Първоначално изпратено от 13ADROL
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от СтанчевА. Разгледай мнениеАктивното ипотечно кредитиране тласка нагоре сделките с имоти у нас:: Investor.bg
Активното ипотечно кредитиране тласка нагоре сделките с имоти у нас
Купувачите търсят все по-големи имоти с повече помещения, кабинет и големи тераси
Амааа... как така?!!!
Разрешавам на дежурния по амбразурка понижител-нулевак днес, веднага да обяви статията за платена брокерска измислица.
Заплатка???
Симбиоза между информация и дезинформация. Разбира се, че активното ипотечно кредитиране ще има положителен ефект върху пазара,
но не, хората не търсят по големи жилища ВЕЧЕ щото видиш ли пандемията променила мисленето или нуждите на хората или щото социалния им статус станал друг или щото населението се замогнало ... не ! в една жилищна сграда първо литват бокониерите, стая с бокс , така наречените спални .. най трудно е да се докопаш до такова жилище и най скъпо е като кв. цена, но като обща сума е най евтино .. за това търсенето на такива "жилища" е най голямо .. освен това, ако ти предлагат предимно кутийки на пазара, които имат реална използваема площ не повече от 35 кв. без антре , без преградни стени и т.н и статут на ателие или офис, щото нямат паркомясто предвидено ... когато казват , че хората вече искат по големи жилища, не могат да бъдат обвинени в лъжа, но си е чиста лъжа, че видиш ли ВЕЧЕ 3-4 стайни апартаменти са едва ли не по търсени от едностайните ... пълни глупости, обратното е .... на пазара ще се появяват все повече големи жилища не защото търсенето на такива се е повишило, а защото строителите имат такива възможности, от лакомия .. за да продадат максимум кв. още при проектирането се търси решение на въпроса с паркоместата и понеже парцелите са малко и малки, сградите или се строят като офис сгради или една част офис друга жилища или с по един макс 2 апарта на етаж, за да не отиват зян квадрати от земята по паркоместа, просто не могат да осигурят паркоместа и се правят 3-4 стайни за да компенсират, щото на едно жилище се полага минимум 1 паркомясто , само че се лансира теза, че видиш ли търсенето било на такива жилищаLast edited by marsianec1; 08.05.2021, 20:37.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
След като народа потребява едно и също количество стоки и услуги / или поне не се увеличава това потребление/ , а в същото време кеша в банки или наличен се увеличава двуцифрено да виждаш нещо нередно с цените на тези нещица / не конкретно и директно за имотите , а за всичко дето трябват пари/ ?
Сега винаги може да кажеш че смисъла на кеша не е той да улеснява размяната и т.н. , а да се колекционира РЪСТОВО :-)
Знам, че нещата са доста по-длъбоки ама горното е достатъчно .... и инфлация ИЧ нема....:-)И за да ти объркам представите още повече, ще спомена, че расте не само кешът, а и картовите разплащания (като брой и стойност).
А "колекционирането", както го наричаш се вижда ясно, ако знаеш какво да гледаш в данните. И не се отнася само за България.
Не твърдя, че няма инфлация, а че тя не е основен фактор в случая. Има влияние, но не основно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Ами, ОК съм с това изречение, което потвърждава, че реалната инфлация е с 40% по-голяма от официално представената, какви внушения кви 5лв.?
Нещо друго да съм твърдял?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Ръст, ама този ръст не е пряко обвързан с имоти или някакви други активи. Търсенето на пари не е равносилно на търсене на апартаменти например.
Нито пък този ръст измерва инфлацията.
Сега винаги може да кажеш че смисъла на кеша не е той да улеснява размяната и т.н. , а да се колекционира РЪСТОВО :-)
Знам, че нещата са доста по-длъбоки ама горното е достатъчно .... и инфлация ИЧ нема....:-)
Коментар
-
Има някой, който не е разбрал.Цитирам: "пocoчвa, чe дeйcтвитeлнoтo нaмaлявaнe нa пoĸyпaтeлнaтa cпocoбнocт нa пoтpeбитeлитe e 1,85%, ĸoeтo e c нaд 40% пo-виcoĸa cтoйнocт oт индeĸca нa пoтpeбитeлcĸитe цeни". Край на цитата.
Нещо друго да съм твърдял?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Хахахаха, нищо не си разбрал от статията или се правиш на неразбрал, щото дъвката горчи за некупилия. Единствено при транспорта и други нековенционални стоки има дефлация, при храните зверска инфлация...или някоъ със спестените 40% не яде сигурно хахахаЦитирам: "пocoчвa, чe дeйcтвитeлнoтo нaмaлявaнe нa пoĸyпaтeлнaтa cпocoбнocт нa пoтpeбитeлитe e 1,85%, ĸoeтo e c нaд 40% пo-виcoĸa cтoйнocт oт индeĸca нa пoтpeбитeлcĸитe цeни". Край на цитата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Статията е прекрасен пример за това как напълно верни числа създават много изкривени внушения.И когато някой не чете внимателно (или не разбира какво чете), а бърза да постне статията, за да разбие опонентите си във форума, разпространява тези изкривени внушения.
Статията казва следното: Ако моята лична инфлация е 1.32%, а твоята лична инфлация е 1.85%, твоята инфлация е с 40% по-висока от моята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеРеалната инфлация с 40% по-голяма според Алберт Кавало макроикономист от Харвард.
https://www.google.com/amp/s/money.b...tml%3famp=true
Срещу тезите на Дон0815, обикновен кибик у форума
2027г. - звонкова монетка от 5лв. за един лебИ когато някой не чете внимателно (или не разбира какво чете), а бърза да постне статията, за да разбие опонентите си във форума, разпространява тези изкривени внушения.
Статията казва следното: Ако моята лична инфлация е 1.32%, а твоята лична инфлация е 1.85%, твоята инфлация е с 40% по-висока от моята.Last edited by Специалист по всичко; 08.05.2021, 17:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ето го видеото https://www.youtube.com/watch?v=Bg4kSIgn67I
Стоманобетонните конструкции имат пръти арматура които трябва да се съединяват накак. Заварка е най-често използвания метод с който съм виждал за там където е носенето поне.
Няма защо да те страх да живееш ако изпълняваш препоръките на Гражданска Защита. Чакаш първия трус да мине под рамката на врата на носеща стена. После напускаш по най-бързия начин и не се връщаш докато инспектор не огледа сградата. Това е стандарта по който се строи.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Ъхъ виж му следващият пост..... ръст, ръст, ръст.... много пъти явно , за да навакса процентите....:-)
Нито пък този ръст измерва инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunlight Разгледай мнение
Тоя ръст на средната цена идва от изповядване на договорено зелено почнато 17 18 19 година! 20та има рекорд на завършено 4000 апарта и съответно сделки на високи цени. 21ва 1во тримесичие също са 1000 апарта.
Спада ти го очаквай 22ра!
Много ми се иска поне 22 -ра да дойде спада но не съм оптимист.... , ако тази година цените отидат 10% нагоре, а догодина минус 5% все тая....
Коментар
-
Ми признавам си :-( То и за 2020 очаквах малко намаление, ама вируса провокира ръст....Но поне не е имало момент в който да очаквам повече от минус 5% за година....временно / а в 2020 за 3 месеца беше така = почти съм познал :-)/ и после нагоре....
Обаче се очертава, че за 2021 ще ми е най-голямото непознаване....Което има и голяма лична щета щото ми е време да купя нещо.... Ама се оказа че съм слабак и не мога....
Спада ти го очаквай 22ра!
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Какви са тези заварки по стоманобетонните конструкции и какви са тези ъглови елементи в блоковете, че не схващам? Това ще да е някаква нова технология, който конструкторите в България трябва да изучат, защото не съм виждал да проектират такива нища. Да спираме строителството дотогава, че и мен ме достраша без такова нещо да живея.
Стоманобетонните конструкции имат пръти арматура които трябва да се съединяват накак. Заварка е най-често използвания метод с който съм виждал за там където е носенето поне.
Няма защо да те страх да живееш ако изпълняваш препоръките на Гражданска Защита. Чакаш първия трус да мине под рамката на врата на носеща стена. После напускаш по най-бързия начин и не се връщаш докато инспектор не огледа сградата. Това е стандарта по който се строи.
Коментар
Коментар