек се отпусне тва е ясно..., но реалността за повечето хора е различна....
Например режийните при теб може да са 500 ама при мен са макс 200 лева / 100 лева парно и топла вода - лятото двайсе.... за големичък доста апарт- 25 кабелна и нет, 40 лева за ток - всички уреди са А и много плюсове и лед осветление навсякъде и 30 лева вода , към това 2 телефона за 30 лева с безлимитни минути и достатъчно нет.., нафта не харча щото всичко ми е на макс 10 мин пеш...../ Той и колегата с кредита каза, че толкова са му и на него....
Нататък са другите разходи, които при всеки са различни. Като човек е притиснат с кредит например може да пести без проблем да се вмести в 1500 / засега/. Ясно е че всяка година ще нараства с по 10% този разход....
Наем/ипотека са извън сметката....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
� -
Не претендираш, ама настояваш, че това е истината. Слушал бил май, освен ако не е чел или сънувал. Ти, мелеонера, караш 20-годишен дръгел, ама другите са длъжни да изплащат лизинг на чисто нова кола. Ходиш по хижите, ама средното семейство под 5-звезден хотел не трябва да пада. Намали фантазиите.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Не претендираш, ама настояваш, че това е истината. Слушал бил май, освен ако не е чел или сънувал. Ти, мелеонера, караш 20-годишен дръгел, ама другите са длъжни да изплащат лизинг на чисто нова кола. Ходиш по хижите, ама средното семейство под 5-звезден хотел не трябва да пада. Намали фантазиите.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
С тези неща ако започнеш в Берлин си живо потънал на моментО. Питай Крети колко пъти ходи на бира в годината....
И да за масовият човек , който иска да има дом за семейството му ще се наложи да се лиши от цигарите и всекидневните бири навън....Не виждам къде е драмата в това - аз съм го правил при първото ми жилище , а и никой не пуши в семействата ни така или иначе...
София - Заплата 2000 лева нето, 1 Загорка в Заведение (пълен боклук) - 4 лева.
На Арсеналски има една немска бирария - и там Кромбахерчето ти е 7 лева. Демек ако искаш да пиеш хубава бира, плащаш колкото в Берлин, а заплатката Софийска (демек мижава).
Къде е по-добре, как мислиш?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
БЛАГОДАРЯ на
ejonii
pesimista
Evgo
national power
bota
BobyB
Дедо Поп и
и всички отделили от времето си да отговорят, които съм пропуснал, днес съм малко зает ще опитам да отговоря при първа възможност, на всеки по-отделно
Много добри отговори, които пораждат други въпроси. Едва сега успях да изчета
Отново Благодаря
Коментар
� -
Почни с цигарите - 300 лева месечно са ти само те, ако двамата пафкат по кутия на ден (аз като гледам служители, през половин час пафкат без изключение, особено жените). Алкохолът (по 2 бири на вечер) - още 150. Лизинг на прилична кола? 2 почивки годишно? 200-300 лева режийни? Вечеря в ресторант за 3-ма поне веднъж седмично?
Това са неща, от които един Европеец не би трябвало да се лишава. Не всичко трябва да отива в жилището. От жилището има точно толкова необходимост, колкото и от краставици.
Не претендирам за тези 3500 да са някакво достоверно число, мисля че го бях слушал или чел някъде, но дори да са 3000 или по-малко, тенденцията е ясна.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Напротив, може, и трябва, ако искаш да имаш един средноевропейски стандарт на живот.
За България не може, това ми е ясно. Не и при тези цени и доходи.
Какво излиза? 35 години да ям домати от консерва и макарони и най-далечната дестинация на пътуване да бъде Радомир? Да карам 20 годишна трошка и да нося дрехи втора употреба? За да оставя накрая една панелка в Люлин на отрочето? Що за лудост?
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар