Първоначално изпратено от BobyB
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Виж сега забелязва се спад,и доста обяви,се махат и качват с нова по ниска цена,поне тези които аз следя ЕПК,та са.Правят го за да не вижда движението на цената като история.По справки движението не е коректно както ти каза заради по ограниченото предлагане.Защо няма предлагане,след като има добър пазар?Отговора е защото пазара реално започва да буксува,това обаче до последно ще се отрича.Знаем защо.
Може да те шокирам, но в момента имаме най-лошото съотношпение търсене предлагане откакто си водя справки.... около 5 пъти по-лошо от 2015-6 примерно....
При моите справки няма значение дали е изтрита старата обява и качена нова - цените / исканите/ за момента растат сериозно....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Джонка, надявам си добре. Поста ми е генерален към теб, че нещо по-рядко взех да влизам в темата.
И аз като Ялокин преди да реша да купя по някоя тул в повече съм разгледал алтернативите и заобикалящият ни свят. По моите аритметики тогава у нас всичко беше много подценено. сега се промениха нещата донякъде, но пак е безумно евтино и за мен много, много по-достъпно от ако не всички то 90% от милионните градове и столици. Обяснението е лесно - голямата собственост наследена от комунизма и лошата демография.
Ама трябва ли в София да е най-евтино и най-достъпно за да купим иначе не ? Или трябва да ходим и купуваме където е ''най-изгодно'' ? Ето сега в Истанбул е топ сделка, в Киев от години е невероятна сделка. Всъщност в цяла Украйна - Лвов, Харков, Одеса пък направо са смешни цените. Поради девалвацията на гривната , войната паднаха във валута 2-3 пъти... Едно време прекарвах доста време там и съвсем сериозно обмислях да купя туй онуй....Предполагам и в Каракас е така сега....
Гледам фалиш Германия, имаш пасош, човек на света си .... Та какво си се узрял в София ? Ако смяташ , че е неизгодно не купуваш. Купи си в Берлин и пей сърце....Или пък си свиркаш с инвестициите си и така после в Монако.... забрави за София....
И престани с безумните сравнения на цени на места от предградията на Запад, с най-скъпите места в София. Не е едно и също ! Ако не си разбрал до момента по света се плаща за мястото, а не за тулата и плочките. В германия само предполагам , но себестойността на един строеж е вероятно макс 2-3 пъти по-висока от тук, а цените са по 10 за аналогичните топ места на съответният град.
И като кажеш, ма то у нас само коптор , при тва скъп прегледай обявите за къщите на Оскар от оня ден и ми покажи нова къща / до 10 години/ с подобен завършек, до/в световен курорт / да Банско е такъв/ с терен по декар за 700-1000 евро квадрата, или в Голф комплекс за 1500 и т.н.....
И за да не се отплеснеш в поредица безумни спорове и неадекватни сравнения пречупени през желанието да намериш балъци у нас да ти напомня - никой не те кара да купуваш насила в София , още повече пък теб за когото света е отворен и на 1 крачка....и ни остави да се самонабутваме като будали....:-)
Какви 10 пъти? Топ локациите ново строителство са около 2500 с ДДС в София при 70% от светлата квадратура. Това прави 3500 върху светлата площ. В Берлин на най-добрите места новите сгради са по максимум 10.000 Евро. Това са максимум 3-пъти повече при четворни заплати и 3 пъти по-ниски лихви. И качество несравнимо. Кое му е трудното за разбиране? Това се очевидни неща. Тук няма спорене, тук има безспорни ФАКТИ!
Банско бил световен курорт??? Не ме карай да се смея.Едва ли е имало колега чужденец, който да не ме е питал имаме ли развити ски-курорти в България. Те не знаят коя ни е столицата - много често казват, че е Будапеща или Букурещ. За Банско са чували 0,00001% от Европейците. Какъв световен курорт? Че те нормалните българи ходят в Австрия на ски, понеже знаят, че получават качество на по-ниска цена и не ги лъжат по безобрзаен начин както в Боровец и Банско...Last edited by ejonny2376; 28.01.2021, 22:44.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Давам го за пример втори път, щото темата я изтриха и понеже точно в момена като пишех бях погледнал пак квартала. Седят си едни и същи обяви от месеци в Стрелбище, някой им сменята цените, като стане много видно, че висят отдавна, обявата се трие и се пуска отново с по-висока цена и хоп средната цена скочила. Само, че не този квартал не е изключение и такива по половин милион не са рядкост. Да не описвам как се паркира в района на тази сграда, как се влиза и излиза от там през уикенда, не ми се мисли сутин рано какво е. Скритите апарти за продаване и всиящите на ШЗ от по 10 и кусур години са ярък индикатор, че балона се надува. Ако искаш дори елементарната логика сочи, че няма еднопосочно движение на никой актив, колкото и ниска да е финансовата култура на потребителя му. Това, че нямало алтернатива само може да радва строителните патриот бизнесмени с прякори Маймуняка и Бухалката, собственичките на банки - строителки и инвеститори от всякакъв калибър. Кой ли не виден предприемач не се залови със строителство последните 5 години, само това трябва да говори достатъчно на къде духа вятъра.
Коментар
-
Да си правиш някакви изводи от това ?
Да ти кажа по моите желани места предлагането е на абсолютен минимум от както следя..... и боклуците изчезват..
Преди ти писах за този проект, но може да си пропуснал. Познавам района добре... Ходих и го видях - това е ПЪРВА линия на България / през 20-30 метра тревичка и дръвчета, на спирката на площад Ручей от страната на Стрелбище... Не става поне за мен.... Иначе е близо до метро станцията...., което е плюс....
Предвид това че няма качествено предлагане предполагам ще ги продадат.... ако някой си сложи външни щори и смени дограмата и стъклопакета с топ шумоизолация....
И всичко това за да си на две крачки от метро и "5 минути" от НДК (в 3 през нощта)? Почвам да си мисля, че всичко това е просто снобизъм. Няма лошо.
Коментар
-
Ми няма принуда да се продава. Няма защо да се продава. Какво ще ги правиш парите ако продадеш ? Няма алтернатива. Затова се чака и който иска... А строителите правят пачка яка, продават се само боклуците, а хубавите апарти оставят за тях или заминават по познати, подкупи и т.н.
Пусни в търсачката да видиш колко предложения има в околните квартали за среден етаж на нова сграда от последните 10 години. Няма такива ! А апарта в който живея сега е по-голям - потърси колко 4 или многостайни нови на среден етаж има в района ? Няма такива. И като включиш изложение и други претенции т.н. търсиш в 10-15 квартала и ти излизат 3 или 5 обяви, половината фалшиви или назидателни.... НЯМА какво да се купи в нова сграда на нормално място. По разни ливади има...
А този апарт има предимства - нормален етаж / ако не е предпоследен и лъжат с открити тераси над него/, от схемата ми се струва че не гледа към България , а на Изток. което е добре, близо до гимназията ако чавето го приемат там, общите части са малко като за нова сграда / само от това си 10% на плюс/, почти готова е явно и строителя няма да измами вероятно....и т.н. Единици са подобните имоти наблизо , написах че не ме интересува и наистина е така защото имам вече това, което ми трябва, но на фона на останалото не е толкова лоша оферта.... И да с всичко ще мине 300К - само разходите за прехвърляне с гаража ще са ти 10К.... От друга страна не пречи да ги прозвъниш щото едва ли има много хора с подобни възможности и поискаш приличен дискаунт.... Това щото го пишеш за втори път и явно ти харесва....
А дали е по-добре на 2000 евро на ъгъла на кръстовището на България и Каблешков от страната на Ливадите ?
Коментар
-
Ми няма принуда да се продава. Няма защо да се продава. Какво ще ги правиш парите ако продадеш ? Няма алтернатива. Затова се чака и който иска... А строителите правят пачка яка, продават се само боклуците, а хубавите апарти оставят за тях или заминават по познати, подкупи и т.н.
Пусни в търсачката да видиш колко предложения има в околните квартали за среден етаж на нова сграда от последните 10 години. Няма такива ! А апарта в който живея сега е по-голям - потърси колко 4 или многостайни нови на среден етаж има в района ? Няма такива. И като включиш изложение и други претенции т.н. търсиш в 10-15 квартала и ти излизат 3 или 5 обяви, половината фалшиви или назидателни.... НЯМА какво да се купи в нова сграда на нормално място. По разни ливади има...
А този апарт има предимства - нормален етаж / ако не е предпоследен и лъжат с открити тераси над него/, от схемата ми се струва че не гледа към България , а на Изток. което е добре, близо до гимназията ако чавето го приемат там, общите части са малко като за нова сграда / само от това си 10% на плюс/, почти готова е явно и строителя няма да измами вероятно....и т.н. Единици са подобните имоти наблизо , написах че не ме интересува и наистина е така защото имам вече това, което ми трябва, но на фона на останалото не е толкова лоша оферта.... И да с всичко ще мине 300К - само разходите за прехвърляне с гаража ще са ти 10К.... От друга страна не пречи да ги прозвъниш щото едва ли има много хора с подобни възможности и поискаш приличен дискаунт.... Това щото го пишеш за втори път и явно ти харесва....
А дали е по-добре на 2000 евро на ъгъла на кръстовището на България и Каблешков от страната на Ливадите ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Да ,бе ще дам половин милион и ще си слагам външни щори,и ще го мисля как да ми е тихо.Ама Вие верно сте си с африканското ,робско мислене и акъл?Кретена май е прав че ви храни само.За половин милион,инвеститора ще трябва да стане на канарче или папагалче,и дори пойна птичка и всяка сутрин да ме буди с песните си при абсолютна тишина,спокойствие и чист въздух,без шум прах и мръсотия.Вие къде живеете и изобщо май себе си не уважавате и с право тия боклуци инвеститорите ви бутат такива цени на такива локации.И тва метро се видя,че не е метро ами подземно блато
И принципно си прав ако цената е в Нови Хан, но за някои райони ти трябва да се молиш на инвеститора, да не лажа че има фейс контрол в някои сгради - не се продава на всеки който поиска и т.н.....
Някои хора шума не ги бърка - ето Епъла е на кръстовище директно ма центе са яки..., мен ме бърка и затва ти пиша ако аз го бях взел какво щях да направя . Между другото в моята сграда има ел инсталация направена за външни щори, но не са сложени - който иска....някои си сложиха , други не...
Коментар
-
Изводът е тотална спекула и набалончване. Изчезва всичко дето е висяло дълго време и се появява с нови цени. После свалят цените, пак не се продава и след време отново се връща с надута цена и цикълът продъжава до безкрай. Всичко свястно е свалено от обяви щото влака тръгна и на перона не остана никой, как ще се набута инвеститорът да продава туй дет само може му расте цената до 2029 ли беше 39-та ли вече и аз се обърках. Сторителите правят яко кинта помпайки с рекламки, дребните собственици чакат все по-високата цена. Един ли, два ли апарта на по 10 годин се продават в състоянието от как последно бай мангал е правил елитната шпакловка, но пък цената е по две. А балъчетата да купуват по 1/2 млн в Гоцето и Стрелбише все едно е хипер люкс неземен район.
Пусни в търсачката да видиш колко предложения има в околните квартали за среден етаж на нова сграда от последните 10 години. Няма такива ! А апарта в който живея сега е по-голям - потърси колко 4 или многостайни нови на среден етаж има в района ? Няма такива. И като включиш изложение и други претенции т.н. търсиш в 10-15 квартала и ти излизат 3 или 5 обяви, половината фалшиви или набирателни.... НЯМА какво да се купи в нова сграда на нормално място. По разни ливади има...
А дали е по-добре на 2000 евро на ъгъла на кръстовището на България и Каблешков от страната на Ливадите ?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.01.2021, 22:10.
- 1 like
Коментар
-
Да ти кажа по моите желани места предлагането е на абсолютен минимум от както следя..... и боклуците изчезват..
Преди ти писах за този проект, но може да си пропуснал. Познавам района добре... Ходих и го видях - това е ПЪРВА линия на България / през 20-30 метра тревичка и дръвчета, на спирката на площад Ручей от страната на Стрелбище... Не става поне за мен.... Иначе е близо до метро станцията...., което е плюс....
Предвид това че няма качествено предлагане предполагам ще ги продадат.... ако някой си сложи външни щори и смени дограмата и стъклопакета с топ шумоизолация....
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin
Май още не разбираш - пъпа на София е по-зле от предградие на Берлин бе ало
Просто помни, че предградието на Берлин няма да стане никога центъра на град. Цената се определя на 90% от мястото.
Покажи ми къща в Германия като тази от линка на Оскар / Пирин голф/ колко струва ако търсиш околна среда ?
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Ахъ, едни обяви седят, седят, понамалят ги, изтрият ги и после ги пуснат отново с високата цена. Не е като да съм виждал само 1 и 2 подобни примера.
Иначе цените са си много харни, купи си ги ти тея "трапеци" както казва детето. То една стая няма с нормална форма ама 220 К евра как да не ги изплющя на масата за тоз шедьовър. С ремонта по 300 Е квадрата отиде у половин милион левчета при това без гаража и в забитата част на квартала. Е нема нужда чак такъв бигла лукс, мерси.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6bb1xs&f1=2
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
За Белград не знам, аз дадох пример за Берлин, където познавам пазара доста добре. С една средна нетна заплата там се купува повече и по-качествено отколкото в София, при ипотечна лихва под 1%. За останалите столици нека кажат тези, които са били там и познават ситуацията.
Пак подчертавам - не забравяйте качеството. Все едно да сравняваш баварски кашкавал в немския Кауфланд с насипно сирене от 9 лева и 90% палмово масло в някоя бакалия в Дружба. Много правят такива сравнения и твърдят, че "сиренето в България" било много по-евтино отколкото в Германия. Само че ако вземат един нормален кашкавал с прилично качество се оказва, че струва 25 лева и не 9. А качествено немско сирене в Германия върви по 5-6 Евро килото.
И аз като Ялокин преди да реша да купя по някоя тул в повече съм разгледал алтернативите и заобикалящият ни свят. По моите аритметики тогава у нас всичко беше много подценено. сега се промениха нещата донякъде, но пак е безумно евтино и за мен много, много по-достъпно от ако не всички то 90% от милионните градове и столици. Обяснението е лесно - голямата собственост наследена от комунизма и лошата демография.
Ама трябва ли в София да е най-евтино и най-достъпно за да купим иначе не ? Или трябва да ходим и купуваме където е ''най-изгодно'' ? Ето сега в Истанбул е топ сделка, в Киев от години е невероятна сделка. Всъщност в цяла Украйна - Лвов, Харков, Одеса пък направо са смешни цените. Поради девалвацията на гривната , войната паднаха във валута 2-3 пъти... Едно време прекарвах доста време там и съвсем сериозно обмислях да купя туй онуй....Предполагам и в Каракас е така сега....
Гледам фалиш Германия, имаш пасош, човек на света си .... Та какво си се узрял в София ? Ако смяташ , че е неизгодно не купуваш. Купи си в Берлин и пей сърце....Или пък си свиркаш с инвестициите си и така после в Монако.... забрави за София....
И престани с безумните сравнения на цени на места от предградията на Запад, с най-скъпите места в София. Не е едно и също ! Ако не си разбрал до момента по света се плаща за мястото, а не за тулата и плочките. В германия само предполагам , но себестойността на един строеж е вероятно макс 2-3 пъти по-висока от тук, а цените са по 10 за аналогичните топ места на съответният град.
И като кажеш, ма то у нас само коптор , при тва скъп прегледай обявите за къщите на Оскар от оня ден и ми покажи нова къща / до 10 години/ с подобен завършек, до/в световен курорт / да Банско е такъв/ с терен по декар за 700-1000 евро квадрата, или в Голф комплекс за 1500 и т.н.....
И за да не се отплеснеш в поредица безумни спорове и неадекватни сравнения пречупени през желанието да намериш балъци у нас да ти напомня - никой не те кара да купуваш насила в София , още повече пък теб за когото света е отворен и на 1 крачка....и ни остави да се самонабутваме като будали....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеТихо си сипе белият сняг
Цените в София пораснаха пак
Средна цена на имотите в извадката: 142758 euro
Средна цена на кв.м: 1375 euro.
Трака, трака, трак
Бързият влак отмина пак
Иначе цените са си много харни, купи си ги ти тея "трапеци" както казва детето. То една стая няма с нормална форма ама 220 К евра как да не ги изплющя на масата за тоз шедьовър. С ремонта по 300 Е квадрата отиде у половин милион левчета при това без гаража и в забитата част на квартала. Е нема нужда чак такъв бигла лукс, мерси.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6bb1xs&f1=2
Коментар
Коментар